2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Enemmm voltajım gelmiş:)

Kızlar uzun zamandır yazamadım kızım sağolsun yanından ayrıldığım anda basıyor yaygarayı yanındaykende sürekli konuşuyoruz durmak yok yoksa yine yaygara kapıda :)

Artık sütüm kalmadı sağlık olsun demekten başka birşey gelmiyor artık elimden humana çaymı desem,rezene çayımı desem,elevit, bulgur,soğan denemediğim kalmadı ama olmadımı olmuyor herhalde

Allah'a çok şükür kızım 7 kg ve 60 cm gülüyor aguluyor oyun halısında oynayabiliyor ona bakmayıp başka bir yere baktığımda kol ve bacaklarıyla çırpınarak ses çıkarıp dikkat çekmeye çalışıyor yatarken kaldırmamı istiyorsa kafasını kaldırıyor artık yavaş yavaş yattığı yerde ayaklarından kuvvet alıp poposunuda attırıyor :)

0-3 ay kıyafetlerimiz emziklerimiz ve biberon uçlarımız 1 hafta önce tarih oldu meğer küçük geliyormuş emziğimizde ondan atıyormuş yavrum :) bebedor 3-6 ay damaklı emzik, nuk 2 numara 6-18 ay bineron ucuna geçtik artık :)

Tv izlemesi için neler yaptık olmadı Pepee fenomenimiz :) birde ara sıra telefondan çocuklar için olan İngilizce müzikli klipler izletiyorum :)

Bugün tam 79 günlük olduk uyku düzenimiz geceleri rahat ama gündüz hala bir düzenimiz yok yabancı problemimiz var eve biri geldiyse yandık o akşam zırıl zırıl susmak bilmiyor ertesi gün yorgunluk atmak için bütün gün uyuyor :)

Eline minik poşetler verdiğimde bir süre oyalanmaya başlamıştı dün gittim ilk çıngırağımızı aldım mağazada baya bi vakit geçirdik hangi oyuncaklardan hoşladığını ve tepki verdiğini denedim küçük müzikli ve ışıklı kitapçıklar inanılmaz ilgisini çekti mağazalarda artık oyuncak reyonunda vakit harcama zamanımız gelmiş çok mutlu oldum :)

Gaz problemimiz 1 ay önceki kadar olmasada hala devam ediyor ama bu kadarına yazıtın Allah'a çok şükür diyorum :)

Offf çok uzattım :)))

Nazara inaniyorum kuzum benim kot kafaya da nazar degdi. Ben uzaklasmak icin bursaya geldim cts gunu abim beni almaya geldi 9 gun burada olacagim toplamda. Gelir gelmez abimn esine dert yandim sasirdi ve direk bizim nazarimiz degdi dedi '' aferin bebecinin kocasi soyle ilgili bebecinin agzinim icine bakiyor '' diye cok dillendirnis herkes, basimdaki sudan icecegim kOmpostayla kendi ilgilenirdi ben mi oglun mu diye dalga gecerdim tsbii ki sen derdi gece uykusu agirdi gunduz yogun calisir gece benden once enisi duyar ben getir demedikce oyalardi bazem buldugum yere oturur emzirirdim arkam bos kalinca arkama oturur sirt sirta verir bana destek olurdu daha neler neler bunlari bana yengem anlattikca hatirladim. Hatra yengem anneme ' bebecinin kocasini gordukce oglunu bosayasim geliyor' diye takiliyormus. Simdi cok cirkin seyler yasamadik ama hergun kavga ediyoruz buraya geldim hala mesajla biebirimize dosuyoruz nazar degil de ne diyip kendimi avutuyorum iste

Kızlar Allah'a çok şükür küçük arışmalar bazen bizdede oluyor ama hiç büyümedi Allah'a şükür ama dikkatimi çeken şöyle birşey var eşleriniz ne güzel ilgilenmiş sizlerle ben hamileyken karnına dokunmuyorsun diye ağladığımı bilirim kimse suyumu bile getirmedi hep kendim yaptım eşimin karnıma dokunması için sürekli laf sokuyordum çocuk seni tanımicak falan diye son zamana kadar yapmadıda eşim ne yalan söyliyim Dr yasaklamadığı halde 6 aydan sonra kendi kendine kankalık ilan etti ben sıkıştırıncada en son eskisi gibi değil orası bi anlamı olmuyor hemde çocuğa birşey olacak diye korkuyorum dedi bi defa olsun saçımı bile okşamadı akşam işten gelirdik yemek meyve kahve çerez hep bende sofradan bir tabak kaldırmadı doğuma gideceğim ertesi gün o gece poposunu döndü uyudu sarılmadı bile doğum yaptım akşam annemler kalıyo diye eve gitti herkes kolunda kocasıyla koridorda yürürken ben demire tutunuyordum bunların hepsinide çekinmeden yüzüne söylüyorum ve 2. Çocuk için yalvarmadan harekete geçmeyeceğimide belirttim :) neyse işte kısacası bu yaşananlar sebebiyle doğumdan sonraki dönem içinde beklentilerim hiç yükselmedi ve bu nedenle yapıp yapamayacaklarını bildiğim içinde hiç tartışmaya girmedik çocuğu 1 saat ona bırakıp uyuduğumda gelip sen ne kadar sabırlısın Allah senden razı olsun demesi, çok yoruldun kız uyusunda sen birşey yapma uyu dinlen demesi bana yardım edemediğinde farkına varıp hakkını helal et deyip işe gitmesi bana yetiyor :) kızım uyumuyor huysuzlanıyorsa alıp gezdiriyor gazı var dediğimde sırtını pişpişletip çıkarıyor, banyo yaptığında başında durup su döküyor havlusunu tutuyor falan filan yavaş öğreniyor ama olsun :) bu arada şekli değişti kankayız demesinide yedirdim ona peşimde gezdiriyorum ben ne zaman istersem o zaman yoksa yok :)

