Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım nerelerdesin gece de gelmedin![]()
ben geçmişi okuyamadım voltaj dünden beri yok mu?
merhaba kızlar beklenen gün bugündü... bugün dr randevumuz vardı gittik detaylı ultrason ile bakıldı bebeğimin herşeyine dr geçen muyenede en az 2 belirti görürsek amniyosentez yaparız demişti o muayenede bacak boyu 1 hafta gerideydi çok şükür bu defa 2 hafta ilerideydi kuzumun bacak boyu ama bebeğimin kalbinde bir parlaklık görüldü dr tek başına bu birşey ifade etmez dedi önemli bir urum değil dedi onun haricinde herşey iyiydi isterseniz ben amniyosentez yaparım ama şu an önermiyorum dedi yani kısacası bizim amniyosentez defteri kapandı kısmet artık bebeğim sağlıklı doğar inşallah bu arada kuzumun maşallahı vardı 491 gr 28 cm idi![]()
günaydın kızlar,
dün detaylı ultrasonum vardı, çok şükür bebek herşey iyi, yalnız sol uterde notch görüldü, tek taraflı ilerde preklamsi ve fetal gelişme geriliği sebebiyle gözlem altında tutulmalı diye not almış,
sordum yani ileriki haftalarda yüksek tansiyon görülebilir , takip edilecek ama senin yapabileceğin hiç bişe yok dedi, az tuzlu yesem falan dedim, yok alakası yok dedi, olmayabilir de bakılıcak , kendi doktorun takip eder dedi, plesanta da biraz aşağıdaydı, o da yukarı çıkmış, theramysin kullanmıştım ya, bişe olmaz ondan dedi, ama işte böle bişe var, yine de çok şükür , şimdilik bebek iyi ama, ilerde öle bi sorun olursa bebek gelişmezse falan erken alabiliyolarmış, anneye zararı varmış falan, ona canım sıkıldı, belki yarın kendi doktoruma gidicem
günaydın kızlar
dün hastaneye gittik bebişimin doktor kontrolünü yaptırdık kalbine bakıldı kalpteki beyaz lekeyi pediyatri kardiyoloji uzmanı da gördü kalp atışına, ritmine, kan akışına baktı hepsi iyi durumda dedi... Yetişkinlerden farklı olarak bebeklerde böyle durumlar olabiliyormuş bebeğe zararı olmaz dedi bu durum 32. haftaya kadar geçebilir yada doğumdan sonra geçebilir geçmezse de bebeğe zararı olacak durum değildir dedi içim ehh biraz rahatladı ama bebiş doğunca da kontrol ettireceğim yawrumu kontrol ettirmezsen aklımda şüphe kalır....
evet bende çok merak ediyorum Voltajı. hanipeksi rahatsız etmek istemiyom yoksa arayıp sorucam. iki gündür yok Voltajjjım![]()
merhaba arkadaşlar. hayırlı cumalar. tüm hamişlerimiz ve bebişlerimize allah sağlık sıhhat versin. bizleri onlarla imtihan etmesin rabbim.
dün dr kontrolum vardı. ayrıntılı usg yapıldı. kızımın herşeyi normaldi. ama oğlumun kalbinin çevresinde bi beyazlık olduğunu söyledi.
tıp bilimindeki adını bilmiyorum ama kalpte odak ta diyolar. kreçlenme gibi bişey dedi.
bizi çocuk kardiyoloğuna gönderdi. ayrıntılı bakılsın diye.
çocuk dr u bunun tek başına bişey ifade etmediğini ama yanında başka bulgularada
raslanırsa o zaman ciddi problemlerin olabileceğini söyledi.
ben o zamana kadar iyiydim. ama doktor böyle deyince usg esnasında baygınlık geçirdim.
doktorda korktu. ve devam etmedi. ben nolur devam edelim ben iyiyim dedim ama yoruldun zaten olmaz diyip pazartesiye randevu verdi.
şimdi korku ve endişeyle pazartesiyi bekliyorum. kızlar lütfen bize dua edin herşey normal çıksın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
KİMSİN SEN??![]()
selam kızlar nasılsınız??
ben çok iyiyim çok şükür. dün kuzumu gördümmm ayrıntılı bi şekilde her şeyini inceledi doktorumuz şükür bi sorun yok.
