2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
pztf benim annem çok fena bu konuda. ona kalsa her şeyi yedirecek kızıma. ama ben annem de olsa kesin bir dille olmaz diyorum, eşim ise cesaret edemez, parçalarım onu, ortalığı yıkarım. teşebbüs etti, başının eti yedim, hayatı zindan ettim çünkü :4:

BEBEGIM_471 teşekkür ederim. ben yarın kızımı yine dr a götüreceğim kontrol için, bir de ona soracağım unutmazsam.

ben sadece anneme engel olabiliyorum malesef :( eşim de umursamıyo kv de. 5.5 aylıkken kv sen buna pilav veriyo musun dedi hayır dedim. hayır dememe rağmen çocuğun ağzına pilavı tıktı. artık uyarmaktan yoruldum. çocuğumu yalnız bırakamıyorum korkumdan. bi de bizde kıyaslama olayı çok oluyo. eltimin de bebeği var kızımdan 3 hafta küçük. vay efendim o her şeyi yediriyomuş da ben vermiyomuşum. kızımla konuşurken bile bana laf vuruyo. " kızım anne sana mamalardan vermiyomu, kendi zayıflayacam diye yemiyo mu, sütü olmuyo mu, sen de kilo almıyo musun" bizde durumlar vahimmmm...

kısırmı tatlımı Allahım ya Allah kayınvalidenin iyiliğini versin akşam akşam kopardı beni, bizimkileride geçmişler...
gerçi benden de çekiniyorlar yırtarım vallahi hepsini

off off maalesef el kadar bebeğimi bakıcının eline bıraktım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
benden korkan yok valla :(( yapma diyince inat edip yapıyolar.

kızlar demir damlası kullanıyor musunuz? benim kızım 5,5 aylık ben kızıma daha hiç kullanmadım ama doğrumu yapıyorum bilemiyorum. doktor kullan dedi ama tahlil falan yapmadan kullanmak hiç içime sinmiyor. içindekileri düşününce. :((

ama tahlili de 9. ayda falan yapıyorlarmış. ben anlamadım. ya çocuğumun demire ihtiyacı yoksa o zaman boşu boşuna ilaç kullanıcam. yada demiri düşükse şimdiki gibi kullanmayarak bebeğime yine zarar vermiş olucam.

aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık:(((

siz ne yapıyosunuz?

bu konuda herkes farklı düşünüp davranıyo. ben bi ara kullanmadım ama sonra kullanmaya başladım. verdiğimiz her ilaçta zararlı birçok madde var. mecbur kalıp veriyoruz. ben de çok kanlı canlı biri değilimdir. ilerde kızımın kansızlık sorunu olursa vicdan azabı duyarım diye veriyorum. ama kabızlık yaptığı için 2 günde bir veriyorum.

ben sadece anneme engel olabiliyorum malesef :( eşim de umursamıyo kv de. 5.5 aylıkken kv sen buna pilav veriyo musun dedi hayır dedim. hayır dememe rağmen çocuğun ağzına pilavı tıktı. artık uyarmaktan yoruldum. çocuğumu yalnız bırakamıyorum korkumdan. bi de bizde kıyaslama olayı çok oluyo. eltimin de bebeği var kızımdan 3 hafta küçük. vay efendim o her şeyi yediriyomuş da ben vermiyomuşum. kızımla konuşurken bile bana laf vuruyo. " kızım anne sana mamalardan vermiyomu, kendi zayıflayacam diye yemiyo mu, sütü olmuyo mu, sen de kilo almıyo musun" bizde durumlar vahimmmm...

.

O kayınvalide şaka mı ya? Okurken bile gerildim.Nasıl dayanıyorsun Allah yardımcın olsun. Sürekli laf sokuşturma,tenkit. Zaten çocuk büyütmek zor iş,bir de bunlara maruz kalınır mı? Çocuk bahanesiyle seninle uğraşıyor. Allah ıslah etsin!

