kızlar burada biyerde okudum bu arkadasın doğum hikayesini..ağlamamak elde değil..Rabbim eşlerimizi yanımızdan ayırmasın
benimde doğum hikayem bu hamileliğimde hiç mide bulantısı çekmedim ama mide yanmasından illallah gelmişti artık son aylarımda yalancı sancıları gerçek sancı sanıp sürekli hastanelere gidip gelmekten bıkmıştim ve doğum yapanları gördükçe tüm cesaretim gitmişti bi gün gündüz yengemlerle otururken ben bu sabaha karşı doğurucam dediğimde herkes hadi ordan sürekli bizi kandırıyorsun demişlerdi ama hafif hafif sancılarım vardı neyse gece saat 1 gibi yatağa yattım 39.3um yatakta duramıyorum sancı dahada şiddetlendi dakika
tuttuk 5 dakikada bir vuruyo saat 1den 2 ye kadar evde çektim annem hastaneye gidelim burada doğum yapacaksın diye korkuyor gitmicem evde cekecegim sancımi dedim sonra sabah 6 gibi artk sancılara dayanamadim ne kanamam var ne suyum geldi hiç bir şeyim gelmedi neyse çıktık yola hastaneye gidiyoruz eşim askerde eşimin gizli telefonuna mesaj attım ben doğuma gidiyorum diye telefonu kapalıydı hastaneye geldik ben bitkin halde kendimi çok güçsüz hissediyorum anneme koca bi sayfa dua yazmiŞtim bunları okumasını söyledim aldılar sancı odasına artık kendimi yerlere attım dayanamıyorum saat sabah on gibi kanamam geldi saat on buçukta aldılar doğum haneye ebe suyumu patlattı ve ikinmami söyledi ve bi ikindim bebeğimin kafasının göründüğünü söyledi ve 2. ikinmamda bebeğim dünyaya geldi ebe bana dikiş atacağını söyledi ne dikisi dedim kestim duymadın mi dedi kızlar inanın bana duymuyorsunuz bile sonra diksattı uyuşturmus ama canım yandı ve karnım bi anda boşaldı ve bütün sancılarım gitti unuttum bile beni tekerlekli sandalyeye koydular ve bebeğimi kucağıma verdiler ben ağlamaya başladım kapıyı açtılar ve aileme gösterdiler o kapıyı açtıklarında eşimi görmek o kadar çok isterdim ki sadece kapıda benim ailem vardı eşimin ailesinden bi tek kaynanam gelmişti bebeğimi aldım kucağıma ve emzirmeye başladim allahım o nasıl bi duygu cokur cokur emiyo sürekli anneme bu benimmi diye sormuşum:) ve akşam üzerine doğru eşim mesajı görünce aradı ve inanmadi bebeğin sesini dinlettim ve ağlamaya başladı koğuşta arkadaşları çocuğumuz doğduğunu öğrenince çığlık atmaya başladılar sürekli kizima i bak kendine i bak deyip durdu kaçmayi bile düşünmüş:) doktordan rica ettim ve doğum raporunu aldım ve ispartaya gönderdim eşimi doğum iznine göndermeleri için neyse herşey bitti eve çıktık tam bir hafta boyunca komutanları aradım ama atlatıp durdular artık ümidi kestik aramadım bidaha bi akşam bebeğin altını temizlerken annemle kapı çaldı ve açtım eşim karşımda çığlık atmaya başladım ve yarım saat sarılıp ağladık doğum iznine geldi üç gün ve 2 günü yol sürdü beni ve bebeğimizi bi gün görüp gitti öyle güzel andi ki anlatamam ve şuan her gün bebeğimizi soruyo ve beni özlem dolu günlerle 1 sene 2 ay kızımla babasını bekleyeceğiz......
