ya 5 kilo aldm ama ne basen ne popo, sadece öne dogru uzayan sipsivri bi gobek var. Hissediyorum sirtimi zorladigini, Yani karsidan bakildiginda hala hamile gbi gorunmuyorum ama yandan bakinca heran dogurabilirmisim gbi gorunuyoMagnezyum sadece belime siddetli giren kramplari azaltti ama agrilarim aynen devam ediyo. Kendimi yorsamda agriyo hicbise yapmadan yatsamda.. Haftaya doktor randevum var, sorcam bakalm ??:44:
CAnım moralini hiç bozma. Benim de 50 lik 154 çıktı. P.tesi 100 lük yaptıracağım tekrar. İnsülin e gerek duyacak kadar yüksek değil gibi senin sonuçların. Güzel bir diyetle kontrol altına alınıyor herşey, d,yet dediğimde 2000 küsür kalorilik sadece şeker ve şekerli yiyeceklerden eksik bir diyet zaten aç klamıyorsun. Eltimin de çok çok yüksek çıkmıştı hatta yükleme sırasında bayılmış o derece yani, sonra diyet yaparak kontrol altına alndı herşey. Onu da dr çok korkutmuştu ölüme bile giebilir diye ama o en en son olasıklık Allah korusun. Sanırım dr. lar öyle söylüyorlar ki gerçekten ciddiye alalım ve diyeti uygulayalım diye. Çünkü eltim de der ölür demese ben yine dikkat etmezdim yer içerdim diye. Bence şuan dinleyeceğin dahiliyeci olmalı :)))
Ben de her gün bir fotosunu çekip gün gün büyümesini izlemeyi düşünüyorum. Babası demişti ne kadar değiştini anca öyle anlarız diye, çünkü insan ilk bebeklik hallerini falan unutuyor o kadar hızlı değişiyorlar ki :)))
o ilklerden birisi benim..bende ilk torun olmamdan dolayı babaannem ve dedem her dediğimi yapardı, halada yaparlar..gözlerimin içine bakarlar..Allah razı olsun..ama annem ve babamda bir o kadar diktatör ve disiplinliydi..bilirdim büyüklerin yanında her dediğim olacak ama onlar olmadığı zaman evetse evet hayırsa hayır..çocuklar o kadar akıllı ki onu çok güzel ayırt ediyor..bir çocuğa disiplinde lazım sevgide..annem ve babam bu durumu bildikleri için babaannemlerin yanında birşeye müdahale etmezlerdi..onlara bırakırlardı..onların istemediği bişey olursa siz izin verdiniz ben karışmıyorum derdiler ve sorun çıkmazdı..çok şımarık büyüdüm ama bir o kadarda ağır başlı ve akıllıydım.. işte o dengeyi kurabilirsek ne mutlu bize..
Aynen canım bu konu da endişelenmekte haklısın. Yeğenime de bizimkiler çok yüz veriyor valla ben lafımı esirgemiyorum alınırsalar da alınırlar. Yüz vermeyin ablam kızdığında hayır dediğinde taraflığını almayın diyorum tabi dinleyen kim azarı işitiyorlar sonra daEğer eşim bana uyup da hemen çocuk yapsaydık bizimki de her iki taraftan da ilk torun olacaktı iyi ki olmadı. zamanında bize neler ettiler şimdi torunlarına kıyamıyorlar
Evet o kadına ben de sinir oldum bi de takmış altınları şıkır şıkırAy bu arada Tv. de Evim Şahane yi izliyorum. Kadın dedli etti beni , nereye girse eşiantiyon alıyor zorla, kadına dükkandan bir şey veremeyiz ama ikramlık şekerlerimizden verelim diyorlar, şekerlikle birlikte atıyor çantasına. Ne görse Ayyy Süpeeeerrrr diyip çığlık atıyo. bİr de altınları donatmış, kollar, boyun, kulakalr falan. Allah vere de inşallah programdan sonra soyulmazlar. İzlerken hep bu aklımdaydııı hee. Tabi bu arada ben sinir olduğum halde ne diye oturup ısrarla izliyosam onu da bilemedim yaa:)))
Bir de bebişlerimizin hıçkırıkları aynen şöyle oluıyormuş canlarım benim
26 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
( sadece videonun linkini alamadım yafff )