önce eşin seni dinlemeli ki o da annesini uyarsın.
zaten pes edince daha ileri gidiyorlar.

ben çok cadıyımdır, apartman ayağa kalksa bile bağırırım, hiç susma geri adım atma huyum yok bazı şeylerde.
kırılanlar çok oluyor ama benim çocuğum bu, oyuncak değil.
laf çarpma huyum var, o daha kötü. misal kv bana " kızım anne sana mamalardan vermiyomu, kendi zayıflayacam diye yemiyo mu, sütü olmuyo mu, sen de kilo almıyo musun" dese, sen 100 kg sun ama hastalıkların biri bitiyor biri başlıyor sen de deyiverirdim mazallah :1:

O kayınvalide şaka mı ya? Okurken bile gerildim.Nasıl dayanıyorsun Allah yardımcın olsun. Sürekli laf sokuşturma,tenkit. Zaten çocuk büyütmek zor iş,bir de bunlara maruz kalınır mı? Çocuk bahanesiyle seninle uğraşıyor. Allah ıslah etsin!
AMİNNNNNN... şubatta kızıma da bakacağını söylüyo. bizim asıl sıkıntılar o zaman başlıyo. Allah akıl fikir versin İNŞALLAH.
önce eşin seni dinlemeli ki o da annesini uyarsın.
zaten pes edince daha ileri gidiyorlar.

ben çok cadıyımdır, apartman ayağa kalksa bile bağırırım, hiç susma geri adım atma huyum yok bazı şeylerde.
kırılanlar çok oluyor ama benim çocuğum bu, oyuncak değil.
laf çarpma huyum var, o daha kötü. misal kv bana " kızım anne sana mamalardan vermiyomu, kendi zayıflayacam diye yemiyo mu, sütü olmuyo mu, sen de kilo almıyo musun" dese, sen 100 kg sun ama hastalıkların biri bitiyor biri başlıyor sen de deyiverirdim mazallah :1:

dün akşam bu konu yüzünden eşimle de tartıştık. tamam uyarıcam dedi ama ben pek inanamıyorum.
benim kv laf çarpmadan falan anlamıyo. kafasına hiçbir şeyi takmaz. karşıdakine de istediğini söyler. o kadar rahat bi insan ki anlatamam. ben arada söylensem de beni umursamıyo. bi ara ben de umursamamaya başlamıştım ama devam ettiremedim malesef. hayırlısı artık. inşallah huyu değişir yoksa ben sinirimden çatlayacam.

Pztf canım bence de tavrını koy, benim kv benden habersiz çocuğuma su bile veremez. Bir kere çocuğu uyurken bırakıp markete gitmekten bahsetti ki mevzu geneldi bizim çocuk da değildi. Ben öyle birşey yap benim oğluma bak bakalım birdaha görebiliyor musun dedim. Ben de dominantımdır bağırmam çağırmam yoktur ama oturur her lafa mantıklı bir şekilde cvp verir yeri geldi mi herkese yerini bildiririm.

Slm arkadaşlar, oğlum iyi doğmasına rağmen (3.800gr ve 52.5 cm), çok az kilo alıyor diye üzülenlerdenim. Eski doktor hikayelerimi şimdi anlatmayacağım, zaten en son 2.5 aylıkken gitmiştik doktor amcalara.
Oğlum, haftada 2-3 kez kusuyor, bazen 5 saat önce yediğini kusuyor. Acıkmıyor, 2-3dk emiyor, ek gıdayı da zorla azıcık yiyor.
Tam 6 ay 16 günlük, 7 kilo 66 cm :(( (6 ayda 3.200 gr almış)

