2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
isim konusu şu süreçte neredeyse hepimizde muamma canım, hepsi adıyla gelir inşallah,
bende bikaç gündür ayakta kaldıkça, yemek yaparken falan belimin çokyorulduğunu hissediyorum, kilomuzda tetikliyo tabiki biçok şeyi, benim doktorumda herşey normal diyo, inşallah öyledir canım

doğru diosun cnm galiba benim normaldede vardı göbek gebelikden önce ondan korkuyorum birazda

günaydın nisan annelerim nasılsınız.iş yoğunluğu nedeniyle giremiyorum ama aklım hep sizde. bebişlerimiz nasıl.biz iyiyiz çok şükür bel ağrım çok fazla ben 8 hafta dan beri çekiyorum akşam uzandım mı dinlenmek için kalkamıyorum eşimin yardımıyla zor kalkıyorum, bebeğim sağlıklı olsunda önemli deil artık:))

günaydın kızlar; nasılsınız??
biz iyiyiz çok şükür bebişimle. bebeğim sanki beni duydu, endişelerimi anladı dünden beri kendini pıt pıt hissettiriyor. maşallah sık sık küçücük bi pıt duyuyorum sanki 2 gündür hamile olduğumu, can taşıdığımı daha iyi anladım, daha yakın bir bağ oluştu kuzumla aramızda. gece yatakta bile vurdu durdu bende konuştum onunla sakin sakin uyuduk sonra :))
dün iş çıkışı sağlık ocağına uğradım. kilo vs. kontroller yapıldı sonra hemşire bebeğimin kalp atışlarını dinledi. 165 çıktı dedi. ooohh dedim. bazen çok az hareket ediyor dedim. her bebek farklıdır., kalp atışları çok iyi dedi. içim rahatladı akşam da hareketleri hissettikçe kuş gibi oldum. çok şükür maşallah yavruma.

perilous; canım benim de bi çok arkadaşımın başına geldi. 2li testi sorunsuz çıkıp, 3lü de risk çıktı hep. gitmedikleri merkez, doktor kalmadı. ama çok şükür sağlıklı bebekleri var. benim doktorum 2li yi kesin öneriyor ama 3lünün gerçeklik payının %65 gbi bişey olduğunu söylemişti. eğer ille yaptırcam dersen 4lüyü yaptır, 3lüyü yaptırıp kendini sıkıntıya sokma boşuna diyor. bence sende endişelenme. sonuçta 2li testin normal çıkmış. yada için rahat edecekse testi bir an önce tekrarlat başka bir merkezde.

​Kızlar benim bu sırt ağrılarım daha şimdiden şiddetli , daha sonra nasıl dayanacağım ben?

günaydın canım , benim de belim iki gündür çok fena.. yatmak sorun kalkmak sorun uyurken nefesim kesiliyo bazen ağrıdan

Günaydın canlar, benim de bel ve sırt ağrılarım var, daha çoktu biraz azaldı.
Ben bütün gün oturmaktan olduğunu düşünüyorum. -Bide ben çok eğri oturuyorum.
Kendimce sırt ve bel kaslarımı güçlendirirsem ilerde rahat ederim diye düşündüm. Malum henüz taşıdığımız ağırlık bile sayılmaz.
Bide birazcık yol yürüyünce yoruluyorum, bacak kaslarımı da çalıştırmalıyım dedim.

Velhasıl kelam :)
Spor salonuna yazıldım. Tabiki gebe olduğumu söyledim. Küçük bir salon (şu erkeklerin gidip vücut geliştirtiği cinsten) ama bayanlar da rahat edebiliyor. Hocanın spor eğitiminden kalma kitabı var içinde hamile egzersizleri de varmış.

Önce yürüme bandında yavaş tempoda yürüyorum. Vücudum ısınınca da hoca bana hamile egzersizleri yaptırıyor. Sakın ola tek başına yapmayacaksın diye uyardı. Tek tek hareketleri kitaptan bakıp yaptırıyor. Zorlayıcı değil hatta sıkıcı bile ama yine de azıcık hamlamıştım geçen hafta.

