evet canım ama sonlara doğru tarihte oynama olacaktır mutlaka.. doktorun raporunda belirttiği tarihe göre olacak iznimizin başlangıç bitişi.. ama zaten okullar ara tatile 25 ocakta girince bizim tatil başlamış olacak :)) beklediğim tarih bu. ama 6 aya çıkarsa isteyen aralık sonunda da ayrılabilir izne
ya ben hala hissetmiyorum bebişimi..ve sinir oluyorum bu durumaa..18 haftalık oldum artık e bide erkek hissetmem gerekmezmi
ya ben hala hissetmiyorum bebişimi..ve sinir oluyorum bu durumaa..18 haftalık oldum artık e bide erkek hissetmem gerekmezmi
Soyle duşun senin hosuna gitmeyebilir ama ya büyüdüğünde niye benim modern ismim yok diye düşünebilir ki kız cocukları bu konuda takıntı olabiliyorlar ergenlik dönemlerinde , esimin 4 yaşındaki yeğeni kendi ismini hep modern isimlerle değiştiriyor :) bende senin gibi düşünüyordum ama sonra bunu düşünmeye başladım kızda çift isme karşıyım evlendiğinde benim gb baba soyadını da alınca 4 isim fazla olur ama erkekte beğeniyorum bazen karizmatik geliyor kulağa hoş geliyorsa tabii :) o yüzden rana hem eski hem modern isimlere uygun :) koyabilirsin müsaade ediyorumBen avucumun ici gibi bilirim
Bende pek bilmiyorum canim 3 yılda ne kadar öğrendiysem :)
Ben modern ve iki isimlere garip yaklaşıyorum yacok abartılı isimler varken hele.Bilmiyorum ruya öyleydi :) ve ne benim nede esimin tarafında yok bakalım nasip :)Rana diye yekinerek söylerler değil mı :) a sinı yumuşatın derim
Ben yeni 3 ayı bitirdim sanıyordum hesabım yok oldu eyvah eyvah cocuk ceviz yemiyorum diye benim beynimden çalıyor olabilir mi , tamam kötü espriydi hadi öldürün benievet bebişim 3 buçuk olmuşsun :))
wosgiiiii !!!!! voltajjj !!!!!! kim var deneyimli annelerden ..
ya kızlar acil bi yardım. göbeğimde alerji gibi nokta nokta birşeyler çıktı isilik gibi.. paniklemek istemiyorum ama çok belirginler.. doktora bi gitsem mi yoksa olağan bi durum mudur ?
canım göbek çukurundamı yoksa tamamen göbek çevresindemi oldu..kızlar da yok sanırım bende merak ettim şimdi..
ya kızlar acil bi yardım. göbeğimde alerji gibi nokta nokta birşeyler çıktı isilik gibi.. paniklemek istemiyorum ama çok belirginler.. doktora bi gitsem mi yoksa olağan bi durum mudur ?
Akrep,yay en önemlisi ben balikim
Niye sordun kiz :))
sadece göbeğimin üst tarafında.. sağ sol da yoğunlaşmış şekilde.. farklı bir sey de yemedim.. başına gelen kimse yoksa bir gideyim hastaneye.. nedir bilemedim.. ve çılgınlar gibi kaşınıyo şu an.. yırtıp kanatabilirim o derece
ayy tatlım geçmiş olsun,panik yapma ama ulaşabilirsen doktoruna yada bir cildiyeciye danış;yatıştırıcı bir şey önerirler belki.. alerjik bir şey değildir herhaldesadece göbeğimin üst tarafında.. sağ sol da yoğunlaşmış şekilde.. farklı bir sey de yemedim.. başına gelen kimse yoksa bir gideyim hastaneye.. nedir bilemedim.. ve çılgınlar gibi kaşınıyo şu an.. yırtıp kanatabilirim o derece
wosgiiiii !!!!! Voltajjj !!!!!! Kim var deneyimli annelerden ..
Ya kızlar acil bi yardım. Göbeğimde alerji gibi nokta nokta birşeyler çıktı isilik gibi.. Paniklemek istemiyorum ama çok belirginler.. Doktora bi gitsem mi yoksa olağan bi durum mudur ?
Soyle duşun senin hosuna gitmeyebilir ama ya büyüdüğünde niye benim modern ismim yok diye düşünebilir ki kız cocukları bu konuda takıntı olabiliyorlar ergenlik dönemlerinde , esimin 4 yaşındaki yeğeni kendi ismini hep modern isimlerle değiştiriyor :) bende senin gibi düşünüyordum ama sonra bunu düşünmeye başladım kızda çift isme karşıyım evlendiğinde benim gb baba soyadını da alınca 4 isim fazla olur ama erkekte beğeniyorum bazen karizmatik geliyor kulağa hoş geliyorsa tabii :) o yüzden rana hem eski hem modern isimlere uygun :) koyabilirsin müsaade ediyorum
Ben yeni 3 ayı bitirdim sanıyordum hesabım yok oldu eyvah eyvah cocuk ceviz yemiyorum diye benim beynimden çalıyor olabilir mi , tamam kötü espriydi hadi öldürün beni
tatlım bak bunu buldum bir oku
Gebe kadınların yaklaşık %1'inde göbek çevresinde kaşıntılı kırmızı kabarıklıklar ortaya çıkar. Bu durum gebeliğin kaşıntılı ürtiker plakları ve papülleri olarak (pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy (PUPPP) olarak adlandırılır. PUPPP gebeliğin son 3 ayında ve ilk bebeğini bekleyen ya da çoğul gebelik yaşayan anne adaylarında daha sık görülen bir durumdur. Kızarıklıklar ilk başta karın çevresinde ve çoğu zaman eğer varsa karın çatlaklarının etrafında başlar ve giderek kalçalara, bacaklara ve hatta kollara doğru yayılır. Bu durum hm anne adayı hem de bebek için zararsız olmakla birlikte bazen çok rahatsız edici boyutta kaşıntıya neden olabilir.
Tanısı cilt doktoru tarafından konur. Tedavisinde ise rahatlatıcı kremler ve gerekli durumlarda alerji ilaçları kullanılır. Bu tedaviye dirençli olan nadir durumlarda ağızdan alınan steroidlerin kullanılması gerekli olabilir
PUPPP genelde doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Nadiren doğumdan sonra birkaç hafta daha devam edebilir. Dah anadir olarak ise gebelik sırasında değil doğumu takip eden birkaç gün içinde ilk kez ortayaçıkabilir. .
Bir gebeliğinde PUPPP yaşayan annelerin takip eden gebeliklerinde aynı duruma maruz kalmaları nadirdir.
benim 2 ay önce olmuştu ama vücudumu sarmaya başlamıştı evdeydim osırada duş aldım geçti bence bi git doktora derim
laterne bu benim işte..yani olabilir bi durummuş... aynı bendeki belirtiler.. umarım yayılmaz..
canım çok sağol ya.. ..bu rahatlattı beni.. Allah razı olsun.. feci kaşınıyo.. sabah her zamanki kremden sürüp çıktım. zaten alerjik bi bünyem var umarım uzun sürmez
Canım migdemin üstünde çıktı cok kaşıntı yapmıştı ama gecti fazla kasıma iz kalır bende kaldı
rica ederim tatlım :) yine de bir cildiyeye görünmende fayda olabilir;rahatlatıcı kremlerden bahsediyor yazıda ihmal etme sakın(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?