Neyse, bugün 50 yaşlarında bir bayan doktora gittik ve sorduğum bazı soru ve cevapları:
Doğduğundan beri iştahsız, kolay kolay acıkmıyor, bazen 12 saat hiç bir şey yemiyor
"Midesi yavaş boşalıyor olabilir, günde 4 kez ek gıdadan önce motilium kullan."
Gece beslenmesini kessem gündüz daha iyi yer mi?
"Bir yaşına kadar gece emzirme devam"
Buzluktaki anne sütlerini ne kadar kullanabilirim (bazı kaynaklarda 3 ay bazılarında 6 ay diyor)?
"6 ay" (Bu arada, bebeğim bu sütleri kesinlikle içmiyor ama belki bir gün, neden olmasın?? Bir kısmının tarihi geçmek üzere)
Bu sütlerden yoğurt yapıyorum, ne dersiniz?
"Özellikle yapılması gereken bir şey değil, inek sütü ya da mamayla yapın diyoruz"
Kafası çok terliyor..
"Demir eksikliğinden olabilir, kan tahliline bakalım" dedi ama sonuçlarda demir eksikliği çıkmadı, tekrar konu da açılmadı.
Ayakta durmak istiyor, basmasına izin vereyim mi?
"Sorun yok, bastırabilirsiniz"
Buhar makinesi kullanıyoruz, her gece gerekli mi, malum ev kaloriferli?
"Sürekli gerek yok, siz nefes alırken burnunuz kuruyorsa, o zamanlarda çalıştırın"

İdrar ve kan tahlili ve batın ultrasonda sorun yok. 4 kez aç karnına motilium ve 3 kez tok karnına gaviscon infant kullanıcaz.

Haaa, asıl önemli ve kafamı çok kurcalayan sorum şuydu: SİZ DOKTORLAR KİLOYA ÇOK ÖNEM VERİYORSUNUZ YA, ZAYIF VE AZ KİLO ALAN BEBEKLER İÇİN İLERDE BÜYÜME VE GELİŞME GERİLİĞİ GİBİ CİDDİ SORUNLAR SÖZ KONUSU OLUR MU?

Veee beni mutlu eden cevap: " Hayır, her çeşit besinden az da olsa yiyen bir bebek için -eğer başka bir hastalığı yoksa- böyle bir durum beklenmez. Bundan sonra ayda 150 gram bile yeterli, üzülmeyin"

NOKTA

Mutluyum, mutlusun, mutlular:)))

Artık bebeğimin keyfini çıkaracak ve onu bir kaşık daha fazla yemesi için zorlamayacağım.

Slm arkadaşlar, oğlum iyi doğmasına rağmen (3.800gr ve 52.5 cm), çok az kilo alıyor diye üzülenlerdenim. Eski doktor hikayelerimi şimdi anlatmayacağım, zaten en son 2.5 aylıkken gitmiştik doktor amcalara.
Oğlum, haftada 2-3 kez kusuyor, bazen 5 saat önce yediğini kusuyor. Acıkmıyor, 2-3dk emiyor, ek gıdayı da zorla azıcık yiyor.
Tam 6 ay 16 günlük, 7 kilo 66 cm :(( (6 ayda 3.200 gr almış)

Neyse, bugün 50 yaşlarında bir bayan doktora gittik ve sorduğum bazı soru ve cevapları:
Doğduğundan beri iştahsız, kolay kolay acıkmıyor, bazen 12 saat hiç bir şey yemiyor
"Midesi yavaş boşalıyor olabilir, günde 4 kez ek gıdadan önce motilium kullan."
Gece beslenmesini kessem gündüz daha iyi yer mi?
"Bir yaşına kadar gece emzirme devam"
Buzluktaki anne sütlerini ne kadar kullanabilirim (bazı kaynaklarda 3 ay bazılarında 6 ay diyor)?
"6 ay" (Bu arada, bebeğim bu sütleri kesinlikle içmiyor ama belki bir gün, neden olmasın?? Bir kısmının tarihi geçmek üzere)
Bu sütlerden yoğurt yapıyorum, ne dersiniz?
"Özellikle yapılması gereken bir şey değil, inek sütü ya da mamayla yapın diyoruz"
Kafası çok terliyor..
"Demir eksikliğinden olabilir, kan tahliline bakalım" dedi ama sonuçlarda demir eksikliği çıkmadı, tekrar konu da açılmadı.
Ayakta durmak istiyor, basmasına izin vereyim mi?
"Sorun yok, bastırabilirsiniz"
Buhar makinesi kullanıyoruz, her gece gerekli mi, malum ev kaloriferli?
"Sürekli gerek yok, siz nefes alırken burnunuz kuruyorsa, o zamanlarda çalıştırın"

İdrar ve kan tahlili ve batın ultrasonda sorun yok. 4 kez aç karnına motilium ve 3 kez tok karnına gaviscon infant kullanıcaz.

