2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
günaydın kızlarrrrrrr
bugün hava biraz sert burda ama kendime güvenebilirsem beşik bakmaya gidicez oğluma
şimdi bakıp karar verelim 7. ayından sonra gidip alırız inşallahhhh

Günaydın mis kokulu anneler.
Gunümüz huzurlu mutlu geçsin inşallah...
Hava buz gibi,kar yağsın artık kar

günaydın kızlarrrrrrr
bugün hava biraz sert burda ama kendime güvenebilirsem beşik bakmaya gidicez oğluma
şimdi bakıp karar verelim 7. ayından sonra gidip alırız inşallahhhh

Hayatım dün sana pirinç için birsey diyecektim güme gitti...
Pirinç yasaklayan Dr lara kızıyorum ben
Eskiler bebegi gelismeyen hamilelere,geriden gelen bebeklere pirinç lapasi yaparlardı .
Sutlac , pilav,lapa hamileyken favori yiyeceklerimdi

Beşiğin şimdiden hayırlı olsun,tavsiyem mobilya , öndeki parmaklığı inen ,alti cekmeceli beşik

Canım ya üzüldüm
Kirikkaledeymissin,ihtisasa mı gidiyorsun?3 yıl oturdum orda ama k.doguma hiç gitmedim.
Ankara da ben hep Sincan lokman hekime gidiyordum.eylem seker arı vardı hala orda mı bilmiyorum.ama sana tavsiyem Atatürk egitim araştırma.
Yola çıkmanı tavsiye ederler mı ki?
Suyu ihmal etme tatlım,hem böbrek ,enfeksiyon hemde bebeğin suyu azalmasın.
Bunaltma tatlım kendini Allah'ın izniyle 2 ay daha sabretsen yetebilir...
Dua ile...

Hayatım onların adeti öyle olabilir.Annenin de ilgi alanına girmeyebilir.Onlarin dediği kalıba zorlama anneni,kendini...
Ben kızımın battaniyesini kendim ordum.kac tane hazırı vardı ama hatıra için ordum...
Arkadaşların dediği gibi pazarda kıyamet gibi,yunculerde bir sürü diledigince al,güle güle kullan :)
Boyle ufak teferruatları onemseme...

Mergen,Mergen...
Bugün yine ruya gördüm sefam olsun
Kiz sen bir heybetlisin , Dr a gidiyoruz esın,sen bende varım yan yengesi gibi
Dr yaşlı gobekli gri saçlı hafif kel :)))
Cinsiyeti zarfı açıp söylüyor birine erkek dedi öbürüne bakıyor bakıyor amca söyle artık şiştim diyorum seside bir az duymak için nefesimizi tutuyoruz :)))
"Oda büyük ihtimalleee "diye bitirdi huysuz oda erkek ya yoksa kiz mı diye diye fir dondüm :))

canım benim okuduğum yazıda bir dr yazısıydı yanlış hatırlamıyorsam o yüzden diyorum ya bende bu drların hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor diye
en iyisi herşeyden azar azar yemek herşeyin ayrı vitamini var sonuçta
bende mobilya beşik istiyorum canım ama benim yata odam çok küşük ölçümde çok sınırlı malasef ölçülü olarak özel yaptırıcaz sanırım yada içime sinerse şu portetif beşikler varya 1,5 yaşına kadar kullanılanlardan almayı düşünübilirim bilmiyorum bugün iyice bakıcam artık ama en çok mobilya tercihim benimde
beşiğin ölçüleri de boyunun 100 eninin 70 gibi birşey olması lazım imalat yerleri olan edirnekapı mobilyacılar çarşısına gidicez

Slm kızlar tünaydın diyeyim artık 2 gündür giremiyorum işlerim yoğundu geçmişte baayağı birikmiş okumaya çalışacağım inş. Herkes iyidir ve herşey yolundadır ..

Günaydın bayanlar, dün bizim kontrolumuz vardı. Amniyosentezin detaylı raporu çıktı, o da temiz Allah'a şükür. Bunun da yaşanması gerekiyormuş demekki ne yapalım deyip geçiyoruz artık, kader kısmet. Kizcemi gordum yine ultrasonda parmak emmeye calisiodu boyle abisi gibi uzun suratli minik burunlu bisi. Bu arada annemle babam bendeler bu haftasonu benden mutlusu yok yani :) kaynananın laf sokmalarını bile takmıyorum o yüzden.hepinize sağlıklı mutlu eğlenceli haftasonları!!

Gecmis olsun canım, moralini bozuk kendini de bebeğini de üzme ama olurum? Ben hep tüm hamileler için diye dua ederim, senin için de özellikle edicim. Bol bol dinlen su ic kendine iyi bak

Kıyamam kuzucuğa ya annesi ne iyi yapmışsın da kardeş yapmışsın, ağladım okurken yahu

ayy tatlım çok geçmiş olsun ( bu tansiyon düşmesi ve bulantı migrenden mi acaba??hafta sonu bari biraz dinlenip kendine gelsen

Bu haftalarda olabiliyormuş canım, migren de tetikliyor tabiki.