2 hafta sonra beyin gelişimine tekrar bakalım dedi eski hasta olduğumdan her şeyini daha ayrıntılı inceliyor sağolsun.
bebeğim 580 gr olmuş maşallah gelişimi normalin üstünde çıktı. eğer böyle devam ederse ilk oğlun gibi iyi bir kiloda doğar dedi. çok mutlu oldum.
inşallah bebeğimi bol bol besleyebilirim Allahın izniyle. 4 boyutlu da gördük kuzumu çoook tatlıydı sıpam benim
profil resmi verdi bize bütün vücudunu inceledik ayakları elleri minicik :))
en kötü kısım 4 kg almışım 1 ayda. doktor bütün kiloyu bir ayda almışsın dikkat et dedi. çok kızmadı allahtan :)) işyerine meyve getiriyorum onu yiyorum dikkat etmeye çalışıyorum falan dedim. mandalina vs. gibi kolay yenen şeyleri yeme portakal ye soymaya üşenir fazla yemezsin zaten dedi :)) bi de meyve yerine yoğurt götür onu ye dedi. aşırı acıkıyorum hiç doyma hiissim olmuyor son 2 haftadır falan dedim. şekere bakacağız 25 haftalık olunca dedi. inşallah şeker falan çıkmaz.
kasılmalardan da eser yok şükür. neyse ki güzel bi kontrol oldu. 2 hafta sonra da paşamı tekrar göreceğim ehh daha ne olsun :)
bu arada tetanoz aşımın 4. dozunu vuruldum ama çok fena oldu kolum ilk sefer dışında bu kadar ağrıdığını hatırlamıyorum valla. çok zor kaldırıyorum inşallah çabuk geçer.
voltajı bende merak etmeye başladım valla hanipeks müsait olsa da bi arayabilse keşke. inşallah iyidir.
sağol canım..Allah razı olsun..tamam öyle yapalım Allah kabul etsin..inan insan ne oldugunu bilemiyo..çok üzüldüm duam eksik kaldı diye..o zaman ben şimdiden okumaya başlayayım..dualarım toplansın haftaya okunacaklar için..
Kızlar selam ,
Bugün detaylı USG miz var.Nedense stres yaptım dua edin bizim için herkeşiyimiz tertemiz çıkar inşallah :)
22 haftalık hamileyim ve çalışıyorum bunu içinde dısarı cıkıp alış veriş yapamaya çok zamanım yok genelde internette bazı siteleri takip ediyor ve oradan alış veriş yapıyorum bugunde prima bebek bezi kampanyası vardı ama alıp almama konusunda cok kararsız kaldım indirimli fiyat aralıklarını az cok biliyorum bugune özel daha fazla indirim yapılmıştı sitede ama alıp almama konusunda cok kararsız kaldım sizde daha erken mi yoksa almalımıyım ?
"Normal doğumların hayvansal bir gereklilikten dolayı gece yaşandığını biliyor muydunuz?"
Bilmiyordum, ama aslanlar, çitalar gece avlanmıyor mu?
ben normal + gece doğanım
kısslar
normal misiniz, sezeryan mı
gece doğan mısınız gündüz doğan mı?
Kızlar fotoları hemen cepten yüklemek için direk konuya girdim sürekli cepten foto yukleyemiyorum çünkü bazen açılmıyor link öncelikle merhabalar :)
foto yüklerden fotoların yeri değişmiş en sonraki resim yatağı koyacağım yer kapının karşısına geliyor :)
bu arada dün detayliya girdim hersey normal dedi 1 hafta da gelişimi ileride dolgun dudakli bir oğluş sürekli hareket ettigi için net görüntü alamadık abicigime benzetti herkes abim havalarda Uçuyor tabii :))
Ya kızlar bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum;
Bir tanıdığımız var,ne zaman görüşsek,konu hamilelikten vs.açılsa,her lafın başında "senin çoçukların tüp çocuk" diyor.Kendi hamileliği ya da tanıdıklarının hamileliklerinden örnek verecek örneğin,hemen "senin çoçukların tüp çocuk tabii bir olmaz "yorumunu yapıyor.Yahu bu cümleyi benimleyken öyle çok kuruyor ki...Yanımızda başkalarıda olsa,cocukta olsa farketmiyor.Ben özel kalmasından yanayım,sürekli sürekli dillendirilmesini istemiyorum,gerekte görmüyorum...Her ne kadar uyarsamda değişen birsey olmadı,inat yapar gibi![]()
kıyamam tatlım çok geçmiş olsun;girmeyince rahatsızlığının ilerleyebileceğini düşünmüştüm bende(
oğlum bu hava da tenefüslere üstüne bşy almadan çıktığı için faranjit olmuş,sabah çok öksürüyordu;ciğerlerinden endişe ettim apar topar gittik ama çok şükür erken gittiğimiz için çabuk geçer dedi doktorumuz![]()
kızlar ya benim kociş çok hastabir haftadır midesi kötüydü,bulantısı vardı,hazımsızlık gibi şikayetleri vardı.. elleri ve ayakları yanıyordu;sürekli soğuk su ile yıkama ve kremleme ihtiyacı hissediyordu
(
geçer diye bekledi pek dr gitmez kendisidün akşam için zorla randevu aldım gitti dr'a.. dr safra kesesinde taş ve iltihap var hemen yat ameliyat yapılması gerekiyor demiş
( yatmamış tabi,pazartesi kan sonuçları çıkınca ameliyat şartsa bile başka dr'a da gidelim diye düşünüyoruz..