Haaa, asıl önemli ve kafamı çok kurcalayan sorum şuydu: SİZ DOKTORLAR KİLOYA ÇOK ÖNEM VERİYORSUNUZ YA, ZAYIF VE AZ KİLO ALAN BEBEKLER İÇİN İLERDE BÜYÜME VE GELİŞME GERİLİĞİ GİBİ CİDDİ SORUNLAR SÖZ KONUSU OLUR MU?

Veee beni mutlu eden cevap: " Hayır, her çeşit besinden az da olsa yiyen bir bebek için -eğer başka bir hastalığı yoksa- böyle bir durum beklenmez. Bundan sonra ayda 150 gram bile yeterli, üzülmeyin"

NOKTA

Mutluyum, mutlusun, mutlular:)))

Artık bebeğimin keyfini çıkaracak ve onu bir kaşık daha fazla yemesi için zorlamayacağım.

Çok güzel yazmışsın,sana kesinlikle katılıyorum.Bbekler herşeyi hissediyor sen bu şekilde rahatladığın için bebeğinin yeme düzeni de nasıl rahatlayacak gör bak! Pirinç unu şekerli unlu gıdalar yıyerek kilo almış bir bebekten bin kat iyidir sağlıklı gıdayı az alan ama daha zayıf bebek. Bebeğin kilolu olmasının sağlıklı olduğu anlamına gelmediğini herkes basbas bağırıyor. Sağlığı yerinde çok şükür madem, daha ne isteyelim ki... Maaşallah.

Benim yavrucuk 8,500 kg.Boy:75 cm. İstemediğinde hiç ısrar etmiyorum. Unlu şekerli bir gıda asla vermiiyorum. Hep sebze,az meyve.Bulgur,et,yumurta,peynir!+Anne sütü ağırlıklı.

benim bildiğim kadarı ile sebzelerde çok düşük miktarda demir var.devede kulak hesabı. asıl demirler karaciğer,tet gibi ürünlerde oluyor. ama yeteri kadar demir alımı için de çok fazla tüketmek gerekiyor. o da öxellikle bebek için mümkün değil.
bence önce tahlil yapılmalı.
ben ara sıra veriyorum. çünkü oğlumda kabızlık yapıyor.

canim su an bu demir isini arastiriyordum bende, evet kabizlik yapiyormus, burda kimse kullanmiyormus okudugum kadariyla farkli durumlar soz konusu degilse.
sen ne veriyorsun bebegine bilmiyorum ama ben oglen sebze veriyorum icine makarna pirinc veya patates 3 unden birini 3te1 seklinde oyle boyle koyuyorum 2-3 cesit sebze ve 20 gr et turu ve yag 200 gr olcak sekilde oglen bunu yiyor.haftada 1kerede et yerine yarim yumurta.birde tahil karisitiryorum 2 kasik veya onun yerine mercimek yada nohut :17: aksama dogruda yine 2-3 cesit meyveyi karisitirip veriyorum 125 gr. bazen meyvenin icine havuc kereviz balkabagi vs haslayip karistiriyorum veya s1k1p karistiriyorum.biskuvi tozuyla gluten iceren.
yeterli aliyordur diye dusunuyorum :) ama kontrole gidince sorcam yinede bakalim ne diycekler.cunku fazla demir alimida benim bildigim iyi degil.

bak bide bunu buldum;

