2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Kaşıntı yok denebilir. Yalnız gördüğüm peynir ufalanmışcası.. Bide geniş alana yayılıyor epey zor temizleniyor öyle yıkayınca hemen gitmiyor defalarca üstünden geçmek gerek o zamanda canım yanmaya başlıyor..
Fitil önce 6lı günde bir kez. Sonra sanırım 7 veya 14lü var.
Sirke yakmaz değilmi?

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir...

selam kızlar uzun zamandır giremiyordum foruma ve başlığa.. 21. haftadayım benimle aynı haftalarda olup da cinsiyet öğrenemeyen var mı? ben hala net bir şey duyamadım dr dan..

bende 21. haftamda öğrenmiştim, sanki herkes öğrenmiştide bir ben öğrenemedim gibi geliyodu ama çok şükür sonunda gösterdi oğluşum

kızlar size hayranım muhabbetiniz çok güzel ben de gireyim diyorum ama bi bakıyom sayfalar dolmuş hangisinden başlasam bilemiyorum... ben bu kadar vakit ayıramıyorum... sohbetlere gidiyorum ödevlerim var ayda 2 cüz bitirmem lazım.. haftada 41 yasin paylaşıyoruz ve haftada yine 70000 tevhid hatmi paylaşıyoruz... eşim, ev işleri, yemek derken vakit yok bana sanki... aslında aklım burda kalıyor ne güzel size maşallah rabbim bozmasın muhabbetinizi nazar değmesin

Ay sesli guldum herkes bana bakti ay gozumde minnak bebek recep ivedigin minyaturu gibi canlandi ay karnim agridi

wah yawrum doğumu geldi gözümün önüne elinde tesbih bıyıklı falan bişey çıkıomuş

Erkek olsa çoktaan küçük recep ivedik gömleği almıştım zaten, kız olmasına güveniyorum :)
Belki de bu muhabbetler işine yarar, "tek rakibim türk hava yolları geyiği" gibi hızlı ve kolay bir doğumla gelir :)

Evet canım karı koca hemen uzun boyluyuz hem iri kemikliyiz. Bende 4.400 doğmuşum. Anammmmm iri yarı bir bebek doğurcam galiba.
Ama yok iş çıkışı şekerimi ölçtürecem. Üç hafta beklemeyecem. Şeker falan varsa her gün yediğim 7-8 mandalinayı, hanipeks gibi götürdüğüm biskremleri, yulaflı biskivüleri keserim hemen.

Pek yanacagini sanmıyorum kaşıntın yokmuş.Olsada öyle yakan birsey değil.
En son ilk hamile kaldığımda oldu fitil ve krem verdi kullanmadim.sirke yapmistim 2 defa yıkadım sadece

günlerdir sadece akşamları yorgunken ayakta kaldığımda olan ama 2 gündür gece gündüz hiç geçmeyen sol kasık ve pelvik ağrı sırtıma belime vuruyor kalçama vuruyor sizde bu tarz birşey yaşayan var mı? normal mi acaba? zırt pırt ta doktoru aramak istemedim önce size sorayım dedim. özellikle ayaktayken şeyimin üstüne basıyorum sanki tövbe yarabbim.

Çok geçmiş olsun tatlım.
Benimde sırt ağrım çok oluyor.Böyle diken diken sırtım batıyor sanki.
Birde geceleri özellikle sol bacağım fena ağrıyor uyuşmuş oluyor sanki.
Bebişlerimizin gelişim zamanındayız sanırım bu ağrılarda sancılarda çok normal.
Bebişlerimiz iyi olsunda herşeye katlanırız.Ama insan evham yapıyor işde.

aynısı bende de var canım doktora sordum normalmiş... genişliyormuş sanırım... ağlıyorum bazen acıdan...

tünayyyyydııııııııııııııınlaar olsun ( çalışan canlarım , size nispet değil haaa bn geç yatıorum bi de geceleri de uyuyamıorum bu aralar oyüzden bu saate kalkıom )

hepinizii tek tek öpüyorum

herbiriniz iyisinizdir inş-ALLAH yiğenlerde tabi minnak muzicizelerimiz

bikaç gündür yatamıyorum sırt üstü yatmak istemiorum sanki sıkıştırıyomuşum gibi geliyo minnağımı , daha çok sol yanıma dönüp uyuyorum tabiii sol taraf uyuşunca sağ yanıma dönüyorum ama yine de belim fln acaip ağrıyo kaç defa kalkıorum

