2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

belki inanmayabilirsiniz ama bnm kız 1 haftalıkken beri kafasını rahat bir şekilde tutabiliyor.kilolu bi çoçukda değil.3 250 doğdu .hatta dr a kontrle götürdüğümzde dr bile çok şaşırmıştı.sen daha 7 günlüksün kafanı tutmaman lazım demişti.belki size abes gelebilir ama bnm kızım 41. Haftada doğdu.anne karnında günününü fazlasıyla tamamlayan bebeklerin daha dirençli olduğunu düşünüyorum.bnm yeğenimde öyleydi oda 42.haftada doğmuştu.mesela bn 2 aylıkken yüzüstü yatırdığım zmn ayaklarının altından destek yapıyodum kendini ileriye hareket ettiriyodu.şimdi 2.5 aylığız.aynı şeyi yüz üstü de yapıyo.40 günlükken de agu gibi sesler çıkarıyodu mesela ama tabiki bünyeylede alakalı .her bebek bir olmuyo.bnm bebeğimde sizleerin bebekleri gibi ayda öyle çok kilo alan bebeklerden değil.anca 700-750 gr fln alıyo.oda zorla yani.dediğm gibi her bebeğin bünyesi farklı o yüzden söylenenlere de çok aldırma derim bn.

canım beim kızda ateşlendi ne olduğunu anlamadık..bugün ateşi 37.3 dün 37.6 idi doktora götürmedik..artarsa götüreceğim.

Bnm kız dün verem ve 5li karma aşısını olmuştu dr fitil vermilşti ateşlenirse diye
Bn devamlı ateşini kontrol ettim aşıdan 9 saat sonra birden ateşi çıktı yavrumun önce37.3 sonra birden bire 38 e çıkınca bn panikten fitili falan bulamadım eşimde evde yoktu Allahtan hastane kapımın önünde çocuğu kaptığım gibi götürdüm cıbıldaktı yavrum giydiremedim bile korkudan ya daha da çıkarsa diye dr muayene etti bişey yok dedi muhtemelen aşıdan dedi fitilmverdiler birde kan tahlili istedi kanda mikroptan falanmı kaynaklanıyor die çok şkür bişe çıkmadı önce 37.2 ye sonra36.9 a düşünce ateşi eve geldik ama tekrar 37.5 oldu sonra yavaş yavaş düştü
O kadar aşının üstüne birde parmağından kan alındı yavrumun dün çok yoruldu

Sende Mutlaka götür tahlil yaptır cnm kanda mikrop varsa o yapıyorsa ateşi Allah korusun birden fırlayabilir mutlaka götür

Şok oldum geçmişi okuyordum gulumserken birden okuduğum mesajla içimden birşey aktı, yüzüm düştü. Hiç görmediğimiz bizde bile böyle yoğun bir acı bırakıyorken kimbilir egomego neler yaşıyordur. Allah onun yardımcısı olsun bebeği şefaatçisi olsun.

Bu topige katıldıktan kısa bir süre sonra ,yine yogun bir sekilde bebeklerden birinin hasta olacağını ve kaybedecegimizi hissetmiştim.ama hep kendime yormustum.ben hastayim bebeğimde hasta olur gibi.cok şükür bir sıkıntı yasamadık.hatta bir kac gorustugum arkadaslarimla paylasmistim.
egonun bebegi hasta olduktan sonra daha yogun bir sekilde hissettim.dikkat ederseniz ben bebeğimin gelisimi hakkında cok fazla paylaşımda bulunmadım.Selim pamugu aramıza donerse... Diyerek.Hep bir kosede çekindim.ego beklerken olmadı yani.
Simdi Olan oldu,ama icimde bir kosede inceden bir sizi var.yani ne yapsam normale donemiyorum.tesellim var ama.beşiğinden çıkarıp konmadı.agusuyla gulusuyle veda etmedi.ameliyat olmadi , daha fazla canını acittirmadi.