Canım 2 sefer yaşadım 2side saat 10 civarı oldu, kahvaltı da yapmıştım

Canım normalmiş olabiliyormuş tansiyon düşüklüğü bu ayda, benim üstüne migren olunca nefes alamama ve baş ağrısı da eşlik ediyor.

mandalinanin nesi varmis yaa ben aksamlari 2 mandalina 2 portakal goturuyom valla, ici sulu eksi meyveleri canim cekiyo napam, yaninda diger meyvelerde var da demeyim simdi abartiyoruz biz kocisle demekki

Mandalina ve portakal gibi asitli meyveleri fazla yiyince mide yanması yapabiliyor cnm.

Yerim bebişini. iyi yolculuklar tatım dikkat edin kendinize.

yarın kızımı görcem inş dua edin kızlar herşey yolunda olsunbu arada kızımızn adı belli oldu babası koydu NAZLI olacak kısmetse.

Nazlı kızım benim güzel kızım, adıyla şanıyla yaşasın.

selam kızlaar dün doktora gittik herşey çok düzgün sadece idrar yollarında enfeksiyon varmış az miktarda ilaç verdi doktorumuz kullancam bakalım. herkese iyi günleer

Selam kızlar :)
Ben artık yatıp kalkarken yan dönüp kalkıyorum yoksa göbeğimi taşıyamıyorum.. :)

Canım bu söylediğin fiyat doruk hastanesi içinmi geçerli? Doktor değilde hastaneden ayrıcamı arayıp söylüyorlar?Bilgi verebilirmisin..

Çok geçmiş olsun tatlım, aman dikkat et, dinlen bol bol

Boşversene canım ya, çok istiyora kendi yapsın hayret bi şey. Pazarlarda bulabilirsin canım hesaplı da olabilir hem.

Ggünaydın tatlım bizim telafi eğitimleri devam ettiği için bugün de mesai var. Sende eğitimci degilmidin bugün niye gidiyorsunki ?

Kuzum özel bir anaokulu burası. Cumartesileri öğrenci yok ama dip bucak temizlik yapıyoruz. Ben de çalışanların başında duruyorum doğal olarak.

Canlar 4de doktora gidiyorum.. Gelmez o gun diyordum ama geliverdi iste..
Detayliya giricez.. Bakalim minnos nasil gozukecek.. Kime benziyor ki? Erkek oldugu kesin dogru mu? Uclu dortlu yaptirmadik.. İnsallah sagliklidir.. Hic hissetmiyorum cok merak ediyorum ne durumda oldugunu..
Gelince de yazarim.. Opuyorum hepinizi..

temmuz nasılsın canım?sağlığın ve keyfin nasıl?dersler başladı mı?

Canım çok şükür herşey yolunda, Oglusum dünden beri hareket etmeye başladı. Annesine doğum günü hediyesi verdi kendince :) okul başladı, telafi eğitimi yapıyoruz cumartesi leri. Şu sıra baya yoğun geçiyor yani... Tek derdim halâ bi doktor bulamadm kendime. Lais vardı ya urfa da ona mesaj attım bakalım, cvp verirse bide onun doktorunu deneyeceğim.

merhaba arkadaşlar,umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir...şifa bekleyen rahatsız olan endişesi olan herkesin rabbim sıkıntılarını gidersin afiyet versin...ara girip yazdıklarınızı kontrol ediyorum,işlerim yoğun telefondan girip bakıyorum çoğunlukla...ruhsal dalgalanmaların dışında bir sorun yok çok şükür..
buraya girmek ses vermek sizlerden haber almak yazdıklarıızı okumak güzelde sanırım hepimizin en ortak noktası burada birbirimizi anlıyor olmak...dışarıda yada ailenizde insanlar sizinle aynı şeyi yasamadığı için sanki anlamıyorlarmış gibi hissedebiliyoruz
ne güzel zaman hızla geçiyor evlatlarımız büyüyor yavaş yavaş alışverişler başladı ohh ohh artık takmayalım kimseyi birşeyi en güzel zamanlarımız şimdi :))

LIŞVERİŞ LİSTESİ
Malzeme Açıklama Kaç tane alındı/kişisel notlar
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yenidoğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10, külotlu 4-5 tane
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için mermerşahi kumaş
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik
Güvenli yatış yastığı Chicco

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Alt değiştirme örtüsü
Alt değiştirme-kullan at
Tırnak makası-törpü
Maşrapa
Banyo kovası
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateşölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Çamaşır filesi
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör

Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Uzayabilen karyola Alt değiştirme kısmı da olmalı
Sepet
Bebek telsizi

anne için
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocuk bezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili Bol miktarda
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
Tırnak makası-törpüsü
Bebek tarağı-fırçası
Taşımak için puset

anne İÇİN
Pijama gecelik 2 takım, önden açılır
Çorap
Terlik
Çamaşır
Tek kullanımlık külot
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Hasta bezi
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…