- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
Çok zormuş işinAllah yardımcın olsun
amin.
babası da sıcağı sevmiyor, ona çekmiş herhalde.
eşim ise benim çölde doğup büyüdüğümü düşünüyor sıcağı çok sevdiğim için

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok zormuş işinAllah yardımcın olsun
kızım hiç sevmedi uyku tulumunu.
sıcağı hiç sevmiyor, sürekli üstünü açıyor, açamazsa uykudan uyanıp çığlık atıyor.
ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Ne demek cnm birde ateş ölçeri kulaktan ölçer al daha pratik aşı zamanları ateş oluyo hastalanıyolar illaki lazım koltukaltından olunca bi süre beklemen gerekiyor çocuğun kolunuda sabit tutman gerektiği için iyice huysuzlanıyolarCok teşekkür ederim
Çok Teşekkür ederim bende hepsini kopyalayım aldım herseyi not ediyorum sizin paylaştığınız bu bilgiler benim cok işime yarıyacak
Böylelikle kulana bileceğim şeyler almış olacağım aklınıza geldikce yazın Tekrar tekrar teşekkürederim
Teyzesi bebeğim herşey çok iyi gidiyor cok sükür hiç bir sıkıntı yasamadık hamileligimde cok rahat bide hızlı büyüse hemen gelse![]()
Cnm ben kızıma pirinç ununu toplamda 2 çay kaşığı verdm şu ana kadar onuda yazmştm oradan aklında hep kullandığım kaldı galiba ama sonra uzuuuuuun bir tahıl araştırma sürecim başladıMervecim sana bayılıyorum ve çocuğuna vereceğin her şeyi iyice araştıran annelere de. :) Bunun hassasıkla alakası yok,çok doğru yapıyorsun bence de çünkü;' ne yersek oyuz ' Keşke şu pirinçununu da vermesenöpeceğim ozaamn yanaklarından. Vücüda giren 5 kaşık pirinç(veyaunu) = 5 kaşık şeker olduğunu biliyor muydun...
Bak bunu da mutlaka araştır göreceksin.Yavrucuğun çok şanslı çünkü annesi araştırmacı anne!
Aynen benimki de yapıyor onu ama uyurken değil çok şükür ,yatakta oynarken hemen yüzüne çekiyor bende korkuyorum öyle görüncebebeğine torba uyku tulumu kullanan yada kullanmak için alan var mı? benim kızım gece üstünü çok açıyor ve battaniyeyi çekip yüzünü örtüyor. battaniyeyi ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım bir şekilde battaniyeyi kurtarıyor ve yüzünü tamamen örtüyor. bu durumda beni çok korkutuyor. of neden böyle yapıyorki:18::18::18:
Keçiboynuzu zaten ağır gelirde dut kullanilabilir diyor birçok kaynak, ama zaten ilk tercihimiz üzümbizim doktorumuzda bize 1 yaşına kadar üzüm pekmezi verin dedi. dut ve keçiboynuzu bir yaşına kadar olan bebeklere ağır gelirmiş o sebeple 1 yaşından sonra vericez.
amin.
babası da sıcağı sevmiyor, ona çekmiş herhalde.
eşim ise benim çölde doğup büyüdüğümü düşünüyor sıcağı çok sevdiğim için![]()
bizde de kabızlık var. diş çıkarırken herkes ishal olur benim kızım kabız oluyo. kuru kayısı haşlayıp püre yapıyorum ama pek faydası olmuyo, bi de hiç su içiremiyorum
bence de diştendir. kızım da bir ara öyleydi hemen arkasından diş geldi. şu sıralar yine aç geziyo. 2. dişi bekliyoruz.
çok ilginç :) benim kızımın da köpek dişleri çıkacakmış gibi kabardı. deneyimli anneler kabarır ama uzun bi süre çıkmaz diyolar.
hoşgeldin. birlikte öğreniriz her şeyi :)
kızım uzun süre oturuyo ama sonunda devriliyo. her bebeğin gelişimi farklı. çok fazla takılma bence.
