bide onu deneyeyim canım, çok fazla gözünü açmaya fırsat kalmadan tekrar besleyeyim.canım bizimkini 8buçuk 9 gibi yatırıyorum sonra 11buçukta uyandırmadan mamasını veriyorum yarı uykulu içtiği kadar sabah 5e kadar genelde idare ediyo,
sana diyceğim o uyanmadan sen onu beslemeyi denesen, mesela 8de yattımı 11de uyandırmadan besle, benim görüşüm sen bilirsi ama madem o anda meme vermiyosun belki istemezsin ama yarı anne sütü yarı mama versen hiç değilse daha tok tutar daha uzun uyursunuz bana kalsa madem sağıyosun o sağdığını gündüz ver gece uyandırmadan sırf mama ver diycem ama sen bilirsin yarı yarıya versen hiç değilse an az 1 saat daha karın olur bence bi de gece uyandımı 12-1 gibi tabi uykuya geçmesi zor oluyo 11 -11buçuk gibi sen besle onu o istemeden, bi dene istersen
anlattıklarının hepsini bizde uyguluyoruz, ilk yatışta sorun yok. hatta en uzun uykusu ilk yattığında oluyo 5-6 saat uyuyo ama sonraki kalkışları böyle olmuyo. 20 gibi uyuyo akşam, biraz geç yatırmaya çalıştığımda ise ağlıyo... dayanamayıp yatırıyorum beşiğine.temmuzcum benimkisi her gece saat 10.30 11 arasi uyuyor sabah 4 e 5 e kadar uyuyor. Biz yatmadan once yikiyoruz sonra sessiz bir ortama geciyoruz ve emziriyorum o arada uyuya kaliyor, sonra gazini cikariyorum bazen uyaniyor tekrardan ama kesinlikle konusmuyoruz onunla o arada ve direk yatagina koyuyoruz ve hemen isiklari sonduruyoruz hic ses cikarmiyoruz. Biraz yatakta debeleniyor ama sonra daliyor cunku artik isiklar sonunce gece oldugunu ve uyku vakti oldugunu anliyor. Biz 2. aydan sonra bu duzene gittik ve her gece aksamadan bu rutine uyuyor bizimkiside. Gece uyandiginda da hemen kucaga almiyoruz cunku bazen uyku gecislerinde yani derin uykuya dalarken miziklaniyor, kucaga alsamda hic konusmuyorum onunla isigi acmiyorum bazen emziriyorum bazen gazini cikarip tekrar yatiriyorum.Ben de doktor o kadar uzun sure ac kalmamali dedi diye kucagima alip biberonla emziriyorum artik ama ona ragmen uykusu bolunmuyor.
Ama gunduz bu o kadar kolay olmuyor malesef.
bizde aynen öyleyiz, çoğu defa taşıyo kakası sabahları. bizde gece uykusu problem olduğu için, uykusu açılmasın diye kaka yapmadıysa değiştirmiyorum bezi. tabi bu arada çişle dolmuş oluyo. kaka yapınca taşıyo.Sayfayi isgal ettim tek basima ama sorunlar bitmiyor bayanlar :)
Bezden tasan kaka body i felaket yapti ve ben o an citileyemedim haliyle yerlesti makinede gecmedi yikandiktan sonra camasir suyuna batirsam sonra tekrar granul sabunla makineye atsam zarari olur mu? Cozum onerisi olan var mi?
evet akşamları uyuyamadıkça huysuzlanıyolar.benim kiz daha once bizimle bir 11 12 gibi uyuyodu sabah 5-6 ya kadar. sonra baktik aksamlari cok huysuz oluyo 1 haftadir 9 9:30 gibi yatiriyoruz. hep ayni rutini yapmak lazimmis. banyo gunuyse aksam banyo yaptirip yagliyorum ama isiklar kapali yagliyorum. sonra emzirme yine isiklar kapali. zaten mayisiyo, iki pis pis yapinca uyuyo. bi de ben kundak yapiyorum elleriyle kendini uyandiriyo cunku. artik alisti kundaga girince uyuyacagini anliyo :) aksam 9:30da uyursa gece 3 gibi mizirdanmaya basliyo hemen emziriyorum gozunu acamiyo bile. sonra sabah 6 gibi kalkiyo artik.
onemli olan her aksam ayni saatte ayni rutinleri yapmakmis. bizde ise yaradi 1 haftadir boyleyiz. hem aksamlari biz rahat ediyoruz hemde duzgun gece uykusu uyuyo kiz. tam 2 ayligiz.
