2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

ohh canım ne güzel 2 hafta önceden tatile giriceksin..umudum daha erken olması tabi ama yasalar beklemeyi seviyo ne yazıkki..

ya ben hala hissetmiyorum bebişimi..ve sinir oluyorum bu durumaa..18 haftalık oldum artık e bide erkek hissetmem gerekmezmi

canım bana dün doktor dediki hissetmemen normal yeni yeni başlarsın demişti..bugun ilk kez tam olarak hissettim..erkekle kız olmasının alakası yok..rahat yeri demekki bıdıgın :)

wosgiiiii !!!!! voltajjj !!!!!! kim var deneyimli annelerden ..
ya kızlar acil bi yardım. göbeğimde alerji gibi nokta nokta birşeyler çıktı isilik gibi.. paniklemek istemiyorum ama çok belirginler.. doktora bi gitsem mi yoksa olağan bi durum mudur ?

Soyle duşun senin hosuna gitmeyebilir ama ya büyüdüğünde niye benim modern ismim yok diye düşünebilir ki kız cocukları bu konuda takıntı olabiliyorlar ergenlik dönemlerinde , esimin 4 yaşındaki yeğeni kendi ismini hep modern isimlerle değiştiriyor :) bende senin gibi düşünüyordum ama sonra bunu düşünmeye başladım kızda çift isme karşıyım evlendiğinde benim gb baba soyadını da alınca 4 isim fazla olur ama erkekte beğeniyorum bazen karizmatik geliyor kulağa hoş geliyorsa tabii :) o yüzden rana hem eski hem modern isimlere uygun :) koyabilirsin müsaade ediyorum

evet bebişim 3 buçuk olmuşsun :))
Ben yeni 3 ayı bitirdim sanıyordum hesabım yok oldu eyvah eyvah cocuk ceviz yemiyorum diye benim beynimden çalıyor olabilir mi , tamam kötü espriydi hadi öldürün beni

canım göbek çukurundamı yoksa tamamen göbek çevresindemi oldu..kızlar da yok sanırım bende merak ettim şimdi..

canım göbek çukurundamı yoksa tamamen göbek çevresindemi oldu..kızlar da yok sanırım bende merak ettim şimdi..

sadece göbeğimin üst tarafında.. sağ sol da yoğunlaşmış şekilde.. farklı bir sey de yemedim.. başına gelen kimse yoksa bir gideyim hastaneye.. nedir bilemedim.. ve çılgınlar gibi kaşınıyo şu an.. yırtıp kanatabilirim o derece

canım benim başıma gelmedi kızarıklık ama kaşıntı varsa cildinin kuruması/tahriş olması ile ilgili olabilir krem kullanıyordun değil mi?kaşıntı durumun nasıl?

tatlım bak bunu buldum bir oku

Gebe kadınların yaklaşık %1'inde göbek çevresinde kaşıntılı kırmızı kabarıklıklar ortaya çıkar. Bu durum gebeliğin kaşıntılı ürtiker plakları ve papülleri olarak (pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy (PUPPP) olarak adlandırılır. PUPPP gebeliğin son 3 ayında ve ilk bebeğini bekleyen ya da çoğul gebelik yaşayan anne adaylarında daha sık görülen bir durumdur. Kızarıklıklar ilk başta karın çevresinde ve çoğu zaman eğer varsa karın çatlaklarının etrafında başlar ve giderek kalçalara, bacaklara ve hatta kollara doğru yayılır. Bu durum hm anne adayı hem de bebek için zararsız olmakla birlikte bazen çok rahatsız edici boyutta kaşıntıya neden olabilir.

Tanısı cilt doktoru tarafından konur. Tedavisinde ise rahatlatıcı kremler ve gerekli durumlarda alerji ilaçları kullanılır. Bu tedaviye dirençli olan nadir durumlarda ağızdan alınan steroidlerin kullanılması gerekli olabilir

PUPPP genelde doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Nadiren doğumdan sonra birkaç hafta daha devam edebilir. Dah anadir olarak ise gebelik sırasında değil doğumu takip eden birkaç gün içinde ilk kez ortayaçıkabilir.
.

Bir gebeliğinde PUPPP yaşayan annelerin takip eden gebeliklerinde aynı duruma maruz kalmaları nadirdir.

ayy tatlım geçmiş olsun,panik yapma ama ulaşabilirsen doktoruna yada bir cildiyeciye danış;yatıştırıcı bir şey önerirler belki.. alerjik bir şey değildir herhalde

benim 2 ay önce olmuştu ama vücudumu sarmaya başlamıştı evdeydim osırada duş aldım geçti bence bi git doktora derim

canım senin hesabın yanlış değil;3 bitti zaten sen 3 buçuk oldun:) bazıları 3. ayı bittiğinde 4.ayın içindeyim diyor.. sen de 4. ayın bitmesine 10 gün var diyebilirsin :)

laterne bu benim işte..yani olabilir bi durummuş... aynı bendeki belirtiler.. umarım yayılmaz..
canım çok sağol ya.. ..bu rahatlattı beni.. Allah razı olsun.. feci kaşınıyo.. sabah her zamanki kremden sürüp çıktım. zaten alerjik bi bünyem var umarım uzun sürmez

Canım migdemin üstünde çıktı cok kaşıntı yapmıştı ama gecti fazla kasıma iz kalır bende kaldı

rica ederim tatlım :) yine de bir cildiyeye görünmende fayda olabilir;rahatlatıcı kremlerden bahsediyor yazıda ihmal etme sakın (

bende deneyimli anne cagrisi yapiyorummm

dun aksam farkettim iki gogsumun ucunda da beyaz beyaz seyler vardi sanki pihtilasmis sut gibi:44: sagdakinde etrafina da biraz yayilmis gibiydi, sutmudur bu? erken degilmi gelmesi icin:44: aciyor uclari zaten dokunamiyorum

Canım migdemin üstünde çıktı cok kaşıntı yapmıştı ama gecti fazla kasıma iz kalır bende kaldı

tugbaaa çok geç artık .. hatur hutur tırnakladım valla (

rica ederim tatlım :) yine de bir cildiyeye görünmende fayda olabilir;rahatlatıcı kremlerden bahsediyor yazıda ihmal etme sakın (

ihmal edecek durumda değilim canım, çıkışta hastaneye uğrayacağım mutlaka bi tavsiyesi olur doktorun

Slm kızlar tetanoz aşımı oldumda geldim kolum yanıo şimdi inş. çok uzun sürmez takmamaya çalışıorum kafama neyse bebişimin kalp atışını dinledik ebe teyzesizle pıt pıt atıodu bana kız gibi geldi pek narin atıyor dedi bende kısmett dedim bu arada 57,4 kg olmuşum sadece 400 gr almışım besleyemiyorum die çok korkuorum ben ya göbüş oldu kocaman kilo ibresi ilerlemio oğlumdada kilo almamıştım annesini üzmicek bebeğim doğumda hepsi gidicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…