2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bal, şeker, cicibebe, çiğ domates, patlıcan, bakla, mantar, çilek,kivi, tüm tropikal meyveler, incir, yumurta beyazı, inek sütü, konserve, ton balığı, fıstık..

aaaaaaaa incirin yasak olduğunu bilmiyordum ben bugün taze incirden tattırmıştım çok sevdi sıpaaa devamını istedi ama az biraz yedirdim zararı olmazinş.

Merhaba arkadaşlar, hemen hemen herkes ek besine başlammış gözüküyor. Bizim doktorumuz anne sütü aldığı için beklememizi istedi. 4,5 aylık olduk.
Merak ediyorum. Sizi doktorlarınız mı yönlendirdi ek besin için ?

İyi akşamlar.

Bizde 14 Nisan dogumluyuz henuz baslamadik. Doktorumuz 5. Ayini doldurdugunda baslariz dedi gecmi kaliyoruz acaba ?.....

Merhaba arkadaşlar.Sünnet oldu oğluşumuz bir süredir yazamıyorum.Genel anestezi yapıldı ama kısa süreli.30 dk da bitti gitti.Geceden aç kaldı tabi.Anesteziden uyanırken çoook ağladı.Ben sünnetten çok korkuyordum ama sonrasında pek ağlamadı.ağrısı olmadı.Ama hala pipisi normale dönmedi tabi daha 5 gün oldu.Bu aralar kucağımızda hoplayıp zıplamak istiyor.Tavşan gibi zıplamaktan çok hoşlanıyor.Ama kollarım çook yoruluyor kas yaptım.Oğlum sayesinde zayıflıyorum:) Herkese selamlar.
Maşallah maşallah diyelim de nazar değmesin oğluşuna erkekliğe ilk adımı atmış nede olsa:):) Geçmiş olsun bu arada inşallah bundan sonrada ağrısı sızısı olmaz, benim kızda aynı hoplatılmaktan çok hoşlanıyor bir iki yapıyorum senin hesap sonrasını kolum kaldırmıyor tabi sıpacık devamını istiyor akşam babana sakla iştahını deyip bırakıyorum ve ilgisini başka şeye çekiyorum :):)

Merhaba arkadaşlar, hemen hemen herkes ek besine başlammış gözüküyor. Bizim doktorumuz anne sütü aldığı için beklememizi istedi. 4,5 aylık olduk.
Merak ediyorum. Sizi doktorlarınız mı yönlendirdi ek besin için ?

İyi akşamlar.

Bizde 14 Nisan dogumluyuz henuz baslamadik. Doktorumuz 5. Ayini doldurdugunda baslariz dedi gecmi kaliyoruz acaba ?.....

Benim oğlum 1 nisan doğumlu ben de hala başlamadım ek besine 6.ayını doldurana kadar da başlamayı düşünmüyorum alabildiği kadar anne sütünden faydalansın istiyorum zaten tv lerde heryerde anne sütü alan bebeklere sadece 6 ay anne sütü diyorlar. Besinler artık eskisi kadar besleyici ve vitamin değeri yüksek değil tabi mama alan bebek için durum farklı ama anne sütü alan bebeklerde bence beklenmeli.

Geç kalmak gibi bir kaygım yok; çünkü ilk 6 ay anne sütü diye her yerde yayın yapılıyor;) başka etkileri olsa, doktorlar yönlendirirlerdi diye düşünüyorum. Üstelik benim kızım çok az anne sütü alıyor. Mama takviyemiz oldukça fazla. Kilo alımı düzenli olduğu için( aylık hep 600 gr aldı) gerek yok diye yönlendirdi. 5.ay kontrolünde tekrar konuşuruz diye ayrıldık. Bir bildiği vardır herhalde ;)

benim oğlumda 3 gün sonra 5 ayını doldurcak.2 haftadır çalışmaya başladım süt stoklarıda azaldı mecbur ek gıdayla takviye yapıyoruz yoğurt sebze meyve püresiyle başladık şimdilik yemeklerin suyunuda tattırıyorz severek yio çok şükür

Arkadaslar bebeklerimize yaptigimiz sebze ve meyve purelerin veya gun icerisinde ne yediriyosak tariflerini paylasalim birbirimize fikir olur boylece ilk tafifide ben vereyim ogleyin sebzepuresi yapiyorum havuc patates kabak taze rezene yarinda ispanak eklicem kaynatip bilendirden geciriyorum ogleyin veriyorum ogleden sonradameyve seftali ve armut bazan elma pure yapip veriyorum sizden gelen tarifleri sabirsizlikla bekliyop denemek istiyorum saglikli gunler

Arkadaslar bebeklerimize yaptigimiz sebze ve meyve purelerin veya gun icerisinde ne yediriyosak tariflerini paylasalim birbirimize fikir olur boylece ilk tafifide ben vereyim ogleyin sebzepuresi yapiyorum havuc patates kabak taze rezene yarinda ispanak eklicem kaynatip bilendirden geciriyorum ogleyin veriyorum ogleden sonradameyve seftali ve armut bazan elma pure yapip veriyorum sizden gelen tarifleri sabirsizlikla bekliyop denemek istiyorum saglikli gunler

Ben de havuc patates kabak haslayip blendirdan gecirdim 1 tatli kasigi da zeytinyagi koydum ama bugun kizim yemedi :(

selam...
uzuuuuuuun süredir girmedim hiç.çalışmaya başlicaam için vaktimi kızımla dolu dolu geçirmek istedim...pzt işbaşı yaptım...artık okulda(tenefüslerde) takiplerim burayı...kızım 2 gün sonra 5 ayını doldurmuş olcak...süt veremediğim için 1 ay önce meyve sularıyla ek gıdaya başladım ama aşırı gaz yaptığı için bıraktım...bugün meyve püresi yaparak tekrar başlicam galiba...gün boyu netten araştırdım neyle başlasam diye...tam karar veremedim bi türlü...bazıları tahılla başlayın diyo,bazıları sebzeyle,bazıları meyveyle...haftasonu taze süt alıp yoğurt mayalayıp vermeyi de planlıyorum...zamanla içine meyve de karıştırırım...burdan aldığım tarifleri de denerim...birbirimize faydalı oluruz inşallah...

