2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Kızlar biz bi iki gündür iyiyiz en azından lavaboya mutfağa gidebiliyorum oyuncaklarıyla oynuyor hatta iki üç parça çamaşırımı bile asabildim bugun büyük bi gelişme :))
İki gündür akşamüstü kendinden uykuya dalıyor 1.5 saat kadar o arada yemeğimi yapıyorum inanamıyorum
Bütün işlerimi gece uykusundan sonraya bıraktığımdan mahvoluyordum yorgunluktan 2 gündür bi iki işim eksildi bu bile bişeydir dimi:))
İnşallah böyle devam eder
Bide bu son bi haftadır bayağı aşama kaydetti iletişim heceleme falan ama çok tembel bakalım biz ne zaman hareketleneceğiz
He birde eşimin horultusundan nefret ediyoruuuum:)

Merhaba kızlar benim cadı kızım 5 aylikken alt iki ön dısını çıkardı. Şimdide saka gibi ama üst önleri çıkaracağına üst iki köpek dişlerini çıkarıyor. Benim kız bı garip dogrusu :) bizim gibi olan varmı bilmiyorum. Ayrıca benim cadı hala emeklemek icin bı caba sarfetmiyor üstüne üstlük bide yüz üstü yattığında sinirlenip bağırmaya başlıyor . Ek gıdalardan muhallebiyi ağzına bile almak istemiyor bir hafta ara verdim yarın aksam tekrar deniycem ama pek umudum yok dogrusu :(((

Bugün ilk defa kendi kendine yatagında oynarken uyuya kalmış :)) çok mutlu oldum.. İnşallah kendi kendine uyumayı öğrenir kuzum :(

Herkese Merhaba ben nasipse 17.04.2014 annesi olacağım kızımız olacak.
Cinsiyet belli olunca alışverişe başlamak istiyorum herkez erken diyor ama biz maaslı calısan insanlarız herseyi sona bırakırsak cok zor olur her ay bikac parca birsey almayı pilanlıyorum ama nerden baslayacagımı bilemedim
Ve sizden yardım istiyorum ne almalıyım yaz bebegi olucak aynı zamanda olacağı için sizin daha cok yardım edebileceginizi düsündüm
Mesel dün c seklinde emzirme yastığı gördüm ilk defa cok hosuma gitti acemi olunca bilmediğimiz çok şey var bana yardım ederseniz cok sevinirim (Eskişehirliyim)
Şimdiden Herkese çook teşekkürler:16::16:

merhaba nisan anneleri,

son 1-2 aydır sizi sadece okuyucu olarak takip ediyorum. ben 2013 mayıs annesiyim.14 mayıs doğumlu bir kızım var Allah bağışlasın. bizimde sizin gibi 2013 mayıs anneleri gurubumuz var ama bizim mayıs anneleri face teki gruba kaçtılar ve burdaki sayfamızda paylaşım yapan 3-5 kişi kaldık. eğer sizin için bir sakıncası yoksa bende size katılabilir miyim?

siz benden daha tecrubelisiniz sizin ve bebeklerinizin tecrubelerinden yararlanmak istiyorum

allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin vatana millete ve ailelerine hayırlı evlatlar olsunlar inşallah:))))

Kızlar sonunda dün çorbayı içti. Biz denerken teyzem dedi ver ben deneyim. Ona açtı ağzını zilli :) Sabahta annem kahvaltısını yaptırmış .O kadar içim huzurla doldu ki nasıl birşey bu ya o yiyince gerçekten ben mutlu oluyorum :))

Bize cicibebeyi önermedi dr. Bebe kurabiyesini sen yapacaksın dedi.

Tarif: 2 ç.bard. tam buğday unu, 2.ç.bard. pirinç unu, 1/2 ç.bard. irmik 2 yemek k. pekmez 4 yemek k. tereyağ

kuru kayısıyı suda bekletip aynı suyla kaynatıp iyice rondodan geçirip hamura katabiliriz. önceden ısınmış 175. derece 20-25 dk. sonra sütünüzle ezip kahvaltısına ekleyin.

