2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
günaydın hanımlar
dr umuz kızım için 6. ay testleri istedi.

kan sonucu:
ferritin 26,4 - (normal değerler 7-70 arası)
b12 202 - (normal değerler 227-1508 arası)

acaba bol et mi tüketmeli, ne yapmalı?

canım ferritin normal değerler arasında gözüküyor.demir şurubunu vermeye devam et ve emziriyorsan bol bol sen et ye.
B12 içeren gıdalar : Karaciğer, böbrek, sığır eti, balık, süt, yumurta, peynir de B12 vitamini bulunurmuş.belki onun için doktor vitamin verir bebişine.
sen benim kızı görsen yüzü bembeyaz test yaptırsam kesin daha da düşük çıkar...

canım ferritin normal değerler arasında gözüküyor.demir şurubunu vermeye devam et ve emziriyorsan bol bol sen et ye.
B12 içeren gıdalar : Karaciğer, böbrek, sığır eti, balık, süt, yumurta, peynir de B12 vitamini bulunurmuş.belki onun için doktor vitamin verir bebişine.

Lenacım ben kızıma henüz demir damlası vermeye başlamadım.
Bu testlerin sonucunu bekliyordum. Eğer dr da normal derse demir damlası kullanmayacağım yine.
Ben eşime söyleyeyim bol bol et ve ciğer alsın bana. İyi bakım gerekiyor :1:

benim kızımın yüzü beyaz değil esmer kara bişey :) ama gözlerinin beyazı mavimsi. tam beyaz değil. aile hekimi olan bi yakınımız gözlerini görünce kansızlık olduğunu söyledi. o zaman çok daha küçüktü demir damlasına başla demişti ama ben pek emin olmadığım için başlamamıştım. daha sonra demir damlasına başlayınca kakasında pıhtılaşmış kan oldu. bıraktık kullanmayı. geçince tekrar başladık ama kızımın gözlerinin beyazı hala mavimsi. hiç beyaz olduğunu görmedim. ben de bi tahlil yaptırsam mı bilemedim şimdi. :44:

benim kızımın yüzü beyaz değil esmer kara bişey :) ama gözlerinin beyazı mavimsi. tam beyaz değil. aile hekimi olan bi yakınımız gözlerini görünce kansızlık olduğunu söyledi. o zaman çok daha küçüktü demir damlasına başla demişti ama ben pek emin olmadığım için başlamamıştım. daha sonra demir damlasına başlayınca kakasında pıhtılaşmış kan oldu. bıraktık kullanmayı. geçince tekrar başladık ama kızımın gözlerinin beyazı hala mavimsi. hiç beyaz olduğunu görmedim. ben de bi tahlil yaptırsam mı bilemedim şimdi. :44:

kızımda bu sonuca göre demir yeterli görünüyor. belki de boş yere demir damlası kullanmış olacaktım, kabızlık da cabası. kızıma eziyetten başka bir şey olmayacaktı belki.
bizim dr umuz 6 aylık olmadan hiçbir test yapmadı kızıma. 6. ayda gel demişti.
dün gittim yaptırdım testleri. size de tavsiye ederim.
ezbere ilaç kullanmak yerine test sonuçlarına ve dr tavsiyesiyle devam etmek daha doğru geliyor bana.

Son düzenleme:
bu arada hanımlar, sağlık ocağının kızıma verdiği vegaferon adlı ilacın içeriğini inceliyordum, malum bebeklerimize kabız sorunu yaşatıyor.

içeriğine baktım. en dikkatimi çekenler şunlar oldu:

metil ve probil paraben bulunuyor koruyucu olarak daha doğrusu raf ömrü uzun olsun diye.

genelde kozmetik ürünlerde bulunan metil, etil, probil, butil paraben ve sodyum benzuatta içeren maddeler; hassas cilde sahip olan kişilerde ağır cilt bulguları, deride kızarıklık, kaşıntı ve kimi zaman ağrıya neden olabiliyor.

sodyum hidroksit ise lavabo açıcı olarak satılan ürünlerinde hammaddesidir.

ve çoğu ilaçlarda kullanılan maddeler laboratuvarda kimyasal karışımlar sonucu oluşturuluyor. faydası yanında çok fazla zararları ve yan etkileri mevcut.

bu yüzden ne kadar az ilaç alırsa bebeğimin bünyesi o kadar temiz olur diye düşünüyorum.