aranızda safra kesesi taşı problemi olan oldu mu? iyi gelen bşy yok mu ki(
sağol tatlımsanırım taşın biri kanala girmiş,sarılık başlangıcı var sanki gözleri bembeyaz değil artık tatlı aşkımın
bugün bizim 11. evlilik yıl dönümümüz ama hastalıklardan hiç tadımız yok
Allah hepimize sağlık,sıhhat,afiyet versin inşallah![]()
Voltaj hanim nerelerdesinn, iyisindir insallah
hatirladigim kadariyla onun numarasi Hanipeksde de yoktu![]()
slm kızlaaarr kızımlan hastaneye gittik bugün şeker yokmuş bizde çok şükür :))))
hanipeks seni bi yerden gözüm ısırıyo ama nerden ki??
kızlar ben geldim. eve daha yeni girebildik kociş maça gitti bende netin başına geçtim :)
sonunda kafamıza uygun bi doktor bulabildik galiba, gayet ilgili bir doktor şimdiye kadar hiç bir kontrolümde duymadığım ayrıntılara değindi. ayrıntılı ultrason için 25 ine gün verdi. o gün nöbetçiymiş akşam gelin daha çok zaman ayırabilirim dedi. oğluşumun durumu dışarıdan iyi görünüyormuş(ayrıntılıda içinede bakmak gerekiyomuş) boyu 30cm, kilosuda 606 gr. 1hafta önde gidiyor dedi. ben sevindim tabi, meğer benimki kafaya takmış bunu beslenme olayını çok abarttık galiba çocuk obez olacak, biraz az yemeye çalış diyo bananeyse sonra bunun o kadar kötü bişey olmadığını, normal olduğunu anlatmaya çalıştım. sevindi biraz.
Eki Görüntüle 576972
sabah demiştim ya kontrol iyi gecerse oğluma bişeyler alacağım diye, işte buda aldığımız 5li set durup durup bakıyoruz :)
sağol fıstığım,salı günü kesin belli olacak ama,ameliyat gibi görünüyor
Canım oğluşuna tekrardan çok çok geçmiş olsun. Kocişin için de çok üzüldüm, benim annem de oldu ve rahat etti, mide bulantısını bazen hala yaşıyor ama malesef![]()
Daha nice 11 yıllara kuzum, bir yastıkta inşş.
kızlar anne bebek bakım çantalarına bakar mısınız? mavi ve yeşil çok cırtlak gibi geliyor kullanışlı bişeye benziyor ama siz ne derseniz? siyah olan daha çok hoşuma gitti.
Eki Görüntüle 576797 Eki Görüntüle 576800 Eki Görüntüle 576802 Eki Görüntüle 576803
merhaba arkadaşlar. hayırlı cumalar. tüm hamişlerimiz ve bebişlerimize allah sağlık sıhhat versin. bizleri onlarla imtihan etmesin rabbim.
dün dr kontrolum vardı. ayrıntılı usg yapıldı. kızımın herşeyi normaldi. ama oğlumun kalbinin çevresinde bi beyazlık olduğunu söyledi.
tıp bilimindeki adını bilmiyorum ama kalpte odak ta diyolar. kreçlenme gibi bişey dedi.
bizi çocuk kardiyoloğuna gönderdi. ayrıntılı bakılsın diye.
çocuk dr u bunun tek başına bişey ifade etmediğini ama yanında başka bulgularada
raslanırsa o zaman ciddi problemlerin olabileceğini söyledi.
ben o zamana kadar iyiydim. ama doktor böyle deyince usg esnasında baygınlık geçirdim.
doktorda korktu. ve devam etmedi. ben nolur devam edelim ben iyiyim dedim ama yoruldun zaten olmaz diyip pazartesiye randevu verdi.
