2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
​Tebrikler canım kararından ötürü. Çok iyi düşünmüşsünüz, hayırlısıyla mis gibi doğacak yeğenimiz.

Kızlar hafta sonu öldüm bittim, cuma günü kına, ctesi ve pazar düğünlerimiz vardı, hoş masadan kalkmadım ama uykusuz kaldım.

Bir de cuma günü kınada otururken sıkıldım kk ya gireyim dedim, bir baktım ki bebeci minoset plus içilmeyeceğini söylemiş, kaynar sular döküldü başımdan, ben neredeyse gün aşırı aldım geçtiğimiz 2 hafta boyunca. kına gecesinin ortasında ağlama krizleri falan filan, doktorumu aradım ben sana bebeği alalım kesin zararı olmuştur diyemem dedi, içmemeliydin dedi, ben salya sümük önce cerrah olan bir kuzenimi sonra bebeciyi aradım, sağolsun bebeci ve kuzenim beni dakikalarca teselli ettiler. Biz apar topar kalktık tabi, sabaha kadar kendime gelemedim. Ctesi şiş gözlerle işe geldim. Bebeci aradı sonra 1 saate yakın beni teselli etti, araştırma yapmış benimle paylaştı. Kötü iken buraya yazmak istemedim, yazsaydım eminim hepiniz bebeci gibi destek olacaktınız bana. Hepinizi çok seviyorum, bebeciye de buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Şimdi iyiyim ctesi akşama kadar kendimi toparladım dua ettik eşimle, bebeğimi sabırsızlıkla bekliyorum.

hanipeks tatlım her gün gerçekten içiyor musun kahve?ben tam bir kahve tiryakisiyim günde enaz 5-6 fincan içerdim;ama hamile kaldığımdan beri (oda çok burnuma kokmuştu) 2 tatlı kaşığı kadar bile içmedim bazen nasıl canım çekiyor anlatamam sana ben yasakları delemiyorum;sanırım ucunu kaçırmaktan korktuğum için kendimi şımartmıyorum kafein var diye doktor çukulatayı bile yasakladı hiç itiraz etmedim,çok canım çekerse küçük bir kesme ama oda çok sık değil ben de hafta da bir gün kahve içsem mi acaba bak kanıma giriyorsun yaaaa

Son düzenleme:

oyy kuzum ya çok üzüldüm valla,çok geçmiş olsun çok kötü bir hafta sonu geçirmişsin keşke paylaşsaydın bizimle de
doktorlar adam gibi bilgi vermiyorlar ki insana,her şeyi kendimiz araştırıp öğreniyoruz;yada bizim yada tanıdığımız birinin başına bşy gelecek öyle haberimiz olacak (
minoseti yazan her doktorun plus için mutlaka uyarması lazım böyle böyle diye,ikiside aynı sanıyoruz sonuçta
bozma moralini birtanem Allahın izni ile bişeycik olmaz bebişimize

ayy çok kötü ama bu kadar zaman görüşememek eşinden dolayı falan mı ayy iyi olsun da demi bazen öyle gerekebilir doğru . benim kardeşimde hayırsızdır erkek uçarı birazda beni arayıp sormazdı ama hamile olunca çok sevindi hediye tişört almış falan değişti yani işallah sizde aranızı iyi yaparsınız

minoset plus neden içilmeyecek ben eskilere bakmadım çok zor oluyor okuması diye ama merak ettim ne tehlikesi varmış ki bende minoset içiyorum miğrenim tutacak olursa ayy rabbim korusun bebişleri onlara bişey olmasın

Canım üzüldüm ... Bir sorun çıkmaz inşallah.ilk trimester bittigi icin sanslisin:)Dr neden boyle konuşuyor?bu kadarlik hamileye denir mı?Dualarimiz seninle ben hiç birsey olacağına inanmıyorum:)

canim Allah korusun bebegini insallah bisey olmaz sen dualarina devam et,kendini topladigina sevindim burdaki herkes senin bebegin icinde dua eder insallah hayirlisila kucagina alirsin yavrunu

Evet canım esinden dolayı...

Minosette sorun yok plus agir.ama cok sıkışınca Dr verebiliyor ağır migrenlerde.

Canım süt içemiyorum, burda hergün türk kahvesi eşliğinde sabah toplantısı yapıyorduk, ben de hamileliğimden bu yana bir çay bardağı süte 1 çay kaçığından daha az kahve ekletiyorum o şekilde içmeye çalışıyorum, kola vb içmiyorum ayda bir belki.

anladım fıstığım benim :) günde 1-2 fincana kadar zararlı değil diyor her yerde ama işte ben kendime güvenemediğim için ya hep ya hiç yapıyorum
minoset için üzme kendini olur mu

Benim de bu hafta canım cok istedi .Hamile olmadan hergun 1-2 fincan turk kahvesi içerdim.gun içersinde de nescafesiz duramazdim:))
2 gündür 1 fincan 3u1 arada iciyorum inanın basım ağrımıyor :))) zararlı ama ne yapayım

Son düzenleme:

Canım doktora sitem edemiyorum çünkü o reçete yazmadı. Ben 2-3 gün içtikten sonra dru arayıp sormuştum minoset içiyorum bi zararı olur mu diye, dr da olmaz içebilirsin demişti. Ben minoset ve parol alınabiliyor diye biliyordum, bir gün migrenim tuttuğunda kayınvalidemler bizde var dediler ve gece gece atlayıp getirdiler, hatta burda da yazmıştım. Sağolsunlar benim için gece gece yoruldular, nereden bilsinler plus un zararı olabileceğini. Ben de bilmiyordum içtim de içtim, ta ki bebecinin buradaki cuma akşamı yazdığı yorumu görene kadar. Zaten kayınbabam da çok üzüldü biz üzülünce, içten içe kendilerini suçladılar, ctesi tansiyonu yükselmiş acile götürmüş eşim ben işteyken. Zaten kendime kızdığım için üzüldüm biraz da nasıl bu kadar bilinçsizce ilaç kullanırım diye.

