2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
benim oğlumda 1 nisan doğumlu yaklaşık 1 aydır desteksiz oturuyor her çocuk bir değildir sonuçta bireysel farklılıklar muhakkak olacak canım dert etme yakında desteksiz cok rahat oturur sağlıklı olsunlarda

oğlum 22 nisan doğumlu.desteksiz oturabiliyor ama arada devrilmeler oluyor.yüz üstü yatıramıyorum sanırım sırt üstü sürünmeye devm edecek..

Benim koca totişli oğlum da oturttuğumda biraz duruyor. Sonra bir şey ilgisini çekiyor ,ona yöneleyim derken hooop yüz üstü yerde :)

İki hafta önce emekleme niyetine yüz üstü yatıyor, göbeğinin üstünde çırpınıp duruyordu. Şimdi ise maşallah olduğu yerden bir anda

ilerleyip odanın köşesindeki saksıyı devirebiliyor hatta düşen toprakları da avuçluyor :) Çocukların bazı gelişimsel özellikleri sanki bir

günde oluveriyor anlamıyorum :)

Benim koca totişli oğlum da oturttuğumda biraz duruyor. Sonra bir şey ilgisini çekiyor ,ona yöneleyim derken hooop yüz üstü yerde :)

İki hafta önce emekleme niyetine yüz üstü yatıyor, göbeğinin üstünde çırpınıp duruyordu. Şimdi ise maşallah olduğu yerden bir anda

ilerleyip odanın köşesindeki saksıyı devirebiliyor hatta düşen toprakları da avuçluyor :) Çocukların bazı gelişimsel özellikleri sanki bir

günde oluveriyor anlamıyorum :)

ya benm oğluş daha emeklemiyor :(
ne zaman yüz üstü yatırsam hop sırt üstü dönüveriyor.
oturduğunda ise yana yatıveriyor daha tam oturamıyoruz.11 nisan doğumlu bu arada oğluşum

Çok Çok teşekkür ederim :16: Bunları paylastıgınız için gögüs ucu kreminide duymamısdım cok faydalı oldu bilgileriniz :16:
Birde ates ölcer anlından ölcenlerdenmi alıyım kulaktan ölcenlerdenmi Çok sağolun

yukarıda size yazarken başka bir arkadaşa alıntı yapmışım. :) Ben alından ölçen kullanıyorum kulak ile aynı çıkıyor sonuçlar.. sağlıkla gelsin bebeğiniz.

ben de nisan annesiyim merhabalar hanımlar..
bebeğim yarın 6 ayı bitiriyor ek gıdaya başladık kabızlık proplemi yaşıyor
bizde de kabızlık var. diş çıkarırken herkes ishal olur benim kızım kabız oluyo. kuru kayısı haşlayıp püre yapıyorum ama pek faydası olmuyo, bi de hiç su içiremiyorum :(

merhaba arkadaşlar hamileliğimden beri sizi takip etmeye çalışıyorum.bugün ilk defa sizlerle bişeyler paylaşmak istedim.bende sizin gibi nisan annesiyim.7 aylık bir oğlum var.bu aralar bir iştahsızlık başladı hiçbirşey yemiyor.ne biberon maması ne kaşık maması ne de ek gıdalar...piyasadaki bütün mamaları denedik yinede kabul etmiyor.bazen 8 tahıllı ballı kahvaltılık ile labneyi pekmezi karıştırıp veriyorum bazende cici bebe ile biberon mamasını karıştırıp veriyorum.çok az onları yiyor.dün doktora götürdük tahlil yapıldı hiçbirşey çıkmadı.mamadan bıkmış olabilir dedi ama yaptığım çorbalarıda yemiyor.vitamin şurubu verdi 1 ay kullanmamızı istedi.henüz dişlerimiz çıkmadı diş çıkarıyoda olabilirmişiz.
o kadar kötü bir durum ki.birde çalışıyorum oğluşa annem bakıyor ama yinede onu bırakıp işe gitmek zor geliyor.benim gibi olan arkadaşlar var mı merak ettim.sizler nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla????
bence de diştendir. kızım da bir ara öyleydi hemen arkasından diş geldi. şu sıralar yine aç geziyo. 2. dişi bekliyoruz.

