kızlar cok saolun yaa içim bıraz rahatladı 18 haftalık hamılelerın bebeklerı daha buyuk olunca moralım bozulmuştu ama bundan snra daha dıkkat edıcem ınss bebeklerımızı saglıklı bı sekılde kucagımıza almayı nasıb eder rabbim hepımızı kolay kurtarsın
bende afp değeride düşük bulundu netten araştırdım şöyle diyor:
Down sendromlu ve Trizomi 18'li bebeklerde anne kanında AFP seviyesi düşük bulunur. AFP düşüklüğü bebekte mutlaka Down sendromu veya Trizomi 18 olduğu anlamına gelmemekle birlikte ileri inceleme gerektiren bir durumdur.
Canım 2li test normal çıkarsa bir çok doktor 3lüyü yapmıyor bile ... başka bir yerde de nisan anneleri topiği var orada da 2 arkadaşın 2li normal olduğu halde 3lü riskli çıkmıştı... testlerini tekrarladılar ve ikisinin de testi hatalıyapılmış... boşu boşuna üzüldüler... ama çok şükür sonuç iyi çıktı... bence başka bi doktora 3lü testini tekrarlat canım daha sonra amniyosentezi düşün... mesela hatalı testlerden birinin gebelik haftasını yanlış yazmışlar ve değerler oynamış normal olarak... saçma sapan bi hata yüzünden dünya başına yıkılmıştı... ben 3lü yaptırmadım hiç sadece ayrıntılı ultrasona giricm bebiş biraz büyüsün inşallah
hmm aslinda hepsini gormek de guzel ama
Sana zorluksa ve karisikliksa kaldır canım,ama neler yaşandı , neler atlatildi,dua nelere kâdir gormek adina durmali.:26:
son adet tarihin ve gebelik haftan doğru yazılmış mı canım? birde kan örneğini ne zaman verdin afp kaç çıktı?
canım kilo alımında sola yatmanın iyi yönde etkisi oluyormuş aklında bulunsun
canım inşş rabbim bebişini saglıklı kucagına almayı nasıp eder cok saol
canım gebelik haftam ultrason verilerine göre yazılmış son adet tarihime göre yazılmamış AFP de 13,3 IU/ml düzeltilmiş Mom 0,35
Bebişin karnına girmiş artık takvimde yuppiAslında sakindim canım, ben de bu sakinlikten faydalanayim da islerimi toparlayayım istedim, erteledigim cizelgeleri hazirladim.
esimin bir arkadasi var bankadan, Emre adi. Ben daha hamile kalmadan oglunuz olursa kirvesi benim ha derdi, hamileligime ve oglusum olacagina cok cok sevindi canim benim. Ctesi aksam bi arkadasta toplandik gunumuz vardi. Dedim emre kirvesi hediyemiz nerde, o sirada cig kofte yoguruyodu hic ses etmedi. Sora yedik ictik emre arabaya gitti elinde bir posetle dondu, kuzum meger almis bile hediyesini cinarima. Cok hos mavili lacivertli beyaz bir takim onluk sapka eldiven ust alt 5 parcali. Cok mutlu olduk mahcup etti beni :)
Ben bez disinda bisey almadim henuz
tatlım hiç kendini üzme öyle,bebeğin normal ölçülerde görünüyor.. eşinin yanında olamaması elbette ki kolay değildir ama unutma sen ve bebeğiniz için uzaklarda sonuçta;eminim oda yanında olmak istiyordur..meraba kızlar bende 18 haftalık gebeyım eşim işi geregi uzakta ve bebegımde 170 gr buyumedı cok kucuk cok uzuluorum gercekten cok mınık kaldı bebegım kendımı yalnız hissedıorum(
Canım bence sen içini rahatlatmak için testini tekrarlat yine aynı sonuç çıkarsa da amniyosentezden hiç korkma...
Prensesin gayet sağlıklı eminim zaten 2li test sonucun çok çok iyi... içini ferah tut canım benim
canım kan uyuşmazlığı için gebelik sırasında ve doğumdan hemen sonra iğne vuruluyor diye biliyorum;yapılması gereken başka birşey var mı??canım ben geçen hafta kan uyuşmazlığı sebebi ile riskli gebelik uzmanına gitmiştim ultrasonu ayrıntılıydı bizde kan uyuşmazlığı olduğundan detaylıca inceledi bebeğimi herşey haftasına göre normal demişti işte bugünde 3lünün sonucunu aldım yakın zamanda başka doktora gitmeyi planlıyorum o da riskli gebelik uzmanı bakalım ne dicek amnosentez derse büyük ihtimalle olurum aslında korkuyorumda kuzuma birşey olursa diye sonuçta o da riskli bir işlem
tatlım hiç kendini üzme öyle,bebeğin normal ölçülerde görünüyor.. eşinin yanında olamaması elbette ki kolay değildir ama unutma sen ve bebeğiniz için uzaklarda sonuçta;eminim oda yanında olmak istiyordur..
bebeklerin hafta hafta kilo ve boy ortalamalarını veren bir site var;aşağıda ki linkten gir bak :)
Fetal Kilo Arlk Boy Uzunluk Tahmini lm Bebek Kilosu hesaplama Arlk bebek Boyu Hesaplama Doum Kilosu Tahmini Zayf kk Gelimemi Ksa Kse cce Bebek ri Kilolu Obez Bebek
canım kan uyuşmazlığı için gebelik sırasında ve doğumdan hemen sonra iğne vuruluyor diye biliyorum;yapılması gereken başka birşey var mı??
Amin canım,Allah razı olsun...tesekkur ederım cnm ıyıkı varsınız suan kendımı daha ıyı hıssedıorum haklısın eşim bızım ıcın uzaklarda inş cabuk gelır canım onu cok ozledım yaa bazen gecelerı uyanıp onu düşünüp aglıorum hamilelık benı cok hassaslaştırdı insallah bebegımın babasıda cabuk gelırr sende bebişini saglıklı bı sekılde kucagına alırsın ınsallahh rabbim senıde kolay kurtarsın
yok daha benim ki çıkmadı, göbek deliğinin hemen altında baya sertlik hissediyorum bebeğim galiba orda heralde sanırsam belkikızlar göbek deliğiniz dışarı çıktı mı??
kimmiş adı neymiş sen biliyomusun canım ? arayıp sorucam hepsini fiyatlarını falan bikaç gün içindeHee ona göre gecmisi okumadın sandim
Nisada bir radyoloji uzmanı varda herkes onu cok methediyor.
Perinatoloji orda var mı bilmiyorum.
hoşgeldin canım, hayırlı olsun, küçük diye doktor mu dedi yoksa sen mi öyle düşünüyosun?meraba kızlar bende 18 haftalık gebeyım eşim işi geregi uzakta ve bebegımde 170 gr buyumedı cok kucuk cok uzuluorum gercekten cok mınık kaldı bebegım kendımı yalnız hissedıorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?