Çok şükür aradığımı buldum organik kabuklu esmer pirinç olarak aratınca bulunuyor bir iki yerde var onu alıp iyice yıkAyıp kurutup öğüteceğim
Sizede tavsiye ederim kızlar bu dönemdeki en uygun tahıl bu gluten içermiyor 8. Aydan sonra bulgur , tam buğday ve irmikle dönüşümlü olarak kullanmayı düşünüyorum kısmetse
Ayrıca kabuklu esmer pirinçbeyaz pirinçteki gibi kan şekerini yükseltmiyor
Alıntı--
Kabuklu bir pirinç türüdür. Esmer pirinç türü beyaz pirinç türüne göre daha fazla besleyicidir. Besin değerlerine bakıldığında daha fazla vitamin ve mineral içerir. Pirinç kabuğundan doğal phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar. E ve B vitaminleri açısından zengindir. Yüksek oranda lif içerir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır.
Pirinç, içerdiği folik asit, demir ve lif ile insan sağlığına şaşırtıcı yararlar sunuyor. Amerikan Pirinç Federasyonun yaptığı araştırmalar sonucunda pirincin, her yaştan kadının sağlığı için büyük önem taşıyan folik asit ve demir gibi besin öğelerini içeren lifli bir besleyici diyet içeriği olduğu bildiriyor.
100 Gr. Pişmiş esmer pirinç 282 Kalori, 3.6 Gr. Protein, 26.7 Gr. Karbonhidrat, 0 Kolesterol, 3,1 Gr. Yağ, 1.6 Gr. Lif, 94 Mg. Fosfor, 98 Mg. Kalsiyum, 1 Mg. Demir; 71 Mg. Sodyum; 177 Mg. Potasyum, 220 Mg. Magnezyum, 1.4 Mg. Çinko, 110 IU A Vitamini, 0.3 Mg. B1 Vitamini; 0.04 Mg. B2 Vitamini ve 0.4 Mg. B3 Vitamini içerir.
Selam kızlar sizin bebişleriniz günde 2 çay bardağı kadar ek gıda alıyor mu ? benimki o kadar yemiyor sadece yoğurdu güzel yiyor kahvaltı,sebze filan arası yok pek.devam sütü içtiği için endişeleniyorum iyi beslenemiyor diye...
merhabalar bilgilerinize ihtiyacim var.bebegim besbucuk aylik ve moro refleksi devam ediyor su uykuda sicrama olayi altinci aya kadar gecmezse norolojik sorun diyor internette epilepsi belirtosi diyor endiseliyim.sirtustunden sadece yan donuyor yuzustu donemiyor hala oturtinca hep one egilim yapiyo asagilara bakiyor.oyuncak tv cok ilgili yerden oyuncagini aliyor.guldurunce guluyor.kucakta basinj dik tutuyor.besbucuk aylikken bebek mapar tel basima bakiyorum kizima kafayi yicem.emekleme pozisyonuna getirince birr dk sonra sikilip aglamaya basliyor.bilmiyorum en cok korktugum uykuda hala sicramasi allah rizasi icin birileri yardim etsin.birde yatinca hep kafasini kaldirmaya caliaiyor yattigi yerden.
Canım , biz çokaz pirinç çok az irmik kullanıyoruz. Prof. önerisiyle.
Merakımdan soruyorum , insülin salgısı mı fazla bebeğin , araştırıyorsun baya . İşim gereği bildiğim için Tip1 hastası bebeklerde aileler yiyeceklere dikkat etmelide.
Benimki çorbayı zorla ağzına sokuyoruz yoğurtda keza öyle. Kahvaltı ahlar vahlarla. dün masada yemek yerken kucağıma aldım.taze Fasulye yiyorduk ezip ağzına koydum bir yedi ağzında çevire çevire. Direk yemeğe geçmek istiyor anladığım kadarıyla. Bugn semizotunu yemek gibi pişir dedim anneme bakalım ne yapacak.
Canım ne kadar oldu başlayalı,
Ben 2 haftadır mücadeledeyiz. Yani denemeler sonu çorbalar döküldü meyve püreleri döküldü :))
bu hafta daha iyi oyunla filan biraz yiyor , Ağlayacak gibi sızlanınca bırakıyorum direk.
Biz çorbayı akşam saate aldık. Gündüz yemedi. Yoğurt yemiyor. püre hiç yemiyor. Öyle ağzını açarak rahat yemeye geçmedik henüz. Sabr inşallah olacak....