Merhaba kızlar benim cadı kızım 5 aylikken alt iki ön dısını çıkardı. Şimdide saka gibi ama üst önleri çıkaracağına üst iki köpek dişlerini çıkarıyor. Benim kız bı garip dogrusu :) bizim gibi olan varmı bilmiyorum. Ayrıca benim cadı hala emeklemek icin bı caba sarfetmiyor üstüne üstlük bide yüz üstü yattığında sinirlenip bağırmaya başlıyor . Ek gıdalardan muhallebiyi ağzına bile almak istemiyor bir hafta ara verdim yarın aksam tekrar deniycem ama pek umudum yok dogrusu :(((
çok ilginç :) benim kızımın da köpek dişleri çıkacakmış gibi kabardı. deneyimli anneler kabarır ama uzun bi süre çıkmaz diyolar.

merhaba nisan anneleri,

son 1-2 aydır sizi sadece okuyucu olarak takip ediyorum. ben 2013 mayıs annesiyim.14 mayıs doğumlu bir kızım var Allah bağışlasın. bizimde sizin gibi 2013 mayıs anneleri gurubumuz var ama bizim mayıs anneleri face teki gruba kaçtılar ve burdaki sayfamızda paylaşım yapan 3-5 kişi kaldık. eğer sizin için bir sakıncası yoksa bende size katılabilir miyim?

siz benden daha tecrubelisiniz sizin ve bebeklerinizin tecrubelerinden yararlanmak istiyorum

allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin vatana millete ve ailelerine hayırlı evlatlar olsunlar inşallah:))))
hoşgeldin. birlikte öğreniriz her şeyi :)

Merhaba Arkadaşlar;
Anadolu sağlık merkezinin bebeğim ile ilgili gelişim sms lerini takip ediyorum. Bugün gelen sms de bebeğiniz artık desteksiz, rahatlıkla oturur yazıyordu. Benim kızım desteksiz sağa sola kaykılıyor. Sizlerde durum nasıl?
Oturması gerekiyor mu çok emin olamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Sevgiler.
kızım uzun süre oturuyo ama sonunda devriliyo. her bebeğin gelişimi farklı. çok fazla takılma bence.

bugün diş buğdayı için internetten şeker hamuru ve malzemelerinin siparişini verdim. evde olmanın sıkıntısıyla kızıma bir şeyler yapmaya çalışıyorum. daha önce hiç denememiştim, güzel bir deneyim olacak. yakınlarımızı eve çağırmak yerine evlerine gidip şeker hamuru kurabiyesini ve diş buğdayını dağıtmayı düşünüyorum. eşimin ailesi ile benim ailem pek geçinemediği için eve davet edip karşılaştırmak yerine aklıma bu fikir geldi. ilk bebek olunca hevesim kursağımda kalmasın istedim.

Merhaba kızlar benim cadı kızım 5 aylikken alt iki ön dısını çıkardı. Şimdide saka gibi ama üst önleri çıkaracağına üst iki köpek dişlerini çıkarıyor. Benim kız bı garip dogrusu :) bizim gibi olan varmı bilmiyorum. Ayrıca benim cadı hala emeklemek icin bı caba sarfetmiyor üstüne üstlük bide yüz üstü yattığında sinirlenip bağırmaya başlıyor . Ek gıdalardan muhallebiyi ağzına bile almak istemiyor bir hafta ara verdim yarın aksam tekrar deniycem ama pek umudum yok dogrusu :(((
Hayırlı olsn dişler
Bizimkide emeklemek için hiç çaba sarfetmiyor tam dönmüyor bile yüzükoyun koyuyorum biraz duruyo sonra yüzüyo bildiğin:)
Bu hafta çek ilerleme kaydetti önümüzdeki haftada emekleme olayına geçeriz inşallah
Bugün ilk defa kendi kendine yatagında oynarken uyuya kalmış :)) çok mutlu oldum.. İnşallah kendi kendine uyumayı öğrenir kuzum :(
Bizde kızımla parka gittik öyle göğsümde uyuyakaldı çok mutlu olmştm bende
Herkese Merhaba ben nasipse 17.04.2014 annesi olacağım kızımız olacak.
Cinsiyet belli olunca alışverişe başlamak istiyorum herkez erken diyor ama biz maaslı calısan insanlarız herseyi sona bırakırsak cok zor olur her ay bikac parca birsey almayı pilanlıyorum ama nerden baslayacagımı bilemedim
Ve sizden yardım istiyorum ne almalıyım yaz bebegi olucak aynı zamanda olacağı için sizin daha cok yardım edebileceginizi düsündüm
Mesel dün c seklinde emzirme yastığı gördüm ilk defa cok hosuma gitti acemi olunca bilmediğimiz çok şey var bana yardım ederseniz cok sevinirim (Eskişehirliyim)
Şimdiden Herkese çook teşekkürler:16::16:
Cnm 2014 nisan annelerinden birine hazmştm burda o yazıyı bulup kopyalim sana
merhaba nisan anneleri,