Oturamıyorum ki iş yerimde
Napcaz biz aylarca?

internette hamileler için taşıyıcı bel bandı gördüm ama işe yarar mı bilmem sonuçta bizimki şu an ağırlıktan olmuyor henüz bir yük binmedi belimize. tüm gün oturmak, yanlış duruş ve yatıştan kaynaklanıyor olabilir bizimki

canım benim doktorum aslında iyi bir doktor ama fazla duygusuz ve dobra. ilk hamileliğimi de bu doktorum takip etmişti. onda da plesanta previa yüzünden 5 haftalıkken kanama geçirdim. 2 ay yerimden kalkmadan yattım. o kadar doktora gittik. içimizi rahatlatan tek doktor bu oldu. çok memnun kaldık doktorluğundan. ama ince ruhlu biri değil maalesef. hamile psikolojisinden hiç anlamıyor bence. bizde doktorluğunu ön plana aldık napalım. her aradığımda en ufak sıkıntıda ulaşabileceğim tek doktor bulunduğumuz şehirde. bunda da erken doğum riskimiz çıktı işte Allahın takdiri. neyse bebeğime iyi baksın benimle ilgilensin de ruhsuzluğuna da katlanıyoruz artık.
benim pıt pıtlar 2 gündür daha da arttı canım demek ki güçsüz olduğu için çoğunu hissedemiyormuşum dünden beri daha sık duymaya başladım. senin de öyledir eminim.
ayy ne patavatsız bir kadınmış öyle. inanamıyorum. doktorlar zaten riskli durumlarda seni uyarıyor onun dışında dikkat etmek şartıyla bir sakıncası yok diye biliyorum. benim rahim kasılmaları olunca ilk söylediği şey ilişki yasak oldu. hatta geçen cuma sancım çok olunca gittik, tekrar söyledi. demek ki gerçekten riskli bir durum olmadıkça yasaklamıyorlar. ayrıca sabretmekle ne alakası var ki. eşler arasında gereksiz soğukluğa neden olduğunu düşünüyorum ben bu kadar uzaklaşmaya gerek yok ki. kadının zaten o kadar insan içinde bu kadar özel bir olaya girmesi saçma. ama maalesef var böyle insanlar.

Anamm ne şekerr minnak minnak yemeklik tam =) bazen bebekleri böyle sevince kendimi yamyam gibi hissediom ben en son gittiğimde doktor sezeryandan yeni gelmişti oda tam beni muayene ederken aradılar ki yeni doğan ünitesinden çağırdılar oda hemen gitmek için hemen 3lü test yaptı bana sormadı bile yapalım mı falan die hemen tombiş bi erkek dedi kan vercen dedi hemen gitti hiç göremedim doya doya 19unda leventciğim var çok ilgili ona gitcem soracaklarım vardı soramadım bile leventçiğime sorarım artık =)ayy çok güzel bi hiss içim gitti ayakcıklara bakınca=)

bi kere dikkatli oldugun sürece gebelikte ilişki yararlı bile normal dogumu kolaylastırıo rahim ağzını rahatlatarak riskli gebeliklerde yasaklıyorlar sadece bana ilk 3 ay yasaktı mesela risk vardı cünkü ama sonra gittim bebek gayet iyiymiş ilişkiye girebilirsin dedi hem gebelikte cinsel ilişki baba ve bebeğin bağını kuvvetlendiriomus ve anne baba bebek arasında ki o aile bagını olusturuomuş bosver sen öyle kadınları yaa konusurlar hele yanlarında hamile varsa o dogumu öyle bir anlatırlar ki elinden gelse ömür boyu bebeği içinde tutmak istersin hepsininde kesin 3er 5er vardır cocugu anlatırda anlatırlar ama benim ablam dedi ki ben doğuma abdest alıp gittim en rahat o dogumumdu dedi ikinci o kadar rahat değildi dedi ilk dogumunu daha rahat yapmış çünkü ben annem ve sizler hariç tüm dünyaya kulaklarımı tıkadım bosver sen duyma bile =) mesela kayınvalidem her seferinde düşüklerini ve 7 aylıkken karnında ölen bebeğini anlatıo bana aman neymiş bi eğilmiş posetten bişi alacakmış sancı girmiş gitmişler ki bebek emzikten düşmüş en sonunda dedim bana nie anlatıosun ki yani dedim dikkat et die kızım amaa sende dio ben biliom cok iyi niyetlidir kendisi ama hala anlatıo duymuom baska seyler anlatıom yadaa oğlumun kulaklarını kapatıom =) parmaklarımı karnıma tıkıom =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…