maşallah canım oğluna
çok fazla kıskanma durumu olmaz sizde öyleyse
benim geçen hafta yapıldı canımyaa kızlar kan uyuşmazlığı için kimler hangi hafta da test yaptırdı? 28. hafta da direk iğne vurulacak diye rahattım,dr da unuttu galiba uyuşmazlığı test falan yaptırmadım ben şuana kadar(
bu test kan uyuşmazlığı testi değil,bebeğin kanı için yapılan bi test,anneyle aynı olursa sorun yokmuş,farklı olursa problem,test negatif de çıksa pozitifte iğne oluyosun,dr bana 28-29.haftalarda demişti,doğumdan sonra yapılan iğne de sonraki bebekler içincanım kan uyuşmazlığı için test yapılmıyor zaten baştan bellidir senin ve eşinin kan gurubuna göre
biri artı biri eksi olunca uyuşmalık oluyor
guruba görede değişebiliyor olablir onu tam bilmiyorum ama eğer sende olsaydı zaten ilk doğumdan sonra iğne olurdun
bu iğne de bazen önlem amaçlı 28. haftada vurulabiliyormuş yada doğumdan sonra ki 72 saat içinde vurulması gerekiyor
eğer bebek babanın kan gurubunu alysa vuruluyor annenin kan gurubunu alırsa vurulmasına gerek kalmıyor
bize bir test yapıldı bununla ilgili bebeğe bir etkisi olmuşmu diye çok şükür birşey çıkmadı bizde
eğer doğumdan sonra bebek benim kan grubumu alrısa da vururlmama gerek kalmayacak
bacım gelir döferim seni bak nasıl üzüldüm nie yazdım diye onun yiyecek ekmeği alacak nefesi varsa hiç bişi olmaz ama allah korur die de dikkatsiz olmamak lazım çömel dizlerinin üstüne öyle yap tehlikeliymiş bana doktor her gittiğimde bastıra bastıra tembih edio yukarıya uzanma asağı direk eğilme çömel sandalyenin üstüne cıkma ağır kaldırma her türlü stresten UZAK dur dedi bak bunları düşünüp takma kafana ben ayın 5inde bi pıt hissettim 6sında bi pıt daha yaptı daha da bişi olmadı hala hissedemiorum moralini iyi tut bunlar nisan bebekleri allahın izniyle hiç bişi olmaz biraz şimarık ve şakacılar arada bi korkutsalar da bizim bebeklerimiz iyi ve annelerini bırakıp bir yere gitmeye niyetleri yokk
inşallah olmaz tatlım;sırf o çoook istiyor diye bir cesaret yapmaya karar verdim :))
şuan heyecanla bekliyor büyümesini;bugün kaç gr olmuş,doğuma kaç gün kalmış,ismi ne olsun hepsiyle ilgileniyor maşallah :))
bugün ayrıntılı doplerimi çekildimherşey yolundaymış çok şükür tüm organları beyin damarları....3 kez foto çekti hep yüzünde elleri ....oğlumda öyleydi hep yüzünü örterdi doğdu hep ellerini yüzüne götürüp uyuyordu........ kan uyuşmazlığı tahlil verdim ındırect coombs denen ve 3 test istedi doktor....daha öncede 2 li yapmış duyduğuma göre 4 lü de varmış......bu arada bahar temizliği yaparken oğlumun bebeklik giysilerini de çıkardık zıbınlarını...... henüz birşey almadım korkuyor insan biraz daha geçsin istiyor ama 2 arkadaşımdan ilk hediyelerimizi aldık biri arabalı bir önlük biri de kundak gibi bebeğin içine gireceği kundak örmüş
benim geçen hafta yapıldı canım
bu test kan uyuşmazlığı testi değil,bebeğin kanı için yapılan bi test,anneyle aynı olursa sorun yokmuş,farklı olursa problem,test negatif de çıksa pozitifte iğne oluyosun,dr bana 28-29.haftalarda demişti,doğumdan sonra yapılan iğne de sonraki bebekler için
kıs napıym üzülüyorum işte,senden değilki,sen sölemesen ben bi sürü duyyom öle şeyler,inşallah öylelerdir canırım,o şakalarının hesabını sorucam ben doğunca:)
maşallah canımdarısı başımıza inşallah..
ultrasondan rahatsız oldukları için kapatıyorlar sanırım yüzlerini(
bu haftaya kalan bir ben değilim o zaman rahatladım valla kaçırdım diye(
oğlum pozitif doğdu benim;şimdi bir problem yaşarsak diye korkuyorum(
Kız Bebek İsimleri
Ela, Duru, Yaren, Ceren, Ece,Ada,Bilge,Melis, Naz, Su, Ecem,Irmak,Sena,Defne,Azra, İdil, Eylül, İpek, Nazlı,Dila,Yağmur, Derin,Masal,Ilgın, Kayra, İlkin, Tuana, Beril, İlgi,Öykü, Simay, Bade, Simge, Rana,Zeren, Şimal, Zeynep,Damla, Başak,Alara,Eflal,Sude,İlayda, Elçin, Minel,Güneş,Sare,Nisa
bazı sitelerde indirekt coombs için gebelik takibine başlanıldığı günden itibaren her ay tekrar edilerek yapılır diye yazmış yüreğime iniyordu ihmal ettim diyekorkacak birşey yok inşallah ilk çocuk pozitifse sana doğumda iğne yapılmıştır şuanda da yapılacak tast sonucuna göre hareket edilecek demektir.....