son 1-2 aydır sizi sadece okuyucu olarak takip ediyorum. ben 2013 mayıs annesiyim.14 mayıs doğumlu bir kızım var Allah bağışlasın. bizimde sizin gibi 2013 mayıs anneleri gurubumuz var ama bizim mayıs anneleri face teki gruba kaçtılar ve burdaki sayfamızda paylaşım yapan 3-5 kişi kaldık. eğer sizin için bir sakıncası yoksa bende size katılabilir miyim?

siz benden daha tecrubelisiniz sizin ve bebeklerinizin tecrubelerinden yararlanmak istiyorum

allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin vatana millete ve ailelerine hayırlı evlatlar olsunlar inşallah:))))
Amin cnm , ne demek tabiki katılabilirsin aramıza hoşgeldin;)
Merhaba Arkadaşlar;
Anadolu sağlık merkezinin bebeğim ile ilgili gelişim sms lerini takip ediyorum. Bugün gelen sms de bebeğiniz artık desteksiz, rahatlıkla oturur yazıyordu. Benim kızım desteksiz sağa sola kaykılıyor. Sizlerde durum nasıl?
Oturması gerekiyor mu çok emin olamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Sevgiler.
Bizimkide desteksiz oturmuyor öyle bikaç sn falan bakalım bu dönem ilerleme dönemleri
ayrıca kesin bu zaman olacak diye bişey yok seninki haftaya oturur benimki 2 haftaya kimininki 1 ay önce oturmaya başlamıştır
birden gelişim göstereceklerini düşünüyorum ben inşallah öyle olur
merhaba benim kızım da nisan bebeği ,6,5 ay oldu .kucaktan inmiyor ,bugün gittik ölçtık kızı tam 9,5 kg olmuş 69 cm.burdaki bebeklerden daha kilolu gariba .yogurt,köy peyniri,muhallebi çok az şekerli ve çorbalari denedım vermeye ,en çok yogurt ve mercimek çorbasını sevdi,balkabağı ve havuç başlicam yakında

Cnm az da olsa asla şeker vermemelisin yavruya 2 yaşına kadr yasak yazık bedenine ya
Yinede sen bilirsin tabi

merhaba panikmiyim
ben burda yeniyim 7 aylık bir oğlum var dün iştahsızlığından bahsetmiştim.neyse bugün biraz daha iyimiş.senin bebiş kaç aylık

Benim bebegimde 15 nisan dogumlu istahsiz bir bebek e haliylede yavas yavas kilo aliyo 4 kilo dogdu pazartesi doktordaydik 7. 400 kiloydu cogu zaman kafaya takiyorum ama elimden daha baska birsey gelmiyo saglikli olsunlarda onemli olan bu

Herkese Merhaba ben nasipse 17.04.2014 annesi olacağım kızımız olacak.
Cinsiyet belli olunca alışverişe başlamak istiyorum herkez erken diyor ama biz maaslı calısan insanlarız herseyi sona bırakırsak cok zor olur her ay bikac parca birsey almayı pilanlıyorum ama nerden baslayacagımı bilemedim
Ve sizden yardım istiyorum ne almalıyım yaz bebegi olucak aynı zamanda olacağı için sizin daha cok yardım edebileceginizi düsündüm
Mesel dün c seklinde emzirme yastığı gördüm ilk defa cok hosuma gitti acemi olunca bilmediğimiz çok şey var bana yardım ederseniz cok sevinirim (Eskişehirliyim)
Şimdiden Herkese çook teşekkürler:16::16:

Yavrun hayırlı uğurlu olsun sağlıkla dünyaya gelsin inşallah cnm yazdıklarımı kopyalıyorum
naçizane tavsiyelerim;
Benilk aylarda tulum çok kullandım cnm çünkü sürekli altını açıyorsun devamlı popoyu kaldır indir tulum daha rahat oluyor ama kesinlikle tek bacağı çıtçıtlı olan tulumlardan alma ,diğer bacağı kasığa kadar çekiyorsun giydirmek için ,için gidiyor iki bacağı da çıtçıtlı olsun dikkat et , birde ayaklı altlar çok gerekli iki kat çorap sıkar o yuzden muhakkak olsun ayaklı altlardan bi kaç tane al ,hazır patikler satılıyor onlardan da alabilirsin ben çok kullandım
Birde aldığın şeylerin bellerine çok dikkat et sıkmasın bol olsunlar , boğazları sıkı olmasın,
Eldivenleri lastikli al ince lastikli olanlarından diğerleri hemen çıkıyo ellerinden , bol olsunlar sıksık değişmek gerekiyor çünkü
İç zıbınlardan al göbeği düşene kadar çitçitlı kullanamıyorsun çünkü,
Penye battaniyem5 tane vardı ama inan yetmiyordu devamlı yıkanıyolardı ilk başlarda süt sarı olduğundan ve devamlı aktığından leke oluyor,bide kadife battaniyeler var onlardan al iç kısmı penye olsun ama yakmasın kuzuyu ben penyeye sarıp üstüne onu örtüyordum bi yere çıkarken ona sarıyordum çok lazım oluyordu
Penye yelek 4 5 tane olsun kustuğu için devamlı değişiyosun, mutlaka gerekli
En çok kullandıklarımdan Bu klimalı çıtçıtlı zıbın diyolar onlardan çok kullandım %100 pamuk olsun sıfır kollu tercih et daha kullanışlı birde tek renk al desensiz ,çirkin duruyor desenler kıafetlerin altından, uzun kollu çıtçıtlılar da kullanışlı ben kısa kollu çıtçıtlı hiç kullanmadım ama tercih senin
Veee tülbeeeent en en lAzım olan şey mermer şahı diyorlar 3 4 tane büyük ve bol bol küçük öyle çok amaçlı ki
Banyo süngeri hiç bi işe yaramıyor bununla lifliyorsun
Havlusunun içine koyuyorsun suyunu daha çabuk çekiyor
Banyodan sonra göğsüne koyuyorsun sıcak tutuyor
Şapka zamanı geçtikten sonra banyo sonrası başına koyuyorsun
Terleyince sırtına koyuyorsun
Günlük el ve yüz temizliğinde kullanıyorsun
Gazını çıkarmak için aldığunda omzuna koyuyorsun
Emzirirken çenesinin altına koyuyorsun
Kustuğunda ağzını siliyorsun
Göğsünü siliyorsun
Yazın onunla üstünü örtüyorsun

Kafası çok terliyor bununla siliyorsun hemen çekiyor teri
İlk aylarda belinede sarıyorduk belini tutsun diye
Ve yıkadığında hemen kuruyor
Ha birde Ek gıdaya geçtiğinde meyvesuyunu bununla çıkarıyosun
Daha bi sürü aklıma gelmeyen şey :)
Tülbent tanıtımı gibi oldu :)))
Pompalı burun aspiratörlerinden alma hiç bi işe yaramıyor otribebe nazal aspiratör alırsın hepimiz ondan kullandk
Bebeği görmeden elbise alma ben bi sürü aldım hiç giydiremediklerim hatta unuttuklarım oldu çok fuzuli harcamalardı
Emzirme yastığı lazım oluyor cnm illa c şeklinde almak zorunda değilsin küçük yastıklardanda alabilirsin sonra önüne engel olarak da kullanabiliyorsun ben öyle almştm daha kullanşlı bence
Birde alt açma denilen şeyi ben alt açma için hiç kullanmadm çocuğun hep altındaydı
Milletin kucağına hep onunla verdm
çünkü çok küçükler altına mindersiz insanların elinde için rahat etmiyor biyerine bişey olur fln diye
Alt açma yada başka bişey ama bebeğin altına kucağa almak için mutlaka bişey al çünkü sen bile korkuyorsun tutarken ilk aylarda
Çoğunlukla da onunla emzirdm ben çk rahat ettm onunla tavsiye ederm
Yazımız hep kısa kollu tişörtler sıfır kollu çıtçıtlılar şortlar ve dizaltı penyelerle geçti elbiseleri çok az giydirdm
Cnm kopyaladım ama bi sürü de şimdi aklıma geldi yaZdm daha gelirse yine yazarm
Hamileliğini çok güzel geçirmeye bak cnm inanki bir kadın için çoookkk özel bi süreç ben özledm inanki
Kendine de bebişine de çok iyi bak;)

