2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Dertsiz senin su kv bozuntusunun Allahtan korkusu var midir ? Yanlis anlama ama aklima buyu geldi bir insan nasil bu kadar kotu yonde degisir ki

Gunaydin kizlar kac gundur giremiyodum hemen ozet geceyim basimdan gecenleri; son uc gundur acik yesil akinti geldi ve iliski cok agrili idi. Akinti basta kremdi ama sonra renk degistirdi ve miktari artti, yanma ve kasinti yoktu ama. Gittim doktora gultepede paragoz bir hastane bana acele et sirada birsuru hasta var dedi dogru duzgun dinlemedi bile ama muayenede hem enfeksiyon hem de mantar dedi, zaten ayaklarim yaniyodu surekli atesim olmasa da. Sute zarar vermeyen antibiyotik verdi ayricafitil vemerhem. Hemen akinti azaldi hatta nerdeyse tamamen bitti ilk gunden. Neden oldu bilmiuorum hergun dus aliyorum dikkat ediyirum ama gunluk parfumlu pedler neden olabiliyormus. Ihmal etmeyin akintisi olanlar gidin gorunun derim.
Allah egomego nun yardimcisi olsun cok zor bi durum, Allah ona kaldiramayacagi yuk vermesin.

Son olarak oglusum 4-5 kere gunde kaka yapiyo anne sutu aliyo ve gceleri 4-5 saat araliksiz uyuyor, doktor 4 ay olana kadar bebegin hicbir sekilde 3 saatten fazla ac kalmasini onaylamiuoruz dedi ve geceleri tekrar uyandirip beslemeye basladim. Sizin doktorlar boyle birseylerden bahsetti mi acep?

Gunaydin kizlar kac gundur giremiyodum hemen ozet geceyim basimdan gecenleri; son uc gundur acik yesil akinti geldi ve iliski cok agrili idi. Akinti basta kremdi ama sonra renk degistirdi ve miktari artti, yanma ve kasinti yoktu ama. Gittim doktora gultepede paragoz bir hastane bana acele et sirada birsuru hasta var dedi dogru duzgun dinlemedi bile ama muayenede hem enfeksiyon hem de mantar dedi, zaten ayaklarim yaniyodu surekli atesim olmasa da. Sute zarar vermeyen antibiyotik verdi ayricafitil vemerhem. Hemen akinti azaldi hatta nerdeyse tamamen bitti ilk gunden. Neden oldu bilmiuorum hergun dus aliyorum dikkat ediyirum ama gunluk parfumlu pedler neden olabiliyormus. Ihmal etmeyin akintisi olanlar gidin gorunun derim.
Allah egomego nun yardimcisi olsun cok zor bi durum, Allah ona kaldiramayacagi yuk vermesin.

Son olarak oglusum 4-5 kere gunde kaka yapiyo anne sutu aliyo ve gceleri 4-5 saat araliksiz uyuyor, doktor 4 ay olana kadar bebegin hicbir sekilde 3 saatten fazla ac kalmasini onaylamiuoruz dedi ve geceleri tekrar uyandirip beslemeye basladim. Sizin doktorlar boyle birseylerden bahsetti mi acep?

hayırlı sabahlar selim bebekten haber varmı Allahım acil sifa versin inşallah amin.

dertsizim Allah kocanı ıslah etsin yuvanıza huzur mutluluk iyi geçimler versin Rabbim.

bende malesef yarın işe başlıyorum 16 haftalık olan izin bitttiii.ve kızım daha çok küçük nasıl dayanıcam bilmiyorum.dün müdürle görüşmeye gittim 2 ay ücretsiz izin almak için vermedi sen gel işleri yoluna koy öğlen 12 de gidersin dedi çok bunalmışlar yerime bakan kişiler pek yapamamış.inşallah şu zorlu sürecide atlatırız kızımla.kaynanamla aynı apt.da oturuyoruz o bakıcak eltimde aynı binada 2 tanede küçük çocuğu var inşallah kv. sahip çıkar gözün arkada kalmasın falan diyoda bakalım.