Bnm kızımın da gözlerinin beyazı mavimsi biz daha tahlil yaptırmadık bakalım ne durumda demirimiz
bu arada hanımlar, sağlık ocağının kızıma verdiği vegaferon adlı ilacın içeriğini inceliyordum, malum bebeklerimize kabız sorunu yaşatıyor.

metil ve probil paraben bulunuyor koruyucu olarak daha doğrusu raf ömrü uzun olsun diye.

genelde kozmetik ürünlerde bulunan metil, etil, probil, butil paraben ve sodyum benzuatta içeren maddeler; hassas cilde sahip olan kişilerde ağır cilt bulguları, deride kızarıklık, kaşıntı ve kimi zaman ağrıya neden olabiliyor.

ve çoğu ilaçlarda kullanılan maddeler laboratuvarda kimyasal karışımlar sonucu oluşturuluyor. faydası yanında çok fazla zararları ve yan etkileri mevcut.

bu yüzden ne kadar az ilaç alırsa bebeğimin bünyesi o kadar temiz olur diye düşünüyorum.

Cnm bize de aynı ilaç verilmşti ben dr a söylemştm içeriğini bişey olmaz demişti ya yuh vallahi
topikte de yazmştm
Bende kullanmadm ilacı hiç ,o maddeleri içeren mendili poposuna sürmezken nasıl böyle vucuduna enjekte ederim
Çok araştırdığımı söylüyor ya arkadaşlar Sağlık ve gıda sektörü bu durumdayken tabi ki araştıracağım
Rabbimize emanet olsun yavrucuklar

Bnm kızımın da gözlerinin beyazı mavimsi biz daha tahlil yaptırmadık bakalım ne durumda demirimiz

Cnm bize de aynı ilaç verilmşti ben dr a söylemştm içeriğini bişey olmaz demişti ya yuh vallahi
topikte de yazmştm
Bende kullanmadm ilacı hiç ,o maddeleri içeren mendili poposuna sürmezken nasıl böyle vucuduna enjekte ederim
Çok araştırdığımı söylüyor ya arkadaşlar Sağlık ve gıda sektörü bu durumdayken tabi ki araştıracağım
Rabbimize emanet olsun yavrucuklar

işte bu yüzden dr lara ve ilaç sektörüne daha doğrusu tüketmeye yönelik tüm sektörlere karşı ön yargılıyım.
elimden geldiğince araştırıyorum, dr verse dahi ilaçların prospektüslerini okumadan ne kullanıyorum, ne de ailemdekilere kullandırıyorum. böyle alıp çöpe attığım ilaç çok olmuştur.

belki bu kadar araştırmak insanların canını sıkıyordur.
benim de korkularım var çok fazla.
ilerde katkısız yiyecek bulamayacağımız için çocuklarımız, torunlarımız nasıl yaşayacak diye düşünüyorum.

mesela devit 3 damlasında tek katkı maddesi bütilhidroksianisol görünüyor.
bütilhidroksianisol yani kısaca BHA katkı maddesi bulunan ilaçlar ve hazır ürünler çocuklarda hiperaktiviteye neden oluyormuş.ve maalesef çözümü yine ilaçlarla sağlamaya çalışıyoruz. doğduğu andan hatta anne karnından itibaren ilaçlarla tanışıyor çocuklarımız :44:
BHA nın alternatifi e vitaminiymiş. yani istense bha yerine e vitamini eklenebilirdi ürünlere.

sadece ilaçlar değil çocuklara yedirdiğimiz hazır gıdalar özellikle 4 yaş altı çocuklarda başta hiperaktivite olmak üzere pek çok davranış bozukluğunun nedeni olarak gösteriliyor. sadece doğal gıdalarla beslenen çocuklarda bu sorunlara rastlanmamış.