şimdi korku ve endişeyle pazartesiyi bekliyorum. kızlar lütfen bize dua edin herşey normal çıksın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
selam kızlar nasılsınız??
ben çok iyiyim çok şükür. dün kuzumu gördümmm ayrıntılı bi şekilde her şeyini inceledi doktorumuz şükür bi sorun yok.
2 hafta sonra beyin gelişimine tekrar bakalım dedi eski hasta olduğumdan her şeyini daha ayrıntılı inceliyor sağolsun.
bebeğim 580 gr olmuş maşallah gelişimi normalin üstünde çıktı. eğer böyle devam ederse ilk oğlun gibi iyi bir kiloda doğar dedi. çok mutlu oldum.
inşallah bebeğimi bol bol besleyebilirim Allahın izniyle. 4 boyutlu da gördük kuzumu çoook tatlıydı sıpam benim
profil resmi verdi bize bütün vücudunu inceledik ayakları elleri minicik :))
en kötü kısım 4 kg almışım 1 ayda. doktor bütün kiloyu bir ayda almışsın dikkat et dedi. çok kızmadı allahtan :)) işyerine meyve getiriyorum onu yiyorum dikkat etmeye çalışıyorum falan dedim. mandalina vs. gibi kolay yenen şeyleri yeme portakal ye soymaya üşenir fazla yemezsin zaten dedi :)) bi de meyve yerine yoğurt götür onu ye dedi. aşırı acıkıyorum hiç doyma hiissim olmuyor son 2 haftadır falan dedim. şekere bakacağız 25 haftalık olunca dedi. inşallah şeker falan çıkmaz.
kasılmalardan da eser yok şükür. neyse ki güzel bi kontrol oldu. 2 hafta sonra da paşamı tekrar göreceğim ehh daha ne olsun :)
bu arada tetanoz aşımın 4. dozunu vuruldum ama çok fena oldu kolum ilk sefer dışında bu kadar ağrıdığını hatırlamıyorum valla. çok zor kaldırıyorum inşallah çabuk geçer.
voltajı bende merak etmeye başladım valla hanipeks müsait olsa da bi arayabilse keşke. inşallah iyidir.
çok geçmiş olsun bol C vitamini al ve öksürüğün çok fazla ise sana iki tane tarif verebilirim çok iyi işe yarıyor
1- bal ve toz zençefil sıcak su ile karıştırıp iç ( hem terletiyor hemde boğazı yumuşatıyor )
2- kara turupun içini kabak bigi oyup içine süzme bal koy ve turpun altında bir kaç tane delik aç turpun suyu ile balın süzülenbilmesi için bir - iki gece beklet ve günde 2-3 kaşık şurup niyetine iç süper iyi geliyor ben çok demedim hamile kuzenlerimede yaptık doktora danışarak doğal olduğu için hiç bir sakıncası yok
"Normal doğumların hayvansal bir gereklilikten dolayı gece yaşandığını biliyor muydunuz?"
Bilmiyordum, ama aslanlar, çitalar gece avlanmıyor mu?
ben normal + gece doğanım
kısslar
normal misiniz, sezeryan mı
gece doğan mısınız gündüz doğan mı?
