2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
gitmiş izlemişler müdürle ama görememiş biliomusun allah dualarımı kabul etti walla sonra paşa paşa geldi eve

Sevindim böyle sonlanmasına bu durumun.

zapzup kız dün akşam senin poğaça tarifini denedim. çok güzel oldu. sabah kahvaltımızı onunla ettik eşim bayıldı şimdi de işyerine getirdim hızımı alamadım tşkler

Acaba bir gün ben de poğaça yapabilecek miyim? Hep peynirli kek hep peynirli kek.

Aaaa ne komik, ben göbüşümü aldırıyorum para bile almıyor, 2 yıldır aynı yere gidiyorum, düğün öncesi de ekstra özenmişti, hamilelikte de özeniyor sağolsun, ücret hiç değişmedi.

dmtttttt bende uyumak istiyom kuzummm çay üstüne çay içiyorum açılmak için geldiğimden beri (
gece hareketli geçmiş senin
bende eve gitmek istiyommmmm

kanka olmayan bir ben varım sanırım

bende varım bizde bi sey değişmedi hamilelikten sonra, doktorda serbest dedi. ama böyle herkes pimpiriklenince ben de korkmaya başladım

Acaba bir gün ben de poğaça yapabilecek miyim? Hep peynirli kek hep peynirli kek.

kuzucum zapzup un tarifi yap bende ilk kez poğaça yaptım ama çok güzel oldu

gününüz güzel geçsin anneler ve bebişleri nasılsınız bakalım.yarın sabah doktora gidicez kızımı elifimi görücem inşallah.yerim onun ellerini :))):)

canım tabi ki hassas davranacak benim ilkinde de varislerim vardı ama çok hafif damarlanma şeklinde daha da ekstra hassas davranıyordu kızcağız normalde 5 dk da yaptığını 10 dk da yapıyordu ama ücrette bir fark yoktu. orası senin hassasiyetini kullanmış bence değiştirme imkanın varsa değiştir

ayyy sorma çok hareketliydi valla :))))

evet akşam ki durumumuzu hemen size anlatayım özetle şimdi dün kaynanam ve eşim alışveriş yaptılar bebişe kaynanam aldıklarını toplayıp evine götürdü zaten her zman aldığını vermez evine götürür konu, komşu kim varsa hepsine gösterirş yapar meraasimle bana getiri verir neyse akşam geldi elinde torbalar aldıklarımız geitrdim ama geri götürcem dedi eee neden ki dedim götüreyim annem görsün dedi( eşimin anneannesi) ağzım açık kaldı gerçi doğumdan sonra eve gelincede görür ama ben göstereyim dedi bende dayanamadım 3 senedir hiç görmedik geldiklerini işallah gelirler doğumdan sonra dedim eşim de biz davet etmedik diyor kızdırdı beni benim dede mi de davet etmedik geldi canım dedim davetiye bastırcam gelsinler diye eşimin ailesinden kimse gelmez bize bir kere zar zor teyzesi geldi o kadar herkes davet bekliyor evlendik yemeğe kimse bizi davet etmedi onlar görülmüyor neyse işte akşam bu konuşmanın üzerine bile aldı götürdü anneme göstereyim diye artık bando takımıyla getirir çocuk doğunca mı getirir doğmadan mı bilemiyorum

ayrıca eşimle kanka olduk adam korkuyor ben hadi desemde durrrr diyor ehh ölümüne kankayık:13::13::13::13:

maşallah diyim bizde hiç kanka durumuna düşmedik eşimle bakalım bundan sonra nasıl olucak:)

biraz geç başladım ama dün kızıma günlük tutmaya başladım

ilk ultrason fotoğrafından bugüne kadar olanları da yerleştirdim .. hepsinin altına duygularımı yazdım. . ama duman etti beni... salya sümük oldum.. bakıyorum da mercimek tanesinden başlamış koca kız olmuş. bugün de bagımsızlıgını ilan etmiş. benim hamilelik günlüğüne baksanıza artık benden bagımsız da yaşayabilirmiş onu verene kurban olurum ya.. binlerce şükürler olsun

canım acaba farklı bir adetleri mi var diyeceğimde ama seninki 3 yıldır böyleymiş sözde de aynısını yapmış.

benim bursadan getirdiklerimi bir arkadaşım gördü. keşke getirmeseydin annen getirseydi dedi. neden dedim. bizde süslü bohça yapılır, saten hurcun içine konulur, kıyafetler için falanda süslü kese yaptırılır dedi. annem olsun ben yine yaptırırım istiyorsan gelince koyarsın dedi. böyle bişey mi var ki?

.

yaparsın canım mezo da yaptı çok kolay ve güzel bir tarif bak sonra çok teşekkür edersin bana bir dene tarifi paylaşıyorum tekrardan senin için

PUF POĞAÇA

Malzemeler
-7 su bardağı un
-2,5 su bardağı süt ılık olsun
-2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ küçük küçük doğranmış
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket instant maya

üzeri içi
-1 yumurta sarısı
-çörek otu veya susam

iç harcı için
-200 grbeyaz peynir
-maydanoz (benim eşim maydonoz sevmez ben sadece peynirli yapıyorum)