Son düzenleme:
belki bu kadar araştırmak insanların canını sıkıyordur.
benim de korkularım var çok fazla.
ilerde katkısız yiyecek bulamayacağımız için çocuklarımız, torunlarımız nasıl yaşayacak diye düşünüyorum.

mesela devit 3 damlasında tek katkı maddesi bütilhidroksianisol görünüyor.
bütilhidroksianisol yani kısaca BHA katkı maddesi bulunan ilaçlar ve hazır ürünler çocuklarda hiperaktiviteye neden oluyormuş.ve maalesef çözümü yine ilaçlarla sağlamaya çalışıyoruz. doğduğu andan hatta anne karnından itibaren ilaçlarla tanışıyor çocuklarımız :44:
BHA nın alternatifi e vitaminiymiş. yani istense bha yerine e vitamini eklenebilirdi ürünlere.

sadece ilaçlar değil çocuklara yedirdiğimiz hazır gıdalar özellikle 4 yaş altı çocuklarda başta hiperaktivite olmak üzere pek çok davranış bozukluğunun nedeni olarak gösteriliyor. sadece doğal gıdalarla beslenen çocuklarda bu sorunlara rastlanmamış.

Tüm söylediklerine katılıyorum.İlaç şirketleri nasıl kar edecek bizler olmasa... Bu yuzden drumuza çok güveniyorum.Çünkü kendisi resmen ilaç yazmayan doktor :) Hiçbir takviye kullandırtmıyor neredeyse demir damlası vs gibi.Sadece omega 3. Oda katkısız balıkyağı. Haftada 3 gün balık verırsem onu da vermem ama pişiremiyorum o kadar. Ben aşılara da güvenmiyorum otizm hiperaktivite yapan binbir madde var içinde. Sadece belli başlı bir kaç aşıyı vurduracağım.

kizlar benimde bu asilar ve ilaclar konusunda kafam cok karisik, oglum su ana kadar asilarini oldu, gecen asilarin iceriklerini arastirdim korkunc, civa formaldehit daha neler neler... asi yuzunden 1-2 yasina kadar normal olupta sonra otistik teshisi konulan birsuru cocuk varmis, Allahim korusun :( ama vurdurmamaktan korkuyorum o hastaliga yakalanirsa diye, acaba hangileri vurdurmak gercekten gerekli?

PARABEN

Östrojen özelliklerine benzerliği ile bilinen paraben, cilt bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde methyl-, propyl-, butyl- ve ethylparaben olarak farklı şekillerde kullanılan ve raf ömrünü uzatan bir kimyasal. 2004 yılında Journal of Applied Toxicology’de yayınınlanmış bir araştırmada 20 farklı meme tümörü biyopsisinde altı çeşit parabenin vücut metabolizması tarafından zarar görmemiş hatta kütle halinde bulunduğu ve bunun da kozmetik kullanımına paralel olduğu görülmüş. Ayrıca 2003’te European Journal of Cancer Prevention’da yayınlanan başka bir araştırma sonucunda “erken yaşta koltuk altı temizliği için sık jilet kullanınımı ile birlikte deodorant kullanımı erken meme kanseri teşhisi arasında bir bağlantı kurulmuştur”. Ortalama bakım ürünlerinin %90’ında “doğal” olduklarını iddia etmelerine rağmen ne yazık ki içeriklerin de paraben bulunmaktadır.
:49:
Kaynak :
PARABEN

Son düzenleyen: Moderatör:
tüm söylediklerine katılıyorum.ilaç şirketleri nasıl kar edecek bizler olmasa... Bu yuzden drumuza çok güveniyorum.çünkü kendisi resmen ilaç yazmayan doktor :) hiçbir takviye kullandırtmıyor neredeyse demir damlası vs gibi.sadece omega 3. Oda katkısız balıkyağı. Haftada 3 gün balık verırsem onu da vermem ama pişiremiyorum o kadar. Ben aşılara da güvenmiyorum otizm hiperaktivite yapan binbir madde var içinde. Sadece belli başlı bir kaç aşıyı vurduracağım.

