2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Mrb kizlar gunde 1 kere 10:30 gibi sut disinda birsey vermem gerekiyor cunku sut stogum tukenmek uzere Ne verebilirim onerilerinize ihtiyacim var tam 5 ayi doldurdu oglum ek gidaya hic baslamadik henuz

Merhaba Arkadaşlar;
4.ay kontrolümüzde doktorumuz tek heceli sesler çıkarmaya başlayacağını söylemişti. Ka-da-ba-bu ... gibi. Kendi kendine konuşuyor ya da bizimle; fakat tek hecelere daha başlamadık. Sizlerde durumlar nasıl?
Sevgiler.
eeee eee aaaa heee gibi sesler çıkarıyor benimkide ka-da -ba- bu- seslerini çıkarmıyor ama bazen çok net anneee enneee diyor sizinkilerde anne diyormu ha bir kere 3 aylıkken bululu demişti bir daha duymadık

Kizlar benim kizim herseyi agzina aliyor ondan cene kisminda kirmizi noktalar var sizdede varmi krem sursemmi? Ama bukez kremide yalar diye tereddut ediorum

ellerini yüzünü gün içerisinde yıka bizler seviyoruz yabancı insanlar seviyor yıka temiz olur çocuk ayrıca göğüs ucu kremini sürersen düzeltebilir denize gitmiştik kızımın rüzgardan yanakları kurudu rüzgar çarptı bebe yağı sürdüm iyi gelmedi 2 kere göğüs ucu kremini sürdüm hemen yanaklar düzeldi pamuk gibi oldu kremi yese bile zararı yok

Mrb kizlar gunde 1 kere 10:30 gibi sut disinda birsey vermem gerekiyor cunku sut stogum tukenmek uzere Ne verebilirim onerilerinize ihtiyacim var tam 5 ayi doldurdu oglum ek gidaya hic baslamadik henuz
10:30 ek gıda için erken bir saat bunu öğlen 1 gibi yapsan daha iyi olur öğlen uykudan uyanınca meyveyle baslayabilirsin ben ilk şeftali ile başladım siyah erik, üzüm, elma, armut 3 er gün aynı meyveyi ver cam rendeyle rendele bu şekilde başla ilk yediğinde sevmez ikinci gün biraz daha fazla yer miktarı arttır ama yemesi için zorlama ağzını kapatmayı öğrenmesin sonraları yemek yemesi zor olur

Kizlar benim kizim herseyi agzina aliyor ondan cene kisminda kirmizi noktalar var sizdede varmi krem sursemmi? Ama bukez kremide yalar diye tereddut ediorum

benim kızdada oluyor, nemli bezle siliyorum, gün içerisinde geçiyor kendi kendine
eeee eee aaaa heee gibi sesler çıkarıyor benimkide ka-da -ba- bu- seslerini çıkarmıyor ama bazen çok net anneee enneee diyor sizinkilerde anne diyormu ha bir kere 3 aylıkken bululu demişti bir daha duymadık
ellerini yüzünü gün içerisinde yıka bizler seviyoruz yabancı insanlar seviyor yıka temiz olur çocuk ayrıca göğüs ucu kremini sürersen düzeltebilir denize gitmiştik kızımın rüzgardan yanakları kurudu rüzgar çarptı bebe yağı sürdüm iyi gelmedi 2 kere göğüs ucu kremini sürdüm hemen yanaklar düzeldi pamuk gibi oldu kremi yese bile zararı yok

bizimkide en çok bağırarak ağladığında aaaeeennnnneeeeeyyyy diyo :):52:

Yikiyorum cnk birde dedigin gibi gogus kremi suriyim sagol

Anneyi bende duyuyorum ama esim sana oyle geliyo diyor..bence cekemedigi icin hihi

bizim bakıcıdan oğluma grip geçti. burun tıkanıklığı çok oldu. bu gece inanın ailecek uykusuz kaldık.ne emzirebildim ne de uyutabildik.bizim uykusuz kalmamız önemli değil. yavrucak keşke iyi olsa. geniz falan hep doldu. tavsiye edebileceğiniz yöntemler var mı ne yapabiliriz. bu gece de uykusuz kalırsak vay halimize. işe de bu şekilde gittik.
gece buhar makinesini çalıştırdık.serum fizyolojik ve aspiratör kullanıyoz. kongest şurup var.
sizin de başınıza geldi mi. nasıl çözdünüz?