Kızlar pekmez ısı gördüğünde kanserojen madde içeriyormuş bu yuzden evde yaptığınız bisküvilerin içine koymayın sonradan eklersiniz mamalar sıcakken eklemeyin ılındıktan sonra mamaya eklersiniz birde üretimi çok önemli eğer yüksek ısı kullanılarak yapıldıysa tamamen kanserojen köy yapımı falan diye çok güvenmeyin nasıl yapıldığını öğrenin köy mahsülüyse
Kısık ateşte uzun süre pişmeşi gerekiyomuş ben city farm organik üzüm ve dut pekmezini aldm bu marka iyiymiş
Birde bebeklere ya üzüm ya da dut pekmezi verilmesi gerekiyomuş özelliklerini yazayım tercihe göre alırsınız ben ikisini de aldım dönüşümlü olarak kullanacağım
ÜZÜM PEKMEZİ :
• Vücuttaki kanı arttırır
• Enerji verir
• İştah açar
• Hamilelikte ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
• Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
• Damar sertliğine iyi gelir
• Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ: Kansızlık için, kullanılabilirlik açısından 2.sıradadır. Faydaları ;
• Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
• Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
• Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
• Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
• Sporcular için bir enerji deposudur.
• Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
• Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
• Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
• Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır

Günaydın herkese,

Kızlar balık şurubu önerdi mi dr.unuz. Bana biri söyledi soramadım dr.a . Eczaneyle görüştüm bir yaş öncesi verilmiyor ama 1-2 çay kaşığı olaiblir dedi.

İştah açarmış. Ne düşünüyorsunuz?

Masallah bebegine ne yediriyosun ne yiyo yazabilirsen sevinirim simdiden sagol

merhaba valla özel bişey vermiyorum ,zaten sevdiği sadece sade yogurt ve mercimek çorbası,biskuvi bile hiç vermedim,ne balla tatlandırıyorum ne ceviz koyorum, fırında elma pişiriyorum ,bütün elmayı koyuorsun kahverengi ve buruşuk olduğunda yumuşak oluyor ,onu da seviyo,yumurta sarısı verdim -yarısını yoğurda kattım -beğendi

yukarıda size yazarken başka bir arkadaşa alıntı yapmışım. :) Ben alından ölçen kullanıyorum kulak ile aynı çıkıyor sonuçlar.. sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Cok teşekkür ederim