merhaba;

merak ettim acaba kullandığınız omega 3 ilacının markası nedir? Bir de eksiklik çıkmadı değil mi kullanmak yararlı olduğu için kullanıyorsunuz...ilacın markasını söylerseniz sevinirim.. Bir de aylık aşılarını vurduruyormusunuz...doktora güvendiğiniz için merak ettim

teşekkürler

merhaba;

merak ettim acaba kullandığınız omega 3 ilacının markası nedir? Bir de eksiklik çıkmadı değil mi kullanmak yararlı olduğu için kullanıyorsunuz...ilacın markasını söylerseniz sevinirim.. Bir de aylık aşılarını vurduruyormusunuz...doktora güvendiğiniz için merak ettim

teşekkürler

Çok şükür hiçbir eksiklik yok. Omega 3 takviyesi her yaş için.Ben ve eşim de kullanıyoruz.Carlson marka balık yağı alıyoruz biz limon tadında içimi kolay. Henüz hiçbir aşı vurulmadı oğlum. 1 yaşına kadar hiçbir aşı vurdurmayı düşünmüyordum ancak eşim havaalanında çalıştığı ve Suriyelilerde de bulaşıcı hastalıklar çıkmaya başladığı için biraz öne çekeceğim karma aşıyı. Sadece ÇOCUK FELCİ,MENENJİT,HEPATİT B,VEREM aşıları olacak. Suçiçeği vs gibi ateşlenerek geçirebileceği hastalıkları aşılamaya gerek duymuyoruz. Aşılar da tıpkı ilaçlar gibi ilaç şirketlerine para kazandırmak amaçlı abartılmaya başlandı bence. Aşı ile bağlantılı cıva kaynaklı otizm deki patlamayı okusanız inanamazsınız. Oğlumun dr u otizm % 900 arttı diyor.Otizmli çocuklar üzerinde Türkiye'deki en önemli dr.Tabiki normal çocuklara da bakıyor ama o konuda kitapları vs var. Bu sebepten aşıların (çoğunu) 1.dünya ülkelerinin gelip bizim gibi ortadoğu ülkelerine sattığını ve üzerimizde uyguladığını düşünüyorum. Cıvanın zararları saymakla bitmez,ağır metal zehirlenmesi,öğrenme güçlüğü,dikkat dağınıklığı,hiperaktivite,otizmin tipleri vs. Tabi herkes kararında özgür. :)

ii geceler arkadaşlar
ben oğlusuma her gün yoğurt yappıyorum ama olmuyorrrrr delireceğim taze süt bulamıyorum mecbur pastörize sütten yapıyorum oda çok kötü oluyor yinede vermeye çalışıyorum tükürüyor.

meyveli hazır yoğurtlarından vermek istemiyorum ama ben bu çocuğa yoğurt nasıl yedireceğim

anne sütüm var çok şükür onu nasıl değerlendirebilirim. emzirdiğimde başka ek gıda almıyor. fikirleriniz var mı?

Tüm söylediklerine katılıyorum.İlaç şirketleri nasıl kar edecek bizler olmasa... Bu yuzden drumuza çok güveniyorum.Çünkü kendisi resmen ilaç yazmayan doktor :) Hiçbir takviye kullandırtmıyor neredeyse demir damlası vs gibi.Sadece omega 3. Oda katkısız balıkyağı. Haftada 3 gün balık verırsem onu da vermem ama pişiremiyorum o kadar. Ben aşılara da güvenmiyorum otizm hiperaktivite yapan binbir madde var içinde. Sadece belli başlı bir kaç aşıyı vurduracağım.
Canım doktorunun adını merak ettim bir sakıncası yoksa....