Bir daha buralarda gorunmezsen iyi olur😡
Olan vaar olmayan var.
Dağılın 😔
Bu msjla basbasa kalasim var.
He yok kiz gercekten guzel.bir kac tane denedim ya,karıştı bacım.kadin tanıdık yani oyle riskli seyleri yaptırmıyor.ben parfüm isimlerini cok zor hatırlarım veya hatırlamam ama bu sansiro .biri amor amor,biri k79 ve k60.
Bunların karşılığını hatırlamıyorum(( Önemli olanda kodlariymis zaten.
şalima sıkmıştı sabah oldu bak hayla kokuyorrr Ehu.
Zehra der mı onun için cennetteydik
Bütün tester rujlari,farlari,alliklari.......
Birde dun giderken "aynaya bir bakim dedim ya betleyin dedim ya" kiz bu kiz cok artiz.ayakkabı seciyor Allah allahhhhh ve bundan bende iki tane olacak

Ofpufya
Kiss baby.

Kiz beri bak.Kocan bunda nasılsa hepsinde aynı olur.benimki üçüncüyü duyunca ben yerlere atıyorum kendimi agliyorum nasil zor bir haber neyse iste.allahim o zaman geldi beni yatırıyor kaldırıyor ayağıma su sel.tabi sanmaki aylarca.
Sadece Dr dan geldigimiz gün.ha su da var ne ben ne esim bir kere bile kürtajı düşünmedik.ne kocalar var hemen alınsın diyen.oyle de değildir.karnımı ellemedi benimde oyle.seni mı nazlayacagim dedim geçtim.
Amaaan hepsi bir hoş iste.

Fakirin umudu ekmek misali işte benimki :) napacaaaan meecbuur :)

bebeci canım nazar değmiş size. ne güzel ilişkiniz varmış. daha önce bu kadar iyi olupta şimdi tartışıyorsanız nazardan başka bir sebebi yok diye düşündüm bende. hemen ayetel kürsü, felak, nas okuyalım sizin için.

doğumdan sonra benim eşimde çok yardım ediyordu. hatta kendi annem 10 gün sonra eve giderken "kızım gözüm arkada kalmıyor, maşallah çok yardım ediyor sana, benden daha çok faydası dokunuyor" demişti. sonra kv bir geldi adam bişeye elini sürmez oldu öylede devam ediyor. ama hakkını yemiyeyim yine de banyosunu hala beraber yaptırıyoruz. geçen hafta 2 aylık aşımız vardı hemşre tel edip bugün gelin dedi. banyo yaptırmadan götürmek istemedim. eşimi aradım banyo yaptırıp asmye gidicem arabanın anahtarını gönder dedim. çıkmış gelmiş işten beraber yıkayıp götürdük.

dün akşamda misafirim vardı. emniyet amiri, oğlu ve annesiyle geldi (adam boşanmış)her yerime baktı kadın. eşime "eşinin kıymetini bil, her yeri pırıl pırıl, ne toz, ne leke hem çocuk hem ev işi maşallah diyorum, birçok kadın çocuktan sonra dağıtır kendini derli toplu dedi.hatta benim oğluma senin gibi birini bul, senin sülalenden olsun bile dedi. eşimin kafasına bişeyler dank etmiş olacakki onlar gittikten sonra "sen meyve yiyemedin ver ben bakayımda meyveni ye" dedi. gece 12,5 olmuş hayatta bakmazdı. birilerinin dürtmesi lazım demekki.