bazı sitelerde indirekt coombs için gebelik takibine başlanıldığı günden itibaren her ay tekrar edilerek yapılır diye yazmış yüreğime iniyordu ihmal ettim diye(
bilmiyorum . ya aslında belki de tüm gün koltukta oturma, bilgisayara eğilme veya ( ben terkedemedim bi türlü) bacakları üst üste atma gibi hareketler tetikliyor olabilir..ama dayanılır gibi olmuyor bazen
günaydın canım pat diye daldım konuya
masanızın altına bir tabure koyun üstüne de yastık arada bacaklarınızı uzatın çok iyi geliyor bana dr da öyle tapmamı söyledi
günaydın nisan annelerim nasılsınız.iş yoğunluğu nedeniyle giremiyorum ama aklım hep sizde. bebişlerimiz nasıl.biz iyiyiz çok şükür bel ağrım çok fazla ben 8 hafta dan beri çekiyorum akşam uzandım mı dinlenmek için kalkamıyorum eşimin yardımıyla zor kalkıyorum, bebeğim sağlıklı olsunda önemli deil artık:))
Günaydın canlar, benim de bel ve sırt ağrılarım var, daha çoktu biraz azaldı.
Ben bütün gün oturmaktan olduğunu düşünüyorum. -Bide ben çok eğri oturuyorum.
Kendimce sırt ve bel kaslarımı güçlendirirsem ilerde rahat ederim diye düşündüm. Malum henüz taşıdığımız ağırlık bile sayılmaz.
Bide birazcık yol yürüyünce yoruluyorum, bacak kaslarımı da çalıştırmalıyım dedim.
internette hamileler için taşıyıcı bel bandı gördüm ama işe yarar mı bilmem sonuçta bizimki şu an ağırlıktan olmuyor henüz bir yük binmedi belimize. tüm gün oturmak, yanlış duruş ve yatıştan kaynaklanıyor olabilir bizimki
Benim ilk günümde ya dün çok belim ve sırtım ağrıdı. Eve gidince bi köfte yoğurdum sonrasını eşime bıraktım kızarttı filan o hazırladı herşeyi .. Ayakta durmak bile ağrıyı arttırdı. Sabah kalktığımda birşey yoktu ama bakalım bugün nasıl geçecek ..
bende işyerinde sürekli bilgisayar başında oturuyorum .medicallerde satılan bel yastığı aldım koltuğumda takılı işyerinde rahat oturabiliyorum ama akşama uzandımmı kalkamayacak gibi oluyorum
Canım bilgisayar başında oturmaktan da oluyor sanırım, aslında 15 dakikada bir kalkıp dolaşmak gerekiyor. Belki arkana sırtın için destekleyici alırsan biraz azaltabilir ağrılarını
aynen benim oğlumda hep dua ederdi kabul oldu 8 yaşımını bitirdi 15 gün önce devamlı karnımla konuşuyor kuzum
aynen benim oğlumda hep dua ederdi kabul oldu 8 yaşımını bitirdi 15 gün önce devamlı karnımla konuşuyor kuzum
2013 Nisan Anneleri ve Bebekleri İçin Okunan 4444 Salat-ı Tefriciye
[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD]Laterne[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ersnil[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Umutege[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bebeci[/TD]
[TD]50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pembe[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vitamin[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Naz[/TD]
[TD]50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dertsiz[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gulimier[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hanipeks[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sernil[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gökemre[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TOPLAM[/TD]
[TD]500 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kim Kaç Salat-ı Tefriciye okuyacak :
Laterne...........................250
Ersnil..............................300
Umutege.........................500
Bebeci............................300
Pembe............................250
Vitamin...........................250
Naz................................300
Dertsiz............................250
Gulimier...........................200
Hanipeks.........................500
Sernil.............................500
Gökemre.........................100
Alınan Toplam.................3700
kızlar Perşembe akşamına kadar okuyacağız;listede adı olmayıpta okuyan yada okumak isteyen varsa aşağıda linki bulunan dua topiğimiz de sayısını bildirsin..
http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/563280-2013-nisan-anneleri-yasin-okuyor.html
kızlar geçmişi henüz okumadım dünde bahsetmiştim sabah dr gidicem diye sabah yolda çok fena oldum otobüste tansiyonum düştü sanırım ama ne kadar şanlıymışım otobüste bir dr vardı benimle ilgilendi hastaneye götürdü sonrada kendi doktoruma gittim şimdi iyiyiz çok şükür bebeğimde iyi ve ultarsyondan bebeğime baktığımızda doktorum bak secde ediyor dedi ay o halinin ultrasyon kağıdını çıkardı kuzum benim çok tatlı dün ersnile kızıyordum evden aç çıkma diye ben bugün aç çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?