bebeğim ilk defa 15 hafta 4-5 gülükken ilk defa hareketlerini hissettirdi bu kadar hareketli bir bebek down sendromlu olmaz heralde diyorum usg dede hep elleriyle oynuyordu güzel kızım şimdi hareketlerini elimi koyduğumda rahat hissedebiliyorum
​Ekledim canım, isim soyisim eksik :) mesajda belirttiğin gibi
Hanipeks
Sakince okuyordum ya sesli güldüm oyy:))))
Canım ya Allah ta seni güldürsün :))
Öncelikle herkese merhabalar,
Umarım herkes çok iyidir. Biraz uzun bir yazı olacak benimkisi, umarım kimsenin canını sıkmam
Sevgili Derineser, Seda, Naz ve Perilois özellikle size sormak istiyorum. Bir haftadır oldukça sıkıntılı günler geçiriyorum. Sebebi ise dörtlü test sonucumİkili test sonucum beni . inanılmaz rahatlatmıştı, 50.000/1'den küçük risk çıkmıştı, ense kalınlığı doğru ölçüldüyse tabii 1mm. çıkmıştı ve burun kemiği de görülmüştü. Dr.um üçlü testin güvenilirliği daha az olduğu için 16. haftamda dörtlü test yaptırmamı istedi. Ve geçen pazartesi sonucu geldi: 47/1 çıktı ((( Aralıkta 31 yaşıma giricem bu arada. Ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir risk çıkacağını hiç mi hiç düşünmüyordum yani en azından 47/1 gibi bir riski hiç düşünmedim ( Ertesi gün dr.umla görüştüm, bana içimin rahat olmasını, kötü bir sonuç beklemediğini ama amniyosentezin gerekli olduğunu söyledi Ama uzman biri yapmalı mutlaka dedi ve prof. bir hocadan geçen perşembe için randevu aldık. Randevuya giderken titriyordum Bebeğime birşey olursa diye öldüm öldüm dirildim. Ağlamaktan gözlerim şişmişti zaten ( Dr. bey gerçekten deneyimli biriydi, herşey ben anlamadan bitti. Zaten gözlerimi sımsıkı kapadım, nefes bile almadım, iğneyi kaydırır mıyım bir şey olur mu diye ( Sanırım su alma işle 40-50 sn. sürüyor. Daha fazla değil. Canım ise hiç acımadı ama zaten acısa da umurumda değildi.. Dr. bey "ultrasona bak, sen de gör bebeğin nerede, iğne nerede" dedi ama korkudan açamadım gözlerimi. Eşim yanımda, elimi tutuyordu, o baktı neyse ki. Bebeğimiz (bu arada kızımız olacak inşallah) çok hareketli bizim, o yüzden çok korkuyordum ama eşim görmüş,iğne keseye girince hareketini kesmiş, hissetti sanrım ya da ikinci bir dr. vardı, o ses dalgası gönderdi. İşlem bittikten sonra dr. bey bize bebeğimizi tekrar gösterdi ve kalp sesini dinletti. O an sanki biraz rahatladım. Ama tabii bu seferde amniyo sonrası bir sıkıntı olur mu stresi başladı Bugün 5. gün rapor aldım ve dışarı bir kez çıktım sadece annemden eve gelmek için o da. Gerçi dr. bey 1 günlük dinlemenin yeterli olacağını söyledi ama yine de olabildiğince uzun yatmak istedim. Derineser düşük riski ne kadar süre devam ediyor ( Kimi yerde ilk 24 saat önemli diyor, kimi yer ise 2-3 hafta diyor Dr. bey ilk 24 saatte bir sıkıntı olmazsa olmaz, bir enfeksiyon ihtimalini düşünürsek en fazla 1 hafta diyelim ama daha böyle birşey başıma gelmedi dedi. İnsan inanmak istiyor tabii ama yine de senin de başından geçtiği için sormak istedim. Sence riski atlattım mı?
Bu arada amniyo yapmadan önce dr. bey detaylı ultrason baktı. Çok şükür herşeyin yolunda olduğunu söyledi, kromozomal veya yapısal bir anomali görmediğini söyledi, bunun riski sıfırlamadığını ama yarı yarıya azalttığını söyledi. Bana yüksek ihtimalle iyi bir sonuç alacağız, kendini sıkma dedi. Ama tabii ki sonuçlar gelmeden asla rahat edemeyeceğim. Umarım ben de sizler gibi iyi haberler alırım. Kalbimdeki sıkışıklık umarım geçer iyi haberlerle.
