2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
voltajımmm gelmişşşş :)) dün pazardan aldıklarını mı yerleştiriyosunnn hala ???
voltajjjj çokkkkk mu acıyo ya :18::18: bi de ağrı kesici vermiyorlar mı ?
Simdi anlattigima pisman etme bakİlkinde uyandığımda isin açığı direkt kesiği hissettim.Serumla ağrı kesiciyle geçiyor.birde ilk ayaga kalkista(normal doğumda ikindigin için organlarda yerine yerleşiyor )tüm organlarım sarkmış gibi enteresandi.2. De bu ağrı ve acıları yasamadım.belki ilkte cok sancı çektim ondan bilemem.sadece 2. Gün sancım oldu azdı.yine öksürük hapsuruk gülme işkence :))
Benimde uslu kız olma zamanım geldi geçti bile :)
Doktorum bıktı artık benden
Kadını il dışında tatildeyken bile rahat bırakmıyorum :26:

Senin ilk iki doğum sezeryan mıydı canım?
İlkinde 1 gün sanciyla sezaryen oldu.2. Mecburi ilkte olmasam bile suyu bitti alındı:)
Kızlar genel anestezide uyuyorsunuz tamamda uyaninca farklı oluyor.
Artık normal doğumda normal değil yinede spinal Yada epiduralle doğuruyorlar :)
Anadan olma usul bitmiş varsa ayakta alkışlayacağım :)

sonda olayını voltaj iyi anlatıyor ona sor canım :))))))) ben yalvarıcam doktora beni bayılt ne takarsan tak sonra diye :)))

İngiliz tıp dergisi The Lancet’in internet sayfasında yayımlanan ve ABD’de yapılmış araştırmaya göre, hamilelikte fazla kilo alan annelerin bebekleri de kilolu doğuyor.

Kız seda sen beni güldürdün allahda seni güldürsün hemi :)

Epidural eğer normal olmazsa düşünebilirim.
Ama ameliyat ortamı benide kasar.Ay bilmiyorum ya hayırlısı.
Bebişlerimiz sağlıkla gelsinde gerisinin önemi yok aslında.

Dr. Ebru Gözer, anne adaylarının bu özel günü daha konforlu geçirebilmeleri ve bebeklerin çeşitli ihtiyaçları için doğum çantasında olması gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:

Anne için,
• Emzirmede kolaylık sağlaması için önden düğmeli gecelik ya da pijama takımı
• Sabahlık
• Mevsime göre kalın ya da ince çorap
• Terlik
• İç çamaşırı
• Emzirme sütyeni
• Göğüs pedi
• Göğüs ucu kremi
• Kişisel bakım için gerekli malzemeler
• Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafet ve ayakkabılar
• Nüfus cüzdanı ve sağlık sigorta kartı

Bebek için;
• Zıbın ya da badi (Mevsime göre seçilmeli, mutlaka yıkanmış, markaları kesilmiş ve ütülenmiş olmalı. Yazın kolsuz, kışın uzun kollu iç badi olabilir)
• Uzun kollu tulum veya alt üst takım,
• Pamuklu çorap
• Eldiven
• Şapka
• Yelek ya da hırka
• Soğuk kış aları için salopet tulum
• Bebek battaniyesi
• Puset ya da portbebe
• Pişik önleyici krem, bebek yağı, ince pamuklu kumaştan yapılmış ağız silme bezleri, bebek bezi

Aranizda epidural dusunen var mi?

Eğernornal doğum olmazsa edidural sezeryan istiyorum. 30. Haftadan sonra normal olup olmayacağı belli olur dedi doktor.

ya ben istiyorum ama şu belden iğne olayı kasıo beni bide ameliyat ortamı falan görünce heyecan yaparım zaten tansiyonum düşük

Ben geçen mayısta epidural ile ameliyat oldum. Bir tek iğne girerken hafif bir acı hissettim o kadar. Gözünü korkutacak hiç bir şey yok tatlım. Sabit durman gerekiyor o kadar. Gayet rahattı ama ameliyat olurken herşeyin farkında olmak çok tuhaftı :) sezeryan olmak zorunda olursam kesin epidural yaptıracağım.