canım başka yardım edenin var mı bilmiyorum ama bazen 1 saat uyuyup dinlenmek istiyor insan. benim eşim hamilelikten önce 1 bardak su almazdı kendine. çorabını bile ayağına beklerdi. ben kendim alıştırdım ama. doğuda aylar geçmiş eve gelmemiş saç sakal birbirine karışmış, sırtı yatak görmemiş diye etrafında pervane olurdum. ben kendim şımarttım. o zaman yardım etsin diye bi beklentim yoktu ama şimdi benim iyi olmam lazım ki oğluma da iyi bakabileyim. allah hepimizin yardımcısı olsun canım ya

nerelerdesin sen çok özlemişim valla
offf aynen herkesin bebeği 10 kilo olucak nerdeyse benim minnak hala 5lerdehala minnakküçülen şeyleri çerçeveletip asasım var, bakamıyorum çocuğuma emzirmeyi bırak mama vermeyi bile beceremedimmi ne anlamadım
neyse bugün doktora gideceyiiim, bakalım bişe desin bari,

neler denedim emzirmek için, sallanarak yatarak yürüyerek dans ederek ...
içim rahat en azından bildiğim aklıma gelen herşeyi denedim,
yavrucazım ilerde pişman olucak ama şimdi anlamıyo işte:)

I love you too baby ama çok özletme kendini biraz da kızıyom sana

Bacılar,
Bugun topic acilali 1 yıl olmus ya la.
Suna bak bir yıldır hamilelik bebek virt zirt.
Gerci benim sat 5 temmuzdu daha geen yıl bu vakitler yavru Ceylan gibi sekiyordum basıma gelecekleri bilmeden😖

Bacılar,
Gerci benim sat 5 temmuzdu daha geen yıl bu vakitler yavru Ceylan gibi sekiyordum basıma gelecekleri bilmeden

vay be ne günler geçirdik, hakkaten başımıza gelicekleri bilmeden:)

ay diş kaşımak için olan oyuncağı tutamıyoki daha nası kaşısın, saçmalıyo bence benim kız

Gizlarr hepiniz burda mısınız
Ne ara yazdınız cayır cayır masallah size korktum valla basılmış gibi hissettim.

Gi bana niye kiziyon.
3 cocuk 3 ude evde.ev derken kibrit kutusu.kullanım alanı 86 m2.hepimizde iri iri anam.
Neyse ya nerden getirdin beni bu konuya aaaaaa.

Kiz bosversene.inan ki üzülme ya doğumda annesi ölen bebekler var hic anne sutu almiyorlar ne bileyim emmeyen o kadar cok ki.
Genelde bırakan bebekler 3-6 ay arasi bırakıyor.ben senin şey dediğini net hatırlıyorum "memelerim dizlerime inene kadar emzirmek istiyorum" :)
Bende cocuk dogunca kocamın burnundan getiririm diyordum fosss and fissss.
Sen bebeğin esın
Sağlıklı olunda,zayifmis,mamaymis boşver.

hayırlı sabahlar güzel anneler
başladım iş yerindeyim sabah 7 de kızımı babaannesine bıraktım çıktım çooookkk zor Allahım normalde emzirirken uyuyan kızım sabah gözler açık beni izliyordu yavrum çok özledim.şimdi sütümü sağdım çok zoruma gitti direk emzirmek varken dolaylı yollardan kızımı doyurmaya çalışıyorum

ne sıcak bugün yahu İstanbul,
bi de doktora gidicem, arabayla gitsem merdiven çıkamam, kanguruyla gitsem boyun bel iptal o da ben de su, ama kanguru daha iiyi, arabayı aşağıda bıraksam çalınsa tam süper olur

bu kız bi yarım saat deliksiz uyusa artık gündüzleri
kahve yapıcam süt ısınana kadar uyanıyo gözünü sevdiğim balkonda bi kahve sigara!! keyfi yapamadımhabire de sallanmazkiaptal olucak, hep oturalım birlikte konuşi yim istiyo, cilve yapıyo resmen gülüyo mülüyo kızamıyorum da keretaya, seviliyo eşek:)

canım ya Allah kolaylık versin benim de 1 aydan az kaldı, yıllık iznimi de eklesem ağustos başı

Bacılar,
Gerci benim sat 5 temmuzdu daha geen yıl bu vakitler yavru Ceylan gibi sekiyordum basıma gelecekleri bilmeden
voltajım hoşgeldin,
nerden buluyorsun böyle kelimeleri bilmem düşünsem aklıma gelmez vala.

napalım napalım 3 çocuk felan istesen gelirsin sanki bilmiyos,

evet ya doğru Allah sağlık sıhhat nasip etsin herşeyden önce
tam indi valla memeler dizlere, onun yerine göbeğim indi valla, hamileyken dediğim bi sürü şey bende de foss and fısss ,oyyy napalım kader utansın:)

canım ya Allah kolaylık versin benim de 1 aydan az kaldı, yıllık iznimi de eklesem ağustos başı

saol canım napalım herşey onların geleceği için Allaha çok şükür yabancı bakmıcak annem ve kayınvalidem arasında gidip gelcek.senin bebeğine kim bakıcak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…