Herkese selamlar tekrar, çok sevgiler..
canımadresimi yolladım
Umarım herkes çok iyidir. Biraz uzun bir yazı olacak benimkisi, umarım kimsenin canını sıkmam
Sevgili Derineser, Seda, Naz ve Perilois özellikle size sormak istiyorum. Bir haftadır oldukça sıkıntılı günler geçiriyorum. Sebebi ise dörtlü test sonucumİkili test sonucum beni . inanılmaz rahatlatmıştı, 50.000/1'den küçük risk çıkmıştı, ense kalınlığı doğru ölçüldüyse tabii 1mm. çıkmıştı ve burun kemiği de görülmüştü. Dr.um üçlü testin güvenilirliği daha az olduğu için 16. haftamda dörtlü test yaptırmamı istedi. Ve geçen pazartesi sonucu geldi: 47/1 çıktı ((( Aralıkta 31 yaşıma giricem bu arada. Ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir risk çıkacağını hiç mi hiç düşünmüyordum yani en azından 47/1 gibi bir riski hiç düşünmedim ( Ertesi gün dr.umla görüştüm, bana içimin rahat olmasını, kötü bir sonuç beklemediğini ama amniyosentezin gerekli olduğunu söyledi Ama uzman biri yapmalı mutlaka dedi ve prof. bir hocadan geçen perşembe için randevu aldık. Randevuya giderken titriyordum Bebeğime birşey olursa diye öldüm öldüm dirildim. Ağlamaktan gözlerim şişmişti zaten ( Dr. bey gerçekten deneyimli biriydi, herşey ben anlamadan bitti. Zaten gözlerimi sımsıkı kapadım, nefes bile almadım, iğneyi kaydırır mıyım bir şey olur mu diye ( Sanırım su alma işle 40-50 sn. sürüyor. Daha fazla değil. Canım ise hiç acımadı ama zaten acısa da umurumda değildi.. Dr. bey "ultrasona bak, sen de gör bebeğin nerede, iğne nerede" dedi ama korkudan açamadım gözlerimi. Eşim yanımda, elimi tutuyordu, o baktı neyse ki. Bebeğimiz (bu arada kızımız olacak inşallah) çok hareketli bizim, o yüzden çok korkuyordum ama eşim görmüş,iğne keseye girince hareketini kesmiş, hissetti sanrım ya da ikinci bir dr. vardı, o ses dalgası gönderdi. İşlem bittikten sonra dr. bey bize bebeğimizi tekrar gösterdi ve kalp sesini dinletti. O an sanki biraz rahatladım. Ama tabii bu seferde amniyo sonrası bir sıkıntı olur mu stresi başladı Bugün 5. gün rapor aldım ve dışarı bir kez çıktım sadece annemden eve gelmek için o da. Gerçi dr. bey 1 günlük dinlemenin yeterli olacağını söyledi ama yine de olabildiğince uzun yatmak istedim. Derineser düşük riski ne kadar süre devam ediyor ( Kimi yerde ilk 24 saat önemli diyor, kimi yer ise 2-3 hafta diyor Dr. bey ilk 24 saatte bir sıkıntı olmazsa olmaz, bir enfeksiyon ihtimalini düşünürsek en fazla 1 hafta diyelim ama daha böyle birşey başıma gelmedi dedi. İnsan inanmak istiyor tabii ama yine de senin de başından geçtiği için sormak istedim. Sence riski atlattım mı?
Bu arada amniyo yapmadan önce dr. bey detaylı ultrason baktı. Çok şükür herşeyin yolunda olduğunu söyledi, kromozomal veya yapısal bir anomali görmediğini söyledi, bunun riski sıfırlamadığını ama yarı yarıya azalttığını söyledi. Bana yüksek ihtimalle iyi bir sonuç alacağız, kendini sıkma dedi. Ama tabii ki sonuçlar gelmeden asla rahat edemeyeceğim. Umarım ben de sizler gibi iyi haberler alırım. Kalbimdeki sıkışıklık umarım geçer iyi haberlerle.
merhaba arkadaşlar
1 haftadır sağ kasığımda ağrı var. idrar yaparken dahada artıyo.gaz sancısıdır diye önemseyip dr gitmedik.
bugün hem heyet raporu almak için hemde ağrıları soralım diye bi prof un özeline gittik. prof ultrasonla bakar bakmaz senin çok sancın-kasılman var.
hemen hastaneye yatırıp ilaç tedavisine başlayalım, hemde rapor yazarız dedi.
prof hastane yatış-ilaç deyince biz korktuk. dur bide kendi doktorumuza gidelim dedik.
kendi doktorum (o da doçent) nst bağladı, ultrason baktı,alttan rahim boyumu ölçtü 30 mm dedi. idrar kültürü aldı. 1 tane progesteron iğne yaptı.
bebekler iyi. senin sancın doğum sancısı değil farklı bi sancı; gaz, kabızlık, kasılma... bilmediğimiz herhangi bir sebep olabilir dedi.