minoset plus neden içilmeyecek ben eskilere bakmadım çok zor oluyor okuması diye ama merak ettim ne tehlikesi varmış ki bende minoset içiyorum miğrenim tutacak olursa ayy rabbim korusun bebişleri onlara bişey olmasın

İçindeki doz fazla artı dozun kana çabuk karışması için kafein de içeriyor canım.

Canım üzüldüm ... Bir sorun çıkmaz inşallah.ilk trimester bittigi icin sanslisin:)Dr neden boyle konuşuyor?bu kadarlik hamileye denir mı?Dualarimiz seninle ben hiç birsey olacağına inanmıyorum:)

Evet canım ben de ona seviniyorum ilk trimester bitmişti. Dr a eşim de bozuldu, tabi o da poposunu kurtarmaya çalışıyor. Tutturdu doktoru değiştirelim diye, yok dedim adamın bir suçu yok. Sadece telde dikkat et plus alma diyebilirdi.

canim Allah korusun bebegini insallah bisey olmaz sen dualarina devam et,kendini topladigina sevindim burdaki herkes senin bebegin icinde dua eder insallah hayirlisila kucagina alirsin yavrunu

Sağol canım benm, şuan iyiyim bebeğim de iyi inanıyorum.

Uzuldum tatlim insallah bebegine birsey olmadan saglikla kavusucan doktorlar da gercekten sormadan bilgi vermiyor neyse c anim iyi olmana sevindim simdi uzme kendini

1 fincandan bir şey olmaz tatlım,şifa niyetine iç valla;benimde canım başım ağrıdığında çekiyor özellikle ne hikmetse :))

anladım fıstığım benim :) günde 1-2 fincana kadar zararlı değil diyor her yerde ama işte ben kendime güvenemediğim için ya hep ya hiç yapıyorum

İyiyim canım dünden beri, kuzum da kıpırdamaya başladı, çımas diye seviyorum yavrumu , benimkinin göstereceği yok ben de çınar ile masalı birleştirdim çımas yaptım :)

Bi şey olmaz ayol o kadardan.

Uzuldum tatlim insallah bebegine birsey olmadan saglikla kavusucan doktorlar da gercekten sormadan bilgi vermiyor neyse c anim iyi olmana sevindim simdi uzme kendini

​Sormadan bilgi vermeleri mucize olur zaten, böyle bir beklentiye girmek lüks :) iyiyim canım benim.

20 dak sonra mesai bitiyor. İşlerimi toparlayayım. Perşembe günü arabamızı sattık, şimdi öyle zor geliyor ki yürüyüp durağa gitmek, Adana'da da bekle ki yer versinler Bir de indikten sonra 8-10 dakika yürüyorum bu yorgunluğun üstüne. Hepinizi öpüyorum, akşam yine girerim. Mujak

ben de korkumdan ne cay ne kahve hicbisey icmez oldum, ben istesemde kocam icirmez hayatta o benden beter huylu :))

Bende ona şaşırdım.Hele diyorum sen cok akıllı ve bilinçli bir annesin herseyi arastirirken inanamadım once senden bu habere.Esin aldı zannettim.onlarda bilmiyormuş demekki.
Benim migrenim cok ağır bir tane avmigren veya mazejik hakkım var ama kullanmıyorum.ilerisi ne gösterir bilemem.
Saglikla gelsin kuzun Rabbim korur onu merak etme:)

Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir innnnnşallaaahhhhh :))

Biz bugün çooook yorulduk. Eminönünün altını üstüne getirdik resmen. Yarım saat önce eve geldim hemen ocağa yemek koydum, size yazayım dedim.

Başıma bir olay geldi nasıl korktum anlatamam Hem korkumdan hem de sinirden elim ayağım titredi, eminönünün ortasında hüngür hüngür ağladım.

Kayınvalidem, k.validemin komşusu ve benim annem eminönün sokaklarında yürüyorduk. K. Validemin sırtında sırt çantası vardı. Ben bir adım gerisinde yürüyordum. Adamın biri gelip sırt çantasının fermiarını açmaya başladı. Ben hoopp hoopppp diye bağırıp bu halimle adamı itelemeye çalıştım. K.validemler ne oluyor diye arkalarını dönünce adamın k.validemin yanımızdaki komşusunun damadı olduğu ortaya çıktı. Aklı sıra şaka yapıyormuş. Ben böyle şaka mı olur diye çıkıştım adama. Annem de çok sinirlendi. Önden önden yürümeye başladım ama çok kötü olmuştum. Halimi gören esnaf hemen oturttu beni. Ağlayıp rahatladım biraz.

Yaaa işte böyle gereksiz şakalar yapan insanlar da var hayatta. Allah korusun o korkuyla ya kötü bir şey olsaydı, ya adamı itemelemeye çalışırken düşseydim

Bunun yanı sıra çok güzel ve uygun fiyatlı ciciler aldık kızıma :)) İstanbul da oturanlar mutlaka uğradın eminönüne. Amman hırsızlara dikkat etsin ama yarın fırsat bulursam dotolarını çekip gösteririm size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…