Selam kızlar :)
Ben artık yatıp kalkarken yan dönüp kalkıyorum yoksa göbeğimi taşıyamıyorum.. :)
voltaj senin kızla oğlan aynı odada kalıyor mu?ben küçüğe ayrı oda yapıcam büyüğü rahatsız etmesin diye(
oğlum aynı odada kalmayı istiyor ama kaç yaşından sonra tek oda da kalabilirler bilemiyorum
Geeellldiiimmmmmm...
Erkek kesinlesti.. Saglikli masallah topac gibi :)))
Cooook buyumus yavrucuum..
Artik erkek krsinlestigine gore alisveris baslasin diiimii ama :))))
Geeellldiiimmmmmm...
Evet canim evim 2+1.
Ben oğlumu 1,5 yasında ayırdım kendi odasına ,zaten cocuk odası vardı sadece baza almıştım.
Kızımı bu Şubat'ta ayırmıştım .Bazasini alamadan bebis geldi,hangisi olursa onlar yatacaktı kiz oldu kızlar yatacak.
Evimi değiştirene kadar oglumla kızım hala yatar...
vitamin ismiyle yaşasın kızın inşallah
ne zaman gidiyorsun doktora??dönünce hayırlı haberlerini paylaşmayı unutma
saat 11 de kontrolümüze gittik yanımızda teyzeleride geldi ilk kez gördüler kıpır kıpır çok sevindilerkızım çok tatlı yaa yerim ben onuuu 400 gr olmuş gayet iyi gelişimi dedi.bacak kemiği uzun dedi annesine çekmiş uzun bacaklı kızım benim kalsiyum yazdı günde 1defa iç dedi böyle bizdeki haberler
çok yaş farkı var ya arada hangi yaşta aynı odada buluşurlar kestiremiyorum:44:
oğlumun takımı kardeşine kaldı;o araba yataklı bir takım istiyordu ama şimdi vazgeçti illa ranzalı olsun biraz büyüyünce kardeşimde benimle yatsın demeye başladı:44:
41 kere maşallah prensese
hep böyle güzel haberlerini duyurmak nasip olsun inşallah
ben de bu defa kız kardeşimi götürmeyi planlıyorum,oda hamile;birlikte muayene olup sırayla yeğenlerimizi görelim istiyorum
Benim oğlum Kasım 2004-kızım Ocak 2010
Arada 6 yas var.Cok oynadılar , cok kavga ettiler vs.2 side kardes olduğunu anladı.emeklemeyi abisi öğretti.pepeyle bebe gibiydiler :))Hala öyleler .
Seninkiler 8-9 yas farkla olacak sanırım . O kadar pişman olacaksn ki keske 4-5 yıl evvel yapsaydım diye.Ah o hamilelik fobisi kiskanirmi fobisi olur mü bakabilir miyim vs.zaman geri geeell...Gerçi ben öyle pişman değildim :))
Bebekden yanına yatirmazsin seneye yazın beraber yatarlar.Ranza yine al yerin varsa,cok modern tarzda artık ranzalar
Hele ev küçükse kesinlikle ranza.
Günaydın bayanlar, dün bizim kontrolumuz vardı. Amniyosentezin detaylı raporu çıktı, o da temiz Allah'a şükür. Bunun da yaşanması gerekiyormuş demekki ne yapalım deyip geçiyoruz artık, kader kısmet. Kizcemi gordum yine ultrasonda parmak emmeye calisiodu boyle abisi gibi uzun suratli minik burunlu bisi. Bu arada annemle babam bendeler bu haftasonu benden mutlusu yok yani :) kaynananın laf sokmalarını bile takmıyorum o yüzden.hepinize sağlıklı mutlu eğlenceli haftasonları!!
çok makbule geçti bu liste kaydettim bende teyzesinden geleceklere ek olarak alacaklarımı kesinleştireyim artıkLIŞVERİŞ LİSTESİ
Malzeme Açıklama Kaç tane alındı/kişisel notlar
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yenidoğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10, külotlu 4-5 tane
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için mermerşahi kumaş
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.
Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik
Güvenli yatış yastığı Chicco
Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Alt değiştirme örtüsü
Alt değiştirme-kullan at
Tırnak makası-törpü
Maşrapa
Banyo kovası
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateşölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Çamaşır filesi
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör
Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Uzayabilen karyola Alt değiştirme kısmı da olmalı
Sepet
Bebek telsizi
anne için
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocuk bezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili Bol miktarda
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
Tırnak makası-törpüsü
Bebek tarağı-fırçası
Taşımak için puset
anne İÇİN
Pijama gecelik 2 takım, önden açılır
Çorap
Terlik
Çamaşır
Tek kullanımlık külot
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Hasta bezi
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri
Umutege benimde odam küçükaynı zamanda yazın sekli değiştirdim .oglumun bazasi vardi,kizimada alacaktim ki 3. Geliyor.bende oglumun bazasini cikarip bir ranza aldim(esasen hic sevmem)ama hos,yavru yatagida var 3 cocuklukar icin :)Ev alirsam ogluma oda yaparim,kizlarim ranzada yatar yavru yatagindada ben dedikodu falan ederiz
beşik ne olacak bilemem.Bu halde sığmaz bizim odamıza , belki idarelik sepet alırım :26:
hayırlı olsun canım oğlun, maşallah büyüsünler de kucağımıza alalım artıkGeeellldiiimmmmmm...