amin canımBilmyrm cnm nasıl olduğunu ama uyuşma falan ihmal edilecek şeyler değil git dr a
Babası da bende okuyoruz cnm
Allah nazardan hastalıktan görünür görünmez bütün kazalardan korusun yavrularımızı
Dertsiz bu kadarına da pes sen o evin kadını değil kölesisin galiba
Çok afedersin daha neler sayasım varda Allah ıslah etsin kocanı
Sana da sabır versin
Bende doğumda çok çektm o yuzden fobi başladı gitmk istemiyorm ama bnmde iç takımlarda sıkıntı var galiba
Oh çok şükür inşallah dualarla iyileşecek kuzu
Hastanede değil annesinin kollarında uyuyacak Rabbimin izniyle
Allahım yardım etsin onlara inşallah
canım kvler şubatta umreye gidecek. öyle bişey yapmaz gibi geliyor. dışarıdan birinin yapacağını da sanmıyorum . ama içi fesat insan çok nazar mı olduk ki?Dertsiz senin su kv bozuntusunun Allahtan korkusu var midir ? Yanlis anlama ama aklima buyu geldi bir insan nasil bu kadar kotu yonde degisir ki
amin canım.hayırlı sabahlar selim bebekten haber varmı Allahım acil sifa versin inşallah amin.
dertsizim Allah kocanı ıslah etsin yuvanıza huzur mutluluk iyi geçimler versin Rabbim.
bende malesef yarın işe başlıyorum 16 haftalık olan izin bitttiii.ve kızım daha çok küçük nasıl dayanıcam bilmiyorum.dün müdürle görüşmeye gittim 2 ay ücretsiz izin almak için vermedi sen gel işleri yoluna koy öğlen 12 de gidersin dedi çok bunalmışlar yerime bakan kişiler pek yapamamış.inşallah şu zorlu sürecide atlatırız kızımla.kaynanamla aynı apt.da oturuyoruz o bakıcak eltimde aynı binada 2 tanede küçük çocuğu var inşallah kv. sahip çıkar gözün arkada kalmasın falan diyoda bakalım.
Sayfayi isgal ettim tek basima ama sorunlar bitmiyor bayanlar :)
Bezden tasan kaka body i felaket yapti ve ben o an citileyemedim haliyle yerlesti makinede gecmedi yikandiktan sonra camasir suyuna batirsam sonra tekrar granul sabunla makineye atsam zarari olur mu? Cozum onerisi olan var mi?
canım grçekten haketmiyorum bunları.Selam kızlar. . Sizi fırsat buldukça okuyorum ama yazmaya fırsat yok.çok yolunuz yaz sebebiyle sürekli dışarıdayız patk filsn derken 10 da geliyoruz eve.sonra emzirme filan yatiyoruz.ertesi gun yine ayni,ortalığı toplayıp yemek yapiyorum eşim eve gelince cocuklsti parka cikariyoruz..bana da iyi geliyor..burdaki herkesle tanıdık olduğumuz için muhabbet ediyoruz mutlaka benim de kafam dağılıyor, iyi geliyor. .
Tek başına çocuk buyutenler e allah kolaylık versin cok zor..ben annemin yardiyla hala çeviriyor um islerimi ancak. .
Egemogo dan gelen yeni habere sevindim..düzelecek insallah Selimimiz..
Dertsiz eşinin duyarsızlılığı na ve bencilce harakey etmesine üzüldüm. .madem ağlamasın ı istemiyor, kucağina alsin ve ağlamasın. .onun da sorumlulugu o bebek..sen cok ustleniyorsun herseyi ve ondan da taktir bekliyorsun ama o senin kiymetjni bilmek yerine daha da üzüyor. .yazık sana da..insallah toparlar..
konuşmuyorum canım eşimle.canım acilen eşinle konuşman gerekiyor.
bende yalnız büyütüyorum bebğimi ve gerçekten çok zor.
sadece bebekle ilgileniyorum.
ev işiymiş yemekmiş doğru dürüst yok bende.
sen bide onlarıda yaptığın halde bide kapris yapıyo sana.
senin yapman gerekirken...
dediğim gibi acilen konuş eşinle, beni dinlemez diyosun ya..
dinlemek zorunda, bebek ikinizin bebeği.