Vakit bulup da nasil geliyorsunuz bilmiyorum.. Ben yetisemiyorum. Cildiricam :))
Ozledim cok cok.. Herkesler iyidir insallah..

Biz onbes gunluk alanya tatili yaptik.. Kazasiz belasiz saglikla donduk.. Tatili ben degil esim yapti o ayri. Sadece 4 kez denize girebildim. Onlarda bes on dakka ancak.. Guneslenemedim hic :) herifim zenci gibi dondu bense bembeyaz :))

Eve gelecek yardimci ariyordum buldum birini bakalim. Eger iyi cikarsa her hafta gelecek
BiZde durumlar boyle. Ogluskom buyuyor. Cmtesi uc ay bitti. Dr kontrolumuz vardi cok sukur hersey yolunda. Rotavirus asisi yaptirdik. Yaptiran var mi? Cok kararsiz kalmistim o anda yapalim deyiverdim :)

Cnm vaginani parfumlu sabunla yikama ondan mantar olur ozel sabun al ve pamuk ic csmasiri giy..birde doktorun dedigi cok sacma benim kizim gunduzleri 4 saat arayla iciyor aksam saat 19 son mamasini iciyor sabah 5e kadar kalkmiyor ve acikmiyor bebegini birak uyusun kendi aciktigini anlasin yoksa aclik tokluk hissi olmaz..ve gece yemek yemek icin degil uyumak icin var bunuda ogrenmeleri lazim:)

Biz cuma gunu yaptirdik rotavirus asisini..bana gore muhim birsey tabi 100% korumuyor ama daha hafif atlatiyorlar.

kızlar geceleri bebişleri saatlerce uyuyanlar nasıl başardınız bu düzeni oturtmayı?

karı koca çıldırmak üzereyiz...
bizim oğlan gece uykusunu akşam uyuyo, 20 gibi yatıyo 12-1 e kadar.
12-1 deki sütünü de sağıp veriyorum karnı iyice doysun diye
çünkü meme de uyuyup kalıyo.
ama yok olmuyo 2-3 saat sonra tekrar kalkıyo.
sonra da sabah kadar kesik kesik uyuyo.
her gecemiz böyle sabaha hoşaf gibi çıkıyoruz.

birde haftasonu ev taşıyacağız.
gece uykusu uyuyamayınca gündüz enerjim kalmıyo ki evi toplayabileyim.

canım ben doktora özellikle sordum bunu ne güzel uyuyan çocuk uyandırılmaz, o acıkırsa zaten durmaz uyanır merak etme dedi

canım bizimkini 8buçuk 9 gibi yatırıyorum sonra 11buçukta uyandırmadan mamasını veriyorum yarı uykulu içtiği kadar sabah 5e kadar genelde idare ediyo,

sana diyceğim o uyanmadan sen onu beslemeyi denesen, mesela 8de yattımı 11de uyandırmadan besle, benim görüşüm sen bilirsi ama madem o anda meme vermiyosun belki istemezsin ama yarı anne sütü yarı mama versen hiç değilse daha tok tutar daha uzun uyursunuz bana kalsa madem sağıyosun o sağdığını gündüz ver gece uyandırmadan sırf mama ver diycem ama sen bilirsin yarı yarıya versen hiç değilse an az 1 saat daha karın olur bence bi de gece uyandımı 12-1 gibi tabi uykuya geçmesi zor oluyo 11 -11buçuk gibi sen besle onu o istemeden, bi dene istersen