Yavrun hayırlı uğurlu olsun sağlıkla dünyaya gelsin inşallah cnm yazdıklarımı kopyalıyorum
naçizane tavsiyelerim;
Benilk aylarda tulum çok kullandım cnm çünkü sürekli altını açıyorsun devamlı popoyu kaldır indir tulum daha rahat oluyor ama kesinlikle tek bacağı çıtçıtlı olan tulumlardan alma ,diğer bacağı kasığa kadar çekiyorsun giydirmek için ,için gidiyor iki bacağı da çıtçıtlı olsun dikkat et , birde ayaklı altlar çok gerekli iki kat çorap sıkar o yuzden muhakkak olsun ayaklı altlardan bi kaç tane al ,hazır patikler satılıyor onlardan da alabilirsin ben çok kullandım
Birde aldığın şeylerin bellerine çok dikkat et sıkmasın bol olsunlar , boğazları sıkı olmasın,
Eldivenleri lastikli al ince lastikli olanlarından diğerleri hemen çıkıyo ellerinden , bol olsunlar sıksık değişmek gerekiyor çünkü
İç zıbınlardan al göbeği düşene kadar çitçitlı kullanamıyorsun çünkü,
Penye battaniyem5 tane vardı ama inan yetmiyordu devamlı yıkanıyolardı ilk başlarda süt sarı olduğundan ve devamlı aktığından leke oluyor,bide kadife battaniyeler var onlardan al iç kısmı penye olsun ama yakmasın kuzuyu ben penyeye sarıp üstüne onu örtüyordum bi yere çıkarken ona sarıyordum çok lazım oluyordu
Penye yelek 4 5 tane olsun kustuğu için devamlı değişiyosun, mutlaka gerekli
En çok kullandıklarımdan Bu klimalı çıtçıtlı zıbın diyolar onlardan çok kullandım %100 pamuk olsun sıfır kollu tercih et daha kullanışlı birde tek renk al desensiz ,çirkin duruyor desenler kıafetlerin altından, uzun kollu çıtçıtlılar da kullanışlı ben kısa kollu çıtçıtlı hiç kullanmadım ama tercih senin
Veee tülbeeeent en en lAzım olan şey mermer şahı diyorlar 3 4 tane büyük ve bol bol küçük öyle çok amaçlı ki
Banyo süngeri hiç bi işe yaramıyor bununla lifliyorsun
Havlusunun içine koyuyorsun suyunu daha çabuk çekiyor
Banyodan sonra göğsüne koyuyorsun sıcak tutuyor
Şapka zamanı geçtikten sonra banyo sonrası başına koyuyorsun
Terleyince sırtına koyuyorsun
Günlük el ve yüz temizliğinde kullanıyorsun
Gazını çıkarmak için aldığunda omzuna koyuyorsun
Emzirirken çenesinin altına koyuyorsun
Kustuğunda ağzını siliyorsun
Göğsünü siliyorsun
Yazın onunla üstünü örtüyorsun

Kafası çok terliyor bununla siliyorsun hemen çekiyor teri
İlk aylarda belinede sarıyorduk belini tutsun diye
Ve yıkadığında hemen kuruyor
Ha birde Ek gıdaya geçtiğinde meyvesuyunu bununla çıkarıyosun
Daha bi sürü aklıma gelmeyen şey :)
Tülbent tanıtımı gibi oldu :)))
Pompalı burun aspiratörlerinden alma hiç bi işe yaramıyor otribebe nazal aspiratör alırsın hepimiz ondan kullandk
Bebeği görmeden elbise alma ben bi sürü aldım hiç giydiremediklerim hatta unuttuklarım oldu çok fuzuli harcamalardı
Emzirme yastığı lazım oluyor cnm illa c şeklinde almak zorunda değilsin küçük yastıklardanda alabilirsin sonra önüne engel olarak da kullanabiliyorsun ben öyle almştm daha kullanşlı bence
Birde alt açma denilen şeyi ben alt açma için hiç kullanmadm çocuğun hep altındaydı
Milletin kucağına hep onunla verdm
çünkü çok küçükler altına mindersiz insanların elinde için rahat etmiyor biyerine bişey olur fln diye
Alt açma yada başka bişey ama bebeğin altına kucağa almak için mutlaka bişey al çünkü sen bile korkuyorsun tutarken ilk aylarda
Çoğunlukla da onunla emzirdm ben çk rahat ettm onunla tavsiye ederm
Yazımız hep kısa kollu tişörtler sıfır kollu çıtçıtlılar şortlar ve dizaltı penyelerle geçti elbiseleri çok az giydirdm
Cnm kopyaladım ama bi sürü de şimdi aklıma geldi yaZdm daha gelirse yine yazarm
Hamileliğini çok güzel geçirmeye bak cnm inanki bir kadın için çoookkk özel bi süreç ben özledm inanki
Kendine de bebişine de çok iyi bak;)

Çok Teşekkür ederim bende hepsini kopyalayım aldım herseyi not ediyorum sizin paylaştığınız bu bilgiler benim cok işime yarıyacak
Böylelikle kulana bileceğim şeyler almış olacağım aklınıza geldikce yazın Tekrar tekrar teşekkürederim :16:
Teyzesi bebeğim herşey çok iyi gidiyor cok sükür hiç bir sıkıntı yasamadık hamileligimde cok rahat bide hızlı büyüse hemen gelse :52::52:

Günaydın herkese,

Kızlar balık şurubu önerdi mi dr.unuz. Bana biri söyledi soramadım dr.a . Eczaneyle görüştüm bir yaş öncesi verilmiyor ama 1-2 çay kaşığı olaiblir dedi.