bizimki de burun tıkanıklığı hapşırma oksuruk oldu doktora goturduk serum fızyolojık ve cold mıx verdı ıkısı de cok ıse yaradı serum fızyolojık kullanıyomussunuz zaten cold mıx de gece yastığına gündüzde kıyafetının yakasına damlatılıyor hos aromalı bı kokusu var acıyor burnu kızımdan sonra esım de hasta oldu o bıle kullandı cold mix i :9::9:

Cnm bugun bi sayfada okudum erken yurutece koymak bebeklerin zihinsel gelisimini etkiliyormus cunki kendileri ogrenerek yurumeyi ogrenmeleri lazim hem dikkat ettiysen yurutecte olan bebekler parmak ustune basiyorlar ve ilerde sirt ve ayaklarda hasar olabiliyormus..bence birak zamani gelince kendileri ogrensin..birde yurutec cogu ev kazalarina yol aciyor hizlarini kontrol edemedikleri icin..veya haliya esige takilip yaralanabilirler..yigenim 7aylikke merdivenden yuvarlanmisti belkide ondan cok tedirginim yine sen bilirsin ama bence tuzak..

Erken koymayacagim ki 7 ay bana gore erken degil 2 yegenimi buyuttum simdi koca kiz oldular parmak ucunda yurumezler. Yanimda olmadan yurutecte birakmam zaten. hic tehlikeli bir durum yasamadim yurutecte ,basi bos yerde de birakilsa basina hersey gelebilir.

Selam arkadaşlar. Benim bir sorunum var benim oğlum bu sabahtan beri çok öksürüyor başka hiç bir şeyi yok kuru öksürük var mahfoluyor öksürürken resmen. Ne yapmalıyım sizce doktora götürmeli miyim ?

Okurke tuglerim diken diken oldu..insallah bu son olur rabbim miniklerinizi korusun..dogru bol bol okutmak lazim cnm
.cok gecmis olsun
Sağol cnm dr birde antibiyotik verdi gerizekalı içindeki ölçeğin ne kadar olduğunun farkında değil bana 1 ölçek dedi kutuyu açtım bir ölçek 10 ml dedim bu fazla aradım tekrar 5 ml olacak dedi şüphelenip sormasam 2 doz antibiyotik içirtecek çocuğa , hastaneden çıkarırken çocuğun ateş dengesizliğinden bahsediyorum hemşire diyoji tamam hanımefendi hiç bişeyi yok çocuğun bakın cin gibi bakıyo sanki bakmayla bitiyo o işler eve gelir gelmez 38,6 ya çıktı ateşi
nefret ediyorum bu umursamazlıktan pervasızlıktan yavruların canını emanet ediyoruz ne yaptıklarından haberleri yok ağızlarının içinde konuşuyorlar kamuda çalışanlar hele ki sağlık sektöründe olanlAr böyle olmamalı
Bir daha gitmeyeceğim oraya şikayet de edeceğim
Offf iyi bi çocuk dr u bulmak lazım:((
Benimkinde de oluyor cnm devamlı tükürüklü kaldığından oluyor ben bişey sürmedim geçti

benim kızım da nerdeyse 1.5 ayllıkkenden beri anneeee ennneee diyor esim uzun zamandır çalıştırıyor baba baa baa diye bakalım ne zaman baba diyecek :1:

Hahahha ayni manzara bizdede var:)
Bizimki doğduğundan beri Anne diyor bir videosu var 15 günlükken banyo sonrası anne anneeee diye ağlıyor :)
Benim eşimde Aynı ba ba diyor çocuğa devamlı :))
Selam arkadaşlar. Benim bir sorunum var benim oğlum bu sabahtan beri çok öksürüyor başka hiç bir şeyi yok kuru öksürük var mahfoluyor öksürürken resmen. Ne yapmalıyım sizce doktora götürmeli miyim ?

Bence götür kuru öksürük boğazını da göğsünü de tahriş edebilir çok geçmiş olsun cnm

Merve teŞekkür ederim canım. Daha önce sormuştum asmdeki hemşireye sadece öksürük ise bişey olmaz dedi ama bu sabah karşıdan beri fena oğlum gece eşimde bende onun tıkanır gibi öksürmesine sıçrayarak uyandık resmen bu gecede inceleyeyim devam ederse götüreyim yavrumu :(

10:30 ek gıda için erken bir saat bunu öğlen 1 gibi yapsan daha iyi olur öğlen uykudan uyanınca meyveyle baslayabilirsin ben ilk şeftali ile başladım siyah erik, üzüm, elma, armut 3 er gün aynı meyveyi ver cam rendeyle rendele bu şekilde başla ilk yediğinde sevmez ikinci gün biraz daha fazla yer miktarı arttır ama yemesi için zorlama ağzını kapatmayı öğrenmesin sonraları yemek yemesi zor olur

