çok güzel bir yazı gerçekten farkında olmadan b unları yapıoruz ve yapacağızda hiç tanımadığımız insanlara tahammül edioruz ama kendi evladımıza tahammül edemioruz yazıkGünaydın Annelerrrr, Günümüz güzel geçsin inşallah ...
Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdi...
m. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksı n babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi.
Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.
Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım
ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.
Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi.
Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum .
Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden
alırsa ben ne yapacaktım?
Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz ükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.
Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye.
Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.
Farkında' Olmalı İnsan...
Kendisinin, Hayatın Olayların,
Gidişatın Farkında Olmalı.
Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın
Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür.
Emrah koyma esim isminin anlamına sınır oluyor saz çalıp oynayan bende kavga ettiğimizde aynı adın gibisin saz çalıp oynuyorsun diye sınır ediyorum aslında seviyorum ismini hem bana uyuyor Gülşah Emrah :) onların uzaktan akrabalarının ikizleri var onların bile adı Gülşah Emrah :) Ege düşünmez mısın biz Ege cok istiyorduk bas harflerimiz diye hemde ben egeliyim ama kuzeni koydu çok da tatlı bir oğluş çok konuşdan yaşıtlarına göre kanı sıcak bur cocuk
:
Ay gerçekten mi ay hadi inşallah oğlumdan gelecek şiddete karşı değilim [/B]
Voltaj ne kadar feci doğum yapan varsa bana denk geliyosanki mahsus yapıyorlar korkuyorum diyorum ''ayyyyy canım hiç korkma bünyeden bünyeye değişir, ama ben şu kadar sancı çektim bu kadar perişan oldum, yok senin doktoru da hiç iyi duymadım bıdı bıdı bıdı...'' bi başlıyorlar.. karnım ağrıyo dinlerken.. ben de dün hayal kurdum. dedim Voltajın ablası gibi yapıcam çatır çatur normal doğum (duy da inanma ) sonra da Voltajı arıycam kız inanmazsın ben doğurdum diycem
şimdi geldim hast. Kızlar öldüm ama ne çok bekleniyormuş..biraz burukum herşeyi normal ama midesi normalden büyük çıktı bunun için 2 hafta sonra detaylı tekrarlanıcak inş. Bi sorun çıkmaz
Kızlarrr nasılsınızz ben çok mutluyum Allah dualarımızı kabul etti bebeğim kısmetiyle geliyorr
İşim oldu kızlar inşallah bi aksilik olmazsa son anda şu anda onaylandı geçişim inanılmaz mutluyum
çok üzülüyodum bebeğime gerekenleri alamayacağım diye
Hepinizi seviyorummmm
Bende izleticem videoyu ama bizimki hiç üstüne alınmaz gibime geliyor. Bide benim doğamda var galiba çabuk stres oluyorum.
Bu hafta kaynanam kayınpeder geliyor memleketten. 1-2 ay kalırız gibi laflar ediyorlarmış. Ben kara kara düşünmeye başladım bile. Nasıl gerilicem kimbilir.
Jiletle hele hiç almam,alamam kucukken annem yasaklamisti halam birgun comelip temizlenirken ayagi kaymis cirt :18:
Korktum onun üstüne takıntı kalmış.amaaaan keske hamile kalınca tüm tüyler kocalara geçse
Her zorluk bize ama
canım çok geçmiş olsun, keşke verebileceğim bi tavsiyem olsa, Rabbim bir an önce sağlık sıhhat afiyet versin inşallah, duacıyım
kızlar görümcesini seven yok mu aranızda, ben seviyorum valla o da beni sever
o benim evimde görüp de hoşuna giden şeyi kendi evinde de yapar, bende onda gördüp de hoşuma giden bişey olursa yapıyorum, zevkine güveniyorum, hatta en son onun aldığı pardesüden aldım, farklı rengni, tabi benle onda durması farklı olur,
maşallah hatun 1.75, 60 kilo, 38 beden, ben aldım 48 bedenşişko gelin
insan sevince belkide batmıyo yapılanlar
Gunaydin guzel anneler ve bebikleri
günaydın kızlar; nasılsınız? ben gergin ve sinirliyim gene kocam deli etti gece gece beni. adam sinir küpü mübarek. sanki o hamile. valla benden çok o anlayış bekliyor sanırım.
dün öğleden sonra alışverişe çıktım. gez gez zaten bişey bulamadım yorgunluktan haşatım çıktı. zaten bel fıtığım var üstelik bi de kasığımda bi şişlik oluştu hamilelikte muhtemelen kasık fıtığı dedi doktor. ikisinin ağrısı dünyadan soğutuyor beni. üstelik çarşı içinde arabayı bırakacak yer yok taaa otoparka geri yürüdüm o yorgunlukla.
üstelik ala ala 1 tane tişört ancak bulabildim. bi de kuzucuğuma oyuncak aldım o kadar.
o halde eve geldim. yemekler yaptım falan. akşam da bir arkadaşa gittik. eşim çamaşır ve bulaşık makinelerini kuruverecekti. yeni taşındılarda. orda da oğlum burnumdan getirdi. bende babama gidicem diye. ben bütün bunların üstüne hiç sesimi çıkarmadım. ama beyefendi neymiş çocuk uyumuyormuş diye sinir küpü oldu. ya bırak ya bana ver diyorum yok. milletin yanında terslenmeler falan. bi de diyor ben sıkıntılıyım sen bana sırtını dönüp yatıyorsun.
napacaksam anlamadım. milletin yanında nasıl tersledi beni. eve geldik sinir küpü. gidip boynuna mı sarılayım. ben zaten bitmişim ağrılardan. güya o bana çok anlayışlı ben değilim havasında. ona kalsa dile getirmiyor ama benim ağrıyan eden yerlerimden bıktı. napacaksam sanki ben. keyfimden bel fıtığı oldum sanki. off ya ne kadar anlayışsız bu erkekler. sanki fırt diye sorunsuzca doğuruvercez.