Benimkide anne sütü aldığından rahatım. Zorlamıyorum
merhabalar bilgilerinize ihtiyacim var.bebegim besbucuk aylik ve moro refleksi devam ediyor su uykuda sicrama olayi altinci aya kadar gecmezse norolojik sorun diyor internette epilepsi belirtosi diyor endiseliyim.sirtustunden sadece yan donuyor yuzustu donemiyor hala oturtinca hep one egilim yapiyo asagilara bakiyor.oyuncak tv cok ilgili yerden oyuncagini aliyor.guldurunce guluyor.kucakta basinj dik tutuyor.besbucuk aylikken bebek mapar tel basima bakiyorum kizima kafayi yicem.emekleme pozisyonuna getirince birr dk sonra sikilip aglamaya basliyor.bilmiyorum en cok korktugum uykuda hala sicramasi allah rizasi icin birileri yardim etsin.birde yatinca hep kafasini kaldirmaya caliaiyor yattigi yerden.
Çok şükür aradığımı buldum organik kabuklu esmer pirinç olarak aratınca bulunuyor bir iki yerde var onu alıp iyice yıkAyıp kurutup öğüteceğim
Sizede tavsiye ederim kızlar bu dönemdeki en uygun tahıl bu gluten içermiyor 8. Aydan sonra bulgur , tam buğday ve irmikle dönüşümlü olarak kullanmayı düşünüyorum kısmetse
Ayrıca kabuklu esmer pirinçbeyaz pirinçteki gibi kan şekerini yükseltmiyor
Alıntı--
Kabuklu bir pirinç türüdür. Esmer pirinç türü beyaz pirinç türüne göre daha fazla besleyicidir. Besin değerlerine bakıldığında daha fazla vitamin ve mineral içerir. Pirinç kabuğundan doğal phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar. E ve B vitaminleri açısından zengindir. Yüksek oranda lif içerir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır.
Pirinç, içerdiği folik asit, demir ve lif ile insan sağlığına şaşırtıcı yararlar sunuyor. Amerikan Pirinç Federasyonun yaptığı araştırmalar sonucunda pirincin, her yaştan kadının sağlığı için büyük önem taşıyan folik asit ve demir gibi besin öğelerini içeren lifli bir besleyici diyet içeriği olduğu bildiriyor.
100 Gr. Pişmiş esmer pirinç 282 Kalori, 3.6 Gr. Protein, 26.7 Gr. Karbonhidrat, 0 Kolesterol, 3,1 Gr. Yağ, 1.6 Gr. Lif, 94 Mg. Fosfor, 98 Mg. Kalsiyum, 1 Mg. Demir; 71 Mg. Sodyum; 177 Mg. Potasyum, 220 Mg. Magnezyum, 1.4 Mg. Çinko, 110 IU A Vitamini, 0.3 Mg. B1 Vitamini; 0.04 Mg. B2 Vitamini ve 0.4 Mg. B3 Vitamini içerir.
senin yazdıklarını bazen şaşkınlıkla okuyorum bu kadar nasıl araştırıp uğraşıyorsun gerçekten çok özen gösteriyorsun bebeğin için ne güzel ama bana sanki fazla inceliyorsun gibi geldi benim şahsi düşüncem pirinç tamam gluten den dolayı günümüzde önerilmiyor ama bizim çocukluğumuzda kullanılıyordu hepimiz sağlıklıyız mesela pekmez için yazmışsın dedemlerişn üzüm bağları var ve ben çocukluğumdan beri bilirim pekmez nasıl yapğılır nasıl zahmetlidir ağır ağır kazanlarda pişirilir kansorajen olması içinyoğun ısıya maruz kalması yanması gerekir ama yanan pekmez zaten sıvı olmaz macun kıvamına gelir kokusu değişir annem bize çocukken yapardı pekmezi iyice pişirirdi o içindeki suyu iyice uçardı koyu bir kıvam alırdı çubuklara sarar yerdik sokaktan boyalı şeyleri almazdık bence köy usulü pekmezleri alın pazarlarda satılan firmaların ürünleri koruyucu maddeli doğal olan köy ürünleri
hemen hemen yiyo ama akşama kadar yapmadığım şey kalmıyo. 2 kaşık ondan 2 kaşık bundan derken bişeyler yemiş oluyo işte. mutfağın da altı üstüne geliyo bu arada.Selam kızlar sizin bebişleriniz günde 2 çay bardağı kadar ek gıda alıyor mu ? benimki o kadar yemiyor sadece yoğurdu güzel yiyor kahvaltı,sebze filan arası yok pek.devam sütü içtiği için endişeleniyorum iyi beslenemiyor diye...