Benim arkadaşım normal yaptı.
Bende telde tabrik ve takdirlerimi illettim.
Diğeride tamamen uyuyarak sezeryan oldu,oda zor.
Ben korkarım diye resimlerini göstermedi.
Doktorumla daha hiç konuşmadık o yüzden hayırlısı diyorum.

Peki normal doğumun sancısı nasıl çok mu zor:S Bir günde geçmişsin yahu:S

Amin canım inşallah. Yanlız ben çok alıştım bu ilgiye böyle doğumdan sonra da birden bir garip gelecek kendi ayakkabımı başlamak falan sakat gibi oldum tövbe yarabbim hep alıştırdı beni başkasından bekler oldum. Ogün çok üzüldüm yaşlı eniştem ve annem zar zor hastanede (teyzem için gitmiştik ya) ayaklarındaki galoşları çıkarmaya çalışıyorlar aklımın ucundan bile geçmiyor eğilip yardım etmek cebelleşiyorlar orda eniştenm böyle iki yana sallanıyor falan tövbe yarabbim yaaaa ben öyle bir şartlanmışım ki eşim tarafından eğilmicem diye yardım bile etmiyorum çok utandım sonradan fark edince. robot oldum sanki hamile olunca :)

ben pek düşünmüyorum ablam oldu memnun kaldı ama ben öyle aklım bilincim yerindeyken kesilip biçilemem gibi geliyor .

Aranizda epidural dusunen var mi?

işte cnm ben bu yüzden sırf özelde doğum yapmak istiyorum yoksa kimse bizim nazımızı çekmez

Bende özelde yapıcam ya.Devlette yapmak çok zor.
Arkadaşım devlette yaptı.Herkes anadan doğma her yerde bir hamile ağlıyan,bağıran,çağıran.
Kimseyide almıyorlar yanına diyor.O kadar sancı çekip üzerine sezaryan yaptı.
Sıra gelirse şanslısın.

çok sağol canım valla öyle işte benimde neyle alakalı bilmiyorum 5 yasında kreşe başladım alışkanlık sürekli diş fırçalarım hoby gbi benim için ama dişlerimde çürük çok fazla böyle bakımsız gibi sanki temizdir beyzdır ama çürük çok fazla anlamıyorum arka azı dişlerim hep düt dişlerim çoğu dişim çıkmadı annemlerin de ihmalkarlıgı doktorda çektirmemişler şimdi ben çekiyorum süt dişlerim hep dayanıksızlar bide meyve çok yerim salataya bayılırım saf zeytinyağı ve bol tuzlu limonlu veeee colaaaa cola hastasıyım ama dişlerimi sürekli fırçalıyorum doktorum daha az fırçalamamı bile söylemişti canım skılınca diş fırçalıodum bi ara ferahlama geliyordu =) ama şimdi çekmek zorundayımm =) doğurayım vidalı diş yaptırcam =)

kızlar doğumdan önce alınacaklar listesi vardı topikte. kimse kaydetmedi mi?
kaydeden varsa gönderebilir mi?

anammm bende isterim ya =))) yazın de

sağol bebeeeemmm valla öküz dedim ya nevar denirmi acile gelmiş hastaya bide kadın doğumdasın moral vermen lazım kızlar yaa levent hocayla hepinizin tanışmasını o kadar isterdim ki yok böyle bi insan ya düşük yaptıgımda bana en büyük destek oydu o dönem eşimlede aramız çok kötü olmuştu levent hocanın pozitifliği beni kendime getirdi ve bitanemm annem benim her zaman yanımda oldu ama valla böylece toplananıp levent hocaya muayeneye gitsek bakın nasıl çıkıonuz moraller tavan ne hastalık kalıo ne bişi teyzem dio ki adam bişiler mi yapıo her çıkan kadın kahkahayla çıkıo die ama çok güler yüzü pozitif ve imanlı adam hepsi toplanınca annelere bonus moral oluo =)