Yok cnm bi sağlık sorunumuz çok şükür Zaten sağlık problemiyle ilgili şeyler değilki bunlar nasıl laktozdan dolayı inek sütü bir yaşa kadar yasaksa glutenden dolayı buğday ürünleri de 8. Aya kadar yasak pirinçte gluten bulunmadığından en besleyici türü nedir diye araştırdım buldum ,keza pekmez meselesi de öyle ve paylaşmak istedm ilgilenen anneler olursa bilgileri olsun diye
Araştırıyorum okuyorum en iyisi ez zararsızı en besleyicisi ve tabiki en ayına uygun olanı neyse onu bulmaya çalışıyorum netice de bizler için çok faydalı olduğuna inandığımız birçok şey onların körpecik organlarına uygun olmayabiliyor bir sürü uzman aynı şeyi söylemiyor birinin iyi dediğine diğeri kötü diyebiliyor ben birçok kaynaktan okuyarak doğruya ulaşmaya çalışıyorum yazdığım herşeyde bununla ilgili, yaşadığımız çağ gıdanın ticari amaçlarla katilleştirildiği koruyucu katkı maddeleri kanserojen maddeler genetiği değiştirilmiş organizmalarla vücudumuza gıdayla enjekte edilmiş kimyasal maddelerle kendini çeviriyor çünkü aslolan az para harcayarak daha fazla kazanmak pazarın amacı bu ,kimsenin insan sağlığını düşünmediği önümüze sunulan imkanlarla dayatılmış bu beslenme şeklinden yavrumu korumaya çalışacağım tabiki hepşeyden hepsinden koruyamam meleğimi ama bir anne olarak yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağım Allahın izniyle

Merve'cim ben de şu açıdan sana katılıyorum eskilerin bizleri büyüttükleri yöntemler her zaman doğrudur diye birşey bence de olamaz.
Çocuğu ekmekle de inek sütüyle de büyütürsün.büyür sonuçta ama rahatsızlıkları sonra çıkar,bu topikte biri yazmıştı yaptığım yemeklerden veriyorum hiçbirşey olmuyor diye ama tuzlu şekerli yiyeceklerin acısı sonra çıkarsa rahat edebilecek miyiz? mesela böbrek rahatsızlıkları vs..
Ben Bakü'de yaşıyorum ve burda yeni doğmuş bebeklere şekerli su veriyorlar.Hatta kendi arkadaşım kızıma emzik vermeden önce reçele batırıyordu engelledim.çaya ekmek batır ver diyor bana.neden diye sordum ee bizim orda verirler dedi.tek gerekçesi bu.alışkanlık...
Mesela aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasını almıştım.bugün içeriğine bakayım dedim.Şeker yazıyordu ya.Bildiğin şeker...
Mamaya şeker koyan bir firmanın bebeklerin bağışıklık sistemini koruduğuna inanabilecek miyiz?
Ben Türkiye'ye gittiğimde Hipp marka devam sütü aldım.bunu da doktora söyledim.doktor bana o mamanın besleyici değerinin olmadığını ve un içerdiğini bu yüzden çocukları şişmanlattığını söyledi.
Mamaya un koyan bir firmanın ürünlerinin organik olduğuna inanabilecek miyiz?

Ben de sizinle aynı kafadanım kızlar, ve böyle olduğum için uzaylı muamelesi görüyorum. Çok kontrol hastası olduğum iddia ediliyor biraz gelişine bırakmalıymışım. Yani çocuğumun iyiliğini düşünüp davranıyor olmam insanları rahatsız ediyor.

Pirinç ve bulgur çok az veriyorum ben haftada bir yemek kaşığı, daha çok irmik, oğlumun peynirini ben yapıyorum, süt mandıradan tereyağı köyden, yumurta köy yumurtası, dönüşümlü olarak yoğurt keçi sütü ve inek sütünden, sebze püreleri, meyve püreleri, yoğurt ve kahvaltı şuan menümüzde olanlar. Anne sütü tam gaz. Aşılarını yaptırdım şuana kadar.kilolu bir bebek oğlum ve ben kansızım o yüzden test yaptırmadım ama ferro demir takviyesini kullanıyorum.

Benden çok daha hassas anneler olduğunu bildiğim gibi çok gevşeklerinin olduğunu biliyorum. Bu tamamen herkesin kendi seçimi. Ben kendi beslenmeme de dikkat ediyorum sadece bebeğime değil. Ama herşeyden önce herkese saygı duyuyorum çünkü herkesin kendi hayatı. Ama nedense bizim seçimlerimize aynı saygıyı duymuyoruz.