tabi bi de wc ye de çok kalkıorum ne uyku kalıo ne bişe

gece kek maceram baya güzeldi sosu hazırlarken mikseri bi çalıştırdım saçıma dahi sıçradı etraf battı neyseki kocam toplantıdaydı görmedi yoksa waryaa daha dilinden kurtulamazdım

amaaa woltajım çok güzel bi tarif yazan ellerine sağlık

ben sosu çoğaltmak için süt ekledim 1 su bardağı , çnki fazla tatlı şeyleri sewmioruz şeker kakao fln eklemedim

kızlaaarr canım çok fena tatlı çekiyor offf kek yedim ama kesmedi. böyle pasta masta gibi şeyler istiyorum çatlayana kadar yiyesim var. hatta şöyle bi gün falan olsa da yesem içsem doya doya (

yalnız değilim ne güzel :)) benim de canım uzun zamandır gün çekiyor :))
ohhh ne güzel olur du açık büfe ev yapımı çeşit çeşit pasta börek

güne aş eriyorum (

kıs seninki kaale alınmıcak cinsten he,ne desen boşşş öle bi tip:)

Eki Görüntüle 564249

kızlar bundan istiyorum bebeğim yatağında uyuyana kadar yanı başımda olacak ne güzel =) hiç denk geldiniz mi ben hiç rastlamadım nerede bulabilirim acaba
yan tarafı çıkan beşikleri de böle koyabiliyosun,ablam öle yapmıştı..

ya sırt ağrısı var çok olmasada ama benim kuyruk sokumum batıyo bazen otururken yaa

Laterne bende gün istiyorum yanında benide götür
Gorumcem de
Hiç ses etmem yer icerim
3 çeşitli gün olmasın
Pogacasi,pastası, böreği ,kurabiyesi ,serbetli tatlısı ,patates salatası ,cayı olsun ama

Laterne,SEMA (Vitamin87) ve Katinamm için Okunan 4444 Salat-ı Tefriciye :

[TABLE="class: cms_table_grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD]Laterne[/TD]
[TD]440 Salat-ı Tefriciye + 3 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PeriLous[/TD]
[TD]300 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mezopotamya[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Umutege[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Wosgi[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cherryfe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dmt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ersnil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mergen[/TD]
[TD]250 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pembe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Voltaj[/TD]
[TD]200 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş + 300 İhlas[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Katinamm[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vitamin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Naz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sernil[/TD]
[TD]600 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gulimier[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Esrasm[/TD]
[TD]150 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Secilce[/TD]
[TD]100 Salat-ı Tefriciye + 1 Kenzül Arş[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hanipeks[/TD]
[TD]4 Salat-ı Tefriciye[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TOPLAM OKUNAN[/TD]
[TD]4444 Salat-ı Tefriciye + 17 Kenzül Arş + 300 İhlas[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Dualarımızı el birliği ile vaktinden önce tamamladık;Allah okuyan okumaya niyetlenen herkesden razı olsun inşallah..

Allah kabul etsin inşallah..

Naz gecmis olsun canım benim.
Bende sırt ve kasıktan muzdaribim ötekilerde olmayan bu bebekte oldu.
Birde doguma egzersiz olarak şey var
Cisini tutup bırakıyor gibi sık gevset anladın hemencik demi
Agrinada iyi gelir

Laterne bende gün istiyorum yanında benide götür
Gorumcem de
Hiç ses etmem yer icerim
3 çeşitli gün olmasın
Pogacasi,pastası, böreği ,kurabiyesi ,serbetli tatlısı ,patates salatası ,cayı olsun ama

ahh tatlım ben normalde hiç öyle şeylere karışmadığım için sadece hayal edip yalanmakla idare ediyorum (
arkadaşımın günü vardı geçen haftalarda kalanlardan toplayıp gelmişti ertesi gün Allah razı olsun

ama bizde kendi kendimize yaparız günümüzü;kendimiz yapar karşılıklı yeriz

allah razı olsun acil cevaplarınız için sizlere de geçmiş olsun çok sağolun varolun arkadaşlar. normal olsun da ben katlanırım.

Naz gecmis olsun canım benim.
Bende sırt ve kasıktan muzdaribim ötekilerde olmayan bu bebekte oldu.
Birde doguma egzersiz olarak şey var
Cisini tutup bırakıyor gibi sık gevset anladın hemencik demi
Agrinada iyi gelir

aynısı bende de var canım doktora sordum normalmiş... genişliyormuş sanırım... ağlıyorum bazen acıdan...

ya sırt ağrısı var çok olmasada ama benim kuyruk sokumum batıyo bazen otururken yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…