Sabah 7:30 da emzirip ise gidicem ve 13:00 e dogru evde olabilirim bu arada sagdigim sutu vermeyi planliyorum ama stokta az kaldi sut yerine ne verebilirim diye sormak istemistim aslinda mamadan farkli

bizim bakıcıdan oğluma grip geçti. burun tıkanıklığı çok oldu. bu gece inanın ailecek uykusuz kaldık.ne emzirebildim ne de uyutabildik.bizim uykusuz kalmamız önemli değil. yavrucak keşke iyi olsa. geniz falan hep doldu. tavsiye edebileceğiniz yöntemler var mı ne yapabiliriz. bu gece de uykusuz kalırsak vay halimize. işe de bu şekilde gittik.
gece buhar makinesini çalıştırdık.serum fizyolojik ve aspiratör kullanıyoz. kongest şurup var.
sizin de başınıza geldi mi. nasıl çözdünüz?

Selam canım benim kuzumda 3 gün önce gripti dedesi,dayısı,amcası gripti sanırım onlardan geçti..Benim kuzum da çok huysuzdu grip olduğunda biz şu şekilde çözdük durumu:Ufak ufak meyve pürelerine başlamıştım zaten ben günde birkez veriyordum grip olunca bir sabah bir akşam verdim direnci düşmesin diye ..ayrıca hergün banyo yaptırdık özelliklede ateşi çıkacakmış gibi hissedince:Çok sıkı giydirmedik ateşi yükselmesin diye bide benim kız çok su sevmiyor aslında ama yine de günlük 30 cl su verdik zorlada olsa ,serum fizyolojik ,buhar makinesi takviyesi yaptık babası özellikle başına yüz bölgesine masaj yaptı .Zaten gripten dolayı halsizdi yavrum masaj yapınca hepten yayışıp uyuyakalıyordu ...Calpol verdik ateşi uzun sürdüğünde ve sık sık emzirdim ...Böylelikle 2 günde geçti şükür gribi...inşallah sizinde fazla sürmez geçmiş olsun bu arada....

Aynen benim kızda da var çene altı lekeler geçen asm deki hemşireye sordum senin kız dişe hazırlanıyor diş salyası asitli olur dedi bu yüzden kızartıyormuş değdiği yeri elleri sürekli ağzında olduğu için ellerinde de var özelliklede baş parmağını çok emiyor kırmızı kırmızı lekeler var parmağında,krem sürsekte bi süre fayda eder ertesi gün yine oluşur ben müdahale etmiyorum o yüzden...

benim kızım da nerdeyse 1.5 ayllıkkenden beri anneeee ennneee diyor esim uzun zamandır çalıştırıyor baba baa baa diye bakalım ne zaman baba diyecek :1:

Bizde de durumlar aynı kızım öğrenmiş bi anne başka bi şey yok eşim epeydir uğraşıyo baba dedirtmeye ama tık yok ,Oh olsun onlara bütün emeklerini biz çekiyoruz elbette anne diyecekler .....

Arkadaşlar benim kız sizin bebeklerden biraz farklı sanırım görüyorum ki forumda herkes bebeğinin sık emmesinden şikayetçi benim kızda durumlar çok farklı 3 bilemediniz 4 saat oluyor emme aralıkları...Ama emerken doya doya 10 dk her ikisinide boşaltıyor ...Ha bi de sizin bebişler baya hareketli sanırım o yüzden çabuk acıkıyorlar benim kız sakin bi bebek öyle çok ağlamaz geceleri çok uyanmaz sadece terleyince uyanıyor.. Gündüzleri 2 şer saatlik 2 kez uyuyor gece 22:00 en geç 23:00 da yatıp sabah 10:00 da uyanıyor ...Yattığı yerde rahatlıkla dönüyor ,karnının üstünde durmaktan hoşlanmıyor ,oturma pozisyonuna geldiğinde çok mutlu oluyor arka arkaya kahkaha atıyor anne ,aaa,ooo gibi sesler çıkarıyor ....2 gün sonra 5 aylık olacağız ama tam olarak kafasını tutamıyor oturma pozisyonuna gelince öne doğru yıkılıyor kilo olarak ta sizin bebişler kadar iyi değil sanırım boyu da orta halli ...

Back
X