kızlar benim kız çok huysuz gündüzleri uykusu geliyor ölüyo uykudan uyuyamıyor çocuk ya 15 dk dalıyo sonra açıyo gözleri hayır huzursuz olmasa neyse diycem büütn gün oturaım birlikte ama çok huzursuz bi de yemiyo sanki meme veriyorum binbir türlü savaş sonra mama 60 cc zor içiyo doyduğundan mı üşendiğinden mi anlamıyorum
böle kafasını o yana öbür yana çeviriyo , bu istemediği anlamına mı geliyor??e çok az yiyo anlamadım bikaç gündür bi de geçen aya göre az alıyo evdeki tartıya çıkyoruz da napıcam bilemedim, sıcaklar etkilermi çocuğu ağzına bakıyorum pamukçuk falan da yok, ateşi de yok e neyi var niye yemiyo anlamadım

temmuzcum benimkisi her gece saat 10.30 11 arasi uyuyor sabah 4 e 5 e kadar uyuyor. Biz yatmadan once yikiyoruz sonra sessiz bir ortama geciyoruz ve emziriyorum o arada uyuya kaliyor, sonra gazini cikariyorum bazen uyaniyor tekrardan ama kesinlikle konusmuyoruz onunla o arada ve direk yatagina koyuyoruz ve hemen isiklari sonduruyoruz hic ses cikarmiyoruz. Biraz yatakta debeleniyor ama sonra daliyor cunku artik isiklar sonunce gece oldugunu ve uyku vakti oldugunu anliyor. Biz 2. aydan sonra bu duzene gittik ve her gece aksamadan bu rutine uyuyor bizimkiside. Gece uyandiginda da hemen kucaga almiyoruz cunku bazen uyku gecislerinde yani derin uykuya dalarken miziklaniyor, kucaga alsamda hic konusmuyorum onunla isigi acmiyorum bazen emziriyorum bazen gazini cikarip tekrar yatiriyorum.Ben de doktor o kadar uzun sure ac kalmamali dedi diye kucagima alip biberonla emziriyorum artik ama ona ragmen uykusu bolunmuyor.
Ama gunduz bu o kadar kolay olmuyor malesef.

Walla benim de kafam karisti canim, doktorlar da kendi icinde tutarsiz. Bebek yetistirmek soz konusu oldu mu herkesin ayri fikri var malesef tek bir dogru yok. Baska bir doktora gitcem zaTEN hastaneyi de doktorlari da pek gozumtutmadi.
Bu arada tavsiyen icin saol canim, dikkate alicam tavsiyelerini, bakalim insallah toparlarim biran once.

Sayfayi isgal ettim tek basima ama sorunlar bitmiyor bayanlar :)

Bezden tasan kaka body i felaket yapti ve ben o an citileyemedim haliyle yerlesti makinede gecmedi yikandiktan sonra camasir suyuna batirsam sonra tekrar granul sabunla makineye atsam zarari olur mu? Cozum onerisi olan var mi?

canım ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum geçiriyor lekeleri sende dene istersen

benim deterjan organikti, hiç çıkarmıyor lekeleri e-bebekten leke çıkarıcı aldım o da kaka lekesini çıkarmadı, ben de en son kosla oxiye bastırdım sonra iice durulayıp sabunla yıkadım

benim kiz daha once bizimle bir 11 12 gibi uyuyodu sabah 5-6 ya kadar. sonra baktik aksamlari cok huysuz oluyo 1 haftadir 9 9:30 gibi yatiriyoruz. hep ayni rutini yapmak lazimmis. banyo gunuyse aksam banyo yaptirip yagliyorum ama isiklar kapali yagliyorum. sonra emzirme yine isiklar kapali. zaten mayisiyo, iki pis pis yapinca uyuyo. bi de ben kundak yapiyorum elleriyle kendini uyandiriyo cunku. artik alisti kundaga girince uyuyacagini anliyo :) aksam 9:30da uyursa gece 3 gibi mizirdanmaya basliyo hemen emziriyorum gozunu acamiyo bile. sonra sabah 6 gibi kalkiyo artik.
onemli olan her aksam ayni saatte ayni rutinleri yapmakmis. bizde ise yaradi 1 haftadir boyleyiz. hem aksamlari biz rahat ediyoruz hemde duzgun gece uykusu uyuyo kiz. tam 2 ayligiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…