Herkese Merhaba ben nasipse 17.04.2014 annesi olacağım kızımız olacak.
Cinsiyet belli olunca alışverişe başlamak istiyorum herkez erken diyor ama biz maaslı calısan insanlarız herseyi sona bırakırsak cok zor olur her ay bikac parca birsey almayı pilanlıyorum ama nerden baslayacagımı bilemedim
Ve sizden yardım istiyorum ne almalıyım yaz bebegi olucak aynı zamanda olacağı için sizin daha cok yardım edebileceginizi düsündüm
Mesel dün c seklinde emzirme yastığı gördüm ilk defa cok hosuma gitti acemi olunca bilmediğimiz çok şey var bana yardım ederseniz cok sevinirim (Eskişehirliyim)
Şimdiden Herkese çook teşekkürler:16::16:

ben emzirme yastığını kızım 3,5 aylıkken aldım. çok az kullanabildim.çünkü artık hareketlemeye ve kısa süreli emmeye başlamıştı. keşke doğduğu gibi alsaydım dedim. ilk aylarda kızım sürekli göğsümde uyurdu kolum kopardı. yastık olsaydı rahat ederdim. gerçi şimdi oturmaya başladı ve destek yastığı olarak kullanıyorum.

bu arada alışveriş düşüncen çok iyi bizde aynen senin gibi yapmıştık. maaşlı olunca bir aya sıkıştıramıyorsun. ilk önce büyük parçaları alabilirsin beşik araba gibi. kıyafeti sona bırak. kıyafet biraz bebeğin gelişiminede bağlı sonuçta. biz mesela 5,5 aylık hamileyken park yatağını arabasını küvetini falan almıştık.

ben emzirme yastığını kızım 3,5 aylıkken aldım. çok az kullanabildim.çünkü artık hareketlemeye ve kısa süreli emmeye başlamıştı. keşke doğduğu gibi alsaydım dedim. ilk aylarda kızım sürekli göğsümde uyurdu kolum kopardı. yastık olsaydı rahat ederdim. gerçi şimdi oturmaya başladı ve destek yastığı olarak kullanıyorum.

bu arada alışveriş düşüncen çok iyi bizde aynen senin gibi yapmıştık. maaşlı olunca bir aya sıkıştıramıyorsun. ilk önce büyük parçaları alabilirsin beşik araba gibi. kıyafeti sona bırak. kıyafet biraz bebeğin gelişiminede bağlı sonuçta. biz mesela 5,5 aylık hamileyken park yatağını arabasını küvetini falan almıştık.

Çok teşekkür ederim
Bizim kinin beşiği var bir tanıdıgımız vermişti tahta sallanan beşik başka almayı düsünmüyorum arabayıda babannesi alabilir onuda almıyım şimdilik:34:
bende küvet yastık iyisinden ateş ölçer kıyafetide çok almak istemiyorum ama battaniyeler alabilirim diye düşünüyorum ama çok kararsızım kalınmı iyi incemi ve baska neler gerekir mesela alt degiştirme seti almalımıyım gereklimi

Çok teşekkür ederim
Bizim kinin beşiği var bir tanıdıgımız vermişti tahta sallanan beşik başka almayı düsünmüyorum arabayıda babannesi alabilir onuda almıyım şimdilik:34:
bende küvet yastık iyisinden ateş ölçer kıyafetide çok almak istemiyorum ama battaniyeler alabilirim diye düşünüyorum ama çok kararsızım kalınmı iyi incemi ve baska neler gerekir mesela alt degiştirme seti almalımıyım gereklimi

Hayırlısı ile kavuşamanızı dilerim ;)

Bahar bebeği olacağı için kalın battaniye almanı tavsiye etmem. Mümkünse terletmeyen almaya bak.
Bir de bebeğini koymak için ( yatak hariç yerler ) ince 4-5 pike almalısın. Kusabilir diye çok tuttum ben sayıyı. Sürekli yıkamak yerine, biriktirip yıkarsın ;) bir de ağız silme mendilleri gerekiyor. Bizim 20 tane vardı. Çok kustuğu için fazlasıyla işe yarıyordu ;)

