2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
benim ablamlarda hep kocalarına benzettiler çocuklarını, ben diyodum kendime benzeticem, gerçi belli değil daha ama dr babasına benziyo diince bozuldum
benim kocamda üzülmiym die,aşkım sana benziyo onun kulak memesi benim gibi yapışık değil diyo:)
ama şaka bi tarafa bebeğini kendine benzeten hanımlara gıpta ediyom:)

hani derler ya hamileyken kimin resmine bakarsan ona benzer diye. eeee doğal olarak en çok gördüğün kişi eşin.

bu durumda benim oğlan da eşime benzediğine göre adamı evden kovacağız:47::47::47::47::47:

canlar nasılsınız? biz gittik kardeşimizin hediyesini aldık.. evimize geldik paketleri bırakıp az dinleniyoruz.. birazdan bi arkadaşa gidicez oturmaya.. gece gelip paketi hazırlıcam.. sabah da kargoya veririz.. inşallah perşembe günü ellerinde olur..
ayyy bir mağaza bulduk çıkarken, deli oldum.. mothercare satıyorlar veee mağazadaki 60 70 tllik çıtçıtlı bodylerin fiyatları 15 ila 20 tl arasında değişiyordu.. ben de tüm alışverişi tamamladım o çıtçıtlılarda.. ama artık aklımda olacak orası, on numara ürünler vardı.. bol bol takip edicem.. hatta bir bebek arabası ve ana kucağı takım vardı şimdi onu araştırıcam.. 430 tl idi ikisi birlikte. çocuk normalde mağazada tek ana kucağı 300 tl civarı dedi.. aklıma soktu.. ama araştırmadan da alamadım işte.. ellerinde de tek ürün kalmış.. eğer benimse satılmaz o diye düşünüyorum :9:

nerdeymiş bu mağaza, merak ettik
kocama kızdım :57:acil alışveriş yapmam lazım:27::27::27::27::27:
hemen alışveriş sitelerine gireceğim:47::47::47::47:

çağrı merkezinde çalışınca böyle oluyo, insan kendi telefonunu da 'buyrun nasıl yardımcı olabilirim' diye açıyo alışkanlık,
sorunlu müşterilerle ilgilenmiyosan bence süper iş çok sevmiştim ben:34::34:

...patikleri de çok beğendim ana kız tam takım olacaksınız maşallah, ören eller dert görmesin:nazar::nazar::nazar:

sorun da bu zaten ben çağrı merkezinde çalışmıyorum ama bana verilen hat daha önce çağrı merkezinde mi destek masasında mı kullanılmış, tam çin işkencesi açmayınca kesintisiz çalıyor.

lady ütü masası fetih 1453'ü sunar ?????????!!!!!!!

teşekkür ederiz teyzeleri kızımı gördüm şükürler olsun.doktor teyzesi dediki bu kız tombik yanaklı olacak:nazar: babasına benziyo :33: keyfi yerindeydi.725 gram olmuş.bana az geldi ama gayet iyi kilosu dedi.3 kilo almışım :17:yavaş dedi :) eşimde diyet olarak ne önerirsiniz dedi direkt 'aç gezecek' dedi :5: dikkat et yediklerine diyor doktorumuz bizde durumlar böyle.birde kabızlık ve gaz sorunumuz var diye magnesi calsine yazdı onu içersin dedi.kan ve kalsiyum ilaçlarına devam.yarında aşım var 2. doz tetanos off ya:50:

maşallah kızına canım Allah nazardan korusun hepimizi bebeklerimizi:)bende bugün aşımı oldum sağlık ocağında bugün bana 2.doz demedi seneye bu tarihte tekrar gel dedi hemşire hepsi bu tek doz da bitirdimi bizim hemşire:) anlamadım gitti

Fıstıklar merhaba:16:
bugün evde temizlik vardı+misafirim vardı ve kocişimle ilgilenmem gerekti hiç giremedim :((
yarın da yine doktora gideceğiz giremem belki :(

Rabbim şifa bekleyen tüm kullarına şifa versin inşallah..

günaydın güzel anneler hayırlı huzurlu sağlıklı günlerimiz olsun inşallah:)

günaydın güzel anneler,

ben biraz sonra dişçiye gidicem.
ilk defa dolmuş kullanıcam yollarda çok kötü umarım sorun olmadan gider gelirim.
dişçiden sonra hazır merkeze gitmişken gezeyim diyorum.
hamile eteği istiyorum. bulabilirsem alıcam. bi de tayt bakıcam.
geçen hafta civil mağazasından oğlum için ilklerim diye bir anı defteri almıştık.
çok inceleme fırsatım olmadı. eve gelince bişey dikkatimi çekti ve hoşlanmadım.
bugün onuda iade edicem. bu arada civil mağazasında çok güzel kıyafetler vardı.