Eğilmek banada zor geliyor valla.O yüzden anlıyorum seni.
Eşlerimiz alıştırdı bizi ne yapalım :) Yanlız eklicem resmiya haftaya benim göbiş gerçekden eğilmeme müsade etmiyor

İngiliz tıp dergisi The Lancet’in internet sayfasında yayımlanan ve ABD’de yapılmış araştırmaya göre, hamilelikte fazla kilo alan annelerin bebekleri de kilolu doğuyor.

benimle zaten herkes dalaga geçiyor topaç gibi birşey doğuracaksın diye
ama 18+5 de bebeğim 220 gr dı hatta bana zayıf bile gelmişti ilerleyen haftalarda ne olur bilmiyorum tabi
kızlar benim beslenme listemi şu şekilde
kahvaltı1 haşlanmış yumurta
peynir
zeytin
pekmez ve tahib karışımı
2-3 dilim ekmek
ara öğün
active yoğurt
ceviz-badem-fıstık
öğlen
iş yerinde ne çıkarsa o
ama genel olarak sebze-tavuk-kuru baklagil olarak çıkıyor

ara öğün

elma-mandalina

akşam
sebze ve et oluyor genelde
haftada bir balık oluyor
pilav makarnada oluyor tabiyki bunların yanında

saat 21:00 de 2 mandalina yiyorum saat 22:00 de yataktayım

çok mu yiyorum sizce zararlı hiçbirşey yok ama görüldüğü gibi menülerimde

Son düzenleme:
Benim bahsettigim sezeryanda epidural degil,normal dogum sirasinda yapilan epidural.
Belirli bi acilma olduktan sonra istege bagli yapilandan.

Benim hiç bilgim yok nasıl oluyormuş?
Acı hissetmiyor musun uyuşuyor musun?
Ama kesilip biçilmeden normal doğum yapıyorsun öyle mi?

ewt cnm ya benim arkadaşımda aynısını anlattı her gelen bi parmağını sokuyomuş açılma varmı die bağırınca falan kızıolarmış o yüzden bana parana kıy git özelde yap dedi o sırf parasızlıktan devlette yapmak zorunda kalmıştı

Eğilmek banada zor geliyor valla.O yüzden anlıyorum seni.
Eşlerimiz alıştırdı bizi ne yapalım :) Yanlız eklicem resmiya haftaya benim göbiş gerçekden eğilmeme müsade etmiyor

kızlar ben tuvalette bile aferdersiniz taharetlenirken zorlanıyorum artık yetişemiorum zar zor

Ben kendi doktorumda yapıcam doğumu canım.
Yani özelde.Doktorum tanıyor beni en azından nelere takıntılıyım biliyor.
Arkadaşıma sezeryana girerken çok korkuyor diye elini tutup kızıma nasıl davranıyorsam sana da öyle davranıcam korkma demiş mesela.

Kolay değil.nasil ki hamilelikten evvel bulantiyi kim anlatsa anlamazsın Buda öyle .herkes adet sancısı gibi diyor bende kabiz olup bir an evvel kurtulmak istiyorum hissiydi.saatte,dk,sn bir geliyor Rabbim nefeslik müsaade veriyor nefesini topla devam...

Sezaryende uyanınca hani şimdi kasıklarımızda yırtılıyor gibi arada bağ sancısı varya o tam dikiş yerinde yalnız nefes Alman'a müsaade yok:)
Bunda epidural Yada spinal olacağım nasipse,genel olmayacağım.kizim kuvoze alındığında ilk Dr um dedi"aglayarak doğdu bebek nesi hasta ya" diye...
Görmek istiyorum.hic birşeyde korkutmuyor beni.korku benim isimi kolaylaştırmaz zorlar.korktukca Dr sabirsizlasiyor haliyle gerçi o anda Dr bana trip atsa sacından tutar yatirirm yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…