Simdi incecik sizimla "yas tutmaya"devam edeceğim...

benimde içimde bir sızı var hep dua ederdim hatta bebek mevlütümde bile yavru için dua edildi hiç aklımdan çıkmazdı o zamanlar içimde umut vardı şimdi acı, geçmişi okuyorum şimdilerde özellikle egonun yazdıklarını dün bir rüyasını okudum Allah ım malum etmiş sanki yavrum o zaman demiş ben uyuycam diye nerden akla gelsin derin uyku diye çok üzgünüm çookk Allah sabır versin başka ne gelir elden

Canım benim kızımda geçen hafta 5 ki karma ve verem aşısı oldu gündüz bol bol uyudu akşam ateşimiz 37 ile başladı en son 38.2 oldu ateş düşürücü calpol verdim ılık suyla alnına koltuk altlarına kompres yaptım 37,5 a düşürdüm ertesi gün öğleden sonraya kadar ateşi hep 37 lerdeydi sonra calpol ü mamasıbina karıştırıp verdim ateşi düştü bi dahada çıkmadı bu arada aşı olurken ebemiz huysuzlanıyorsa 8 saatte bir eğer ateşi çıkarsa duruma göre 4 veya 6 saatte 1 birer çay kaşığı calpol ver demişti bişicik olmadı Allah'a şükür atlattık çok panik olmayın 38,5 dereceye kadar normalmiş aşı sonrası

öğrendiğimden beri hiç aklımdan çıkmıyor egomego Allahım sabır dayanma gücü versin inşallah

ara sıra girip bakıyorum buraya bazende size soru soruodum egomego yu görünce her gün girip bakıyorum dua ediyordum allahım inşaalah iyileşir die dünden beri ağlıorum çok kötüyüm. cennette selim bebek annesine şefaat edecek annem gelmeden cennete girmem dicek canım allah sana sabır versin

dün akşam gördüm bende, ama ne diyeyim, ne yazayım, bilemedim, kaldım öle,
Allah başka acı yaşatmasın, sabır versin sana...
bu yazdıklarımızı okuyamayacağını biliyorum ama, yine de yazmak istedim..

bide kızlar alınmayın gücenmeyin bana ama böle acı bi haber karşısında, herkes duygularını buraya yazarken bu başını dik tutma muhabbeti çok yavan geldi bana..
hatta aşı sorası çıkması muhtemel ateş bile.
başka forumlardan bile gelip bu habere bakıyolar, selim bebek bizim forumumuzun bebeğiydi..

hakkım yok kimseye böle bişe demeye biliyorum,dediğim gibi mazur görün, bende çok üzüldüm..

Son düzenleme:
Voltaj.. Duygularima tercuman olmussun yine..
Egomego ile gorusen var mi? Allahim sabir versin.. Okudugum andan beri ogluma sarilmak opmek hep selimi hatirlatiyor ve sabirlar diliyorum surekli.. Baska ne istenir ki..

Canım benim Allah sabır versin,yavrun sana şefaatçi olacak üzülmemek elde değil ve biz ne desek boş...
Ama burda herkes seninle beraberdi İnşallah güzel günlerin gelecek kardeşim...
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Voltaj ustu kapali yazmis anlayana chosy net yazmis anlamayana!!!
Ben gorusuyorum kendisiyle. Zor yasadiklari tabii buraya soyle olmus boyle olmus yazip da reklam yapmamin anlami yok siz zaten yazdiklarimdan sonra atestir bas tutmadir konusmaya devam edeceksiniz. Kimse cocugundan sevgisini mahrum etmesin ama bu topikte biraz yas tutulmali. Dua okumayi beceremedik yas tutmayi becerelim!!

Durumu dillendiren arkadaslarıma teşekkür ederim.. Su kuru muhabbete en azından şimdi ara verilir mı diye dünden beri girip girip bakıyorum bilemedim ne diyeceğimi, ne zaman susulur diye bekliyordum.. Ego bizimle iyi kötü herseyini paylaşmıştı. Eşini anlattı isini anlattı kv anlattı fedakar anacigini anlattı kardeşini anlattı .. Göbeği belirginlesti, fotografını bizimle paylaştı.. Bacılarım diye seslendi kaç kez.. Bacı olan yapmaz bunu..Chosy gayette hakkın var canım bunları söylemeye..

Kızlar yazdıklarınızı okudum ve fazlasıyla hak verdim ateş ve baş tutma muhabbetine cevap verdiğim için öncelikle hepinizden özür diliyorum... Kendi adıma amacım ateş muhabbetini okuduğumda başımdan geçtiği için bu annenin içini ferhalatabilmekti Selim bebek hepimizin bebeği ve hepimizin başına gelebilirdi inanın aklımdan çıkmıyor eşimle bile paylaştım ki yazdığımı bilmiyordu ama bazen insan boş bulunur aynı benim yaptığım gibi çok üzgünüm ve hepimizden özür diliyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…