Benim de 2 Nisan doğumlu bir oğlum var. İlk aylar ablası gibi 1 er kilo alıyordu ama önceki ay 400gr aldı. Bu ayki kontrolüne henuz gidemedik ama kilosunda artış olduğunu sanmıyorum. Parmak emıyor, geceleri hiç uyanmıyor, gündüz de pek meme aramıyor. O emmedikce sutum de azaldı. Doyduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi açlık belirtisi de göstermiyor. Sorum su: mama takvİyesi yapsam emmeyi tamamen bırakır mı? Gunde 1 ogun vermeye başladım ama tedirginim. Sizce ne yapmalıyım?

Benim de 2 Nisan doğumlu bir oğlum var. İlk aylar ablası gibi 1 er kilo alıyordu ama önceki ay 400gr aldı. Bu ayki kontrolüne henuz gidemedik ama kilosunda artış olduğunu sanmıyorum. Parmak emıyor, geceleri hiç uyanmıyor, gündüz de pek meme aramıyor. O emmedikce sutum de azaldı. Doyduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi açlık belirtisi de göstermiyor. Sorum su: mama takvİyesi yapsam emmeyi tamamen bırakır mı? Gunde 1 ogun vermeye başladım ama tedirginim. Sizce ne yapmalıyım?

Kilo artışı az diye doktorum beni tek öğün mama vermem şeklinde yönlendirmişti. 1 hafta sonunda kızım memeyi görünce bağırmaya başladı. 2,5 aydır sadece geceleri uyurken emiyor. Gündüzleri kesinlikle almıyor. Sağıp, veriyorum; ama sütüm çok azaldı. Dolayısıyla 500 ml mama, 250 ml civarında da süt içiyor.
Bence doktoruna danış. Karnı doymadığında ağlar ya da tepkisini bir şekilde verir diye düşünüyorum.
Bu arada artık büyüdükleri için emerken daha fazla süt alıyor. Öğün sayısı meme emen bebeklerde 8 olmalı diye hatırlıyorum. Daha az emen bebeklerde var tabi...
Kilo artışınında artık azalması normal. Bir arkadaş yazmıştı. Doktoru 4-6 ay arası toplamda 1 kg almalarını bekliyorlarmış.
En iyisi doktorun yönlendirmesi derim yine de ;)

Ben de havuc patates kabak haslayip blendirdan gecirdim 1 tatli kasigi da zeytinyagi koydum ama bugun kizim yemedi :(

Dr yag kullanmamami soyledi belki ilerimi zamanda yakinda tavuk ve kirmizi et balik ada baslicaz galiba not etmem lazim akli da tutamiyorum ben yurt disindayim burda haftada bir hemsireye goturup tartiyoruz bebeklerimizi butun bebekler birarada oluyo boyle e diger annelerlede gorusebiliyoruz hemsire dediki butun mevsim sebze ve meyvelerden verebilirsi iz ama sirayla dort gunde bir yeni bir sebzeyi ekleyinki alerjisi varmi yokmu belli olsun veremeyecegim sebzede taze fasulye pirasa gibi sebzeler aklima geldikce yazarim buraya nede olsa haftada bir hemsireye gidiyoruz

kızlar pek çok kişiden duydugumu aktarmak istiyorum..blendır kullanınca bebekler alışıyomuş ve pütürlü gıdaları çok geç yiyolarmış hatta bazı bebekle çignemeyi ögrenemiyomuş. uzmançtv deki çocuk doktorunu videosundada bahsedilmiş, ezerek verilmesinin daha iyi olacagından bebegin buna cabuk alısacagından bahsediyor..bilginize.

Ya kizlar kg neden bukadar dert ediorsunuzki kilo vermedikleri surece problem yok bence rahat olun saglikli neselilerse varsin az kilo alsinlar..sutu yetenlerde mamaya 1kez baslayinca gerisi geliyor haberiniz olsun!!! Dedigim gibi bebek neseliyse mamaya hic baslamayin

Dr yag kullanmamami soyledi belki ilerimi zamanda yakinda tavuk ve kirmizi et balik ada baslicaz galiba not etmem lazim akli da tutamiyorum ben yurt disindayim burda haftada bir hemsireye goturup tartiyoruz bebeklerimizi butun bebekler birarada oluyo boyle e diger annelerlede gorusebiliyoruz hemsire dediki butun mevsim sebze ve meyvelerden verebilirsi iz ama sirayla dort gunde bir yeni bir sebzeyi ekleyinki alerjisi varmi yokmu belli olsun veremeyecegim sebzede taze fasulye pirasa gibi sebzeler aklima geldikce yazarim buraya nede olsa haftada bir hemsireye gidiyoruz

Nerdesin cnm sen??? Bende yag konmasi gerekiyor diye biliyorum pistikten sonra 1cay kasigi aycicek yagi..zeytin yagi agir olabilir bebislere

Back
X