İştah açarmış. Ne düşünüyorsunuz?

Canım iştah açması değil aslında yararı şu ; içinde Omega 3 var. Omega 3 de çok önemli beyin gelişimi için... Beynin %70 i yağ. O yuzden sağlıklı yağlar alarak beyin gelişimini desteklemek gerekiyor benim dr umda mutlaka kullan dedi kullanıyoruz biz. Her gün 1 çay kaşığı OCEAN veya CARLSON marka balıkyağı olacak.İçindeki değerler bunlarda yüksek. Omega 3 ayrıca semizotunda da var. Ben bol bol veriyorum semizotu..Ve her güün balıkyağı şurubu. Bence almalısın.

Kızlar pekmez ısı gördüğünde kanserojen madde içeriyormuş bu yuzden evde yaptığınız bisküvilerin içine koymayın sonradan eklersiniz mamalar sıcakken eklemeyin ılındıktan sonra mamaya eklersiniz birde üretimi çok önemli eğer yüksek ısı kullanılarak yapıldıysa tamamen kanserojen köy yapımı falan diye çok güvenmeyin nasıl yapıldığını öğrenin köy mahsülüyse
Kısık ateşte uzun süre pişmeşi gerekiyomuş ben city farm organik üzüm ve dut pekmezini aldm bu marka iyiymiş
Birde bebeklere ya üzüm ya da dut pekmezi verilmesi gerekiyomuş özelliklerini yazayım tercihe göre alırsınız ben ikisini de aldım dönüşümlü olarak kullanacağım
ÜZÜM PEKMEZİ :
• Enerji verir
• İştah açar
DUT PEKMEZİ: Kansızlık için, kullanılabilirlik açısından 2.sıradadır. Faydaları ;

Mervecim sana bayılıyorum ve çocuğuna vereceğin her şeyi iyice araştıran annelere de. :) Bunun hassasıkla alakası yok,çok doğru yapıyorsun bence de çünkü;' ne yersek oyuz ' Keşke şu pirinçununu da vermesen :D öpeceğim ozaamn yanaklarından. Vücüda giren 5 kaşık pirinç(veyaunu) = 5 kaşık şeker olduğunu biliyor muydun... :( Bak bunu da mutlaka araştır göreceksin.Yavrucuğun çok şanslı çünkü annesi araştırmacı anne!

bebeğine torba uyku tulumu kullanan yada kullanmak için alan var mı? benim kızım gece üstünü çok açıyor ve battaniyeyi çekip yüzünü örtüyor. battaniyeyi ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım bir şekilde battaniyeyi kurtarıyor ve yüzünü tamamen örtüyor. bu durumda beni çok korkutuyor. of neden böyle yapıyorki:18::18::18:

ÜZÜM PEKMEZİ :
• Enerji verir
• İştah açar

bizim doktorumuzda bize 1 yaşına kadar üzüm pekmezi verin dedi. dut ve keçiboynuzu bir yaşına kadar olan bebeklere ağır gelirmiş o sebeple 1 yaşından sonra vericez.

bebeğine torba uyku tulumu kullanan yada kullanmak için alan var mı? benim kızım gece üstünü çok açıyor ve battaniyeyi çekip yüzünü örtüyor. battaniyeyi ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım bir şekilde battaniyeyi kurtarıyor ve yüzünü tamamen örtüyor. bu durumda beni çok korkutuyor. of neden böyle yapıyorki:18::18::18:

Bende aynı durumu yaşadım. Bir de uyanıp, battaniyeyi yemeğe çalışıyordu. Uyku tulumuna geçince çok rahatladım. 6-18 ay için olanlarını tavsiye ederim ;)

kızım hiç sevmedi uyku tulumunu.

sıcağı hiç sevmiyor, sürekli üstünü açıyor, açamazsa uykudan uyanıp çığlık atıyor.

ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Back
X