maşallah prensese annesisaat 11 de kontrolümüze gittik yanımızda teyzeleride geldi ilk kez gördüler kıpır kıpır çok sevindilerkızım çok tatlı yaa yerim ben onuuu 400 gr olmuş gayet iyi gelişimi dedi.bacak kemiği uzun dedi annesine çekmiş uzun bacaklı kızım benim kalsiyum yazdı günde 1defa iç dedi böyle bizdeki haberler
çok geçmiş olsun canım, iyi düşün, sıkıntıların biteceğini düşün,kızlarr kusura bakmayın tek tek alıntı yapamayacağım. hepinize teşekkür ederim ilginiz ve güzel dilekleriniz için.
ben yatabildiğim kadar yatıyorum tabi oğlumla ilgilenmek dışında evle ilgili her şeyi eşim yapıyor. sadece kuzum bu ara bana çok düşkün mecburen onunla oynuyorum falan ama hep yattığım yerden. maalesef sancılarım devam ediyor. özellikle bugün karnım sürekli sertleşti durdu. korkuyorum bi yandan. çünkü bebeğim uzun süre hiç hareket etmiyor. tam artık benim elim ayağım kesiliyor korkudan minicik bi pıt pıt geliyor. gerçi ondan da çok bişey bekleyemiyorum çünkü kasılmalar rahmimi resmen kum saati şekline getirmiş bebğimin hareket alanı çok kısıtlı.
iyi bir doktor ismi aldım ama ulaşamadım maalesef yarın da tatil( pzt. erkenden ulaşıp durumun aciliyetini belirtip randevu alacağım inşallah.
hepinize çok teşekkür ederim. laterne canım sanırım sen sormuştun kan ve idrar tahlilim hep temiz ama her ihtimale yani enfeksiyona karşı antibiyotik alıyorum.
derineser canım gözün aydın. çok sevindim sonuçların güzel çıkmış.
tansiyon sorunu bende de var bu arada kızlar en normali 8/5 bazen daha da düşüyor ayakta duramaz oluyorum hep tuzlu şeyler bi de maden suyu önerdi doktorum.
yüksek_voltaj; çok şaşırdım kırıkkalede oturdum diyince nedense :)) özel doktora gidiyorum canım muayenehanesine. tekin kale adı. duymuşsundur sanırım.
kadın doğuma bunda hiç gitmedim ilk doğumu orda yapmıştım ama çok ilgilenmiyorlar uzun süre beklemek gerekiyor. doktorumuzdan memnunuz diye bunda direkt tekin kaleyle başladım. hiçte hastaneye gitmedim çünkü çok yoruluyordum hastanede.
ankarada da atatürk iyi ama benim git gel vaktim olmadığı için özel muayenehanesine gidebileceğim bir doktor buldum riskli gebeliklerde uzmanmış bakalım ptesi gideceğiz sanırım.
tekrar teşekkür ederim kendinize iyi bakın
kızlarr kusura bakmayın tek tek alıntı yapamayacağım. hepinize teşekkür ederim ilginiz ve güzel dilekleriniz için.
ben yatabildiğim kadar yatıyorum tabi oğlumla ilgilenmek dışında evle ilgili her şeyi eşim yapıyor. sadece kuzum bu ara bana çok düşkün mecburen onunla oynuyorum falan ama hep yattığım yerden. maalesef sancılarım devam ediyor. özellikle bugün karnım sürekli sertleşti durdu. korkuyorum bi yandan. çünkü bebeğim uzun süre hiç hareket etmiyor. tam artık benim elim ayağım kesiliyor korkudan minicik bi pıt pıt geliyor. gerçi ondan da çok bişey bekleyemiyorum çünkü kasılmalar rahmimi resmen kum saati şekline getirmiş bebğimin hareket alanı çok kısıtlı.
iyi bir doktor ismi aldım ama ulaşamadım maalesef yarın da tatil( pzt. erkenden ulaşıp durumun aciliyetini belirtip randevu alacağım inşallah.
hepinize çok teşekkür ederim. laterne canım sanırım sen sormuştun kan ve idrar tahlilim hep temiz ama her ihtimale yani enfeksiyona karşı antibiyotik alıyorum.
derineser canım gözün aydın. çok sevindim sonuçların güzel çıkmış.
tansiyon sorunu bende de var bu arada kızlar en normali 8/5 bazen daha da düşüyor ayakta duramaz oluyorum hep tuzlu şeyler bi de maden suyu önerdi doktorum.
yüksek_voltaj; çok şaşırdım kırıkkalede oturdum diyince nedense :)) özel doktora gidiyorum canım muayenehanesine. tekin kale adı. duymuşsundur sanırım.
kadın doğuma bunda hiç gitmedim ilk doğumu orda yapmıştım ama çok ilgilenmiyorlar uzun süre beklemek gerekiyor. doktorumuzdan memnunuz diye bunda direkt tekin kaleyle başladım. hiçte hastaneye gitmedim çünkü çok yoruluyordum hastanede.
ankarada da atatürk iyi ama benim git gel vaktim olmadığı için özel muayenehanesine gidebileceğim bir doktor buldum riskli gebeliklerde uzmanmış bakalım ptesi gideceğiz sanırım.
tekrar teşekkür ederim kendinize iyi bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?