YAPILIŞI

önce kuru malzemeleri karıştırın un, şeker, tuz, maya bunları bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin
süt, sıvıyağ, tereyağ, hepsini iyice yoğurun kulak memesi kıvamında olacak biraz süt ve un ilavesiyle kıvamı istenilen şekilde ayarlayabilirsiniz. Üzerini bir tepsiyle kapatıp mayalanması için bekletiyoruz yaklaşık yarım saatte mayalanır (hamur kabarınca mayalandığı anlaşılır). Hamur mayalanırken peyniri eziyoruz ve minik minik doğradığımız maydanozu peynirle karıştırıyoruz böylece iç harcımız hazır oluyor peynir tuzsuz ise bir miktar tuz atabilrsiniz. Mayalanmış olan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz sonra bastırarak düz hale getiriyoruz içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan katıyoruz ve üzerini hafifçe kapatıyoruz yağlanmış olan tepsiye bunları diziyoruz üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz üzerine isteğe göre çörekotu, susam serpebiliriz sade yumurtalı olarak da kalabilir tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 10dk bekletiyoruz mayalanıyor bu sırada. mayaandıktan sonra ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet bal şeker olsun nefis miss poğaçaların oluyor

kızlar dünde ben bişi öğrendim..sizde belki biliyosunuzdur..
bu pastane poğaçalarının üzerleri nar gibi kızarıyo ben bol yumurta sarısı sürdüklerinden sanıyodum..
mmeğerse yumurtanın içine pekmez karıstıyolarmıs..
bende denicem en yakın zamanda..

Kız en azından gösteriş yapsada alıyor bir şeyler.
Ben daha kaynanamdan oğluşumla ilgili tek bir iğne göremedim.
Hiç konusuda geçmiyor,şunuda ben alırım yaparım diye.
Anneciğimde sen hiç acele etme hepsini halledicez diyor.
Doğuma 500 lira elime nakit vercekler,800 lira bir tane bileklik beğenmişdim onu alıcaklar.
Ayrıca annem 5 marttaki maaşım senindir.Torunumun herşeyini alıcam.Beşik,puset kyafet sen dert etme diyor.
Kardeşim beşik bakıyor,benimkileri beğenmiyor.Ayrıca oğluşun ilk maşallahı dayısından olacak,banada kolye alacak.
Evde benim için kumbara yapmışlar para biriktiriyorlar.Annem hastaneden çıkarız 1 hafta senin evinde oluruz.
Kaynananda gelir görür,sonra benim yanımdasın diyor.Annemin yanında olursam da hiç bir eksiğim olmaz.
Oğluşun her ihtiyacını karşılarlar.Babişkomun geçen gün omzuna yattım,diyorki bir süre daha yat ersnil hanım.
Sonra omzum torunuma ait olacak

Bizde kocişimle kankayız..Ben dürtüyom arada senin gibi cıks diyor.
Bir şey olacak diye ödü kopuyor...

gösteriş seviyo bu kaynanalar.. acaba yaşlanınca bizde mi öyle olacagız .. benimki de yaptıklarını getirdi verdi ama amcaların yengelerin önünde :)) amcalardan çekinirim bende koca koca adamlaar yani.. iyi niyetliydi ama garibim. o öyle milletin içinde verince ben de utanmadan dedim ki anne aynılarından bana da yapsana kızımla bir örnek giyelim :)) gecelik falan dikmiş kızıma mevlüt elbisesi dikmiş hepsinin aynından bende istiyom dedim kızardı bozardı ama kendi kaşınmıştı :))) seviyom lan ben onu.. oğlunu çok seviyom ya kıyamıyom ona da

maşallah diyim bizde hiç kanka durumuna düşmedik eşimle bakalım bundan sonra nasıl olucak:)
evet maşallah demelisin bence de

Yapamayacakmışım gibi geliyor, uğraşasım gelmiyor bir de

bence bi dene kuzum ya. aynı sen gibiyim bende dedim elime yapışacak vıcık vıcık.. hamur yoğurmaktan nefret ederim bende. ama bu tarif çabucak oluyo. öyle zorlamadı beni.. yoksa bende sen gibiyim . bi de ufak ufak yapıyorsun ya tam atıştırmalık oluyo. pazar günü dene. hafta içi hali olmuyo insanın böyle şeylere

hadi ya. hiç duymamıştım.. ayyy artık yapıyorum ya bende denerim kız

o zaman hiç telaşe etme bendede var o çizgi hatta hemşire bana ameliyat mı oldun dedi bende yok dedim sonra korktum doktora sordum kalacakmı die yok dedi hamilelikde geliomuş o çizgi sonra kayboluomuş

ANAAAA Bİ BEN FAALİYETTEYİM GALİBA ÇOK UTANDIM ŞİMDİ Bİ ARKADAŞIMIZ ANLATMIŞTI ADINI HATIRLAYAMADIM ŞİMDİ ONUNDA Bİ ARKADAŞI SON DOĞUMA GİDECEĞİ GÜN BİLE YAPIP GİTMİŞ BENİMDE İDOLUM O HADE BAKEM :d

AAA KUZUM O NE SAÇMALIK BE BENİM HEP GİTTİĞİM ABLA VAR ARTIK BENDE GÖREMİORUM :d AMA AĞDAYA DEVAM HATTA ABLA BANA İNDİRİM BİLE YAPIO HEP GİTTİĞİM İÇİN

kuşum senin hamile olduğun bile belli olmuyo hala cazibeni koruyorsun biliyoruz ki o sebeple sen devam et :))

şaka bi yana ne güldüm o yoruma ya. somewherecold yazmıştı galiba :)) biz evdeki adamın dikkatini çekemiyoz sen sokaktaki delikanlının dikkatini nasıl çektin diye.. koptum okurken ya doğru ama hani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…