benim oğlum dün aşı oldu hala huysuzluğu devam ve tek mememi almıyor vermeye çalışıyorum nasıl ağlıyor bi görseniz. böyle bi şey yaşayan var mı yaşayıp sonra tekrar memenizi verebildiniz mi bu yüzden moralim bozuk
tşkler canım :)))
buda 1 hafta önceki halimiz :)
benim kızım tek göğsümü almıyodu bi ara canım...sol göğsümdü...bebeği kucağıma sağ göğsümü emzirecekmiş gibi yatırdım...sonra kafası sol göğsümü altına gelene kadar sola kaydırdım,gövdesinin altına yastık koydum...kızım sağ göğsümü emdiği pozisyondaydı ama farkında olmadan solu emiyodu...netten bulmuştum bu yöntemi,bi dene istersen canım...bi süre sonra sağı emzirirken mola verdiğinde hemen sol tarafa çevirip,sol göğsümü tıktım ağzına,öyle öyle alışmıştı bizimki...benim oğlum dün aşı oldu hala huysuzluğu devam ve tek mememi almıyor vermeye çalışıyorum nasıl ağlıyor bi görseniz. böyle bi şey yaşayan var mı yaşayıp sonra tekrar memenizi verebildiniz mi bu yüzden moralim bozuk
Dmt ve Dertsiz geçmiş olsun kızlar.
ya herkes yazlıkları giydirmeye başlamış ben çok mu sıcağa alıştırdım acaba?
duştan sonra acele ediyorum yine üşümesin diye.
odamız 25 derece uzun kol mevsimlik bluzu ile penye battaniyesi mutlaka var yoksa hemen yanakları buz gibi soğuyor ishal oluyor çok çabuk.eldivenini bende cıkarmıştım artık ellemeye alışsın diye bizim kız ıkınırken iki eliyle yüzünü baştan aşagı kazıdığı için yüzü tırmık içinde kalınca tekrar takmaya başladım.tırnakları kısada olsa yüzünü mahvediyor
kızıma künye alacaktım baktım tırnaklarıyla başedemiyorum künyede yırtar yüzünü diye vazgectim şimdilik.annanesi küpe almış kızıma ne zaman deldirmek iyi olur fikri olan var mı?1 yaşına kadar beklesem mi ki??
benim kızım tek göğsümü almıyodu bi ara canım...sol göğsümdü...bebeği kucağıma sağ göğsümü emzirecekmiş gibi yatırdım...sonra kafası sol göğsümü altına gelene kadar sola kaydırdım,gövdesinin altına yastık koydum...kızım sağ göğsümü emdiği pozisyondaydı ama farkında olmadan solu emiyodu...netten bulmuştum bu yöntemi,bi dene istersen canım...bi süre sonra sağı emzirirken mola verdiğinde hemen sol tarafa çevirip,sol göğsümü tıktım ağzına,öyle öyle alışmıştı bizimki...
ben de aynı sebepten eldivenini tekrar takmak zorunda kaldım...
samsunda havalar çok dengesiz canım...
ben de hala uzun kollu penye giydiriyorum...
geceleri penye battaniye örtüyorum,hatta sabaha karşı bazen çok soğuk oluyo,2 tane penye battaniye örtüyorum...
bunalsa terler,hiç terlemiyo bile...
dmt,dertsiz geçmiş olsun kızlar...
benim de ameliyatlık işim olabilir maalesef :18:
ama 1-2 yıl olmayı düşünmüyorum...
doğumum çok zor olmuştu...
doğum kesisinden mi yoksa kızımı vakumla çektikleri için mi bilmem ama rektosel oldum...
çok ileri boyutta değil henüz...
ilaçla tedavisi de yokmuş sanırım...
offf offf
kızçem uyudu,4 saat falan uyanmaz artık
bu aralar benimki de geceleri gazını çıkaramadan uyuyo yaaa...
o kadar uğraşıyorum ama çıkmıyo bi türlü...
uyanıkken öyle değil ama...
gece zavallı çocuğu şekilden şekile sokuyorum ama nafile...
sabah biraz gaz sancısı oluyo o yüzden...
kızlar bunu hastanede hemşire göstermişti, hem de kitapta okudum
elimizi kaşık gibi yapıyoruz, böle bombeli , anlatabildimmi acaba, düz değil yani, ve bezin tam bitiş kısmına bayağı kuvvetli vuruyoruz ses çıkacak yani, elimizi bombeli yaptığımız için kesinlikle acımıyo ve kuvvetli vurduğumuzdan çıkıyo mutlaka kıyamamazlık yapmayın içiniz rahat olsun acımıyo, sonra dha kötü oluyo gaz sancısı, bi de böle pat pat bayağı bi , sonra elimzii dümdüz yapıp bu sefer tek yöne aşağıdan yukarıya doğru bikaç dakika, gaz varsa mutlaka çıkıyo,
yalnız reflüsü olan bebekler için sırta pat pat yerine bebeğin sol yanına tam kürek kemiğinin altına dairesel masaj sonra eli düz yapıp yukarı doğru tek yöne sıvazlama:)
umarım işe yarar, ben hemşireyi gördüğümde dehşete düşmüştüm sonra alıştım anladım acımağını, şimdi beni ilk görenler dehşete düşüyo ama:)çocuk gaklayınca anlıyolar:)
benim oğlum dün aşı oldu hala huysuzluğu devam ve tek mememi almıyor vermeye çalışıyorum nasıl ağlıyor bi görseniz. böyle bi şey yaşayan var mı yaşayıp sonra tekrar memenizi verebildiniz mi bu yüzden moralim bozuk
benim kızım tek göğsümü almıyodu bi ara canım...sol göğsümdü...bebeği kucağıma sağ göğsümü emzirecekmiş gibi yatırdım...sonra kafası sol göğsümü altına gelene kadar sola kaydırdım,gövdesinin altına yastık koydum...kızım sağ göğsümü emdiği pozisyondaydı ama farkında olmadan solu emiyodu...netten bulmuştum bu yöntemi,bi dene istersen canım...bi süre sonra sağı emzirirken mola verdiğinde hemen sol tarafa çevirip,sol göğsümü tıktım ağzına,öyle öyle alışmıştı bizimki...
