öptüm seni kuzum,
hala geçmişlerdesin galiba![]()
yok yok sana cevap yaziyodum:)) kucakta cocukla zor oluyo da:))
iyi geceler size, bende opuyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öptüm seni kuzum,
hala geçmişlerdesin galiba![]()
Himm ben eti yalnız suyu icin kullanacağınızı düşünmüştüm. Emzirene farkediyor mu acaba? Aylik kontrolümüzde sorarız doktorumuza. sana da tesekkurler
4 gündür kızım da ben de ishal olmuşuz. dün doktora gittik. sadece anne sütü aldığı için benden geçmişbenim oğlumun kakası da sümükiü gibi oluyor. ama tahlil yaptırmak aklıma gelmedi. sen neden yaptırma gereği duymuştun?
küçük bi parça denemekle başlayabilirsin canım. puturlu seylere alışmaları lazım. ben de başlarda çok korkuyodum ama deneyince gördüm ki güzelce yutuyo.Şu pütürlü verme olayı kafamı çok kurcalıyor.En mantıklısı korkmadan cesaret edebilmek sanırım ama ben çekiniyorum boğazında kalır mı diye? Şu zamana kadar çok fazla şey vermedim ama, verdiklerim hep blendırdan un gibi yaptım püre halinde verdim. Mesela içinde minik pütürler olsa yiyemez diye ödüm kopuyor.Senin yavrun hemen alıştımı damağıyla mı ezıyor yoksa direkt yutuyormu?Biraz paylaşabilir misin?
alerji yapan meyveleri deneyerek öğreniyosun. mesela domates bizde alerji yaptı. kızımın dirseklerinde kırmızı noktalar oldu önce, sonra da kuruyup döküntü haline döndü.Haklısınız kızlar bana da öyle geliyor tek sorun biraz cesaret. :))
Bir de geçenlerde yasaklarla ilgili birşey paylaşılmıştı burda, ben yumurtanın tümünü de domates de kivi de verdim. Prof.'a sordum sorun yok dedi.Yavrucağıma birşey olmadı :) Herhangi bir alerjik reaksiyon yok yani. Annem bana herşey vermiş,domates de yumrta da peynirin tuzunu filan almak için suya da koymamış :))
herkese hayırlı geceler,
bebelerimizin uykusu, yemesi, içmesi, kakası, çişi, gülmesi, ağlaması kararında olsun inşallah,
yürütecimiz geldi bugün, ayşeyi uyutunca kurabildim, sabah görünce ne yapacak bakalım prensesim,
inşallah çok sever, iyi anlaşırlar,
yürüyene kadar çok sevsin, sonra sevmese de olur. Amin![]()
4 gündür kızım da ben de ishal olmuşuz. dün doktora gittik. sadece anne sütü aldığı için benden geçmişkakası da mukusluydu. tahlil istemedi ama ilaç verdi. çok kusuyodu bu sıralar. onun için de ilaç verdi. tahlil istemediği için de benim kafam karıştı. ilaçları versem mi vermesem mi bilemedim.
kusma için fitil vermişti. dün akşamdan beri yarım yarım 2 defa verdim ama ne zormuş bu fitil işi. kızım çok ağlıyo ya. baya canı yanıyo galiba.
küçük bi parça denemekle başlayabilirsin canım. puturlu seylere alışmaları lazım. ben de başlarda çok korkuyodum ama deneyince gördüm ki güzelce yutuyo.
alerji yapan meyveleri deneyerek öğreniyosun. mesela domates bizde alerji yaptı. kızımın dirseklerinde kırmızı noktalar oldu önce, sonra da kuruyup döküntü haline döndü.
tüm güzel dileklerine aminnnnnnnn :)
ben de yürütec alıcam kızıma. ama henüz erken diye düşünüyorum. siz bi deneyin memnun kalırsan bize de önerirsin :)
Kızlar cesaret ettim denedim başardım zafer benim :) 1yumurtanın yarısını haşlayıp çatalla ezip verdim gayet yedi...Damağıyla çiğneme hareketi yapıyor içgüdüsel olarak :)) Herkese tşkler...
Alerji konusuna katılıyorum verilip denenmeli önce. alerji yaparsa bir süre verilmemeli... Ama kafadan şu şu şu alerji yapar vermeyın denmesi bana yanlış geliyor. Ben oğluma domates de yumurta beyazıda verdim alerji vs olmadı
Himm ben eti yalnız suyu icin kullanacağınızı düşünmüştüm. Emzirene farkediyor mu acaba? Aylik kontrolümüzde sorarız doktorumuza. sana da tesekkurler
herkese hayırlı geceler,
bebelerimizin uykusu, yemesi, içmesi, kakası, çişi, gülmesi, ağlaması kararında olsun inşallah,
yürütecimiz geldi bugün, ayşeyi uyutunca kurabildim, sabah görünce ne yapacak bakalım prensesim,
inşallah çok sever, iyi anlaşırlar,
yürüyene kadar çok sevsin, sonra sevmese de olur. Amin![]()
biz sebze çorbalarına bir köfte büyüklüğünde et katıyoruz. önce 10 gün tavuk göğsü, 2 gündürde yağsız kırmızı ete geçtik.
doktorumuz böyle söylemişti.
yürüteç için erken değil mi? başka kullanan var mı?