allah yardımcısı olsun canım.Kızlar annem şu an ameliyatta inşallah sorunsuz atlatır kurtulur bu hastalıktan
Allah şifa bekleyen tüm kullara şifa versin
kızlar benim kız çok huysuz gündüzleri uykusu geliyor ölüyo uykudan uyuyamıyor çocuk ya 15 dk dalıyo sonra açıyo gözleri hayır huzursuz olmasa neyse diycem büütn gün oturaım birlikte ama çok huzursuz bi de yemiyo sanki meme veriyorum binbir türlü savaş sonra mama 60 cc zor içiyo doyduğundan mı üşendiğinden mi anlamıyorum
böle kafasını o yana öbür yana çeviriyo , bu istemediği anlamına mı geliyor??e çok az yiyo anlamadım bikaç gündür bi de geçen aya göre az alıyo evdeki tartıya çıkyoruz da napıcam bilemedim, sıcaklar etkilermi çocuğu ağzına bakıyorum pamukçuk falan da yok, ateşi de yok e neyi var niye yemiyo anlamadım
kızlar benim kız çok huysuz gündüzleri uykusu geliyor ölüyo uykudan uyuyamıyor çocuk ya 15 dk dalıyo sonra açıyo gözleri hayır huzursuz olmasa neyse diycem büütn gün oturaım birlikte ama çok huzursuz bi de yemiyo sanki meme veriyorum binbir türlü savaş sonra mama 60 cc zor içiyo doyduğundan mı üşendiğinden mi anlamıyorum
böle kafasını o yana öbür yana çeviriyo , bu istemediği anlamına mı geliyor??e çok az yiyo anlamadım bikaç gündür bi de geçen aya göre az alıyo evdeki tartıya çıkyoruz da napıcam bilemedim, sıcaklar etkilermi çocuğu ağzına bakıyorum pamukçuk falan da yok, ateşi de yok e neyi var niye yemiyo anlamadım
merhaba ofelya;
forumu hamileliğim boyunca takip ettim ama pek yorumda bulunmamıştım ama yazdığın herşey benim oğlumda da var emmek istemiyo az emiyo geçen ay 1 ayda 1500 gr almıştı şimdi 2 haftada 400 gr almış. başını bir o yana bir bu yana sallıyo
Canım benimde aynı şekildeydi uykudan ölüyor basbas bagırıyordu gazı olabılır mi? Colinox verıyorum ben şimdi daha rahat
bide onu deneyeyim canım, çok fazla gözünü açmaya fırsat kalmadan tekrar besleyeyim.
bi kez mamayı denedik yine uyandı 2,5 saat sonra
anlattıklarının hepsini bizde uyguluyoruz, ilk yatışta sorun yok. hatta en uzun uykusu ilk yattığında oluyo 5-6 saat uyuyo ama sonraki kalkışları böyle olmuyo. 20 gibi uyuyo akşam, biraz geç yatırmaya çalıştığımda ise ağlıyo... dayanamayıp yatırıyorum beşiğine.
bizde aynen öyleyiz, çoğu defa taşıyo kakası sabahları. bizde gece uykusu problem olduğu için, uykusu açılmasın diye kaka yapmadıysa değiştirmiyorum bezi. tabi bu arada çişle dolmuş oluyo. kaka yapınca taşıyo.
bi çok badisi kaka lekesi olmuştu. dalinin sıvı deterjanı çıkarıyo dediler aldım.
önce dalin sıvıya bastırdım, sonra yine dalin sıvıyla makinada yıkattım çıkmadı.
çareyi çamaşır suyuna basmakta buldum. sadce lekeli kısma çamaşır suyu yapıyorum anında çıkıyo zaten, sonra durulayıp makinada kendi deterjanıyla yıkatıyorum.
evet akşamları uyuyamadıkça huysuzlanıyolar.
bizimkide çok erken uyuyodu, biraz geçe bırakmaya çalıştıkça ağlıyodu.
mecbur yatırıyoduk.
sanırım erken uyanmasının sebebide erken uyuması. mesela sabah 4de karnını doyurup beşiğine koyuyorum.oğlum agu yapmaya başlıyo. arkasından gülmeler...
emziğini takıyorum beşiği sallıyorum. yok çocuğun uykusu yok çünkü... ama bizim deli gibi uykumuz var
merhaba ofelya;
forumu hamileliğim boyunca takip ettim ama pek yorumda bulunmamıştım ama yazdığın herşey benim oğlumda da var emmek istemiyo az emiyo geçen ay 1 ayda 1500 gr almıştı şimdi 2 haftada 400 gr almış. başını bir o yana bir bu yana sallıyo
Kızlar annem şu an ameliyatta inşallah sorunsuz atlatır kurtulur bu hastalıktan
Allah şifa bekleyen tüm kullara şifa versin
seninki sadece anne sütü mü alıyo canım?benimki zaten emmiyo doğru dürüst
evet canım anne sütü ile 2 ayda 3 kilo almıştı sanırım nazarım değdi.
Bende şu geceleri 5-6 saat uyuyan bebeklere imreniyorum biz 2-3 saatte bir uyanıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?