Vilin Allah razı olsun, şu an uyuyor benim kuzum uyanınca deneyeceğim hemen. Senin de sol da süt saüa göre az mı geliyor? Hiç sağıp baktın mı? Onu emince çoğalır inşallah canım
ben de aynı sebepten eldivenini tekrar takmak zorunda kaldım...
samsunda havalar çok dengesiz canım...
ben de hala uzun kollu penye giydiriyorum...
geceleri penye battaniye örtüyorum,hatta sabaha karşı bazen çok soğuk oluyo,2 tane penye battaniye örtüyorum...
bunalsa terler,hiç terlemiyo bile...
dmt,dertsiz geçmiş olsun kızlar...
benim de ameliyatlık işim olabilir maalesef :18:
ama 1-2 yıl olmayı düşünmüyorum...
doğumum çok zor olmuştu...
doğum kesisinden mi yoksa kızımı vakumla çektikleri için mi bilmem ama rektosel oldum...
çok ileri boyutta değil henüz...
ilaçla tedavisi de yokmuş sanırım...
offf offf
kızçem uyudu,4 saat falan uyanmaz artık
bu aralar benimki de geceleri gazını çıkaramadan uyuyo yaaa...
o kadar uğraşıyorum ama çıkmıyo bi türlü...
uyanıkken öyle değil ama...
gece zavallı çocuğu şekilden şekile sokuyorum ama nafile...
sabah biraz gaz sancısı oluyo o yüzden...
nette okumuştum canım bu yöntemi,hatta okurken ben de gülmüştüm ama bu bebekler bizi şekilden şekile sokuyolar işteay canım benim ya çok güldüm meme verme şekline,
bu çocuklar bizi bayağı yaratıcı yaptı annelik böle bişe demekki, ay nası hoşuma gitti:)
yavrum...
kız böyle yapınca gece çocuk uyanmaz mı :26:kızlar bunu hastanede hemşire göstermişti, hem de kitapta okudum
elimizi kaşık gibi yapıyoruz, böle bombeli , anlatabildimmi acaba, düz değil yani, ve bezin tam bitiş kısmına bayağı kuvvetli vuruyoruz ses çıkacak yani, elimizi bombeli yaptığımız için kesinlikle acımıyo ve kuvvetli vurduğumuzdan çıkıyo mutlaka kıyamamazlık yapmayın içiniz rahat olsun acımıyo, sonra dha kötü oluyo gaz sancısı, bi de böle pat pat bayağı bi , sonra elimzii dümdüz yapıp bu sefer tek yöne aşağıdan yukarıya doğru bikaç dakika, gaz varsa mutlaka çıkıyo,
yalnız reflüsü olan bebekler için sırta pat pat yerine bebeğin sol yanına tam kürek kemiğinin altına dairesel masaj sonra eli düz yapıp yukarı doğru tek yöne sıvazlama:)
umarım işe yarar, ben hemşireyi gördüğümde dehşete düşmüştüm sonra alıştım anladım acımağını, şimdi beni ilk görenler dehşete düşüyo ama:)çocuk gaklayınca anlıyolar:)
Kızlar ikinizie de çok geçmiş olsun.
Biz yarın oğluşumla memlekete gidiyoruz :) 10 ay oldu sanırım doktor yolculuğu yasaklanmıştı bana.
Benimki de sol göğsümü almak istemiyor ağlıyor parçalıyor kendiniO yüzden mi onda süt az yoksa süt az geldiği için mi onu emmek istemiyor acaba? Sizce hangisi?
maşallah canım bebişine çok tatlı:)yalnız hala eldivenleri çıkarmamışsınız biz 2 aylık olmamıza 2 hafta varken çıkardık. havalar çak sıcak elleri mantar olur mazallah. birde eldivenler el gelişimini olumsuz etkiliyor. çocuk artık ddokunmaya başlıyo ve ellerini tanıyo bence eldivenleri çıkarın.tabi tırnaklarını hergün takip etmek koşuluyla:)
nette okumuştum canım bu yöntemi,hatta okurken ben de gülmüştüm ama bu bebekler bizi şekilden şekile sokuyolar işte
kız böyle yapınca gece çocuk uyanmaz mı :26:
benimki sütü içiyo,gazını çıkarmak için omzuma koyar koymaz uyuyo
bazen dizlerime koyup öyle çıkarıyım diyorum,oyuncak bebek gibi eli kolu sallanıyokendinden geçiyo yavrum yaa
günaydın güzel anneler...
bizim kız 2 gündür 9'u da beklemeden 7-8 gibi sızıyo...
sabahta 6.30' da kalkıyo...
kalktık,altını değiştirdim,doyurdum,yarım saat oyaladım geri uyudu...
bende evimi toparladım...
bugün hiç işim yokgezesim var yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?