Cnm yumurtanin beyazi protein yuzunden verilmiyor bildigim kadariyla ufak olduklarindan bobreklere zararliymis
biz sebze çorbalarına bir köfte büyüklüğünde et katıyoruz. önce 10 gün tavuk göğsü, 2 gündürde yağsız kırmızı ete geçtik.
sebze çorbasını nasıl yapıyorsun canım? ben bugüne kadar meyve püresi ve yoğurt verdim sadece.
Kızlar bende nisan annesiyim. Doktorumuz oğlumuzun bacakları eğri olmasın diye yürüteç ve hoppalayı kesinlikle yasakladı. 15 gün sonraki kontrolde 7. aya girmiş oluyoruz ve sanırım ek gıdalara başlayacağız. Doktorumuz liste vereceğini söyledi ama ben merak ediyorum. Aranızda ek gıdaya başlayanlar var mı ? Neler veriyorsunuz ?
Biz de iki hafta önce ek gıdaya geçtik. Günde bir öğün Meyve püresi ve bir öğün de yoğurt veriyorum. Meyveler elma armut şeftali üzüm muz şu ana kadar denediklerim
yürüteç için erken değil mi? başka kullanan var mı?
her beslenme sonrasi kaka yapiyordueme emmesinin 5 dakika sonrasi hemen kaka yapiyor dusunzn gunde kac kez besleniyor acaba bu kadar kaka yapmasi normalmi sizinki anne sutumu aliyor .kac kez kakasi var cok kaka yapan varmiki benin kiz gbj
aminnn. sizin sonuçlar da temiz çıkmıştır inşallah.Geçmiş olsun canım biz de bugün idrar tahlil sonçlarını almaya gidicez bakalım inşallah temizdir. Gazımızd a verilen motilium diye bir ilaç sayesinde azalmaya başladı. Acil şifalar hepimize ve dünya tatlılarımıza
bizim cadı da ne kadar tok olursa olsun yemekleri görünce çıldırıyo. burnuna kokuyo heralde. ben henüz öyle her şeyi tattırmadım. yemeğe atıldığında ona da hemen bi meyve püresi getirip onu yediriyorum. bizle yemek yemiş oluyo :)Kızım sürekli kucak istiyor bu ara,o da her şeye dahil olacak. Uzaktan seyredemiyor hanım
Çayı demlerken bile kucağımda ocak başında olacak.
Kızı emzirdim koltuğa koydum,kahvaltı hazırlıyorum. Karnı tok diye,rahat hazırlarım dedim ama nerde.Bağırıyor,sofraya gelecek.
O kucağımda hazırladım sofrayı,peynir, reçel, kuşburnu, yumurta hepsinden yedi,sonra su içti.
Heh dedim şimdi rahat kahvaltı ederim ama uykusu geldi ve beşikte sallayarak uyuttum.
Şimdi oturdum pc de takılıyorum. Kahvaltı kaçmıyor ya
Derken kızım uyanmış bile, şimdi kızımı yıkama zamanı.
Kolay gelsin hanımlar.
bizim cadı da ne kadar tok olursa olsun yemekleri görünce çıldırıyo. burnuna kokuyo heralde. ben henüz öyle her şeyi tattırmadım. yemeğe atıldığında ona da hemen bi meyve püresi getirip onu yediriyorum. bizle yemek yemiş oluyo :)
bende yurutec degil de hoppala var, koydugum gibi ziplamaya basliyo oglum:)) simdiye kadar en sevdigi oyuncagi:) cabuk sikilir genelde herseyden ama bunun heryerinde farkli oyuncak var donup donup oynuyo
sebze çorbasını nasıl yapıyorsun canım? ben bugüne kadar meyve püresi ve yoğurt verdim sadece.
maalesef kızım onu da kabul etmiyor.
biz ne yersek onu yiyecek, ne içersek onu içecek. neye dokunuyorsak ona dokunacak vs.
meyve püresini yersem yiyor, yoksa reddediyor. ben de onun sayesinde püre meyve sebze tüketiyorum bu yaşımda![]()
önce kabak ve havuçla başladık. yarım kabak bir havuç iki su bardağı temiz suyla haşlayıp blendırdan geçirdim. sonrada biraz sızma zeytinyağı koydum üstüne
sonra çeşitleri artırdım.
kabak, havuç, ıspanak,brokoli,pırasa, kırmızı biber, taze fasulye değiştire değiştire verdim.
çorbalara patates,pirinç, bulgur, irmik birini ekledim mutlaka.
ama tat seçiyor kızım. kabak ve brokoli koyunca yemiyor. ara ara deniyorum bakalım ne zaman pes edecek
Kızlar bende nisan annesiyim. Doktorumuz oğlumuzun bacakları eğri olmasın diye yürüteç ve hoppalayı kesinlikle yasakladı. 15 gün sonraki kontrolde 7. aya girmiş oluyoruz ve sanırım ek gıdalara başlayacağız. Doktorumuz liste vereceğini söyledi ama ben merak ediyorum. Aranızda ek gıdaya başlayanlar var mı ? Neler veriyorsunuz ?