prof un vereceği pre-par ilacı kesinlikle kullanma. bu ilaç çok eskiden kullanılan bi ilaçtı.artık dünyada bile kullanılmıyor.ölümlere kadar giden yan etkileri var dedi.
biz bunu duyunca çok korktuk. rapordanda vaz geçip profa gitmedik.
kendi doktorum hastanenin prensiplerine aykırı olduğu için heyet vermedi,10 gün rapor verdi. yat dinlen dedi.
işte böyle kızlar. bugün kafam çok karıştı.moralim bozuldu. eve geldim sancım dahada arttı. internetten prepar ilaca baktım. çok kullanan var. artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum. sizlerden kullanan var mı. bide bana 30 mm rahim boyu az geldi. sizlerden ölçtüren var mı.
Canım bende de aynı durum söz konusu maalesefepeydir kasıklarımda hafif kasılmalar hissediyordum ki geçen hafta salı sabah uyandığımda dayanılmaz sancılar hissettim... hatta herhalde doğuruyorum diye düşündüm hemen doktora koştuk... rahimde kasılma var ama erken doğum belirtisi değil dedi, idrar kültürü aldı sıkıntı yok... 1 hafta yat dinlen dedi ilaç falan da vermedi bu arada 50 mm rahim ağzı uzunluğu ölçüldü... kanaman yada dayanılmayacak derecede ağrın olursa gel dedi... dün de kontrole gittim ağrı ve kasılmalarım hala devam ediyor fazla yorulmamaya dikkat et ama günlük yaşamına devam edebilirsin dedi... rahim ağzına tekrar baktı 50 mm açılma falan yok herşey yolunda dedi. rahim büyüdüğünden kasılmalar oluyormuş her anne bunu farklı hissediyormuş... kimisinde hiç ağrı sızı olmazken kimisi de böyle hastanelik oluyormuş Bu arada senin ikiz olduğundan daha küçük olabilir canım rahim ağzı uzunluğu, sonuçta rahim bizlere göre daha çabuk büyüyor... içini ferah tut
Bugün topic epey sakin,hayırdır inşallah :44:
Benim dünden beri inanılmaz başım ağrıyor,kulaklarım tıkanıyor,midem bulanıyor vs. birde gittim üstüne aşı oldum :96:
Çok şükür arada bebişlerimin pıt pıtlarını hissediyorumda,rahat bir nefes alıyorum...
Bu hafta Allah'ın izniyle ayrıntılıya gideceğiz,doktorumdan haber bekliyorum.:97üşündükce karnıma ağrılar giriyor,ayrıntılı beni inanılmaz heyecanlandırıyor.Allah hepimize hayırlı haberler vermek & almak nasip etsin inşallah.
Bugün topic epey sakin,hayırdır inşallah :44:
Benim dünden beri inanılmaz başım ağrıyor,kulaklarım tıkanıyor,midem bulanıyor vs. birde gittim üstüne aşı oldum :96:
Çok şükür arada bebişlerimin pıt pıtlarını hissediyorumda,rahat bir nefes alıyorum...
Bu hafta Allah'ın izniyle ayrıntılıya gideceğiz,doktorumdan haber bekliyorum.:97üşündükce karnıma ağrılar giriyor,ayrıntılı beni inanılmaz heyecanlandırıyor.Allah hepimize hayırlı haberler vermek & almak nasip etsin inşallah.
Canım geçmiş olsun.Üşütmemeye çok dikkat et,kendini yorma...Magnezyum kullanıyormuydun?Bana iyi geldi gibi...
Amin canım benim hayırlısıyla atlatırsın inşallah.
Bende bugun aşı oldum oğluşumun pıt pıt kalp atışlarını duydum rahatladım.
Cumarteside kendi doktorumda kontrolum var sonrada renkli için tari alıcaz.
Bende çok heyecanlanıyorum renkli için.Hayırlı sonuçlar alalım inşallah.
geçmiş olsun tatlım( dediğin gibi üstüne aşı tuz-biber olmuş resmen;ilk gün çok sersemletiyor aşı (
bebişlerin hareketleri sayesinde doktor randevusu gününü beklemek daha kolay
ayrıntılı gerçekten insanda heyecan yaratıyor,ben de perşembe günü gideceğim Allah nasip ederse
Hanipeks kuzum hediye gönderimi tam olarak ne zaman yapılır dersin.
Şimdi ben işteyim ya kargoyla gelcek hayliyle ev adresini verirsem evde yokuz.
Yakınlarda biride yok bırakacak.İş adresini mi versem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?