2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

geçmiş olsun canım için rahat edecekse git tabiyki bugün
ama bence için rahat olsun bunlar çok normal bende dün gittim aynı sendeki sebeplerden dolayı randevum aslında 19 kasımdaydı
herşeye normal dedi dr tek dediği şey hamileleikte herşey normal
benim adet olacakmış gibi ağrıyor genital bölgem özellikle ayağa kalkınca kalçama falan vuruyor ağrısı
ben oturarak çalışıyorum dr çok oturmakta iyi değil 20 dk bir kalkıp masanın etrafında dolaş dedi ayaklarını uzatabileceğin taburan olsun dedi hepsini yapıyorum ben zaten ama yinede var ağrım rahim büyüdüğü için çok normal bu ağrılar..
eğer kullanmıyorsan magnezyum iste dr

çok kararsız kaldım canım yaa sabah 11 buçukta zaten kontrol, şu an işteyim, iş yerinden çıkıp gitmek için araba ayarlamak lazım şehrin biraz dışında bizim iş yeri. doktora gitmek ayrı dert. bunu düşününce olduğum yerden kıpırdayasım da gelmiyor. o kadar zahmete gireceğime eve gidip yatmak daha mantıklı değil mi?

Aradın mı doktorunu? O ne diyor??...

Canım hem karında sertleşme,hem kasılma ve kramp varsa bence direkt doktorunu ara, ihmal etme,en sağlıklı kararı o verecektir.

canım hiç endişelenme; ben ilk hamileliğimde 14 kilo aldım; 2 ay sonra -2 ye bile düşmüştüm. emzirirken ne olduğunu anlayamıyorsun; bir de uykusuzluk üstüne eriyip gidiyorsun.

bu arada ben de şimdiden 7 kilo almışım!!!! boyum 1.77 ama kilom 72 şu anda! doktorlar da kızıp durmasınlar yaaa; annelerimiz 20-30 kilo almışlar ama nerdeyse hepimiz normal doğumla dünyaya gelmişiz.

canım bende senin gbi düşünüyordum ta ki geçen hafta sancılarımın rahim kasılmaları olduğunu söyleyene kadar. o yüzden biraz çekiniyorum açıkcası. yoksa bu tarz ağrılar hamilelikte normal diye doktora bile gitmeyecektim eşimin zoruyla gittim ve kasılmaların var çok dikkat edeceksin diyince ister istemez bende ciddiye almaya başladım. ağrılar o gün bugündür devam ediyor zaten ama bugünkü biraz daha şiddetli bende diyorum acaba üşüttüm ondan mı yoruldum mu diye sorguluyorum şimdi kendimi. kararsız kalmam bu sebepten yani. hani ciddiye almayacağım da Allah korusun ihmalkar davranacağım gibi geliyor
inşallah basit hamilelik ağrısıdır

İşte budur alkış alkış alkış Değil mi ama ya Ellerin dert görmesin,ağzın bal yesin canım

Allah razı olsun canım; dua okuyan dilleriniz dert görmesin.

bence dr ara sen canım geçen hafta böyle bir sıkıntın olduysa ihmal etme aklında kalacağına eziyet kalsın
mutlaka ara telde konuş enazından bir öneride bulunur yada gel der:26:

amin... allah razı olsun herkesten...

ahahaha susmıcaam işte.. ben aynen onun gibiyim aynaya bakınca kendimi öyle görüyorum, tamam belki diğer bakanlar öyle görmüyordur ama ben öyle görüyorum ya yetmez mi

bende öle sayılırım daha 1,400 gr aldım bide 2. Yani susmak olmaz ama dimi (oğlumda 7 kilo aldım doğumdan eve geldiğimde eski kilomdaydım)

ama kızın boyuda uzunduuuu yane,sizin kaç bakeym

bende şimdiden 7 kilo aldım,ama eminim 2 kilo göğüslerdir, 2 beden büyüdü,bide benim tedavi,yazın yattım hep,napıym:)

ama kızın boyuda uzunduuuu yane,sizin kaç bakeym

Bende şimdiden 7 kilo aldım,ama eminim 2 kilo göğüslerdir, 2 beden büyüdü,bide benim tedavi,yazın yattım hep,napıym:)

bende boy yok malesef ama gerçekten takma kafana doğumdan sonra hepsi gider yatıcan tabi bebeğin için kib öptüm

kızlar kilo konusu çok muallak bir konu benim için.
ilk hamileliğimde 9 kilo aldım. herkes ne kadar az diyordu. doğumdan eve geldiğimde çok az bi fazla vardı çünkü bebeğim 3.700 kg doğdu. yani benim için her şey harikaydı. ama ne oldu sütüm az geldi. sütüm artsın bebeğim mama almasın diye herkes ağzıma bişeyler tıkmaya başladı. özellikle eşimle durmadan kavga ediyorduk.
yemiyorsun sütün yok diye diye yedirdiler de yedirdiler. ne kadar yanlış olduğunu biliyordum da çünkü sütün yemekle değil daha bol su içmekle ve psikolojiyle alakası var bence. ama etrafımdakilere söz geçiremedim.
ben süt yüzünden depresyona girince iştahım da açıldı verdiklerimi geri aldım nerdeyse doğum kiloma kadar çıktım. zaten az kilolu da değildim ki bide iştahım çok açıldığından 9 ay kilo veremedim hiç. sonra kendime geldim ve ekmek vs. azaltınca 3 ayda doğum öncesi kiloma döndüm göbeğim falan eridi çok şükür. ve bebeğim 1 yaşındayken hamile kaldım. şu an ilk hamile kaldığım kilodayım hala hiç kilo almadım şükür.
umarım bunda da az kiloyla doğum yaparım ama bu sefer bilinçli olduğumdan emzirirken kilo alma hatasına düşmem inşallah.
kilo konusunu kafanıza çok takmayın ama gereksiz de kendinize kilo yüklemeyin. mesela ekmeği çok tüketmek yerine yemekten daha fazla kaşıkla tüketmeye çalışın. benim doktorumun dediği doğru bence; "bebekler etten kemikten oluşur. onları beslemek için et, süt, yumurta tüketmelisin . yani yediğin ekmeğin, hamurun çocuğa bir faydası yok "der.
bi de şu doğru az kilolu hamile kalan daha çok kilo alıyor, yüksek kiloyla hamile kalan daha az kilo alıyor. hiiç kendinizi kiloyla meşgul etmeyin. önemli olan bebeğin sağlığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…