Bebeğin demir ihtiyacı da karşılanmalıdır. Çünkü demir içeren besinler bebeğin birçok açıdan gelişimi için gereklidir. En başta da fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından faydalıdır. Bebek katı gıdalara tamamen geçtikten sonra bebeğin demir ihtiyacını eksiksiz karşılamak gerekir. Çünkü bebek sadece anneden emerek beslendiği zaman demir ihtiyacını anne sütünden karşılamaktaydı. Dolayısıyla demir içeren besinleri ihmal etmemek gerekir.
Demir içeren besinler ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirler. Diğer yandan hemoglobin miktarını artırarak vücudun oksijen seviyesini ayarlarlar. Demir eksikliği durumunda bebekte enerji eksikliği, halsizlik, çabuk hastalanma, güçsüzlük gibi sorunlara yol açar.
Bebeğe verilebilecek demir içeren besinler yağsız et, hububatlar, yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveleri örnek olarak verebiliriz. Bebeğe meyve olarak portakal ve mandalina gibi meyveler verilmesi faydalı olur. Çünkü bu tür meyveler bebeğin aldığı demirin faydasını daha da artırırlar. Pekmez de bebeğin demir ihtiyacını karşılayabilecek bir besindir. Sabahları bebeğe bir şeker kaşığı pekmez yedirmek oldukça faydalıdır.

Son düzenleme:
Bebeğimizle birlikte ev düzenimiz kalmadı. Biz benim ailemin yanına geldik.Orada kalıyoruz. Onlar 3 kişi ,Biz 3 kişi Ev zaten küçük. Ben genç kızlığımda kaldığım odayı kapattım.Bebeğe bir beşik koyduk. Eşim bazen eve geçiyor bazen tek kişilik bir yatak var ona sıkışıyoruz:))

evet bizim menfaatimiz için ama zor oluyor . Kendi ailemde olsa sıkılıyorum. Ev ev üstüne olmazmış gerçekten doğru.

Dün kızımı uyutmaya geçtim zaten saat 22.30 gibi ancak uykuya geçiyoruz. Tamda dalmazsa yarım saat bir uyanıyor tekrar sallamak gerekiyor. benimkinin cadılığı tuttu .İkinci dişi çıkarıor sanırım onunda etkisi .Direniyor ama gözü kapalı .Biraz uyuyor tekrar kedi kendine söylenmeye başlıyor.Annem girdi odaya zaten birini farketsin kapıda hemen döner bakar. Bu annemi görünce hemen hareketlendi. Tabi annem niye zorluyorsun bilmem ne deyince iyice ayaklandı. Bababm kapıya geldi. uykuya dalmaya çalışan kız uyumak istemeyen ama annesi tarafından zorlanan kız oldu.. annemin kucağına attım kızı al dedim naparsan yap.

İşin birde bu tarafı olacak .bizim bebğimiz üzerinde sözümüz kalmayacak.Çünkü arka taraftan gelen müdaheleyi çocuk görünce sende kitlenip kalıyorsun.

Ben uyurken emziriyordum.Tabi emmeden içeri gitti. Benim göğüste süt birikti. Gece akmış hep uyandımki. Kızımı emziremeden uyudum tabi. Gece 4,30 a kadar hiç emmeden yatmış oldu.çSinirim bozuldu üstüme akan sütü görünce :(

eşimle konuşuyorum ev kiralayalım yakınlarına diye. Kiralar yükek olduuna yanaşmıyor. Normalde erkekler rhat edemez ben kendi ailemden rahatsız oluyor duruma düşüyorum ...Ne yapmam lazım ya çok canım sıkılıyor :14:

Bebeğimizle birlikte ev düzenimiz kalmadı. Biz benim ailemin yanına geldik.Orada kalıyoruz. Onlar 3 kişi ,Biz 3 kişi Ev zaten küçük. Ben genç kızlığımda kaldığım odayı kapattım.Bebeğe bir beşik koyduk. Eşim bazen eve geçiyor bazen tek kişilik bir yatak var ona sıkışıyoruz:))

evet bizim menfaatimiz için ama zor oluyor . Kendi ailemde olsa sıkılıyorum. Ev ev üstüne olmazmış gerçekten doğru.