En son Oğlumun bakımını kendim üstlendiğim için eleştirildim. Neymiş başkaları çalışmaya başlamışmış, Çocuğunu bırakıp. Ben bırakmıyorum kardeşim kendim bakmak istiyorum, hem boşta durmuyorum özel ders falan veriyor yine para kazanıyorum. Ama bu insanların yersiz yorumları beni deli ediyor!!!

Kızlar günaydın.

Sağlık ocağındaki hemşire 9. ayda getir aşı olacak dedi ama şimdi haberlere baktım. Sağlık bakanlığı 9. ay aşısını kaldırmış, 12-14 ayın aşı tarihlerini de değiştirmiş.
İlginç olan bu değişiklik mayıs ayında gerçekleştirilmiş ama sanırım hemşirelerin haberi yok hala.

Aşılar konusunda çok fazla spekülasyon var ama ben aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü annelerimizin devrinde pekçok bebek çocuk hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti, üstelik doğal beslenmeye rağmen. Yüksek ateş ve salgın durumu maalesef çok bebek ölümüne sebep olduğu için sağlık bakanlığı ücretsiz hale getirmiş. Aşı takvimlerinde dikkat ederseniz dünya sağlık örgütünün (üyelerinin yarıdan çoğu ilaç firması) önerdiği bir sürü aşı var, ben sadece çocuk hastalıkları aşısını vurduruyorum, rota vb aşıları vurdurmayı düşünmüyorum.

Aşı kaynaklı olduğu düşünülen rahatsızlıkların birçok nedeni olabilir ki bence en büyük etken hazır ve içeriği yapay maddelerle dolu olan ürünler kullanmamız. misal ABD de aşı sonrası hastalık arttı deniyor ama bence en önemli nedenler hijyen olmaması (eve wc ve sokakta dolaştığın ayakkabıyla girmek), sürekli hazır gıda tüketiliyor olması (kahvaltı dedikleri corn flakes ve pastörize süt, fast food) ve en önemlisi alkol, uyuşturucunun yaygın olması.

tedbir alırken de abartmayalım bence, malum sakınılan göze çöp batar. tam hijyen de tehlikeli, biraz daha mikroplu ortam çocuğun bağışıklığını artırır. en ufak şeylerde hasta olmaz. çamaşır suyu hijyeni sağlamaz, kimyasallar zemine ve havaya karışır, daha tehlikelidir. Sirke kullanıyorum ben.

aslında her şey olacaklar için gerekçe.
biz de yavrularımız da Allah'a emanet. bir şey olacaksa olacak, önüne geçilemez. Rabbim hepimize ve evlatlarımıza sağlık sıhhat versin. biz tedbir alıyoruz, takdir Allah'ın.

Şimdi çok sinirlendim :47:
ben bu sağlık ocağı görevlilerine ne diyeyim?

Bebek Aşıları - Çocuk Aşıları- 2013 Aşı Takvimi | Sağlık | Sağlık Haberleri | Kanser | Diyet | Hamilelik

bu linke bakılırsa benim kızıma çok erken 3. doz dbt aşısı yapılmış. aslında 18. ayda yapılması gerekiyormuş. 6. ayında sadece hepatit b aşısı vurulması gerekirken benim kızım 3 aşı birden oldu. ateşlendi, bacağı ağrıdı.

gidip o hemşireleri mi dövmeliyim, kavga mı etmeliyim bilmiyorum. :4:

Bebek Aşıları - Çocuk Aşıları- 2013 Aşı Takvimi | Sağlık | Sağlık Haberleri | Kanser | Diyet | Hamilelik

bu linke bakılırsa benim kızıma çok erken 3. doz dbt aşısı yapılmış. aslında 18. ayda yapılması gerekiyormuş. 6. ayında sadece hepatit b aşısı vurulması gerekirken benim kızım 3 aşı birden oldu. ateşlendi, bacağı ağrıdı.

benimkide 3 aşı birde ağızdan damla yapıldı

benimkide 3 aşı birde ağızdan damla yapıldı

Bize de 3 asi bacaklara bir de agizdan damla yapildi

Back
X