herkeze günaydın bizde kalktık oğlumla kahvaltımızı yaptık babamızı işe gönderdik bugün yağmurlu bi hava var ben çok dışarı çıkmamaya çalışıyorum çıkacak olan arkadaşlar aman dikkat edin hepinizi öpüyoruz :54::54::54:

günaydın canlarım nasılsınız bakalımm:16:

günaydınnnn .. biz iyiyiz sen nasılsın görmüyorum kaç gündür seni.. gerçi bende bi varım bi yokum da.. ayrıldın mı işten ? artık bana gelip gitmek işkence oldu ya. bi de hamilelik ilerledikçe fıtığım nüksetmeye başladı. bel ağrısı bacak ağrısı tam babaannem gibiyim .. yürürken ahh puhhh offf :9: kalan üç ayı sağ salim atlatsak da kavuşsak şu kıymetlilere :16:

Rahat uyku için hamilelere öneriler

Rahat uyku için hamilelere öneriler

Rahatsız eden yatma pozisyonları

Karnın üstüne yatmak oldukça rahatsızlık veren bir pozisyondur hamileler için. Hamileliğin ilk evrelerinde göğüsler yumuşaktır, ancak üçüncü üç aylık periyoda girdiğinizde göğüsleriniz ve karnınız çok daha büyür. Karın üstü yatmak tehlikeli değildir, fakat oldukça rahatsız ve zor bir yatma şeklidir.

Sırt üstü yatmak ne siz ne de bebeğiniz için iyi bir pozisyondur. Dolayısıyla sırt üstü uyumaktan sakınmalısınız. Çünkü bu pozisyonda, genişleyen rahmin ağırlığı sırt kaslarınıza, bağırsaklarınıza, damarlarınıza baskı yapar. Bu da sırt ağrılarına, hemoroide, hazımsızlığa ve tansiyon problemlerine yol açar.

Doğru yatma pozisyonu

Yan yatmak hamileler için en uygun pozisyondur. Sol tarafınıza yatmalısınız. Bu pozisyonda yatış, kan akışını ve bebeğin beslenmesini kolaylaştırır. Böylece ayak, bacak ve ellerinizin şişmesini de engeller. Sağ tarafınıza yatmak, illa ki size veya bebeğinize zarar verecek diye bir şey yok. Ancak sol tarafınıza yatmaktan daha az yararı var denilebilir.

Uyurken muhtemelen pozisyon değiştireceksiniz. Sol taraftan sağ tarafa ya da sırt üstüne… Bu çok doğal. Sakın “böyle yatmamalıyım” hissine kapılıp korkudan uyanık kalmaya çalışmayın. En uygun dinlenme pozisyonun almaya odaklanın sadece.

Nasıl yastık kullanmalısınız?

Yastık iyi bir gece uykusu için sizi en iyi yardımcınızdır. Öncelikle karnınızı destekleyecek bir yastık ve dizlerinizin arasına bir başka yastık… Dizlerinizin arasına alacağınız bir yastık sırtınızdaki baskıyı azaltır ve yan pozisyonda yatış için konfor getirir. Bir yastığı sırtınıza destek olarak koyduğunuzda gece boyunca yan pozisyonda yatmayı sürdürmekte zorlanmayacaksınız.

Yastık kullanma konusunda anne adaylarının kullandığı bir başka yöntem de yumuşak bir yastığı karnın altına, bir başkasını da bacakların arasına koymak. Bu yatma pozisyonu, özellikle hamileliğin altıncı ayından sonra büyüyen karın için büyük kolaylık sağlar.

Yan yatar pozisyondayken karnınızın altına koyacağınız bir yastık desteği, ileriye doğru, yani yüz üstü dönmenizi engeller, boynunuzu ve sırtınızı zorlamanıza mani olur. Hamileler için özel olarak hazırlanmış, hem bacak aranıza hem de sırtınıza destek olarak koyabileceğiniz yastıklardan yararlanmak da işinizi kolaylaştırır.

Yatarken başınızın göğsünüzden yüksekte olmasına dikkat edin. Bunun için yastığınızı bir başka yastıkla desteklemelisiniz. Böylece mide ekşimesi ve nefes almakta zorlanma sorunlarını aşabilirsiniz.

Hamile bandı ve sutyeni

Gece yatarken bel ağrısından kurtulamıyorsanız hamile bandı kullanmanızı öneririz. Hamile bandı, bel ağrınızı azaltmanın yanı sıra mesaneye baskı ve ödemin azalmasına yardımcı olur ve sizi rahatlatır. Hamile bandı kullanırken likralı kumaştan yapılanını tercih etmelisiniz.

Uyurken kullanacağınız sutyen yumuşak ve pamuklu olmalı. Hamileliğinizin üçüncü ayından itibaren daha kaliteli uyku için tercih etmeniz gereken emzirme sutyenini doğumdan sonra da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kendi rahatınıza odaklanın

Bebeğinizi rahat ettiremiyorsunuz diye düşünüp kendinizi uykudan mahrum bırakmayın. En iyi uyku pozisyonunu bulmaya çalışırken kendinizi perişan etmeyin. Çünkü unutmayın ki bebeğiniz yerçekimi olmayan bir ortamda yüzüyor durumdayken hiçbir şekilde kendini rahatsız hissetmez. Dolayısıyla sadece kendi rahatınıza odaklanın ve dinlenmeye bakın.

Şişmelerin nedenlerinden biri de yatış pozisyonundan oluyomuşş

Back
X