iyi hoş her şeye yardımcı ama böyle yaptı mı yardımının falan bana bi hayrı kalmıyor ki. Allahım kimseye muhtaç etmesin kimseyi koca da olsa. ana baba da olsa.
canım ben hep derdim 2 oğlum olsa emre ve ege koysam diye ama eşim muğlalı bi gidiyoruz tatilde herkes EGE. bana sıkıntı geliyor.
son aylarda görürsün şiddeti canım :)) ufff kaburgalara bi dalıyorlar valla acıdan gözünden yaş geliyor. :)) nasıl da korkuttum dimi
ayy hiç duyma canım onları benim de bi arkadaşım ben hamileyken bana doğum hikayesini anlatmıştı başka bir arkadaş odaya bir girdi. baktı ben büzülmüş kalmışım. o arkadaşa bi kızdı bi kızdı deli misin sen diye. ama insanlar düşüncesiz canım hiiç bakma sen onlara.
hayırlısıyla bir şey çıkmaz inşallah canım sen içini ferah tut
hayırlı olsun canım çok sevindim
oyyy Allah sabır versin. benimkiler ben rahatsızım diye ilk hamileliğimde 1 ay kalmışlardı. sağolsunlar iyiler hoşlarda ben sıkıntıdan patlamıştım. rahatça oturmak kalkmak falan hayal oluyor. üstelik yat diyorlar ama insan yayılıpta yatamıyor ki. bi de herşeye karıştıkalrı için benim surat giderek düşüyor. sonra gelsin kocayla kavgalar. üfff çok geriliyorum yakında gelecekler ama en fazla 15 gün kalırlar sanırım. gerçi o 15 günün etkileri bizim evden 3 ayda zor siliniyor. Allah kolaylık versin sana canım.
bende çok utanıyordum voltajcığım ama bir gün şartladım kendimi gittim. 1-2 seferden sonra biraz alıştım ama yine de her gidişte üfleye püfleye erteleye erteleye gidiyordum. ilk hamileliğimde de acısa da gitmeye devam ettim. ama bunda genital bölge varislerim öyle bi çıktı ki. güvenip gidemedim. ne yappsam ne yapsam derken ağda bantlarıyla evde yapmaya karar verdim. çok ayıp olcak ama kocamdan yardım aldım valla. çokta rahat oldu. boşuna utana sıkıla gidiyormuşum. doğumdan sonrada inşallah kendim evde yapmaya devam ederm. ohh ne güze. bi de ablam kızıyordu çok günah gitme diye. çok arada kalıyordum şükür o dertten de kurtuldum.
günaydın kızlar bu aralar evde mutlu değilim sıkıntılar var aramızda eşimle herşeye kavga eder olduk çok mutsuzum sanırım hormonlarında etkisi var.inşallah düzelir diyelim
kızlarr benim bulunduğum ilde hamile kıyafeti bulmak bir mesele. lcw var onda da beğendiğim şeylerin bedenini pek bulamıyorum. internetten alışveriş yapayım dedim ama pek fazla site bilmiyorum. bildiğiniz siteler var mı?? ben daha önce ebrumaternity ve e-gebeden alışveriş yapmıştım. şu anda onlarda istediğim gibi pek bişey yok. başka nerelerden alışveriş yapabilirim????
evet eşimi çok seviyorum ama bana da aynı muamale hep... hormonlar hormonlar.... kim kime sabrediyo acaba!!eşlerini çok seven hamile eşleri, hamile psikoljisine girermiş, bunlarınki de o hesap herhalde cnmbizimki de öle, bi de ne desem zaten suçlu benim hamileyim ya, sen hassassın ya ondan takıyosun, sen çok alıngansın bilmemne , sırf o olsa neyse annem de aynı şeyleri söleyip sinir ediyo beni,sabrediyolarmış 9 ay sonu için:):)hiç biizm tarafımzdan bakan yok ama
eşlerini çok seven hamile eşleri, hamile psikoljisine girermiş, bunlarınki de o hesap herhalde cnmbizimki de öle, bi de ne desem zaten suçlu benim hamileyim ya, sen hassassın ya ondan takıyosun, sen çok alıngansın bilmemne , sırf o olsa neyse annem de aynı şeyleri söleyip sinir ediyo beni,sabrediyolarmış 9 ay sonu için:):)hiç biizm tarafımzdan bakan yok ama
dmt, vitamin noluyor bacılarım bize ya... hayır adam benden bıkacak diye korkuyorum.
kaç gündür asık suratla oturuyorum kahvaltıya. beyfendinin tabiriyle sabahları konuşmaya korkuyormuş benle. bugün giderken içimi bi korku kapladı bide. ben öğlenci olduğum için o cillop gidip hazırlanıp gidiyo ben don paça evde kalıyorum. akşamda ondan önce gelip hemen yemeğe koyuluyorum yine üzerimde ev kıyafetleri. suratım yine asık, panter gibi saldıracak yer arıyorum. mutluluğu başka yerlerde aramasın bide bak aklıma takıldı şimdi.
ayy deli oluyorum yaa hassasım ama kör değilim yani. onu da anlamaya çalışıyorum ama o da beni anlasın artık. gerçekten çok yoruluyorum hem iş hem hamilelik hem ev hem 16 aylık oğlum. ben hassas olmayım da kim olsun. keşke sıkıntılarımız olmasa da kimsenin anlayışına muhtaç olmasak yaa.
hem bence şu günlerinin tadını çıkarsın annenle eşin çünkü lohusalık psikolojisi hamilelikten daha beter bence :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?