Dün kızımı uyutmaya geçtim zaten saat 22.30 gibi ancak uykuya geçiyoruz. Tamda dalmazsa yarım saat bir uyanıyor tekrar sallamak gerekiyor. benimkinin cadılığı tuttu .İkinci dişi çıkarıor sanırım onunda etkisi .Direniyor ama gözü kapalı .Biraz uyuyor tekrar kedi kendine söylenmeye başlıyor.Annem girdi odaya zaten birini farketsin kapıda hemen döner bakar. Bu annemi görünce hemen hareketlendi. Tabi annem niye zorluyorsun bilmem ne deyince iyice ayaklandı. Bababm kapıya geldi. uykuya dalmaya çalışan kız uyumak istemeyen ama annesi tarafından zorlanan kız oldu.. annemin kucağına attım kızı al dedim naparsan yap.

İşin birde bu tarafı olacak .bizim bebğimiz üzerinde sözümüz kalmayacak.Çünkü arka taraftan gelen müdaheleyi çocuk görünce sende kitlenip kalıyorsun.

Ben uyurken emziriyordum.Tabi emmeden içeri gitti. Benim göğüste süt birikti. Gece akmış hep uyandımki. Kızımı emziremeden uyudum tabi. Gece 4,30 a kadar hiç emmeden yatmış oldu.çSinirim bozuldu üstüme akan sütü görünce :(

eşimle konuşuyorum ev kiralayalım yakınlarına diye. Kiralar yükek olduuna yanaşmıyor. Normalde erkekler rhat edemez ben kendi ailemden rahatsız oluyor duruma düşüyorum ...Ne yapmam lazım ya çok canım sıkılıyor :14:

işin zor canım ayrı yaşamaya alışınca tekrar aile yanına dönmek sıkıyor insanı ev küçük düzen yok diyorsun zor valla siz ev bulmaya çalışın sen küçük falanda olsa kiralık ev bul erkekler kadınlar bir şeyi isterse mecbur kabul eder benim kızımda gündüzleri annemde bende işten çıkınca oraya gidiyorum yemek falan yiyorumeşimin gelmesini bekliyorum üzerimde ,iş kıyafetleri inan sıkılıyorum istediğim gibi oturamıyorum kendi evim değil anne babam da olsalar olmuyor kendi evin kendi düzenin en güzeli

işin zor canım ayrı yaşamaya alışınca tekrar aile yanına dönmek sıkıyor insanı ev küçük düzen yok diyorsun zor valla siz ev bulmaya çalışın sen küçük falanda olsa kiralık ev bul erkekler kadınlar bir şeyi isterse mecbur kabul eder benim kızımda gündüzleri annemde bende işten çıkınca oraya gidiyorum yemek falan yiyorumeşimin gelmesini bekliyorum üzerimde ,iş kıyafetleri inan sıkılıyorum istediğim gibi oturamıyorum kendi evim değil anne babam da olsalar olmuyor kendi evin kendi düzenin en güzeli

kızlar size bişiy diim izin verin ,benim ailem yurt dışında ,skype le konuşuyoruz ve yılda bi kere gidebiliyorum yanlarına:2:ya da aylem geliyor ,herkes çalışıyor .:43:çok özlüyorum onları,gençsiniz eşinizle bebekle tek başına kalmak istiyorsunuz ,anlıyorum,ama aylenizin annenizin babanızın kıymetini bilin,benim gibi yılda 1 kere görseydınız ne yapardınızzzzzz

kızlar size bişiy diim izin verin ,benim ailem yurt dışında ,skype le konuşuyoruz ve yılda bi kere gidebiliyorum yanlarına:2:ya da aylem geliyor ,herkes çalışıyor .:43:çok özlüyorum onları,gençsiniz eşinizle bebekle tek başına kalmak istiyorsunuz ,anlıyorum,ama aylenizin annenizin babanızın kıymetini bilin,benim gibi yılda 1 kere görseydınız ne yapardınızzzzzz

Ya canım Onların hakkı ödenmez kesinlikle. Şu an içim o kadar rahat çalışıyorum neden Annemin sayesinde. Ama aynı evi paylaşmak farklı bir boyut. Çocuğuna her hareketine karışılması bu annen olunca daha yoruyor. Çünkü birey desem alınıyor bozuluyor .Aklına başka şey gelir diye üzülüyorum.Bu sefer çocukta anne etkisi kalmayacak diyede endişeleniyorum.Tamam anne-baba çok öenmli ama herkesin evi ayrı olmalı bunu anladım.