Hayırlısı ile kavuşamanızı dilerim ;)

Bahar bebeği olacağı için kalın battaniye almanı tavsiye etmem. Mümkünse terletmeyen almaya bak.
Bir de bebeğini koymak için ( yatak hariç yerler ) ince 4-5 pike almalısın. Kusabilir diye çok tuttum ben sayıyı. Sürekli yıkamak yerine, biriktirip yıkarsın ;) bir de ağız silme mendilleri gerekiyor. Bizim 20 tane vardı. Çok kustuğu için fazlasıyla işe yarıyordu ;)

Amin hayırlısıyla inşallah
Çok tesekkür Böyle bilmediğim şeyleri öğrenmem çok işime yarayacak alışveristede dogumdan sonrada yoksa benim hiç aklıma gelmezdi pike özellikle mendilde :16: bi defter tutum not ediyorum duydugumu ögrendigimi Cok teşekkürler:16:

Kızlar sonunda dün çorbayı içti. Biz denerken teyzem dedi ver ben deneyim. Ona açtı ağzını zilli :) Sabahta annem kahvaltısını yaptırmış .O kadar içim huzurla doldu ki nasıl birşey bu ya o yiyince gerçekten ben mutlu oluyorum :))

Bize cicibebeyi önermedi dr. Bebe kurabiyesini sen yapacaksın dedi.

Tarif: 2 ç.bard. tam buğday unu, 2.ç.bard. pirinç unu, 1/2 ç.bard. irmik 2 yemek k. pekmez 4 yemek k. tereyağ

kuru kayısıyı suda bekletip aynı suyla kaynatıp iyice rondodan geçirip hamura katabiliriz. önceden ısınmış 175. derece 20-25 dk. sonra sütünüzle ezip kahvaltısına ekleyin.

Hayırlı olsun bebeğiniz, ben de Eskişehirliyim :D
İnegöl'de yaşıyorum mevsimler benzer :1:

Bolca uzun kollu ve kısa kollu badi (1-3 ayiçin)
Badilerinizin bazıları önden tam çıtçıtlı olsun çok kullanışlı özellikle göbek bakımında
3-4 tulum yetiyor
3-4 takım da alt üst takım olanlardan
6-7 battaniye 1 çok kalın, 3 ince diğerleri orta
Alt değiştirme için dalin tek kullanımlık alın diğerleri lüzumsuz
Bolca mendil ve tülbent
Küçük havlu mendil
Banyodan sonra kurulamak için de büyük tülbent
bez deposu 2 numara çok olsun
2 nevresim takımı (oralarda yün yorgan falan yaparlar hiç gerek yok)
4-5 tane penye ve örme yelek
Çokça çorap

1 banyo havlusu
küvet
file
kova
maşrapa
bakım ürünleri şampuan vs.

İlk bebeğinizse bolca hediye gelecek sakın çok kıyafet almayın sonra haziranda bebeğinizle çıkar kilosuna göre alırsınız.

Hastane için süs, şeker bunları erkenden hazırlayın

Kendinize 3 alt-üst pijama ve mutlaka sabahlık ya da yün yelek :)

Sağlıkla gelsin bebeğiniz...

Canan Erdal | Yiğit ve Zeynep'in Annesi

Çok teşekkür ederim

Battaniye kalınları kullanmadım. Çok sıcak istemiyor zaten kız bebekler. Bende çok örtmedim zaten. alt badi üste tulum.

Alt değiştirme cihico aldı annem hiç kulanmadım resmen. tek kullanımlık alt değiştirme daha pratik geldi bana.

lansinoh göğüs ucu kremi kendin için son 3 ayında başla mutlaka . Sonrada devam edersin. Ben ki hiç göğüs ucum yoktu hiç yara yaşamadım ...

dönenece filan hiç alma derim. dr.larda önermiyor. bebeği sabitliyor diye.

bende evde her yere yatırdım her ortama alışsın diye. oyüzden alt minder çok mantıklı .bizim uyku setinin ek bi alt minderi vardı onu kullandım her yerde.