çok şirirn tam bebek odası bence, dediğin gibi bi iki değişikle senin oğlana güzel bi oda olurEki Görüntüle 576615
Eki Görüntüle 576616
Eki Görüntüle 576617
Kizlar bu benim kucuk odam, cocuk odasi olacak neyseki esyalarim beyaz almistim
Bu 3.resimdeki bos alana buyutmelyataklardanalicam
Dolap benik yuklugum yorganim yastigim orada,tekli kismi bosalttim icine bir kac raf ekleticem
Oglumun dolabi olacak yeterli gelir diye dusunuyorum zaten kosedeki misafir yataginin alt cekmeceleri de var ve cok genisler
Perdeleri ve sedirdeki ortuyu degistirip.mavis biseyler yaptirisam cocuk odasi olmaya hazir gibi ne dersiniz
Ya kızlar bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum;
Bir tanıdığımız var,ne zaman görüşsek,konu hamilelikten vs.açılsa,her lafın başında "senin çoçukların tüp çocuk" diyor.Kendi hamileliği ya da tanıdıklarının hamileliklerinden örnek verecek örneğin,hemen "senin çoçukların tüp çocuk tabii bir olmaz "yorumunu yapıyor.Yahu bu cümleyi benimleyken öyle çok kuruyor ki...Yanımızda başkalarıda olsa,cocukta olsa farketmiyor.Ben özel kalmasından yanayım,sürekli sürekli dillendirilmesini istemiyorum,gerekte görmüyorum...Her ne kadar uyarsamda değişen birsey olmadı,inat yapar gibi![]()
geçmiş olsun canım oğluna, erken gitmeniz iyi olmuşkıyamam tatlım çok geçmiş olsun;girmeyince rahatsızlığının ilerleyebileceğini düşünmüştüm bende(
oğlum bu hava da tenefüslere üstüne bşy almadan çıktığı için faranjit olmuş,sabah çok öksürüyordu;ciğerlerinden endişe ettim apar topar gittik ama çok şükür erken gittiğimiz için çabuk geçer dedi doktorumuz![]()
geçmiş olsun canım, benim eşimin de safrada problemi var ama yediklerine dikkat etmeye çalışıyo, kırmızı mercimek yemez mesela, dokunuyomuş öyle diyo, ameliyatlık bi durumu yok ama benim eşiminkızlar ya benim kociş çok hastabir haftadır midesi kötüydü,bulantısı vardı,hazımsızlık gibi şikayetleri vardı.. elleri ve ayakları yanıyordu;sürekli soğuk su ile yıkama ve kremleme ihtiyacı hissediyordu
(
geçer diye bekledi pek dr gitmez kendisidün akşam için zorla randevu aldım gitti dr'a.. dr safra kesesinde taş ve iltihap var hemen yat ameliyat yapılması gerekiyor demiş
( yatmamış tabi,pazartesi kan sonuçları çıkınca ameliyat şartsa bile başka dr'a da gidelim diye düşünüyoruz..
aranızda safra kesesi taşı problemi olan oldu mu? iyi gelen bşy yok mu ki(
bende hiç olmadı, neden oluyomuş, voltajı yüksek demekki senin bebişinKızlar selam kaç saattir giremedim işlerim yoğun bugün.
Kızlar iki gündür bir şey fark ettim, ben metal aksamlı yerlere dokunca elektrik çarpıyor beni. Çok sarsmıyor tabi iğne batması kadar falan. Nette yazdım "hamilelikte elektriklenme" KK'de yazmış bazı bayanlar olabiliyormuş. Rahatsız edici birşey, bir yerlere dokunmaya korkar oldum.
Sizde böyle elektriklenen varmı?
amin tatlım,çok sağol..
sağol tatlımsanırım taşın biri kanala girmiş,sarılık başlangıcı var sanki gözleri bembeyaz değil artık tatlı aşkımın
bugün bizim 11. evlilik yıl dönümümüz ama hastalıklardan hiç tadımız yok
Allah hepimize sağlık,sıhhat,afiyet versin inşallah![]()
Allah hersey vaktinde saglikla nasip etsincok zor Allah korusun yavrularimizi
erken dogum haberleri cok kotu etkiliyo beni,bi arkadas var burda, cocugu 6 aylikken dogmus, simdi 5 yaslarinda ama agzindan beslenemiyo, bogazina takili biseyler varmis oyuzden de konusamiyo, dua edin ona da kizlar insallah iyilesir cok uzuluyorum gorunce...
gecen hafta bogazinda gelisme olsaydi o aleti cikaracaklardi, cikarirlarsa konusabilirmis, ama 3 ay daha ilaci kullan sonra bakalim demisler, Allahim sifa versin insallah
canım benim doktorum 3 aydan sonra yapmam için vermişti ,Gulimier canim egzersiz yapiyorum demistin ya videodan falan mi takip ediyosun, varsa link yollasan super olur :)
canım benim doktorum 3 aydan sonra yapmam için vermişti ,
yarın verdiği sayfanın çekip fotoğrafını koyarım,
4-5 hareket zaten topu topu,
ama gel gör ki ben öyle çok düzenli yapamadım,
sadece yürüyüşleri günlük aksatmamaya çalışıyorum,
normal hızla pazarda gezer gibi yoksa kasıklarım ağrıyo, düşücek gibi oluyo kızım:18::18::18::18::18:
hayırlı geceler esracım, gözlerim kapanıyo artık, ben gidip yatayım, yarın görüşürüz
voltaj sende yarın burda ol, çok merakta bıraktın bizi, olmaz ama,
ayfonunu mu bozdu senin veletler![]()