Sen tabiki gurbette olduğun için duygular farklı şuan. Özlem içindesin. Benim yakınmam şımarıklık gibi geliyor olabilir ama ailende olsa senin kendi ev düzenin olduysa sonra tekrar ailenle birlikte olmuyor..

Çözüm ancak bizim ev bulup taşınmamız onada eşim yanaşmıyor komik değil mi:) Onun keyfi keyif tabi.ikimiz kalsak eşimede iş düşecek burda kalabalık içinde onun yardımına gerek duymuyorum ..

Merhaba arkadaşlar,
Kızım 1,5 ay önce alt dişlerini patlattı. Sonrasında üst dişlerin gelmesi gerekiyor. Hala görünürde birşey yok. Diş çıkartan arkadaşlarım, sizlerde durum nasıl? Ne kadar zaman sonra üst dişler patladı acaba?
Sevgiler.

aynı dert bizdede var benim evim eşimle benim işime çok yakın ama kv ye bebişimi götürüyoruz oda çokuzak günde çocuk bizmle birlikte 30 eşimle bende 60 km yapıyorduk hele birde istanbul trafiğinde mecbur gelgit olmasın diye orada kalıyorduk ev ev üzerine sığıntı gibi

mecbur bakıcı bulduk hiç içim ve maddi durumum el vermesede bebeğime bakıcı bakıyor.

aslında annem çok yakın bana ama annem benim bebiğime bakmıyor ablamlarınınkine bakıyor
birinin 2 diğerinin 1 çocuğunu büyüttü benim oğlum fazla geldi ona. eşime karşı başımı öne eğdiler bu yaptıklarını unutmaayacağım onların. annemde babamda hepinizin 1 çocuğuna bakacağım dedi ama bana gelince yapmadı kiracıyım üzerine birde bakıcı parası veriyorum ama hiç birinin benim evladımın üzerinde hakkı yok.
anlayacağınız herkesin derdi ayrı:(

Çok güzel yazmışsın,sana kesinlikle katılıyorum.Bbekler herşeyi hissediyor sen bu şekilde rahatladığın için bebeğinin yeme düzeni de nasıl rahatlayacak gör bak! Pirinç unu şekerli unlu gıdalar yıyerek kilo almış bir bebekten bin kat iyidir sağlıklı gıdayı az alan ama daha zayıf bebek. Bebeğin kilolu olmasının sağlıklı olduğu anlamına gelmediğini herkes basbas bağırıyor. Sağlığı yerinde çok şükür madem, daha ne isteyelim ki... Maaşallah.

Benim yavrucuk 8,500 kg.Boy:75 cm. İstemediğinde hiç ısrar etmiyorum. Unlu şekerli bir gıda asla vermiiyorum. Hep sebze,az meyve.Bulgur,et,yumurta,peynir!+Anne sütü ağırlıklı.

Hangi sebzeleri veriyosun canim?

bizde de hala anne sutu agirlikta, acaba ek gidasini az mii veriyorum diyorum bazen

sabahlari yumurta sarisinin yarisini yiyor biz kahvalti yaparken, tam olarak kahvalti hazirlamadim daha

sonra yogurt,meyve puresi ve sebze puresi

purelerine irmik yada yulaf katiyorum

daha hic et vermedim, sebze olarak da kabak havuc bezelye patates verdim yesil fasulye vermeyi denedim gaz yapti oyuzden korkuyorum karnibahara ispanaga falan gecmeye...

sebzeyle arasi iyi de meyveyle degil ne armut seviyor ne elma icine muz katarsam felan oyle yiyor anca... yada anne sutu yulaf falan iyice karistirirsam,anlamadim hafif eksi tadi sevmiyor heralde.. bazen avokado yiyor bi ton oyunla:)

Back
X