Benimki hiç kusmadı bebeğim benim. :)) Hiç ağız bezi kullanmadım mesela ben. hepsi duruyor . kıyafetlerimiz tertemiz. göğüs pedi lazım olur sana.

Merhaba Arkadaşlar;
Anadolu sağlık merkezinin bebeğim ile ilgili gelişim sms lerini takip ediyorum. Bugün gelen sms de bebeğiniz artık desteksiz, rahatlıkla oturur yazıyordu. Benim kızım desteksiz sağa sola kaykılıyor. Sizlerde durum nasıl?
Oturması gerekiyor mu çok emin olamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Sevgiler.

Battaniye kalınları kullanmadım. Çok sıcak istemiyor zaten kız bebekler. Bende çok örtmedim zaten. alt badi üste tulum.

Alt değiştirme cihico aldı annem hiç kulanmadım resmen. tek kullanımlık alt değiştirme daha pratik geldi bana.

lansinoh göğüs ucu kremi kendin için son 3 ayında başla mutlaka . Sonrada devam edersin. Ben ki hiç göğüs ucum yoktu hiç yara yaşamadım ...

dönenece filan hiç alma derim. dr.larda önermiyor. bebeği sabitliyor diye.

bende evde her yere yatırdım her ortama alışsın diye. oyüzden alt minder çok mantıklı .bizim uyku setinin ek bi alt minderi vardı onu kullandım her yerde.

Benimki hiç kusmadı bebeğim benim. :)) Hiç ağız bezi kullanmadım mesela ben. hepsi duruyor . kıyafetlerimiz tertemiz. göğüs pedi lazım olur sana.

Çok Çok teşekkür ederim :16: Bunları paylastıgınız için gögüs ucu kreminide duymamısdım cok faydalı oldu bilgileriniz :16:
Birde ates ölcer anlından ölcenlerdenmi alıyım kulaktan ölcenlerdenmi Çok sağolun

Çok Çok teşekkür ederim :16: Bunları paylastıgınız için gögüs ucu kreminide duymamısdım cok faydalı oldu bilgileriniz :16:
Birde ates ölcer anlından ölcenlerdenmi alıyım kulaktan ölcenlerdenmi Çok sağolun

Kulaktan ölçer. Alından değerlerde sapmalar olabilir.

Ben civalılarla karşılaştırdımda braun genelde aynı sonuç verdi. hafıza çokta önemki değil bence braun iki modeli var ona göre değerlendirin.

Merhaba Arkadaşlar;
Anadolu sağlık merkezinin bebeğim ile ilgili gelişim sms lerini takip ediyorum. Bugün gelen sms de bebeğiniz artık desteksiz, rahatlıkla oturur yazıyordu. Benim kızım desteksiz sağa sola kaykılıyor. Sizlerde durum nasıl?
Oturması gerekiyor mu çok emin olamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Sevgiler.

benim oğlumda 1 nisan doğumlu yaklaşık 1 aydır desteksiz oturuyor her çocuk bir değildir sonuçta bireysel farklılıklar muhakkak olacak canım dert etme yakında desteksiz cok rahat oturur sağlıklı olsunlarda

merhaba benim kızım da nisan bebeği ,6,5 ay oldu .kucaktan inmiyor ,bugün gittik ölçtık kızı tam 9,5 kg olmuş 69 cm.burdaki bebeklerden daha kilolu gariba .yogurt,köy peyniri,muhallebi çok az şekerli ve çorbalari denedım vermeye ,en çok yogurt ve mercimek çorbasını sevdi,balkabağı ve havuç başlicam yakında

merhaba benim kızım da nisan bebeği ,6,5 ay oldu .kucaktan inmiyor ,bugün gittik ölçtık kızı tam 9,5 kg olmuş 69 cm.burdaki bebeklerden daha kilolu gariba .yogurt,köy peyniri,muhallebi çok az şekerli ve çorbalari denedım vermeye ,en çok yogurt ve mercimek çorbasını sevdi,balkabağı ve havuç başlicam yakında

Masallah bebegine ne yediriyosun ne yiyo yazabilirsen sevinirim simdiden sagol

Back
X