2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
doktoru aradım sordum normal dedi kasık karın kalça pelvik bölge rahim vajina ağrıları genişliyor ya ondan dedi beraberinde kanama yoksa bir de Allah korusun bişey düşecekmiş gibi bir his yoksa birşey olmaz dedi.

canım geçmiş olsun doktorunun dediği gibi eğer kan yoksa ve ağrı sancı özellikle tek taraflı ise korkulacak bşy yoktur diyorlar (
acısından çok şüphe mahvediyor bizi işte (
voltajın dediği hareketi yap,kasları güçlendirmek için faydalı;ben de yapmıyordum aklıma gelmişken ben de yapayım :))

geçmişler olsun cnm

ALLAH korusun bizleri mucizelerimizi kıpırdak şeyler

bnm de ağrım oluyo ama laterne nin dediği gibi şüphe mahwedio bizleri ........................

Ayy bende ara sıra yapıyorum o hareketi. Şimdi sizde hatırlatınca yapayım dedim. Çokk komik bebeğim tepki veriyor

nazcım doktorun içini rahatlatmış şekerim çok sevindim.
Bizim içinde iyi bir bilgi oldu.En azından endişe duymakdan vazgeçeriz.

Biz oğluşumla karnımızı doyurduk geldik.
Bugun üzerimde bir halsizlik var,uykum var.

Ayy bende ara sıra yapıyorum o hareketi. Şimdi sizde hatırlatınca yapayım dedim. Çokk komik bebeğim tepki veriyor

hangi hareketmiş oooo hangii,hangiiiiiiii bnde yapam canlar

oohhhh afiyetler olsuuunnn her ikinize de yiğene topak topak et olsuunnn maşşALLAH

Dün akşam ben öyleydim, muhteşem yüzyılı bile seyredemeden uykum geldi.
9 buçukta yattık, iyi bir uykumu aldım ama şimdi yemekten sonra yine ağırlık çöktü..

ya bu ne ama ya , yine gözlerim doldu yine gözleirm doldu, çok güzel ya eline sağlık canım

hangi hareketmiş oooo hangii,hangiiiiiiii bnde yapam canlar

Canım idrarını tutmaya çalışır gibi kulladığın kas pelvik taban kasları.. aç-kapa tut-bırak gibi günde bir kaç kez 5-10 tekrar yapmamızı öneriyor uzmanlar. ama çişin varken değil boş zamanlarında. her yerde ve her zaman yapabilirsin.
hem doğuma hem doğum sonrası toparlanmaya yardımcı..

çok sağol canım benim eksik olma yaparım.

Burnum sizladi kiz gozum doldu

Kegel egzersizleri deniyordu degil mi

sağolasın cnm bnm

aklıma geldikçe yapçem

evet Allahım bebişlerimizi korusun inşallah hertürlü acıya ağrıya hazırız onlar için Allah vermesin ama. sana da geçmiş olsun canım.

geçmişler olsun cnm

ALLAH korusun bizleri mucizelerimizi kıpırdak şeyler

bnm de ağrım oluyo ama laterne nin dediği gibi şüphe mahwedio bizleri ........................

evet canım aynen:) şimdiden böyleyiz sonra özellikle son zamanalrda nasıl endişeli oluruz artık Allah bilir. :)

Kegel egzersizleri deniyordu degil mi

HAMİLELİKTE KEGEL EGZERSİZLERİ (PELVİK TABAN EGZERSİZLERİ)

Kegel egzersizlerinin faydaları:
- Pelvik taban kaslarını güçlendirdiği için doğum sırasında annenin daha iyi ıkınmasını sağlayabilir ve doğumu kolaylaştırır.
- Doğum sırasında daha az yırtık oluşmasını sağlar.
- Gebelik sırasında ve doğumdan sonraki dönemde idrar kaçırma problemini önler.
- Hemoroid (basur) oluşmasını önler.
- Cinsel ilişkide alınan zevki arttırır.

İdrar yaparken yarıda kesmeye çalışırken veya vajina içerisine koyulan parmağı sıkmaya çalışırken bu kasları hissetmeyi öğrenebilirsiniz. Yatarak, oturarak, ayakta, heryerde her ortamda yapılabilir. Gün içerisinde sabah, öğle, akşam 3 kere yapılmalı ve her seferinde kaslar 10 kere kasılıp gevşetilmelidir. Kaslar yaklaşık 10 saniye kasılı kalacak şekilde tutulmalı ve daha sonra 10 saniye gevşek bırakılmalı, bu şekilde 10 defa tekrarlanmalıdır. Egzersizi yaparken karın ve kalça kasları kullanmamalı ve normal nefes alıp vermelisiniz.

Son düzenleme:
Nazım Dr aramissin iyi olmuş.
Hani birde tatildesin ya iyice hamlamis sagın solun

Nemu sana demeyi unuttum birde günlük ped ve naylon karisimli çamaşır kullanma sekerim
••••••
Kızlar bu egzersizi yaparken "nahide ekengil pilates(turku versiyonu)" onu dinleyerek yapın
Sedagg özellikle sen her pilates deyişinde bu turku aklıma geliyor :)))

kız bu ne ağlattın beni vallahi kurban olurum ben bebişimeeeee ayyy kıyamammmmmm hepsini korusun esirgesin Allahım inşallah.

oohhhh afiyetler olsuuunnn her ikinize de yiğene topak topak et olsuunnn maşşALLAH

Oy oy amin kuzucum.Hepimizin bebişlerine inşallah.

Dün akşam ben öyleydim, muhteşem yüzyılı bile seyredemeden uykum geldi.
9 buçukta yattık, iyi bir uykumu aldım ama şimdi yemekten sonra yine ağırlık çöktü..

Çok fena bişi ya yemekden sonra hep böyle oluyorum.
Bizde dün kocişle 21:00 da yattık.Sabah yine zor kalkdım :)

evet canım aynen:) şimdiden böyleyiz sonra özellikle son zamanalrda nasıl endişeli oluruz artık Allah bilir. :)

Allahım yardımcımız olsun kuzucum ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…