cok sagol canm insallah sadece bukadarla kalir daha artmaz..belkide sadece karnın büyümesinden dolayı o ağrıların canım..en iyisi doktoruna danış..fazla kilo almamışsın 5 kilo gayet iyi..tekrar geçmiş olsun
. Coook gecmis olsun insallah bise yoktur dua edelim baska siginacak kimimiz var. Allah yardimcn olsun sen icini ferah tut..bende haberler iyi değil ama sizinle paylaşmazsam rahat edemiyorum( dün kasığım bugün de biraz karnım ağrıyodu. dr. u aradım. idrar tahlili istedi. hastaneye gittim. sigortadan faydalanmak için dr muayene edip idrar tahlili yazıyor dediler. başka bir dr a muayene oldum. bebeğin suyu azalmış dedi. ilerleyen haftalarda gelişme geriliği olucakmış. nst yaptırdı, rahim kasılması yok dedi. riskli gebelik uzmanı takibe alsın seni dedi. cidden korkmaya başladım. 4 lü testimde problem çıkmıştı biliyosunuz.amniyo yaptırmadım ona rağmen suyu azalmış. bebekte problem olursa su azalırmış. içime kurt düştü. Allahım inş sorun yoktur yavrumda.23. hafta çok erken su azalması için. Rabbim yardım etsin dua edin nolur ((
mahserta ben de diyet yapıyorum benim seninki gibi hemen hemen ilk diyet yaptığımda baya bir başım döndü şimdi dahaa iiim ama bazen açıkçasıı şekerli yemesem de kaçırıyorum 20 sinde dr gidicem tekrardan şeker yüklemesi yapılıcak düşmezse banada insülün dediler umarım öyle bişeye gerek kalmaz
Herkese meraba bayanlaröncelikle hasta olan arkadaşlarıma allahtan şifa diliyorum.. ben iki gündür okul tekrar başladım özlemişim çalışmayı ama çok zorlanıyorum artık istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum En kötüsü bugün uyandığımda aynaya bi baktım yüzüm balon gibi,ellerim kocaman,ayaklarım kocaman geçen sene ayağıma büyük olan ayakkabım bile ayağımdan geçmedi çok moralim bozuldu okula varınca ayaklarımın acısından ağladım artık .... tuzu kesmek falan hikaye sanırım napıcam ben bilmiyorum bunalımlardaayım
işte ben annen ve baban gibi olabilir miyim bilmiyorum:)) yani susabilir miyim..
annem ve babama da cok kızıyorum ben yeğenlerimi cok şımartıyolar diye.. cünkü anne babaya yaptıramadığı şeyleri cocuklar genelde büyüklere yaptırıyorlar artık tavizi kim veriyorsa.. anne baba hayır diyosa bişeye başkası karışmamalı kim olursa olsun.. ben böyle düşünüyorum. cocuklar cok akıllılar evet ve taviz veren tarafı kullanıyorlar.. kayınvalidem bi gün dedi ki torunum olsun (elinde kahve fincanı vardı icilmiş) vercem eline bunu at yere dicem dedi.. ben de kusura bakma anne ama ben böyle bişeye izin veremem dedim.. bugün senin evinde yapar, ertesi günü başkasının evinde.. ben nasıl başa cıkıcam o cocukla dedim..
benim işim zor anlayacağın kara kara düşünüyorum napıcam diye.. sinir harbi cok bana..
evet işte bizde de aynı şey oluyor.. parka parka diye tutturuyolar hava soğuk.. anneleri hayır diyor hava soğuk gidemezsiniz.. sonra bizimkiler iyice tutturuyor ağlamaya başlıyolar. babam dayanamıyor tamam hadi hazırlanın götüreyim diyor. eee noldu şimdi.. o annenin otoritesi güme gitti.. ben buna dayanamıyorum işte. anne hayır diyosa hayırdır ya.. dede babanne annane kimse karışmıycak arkadaş.. müdehale etmiycek.. cocuk ondan sonra annesine yaptıramadığını dedesine ya da diğerlerine yaptırmaya calışıyor cünkü biliyor ki onlar yapacak.. bir de söylüyorlar ya bunu.. sen yapmassan yapma dedem yapar..
hele kücük yeğenim istediği şey olmayınca saatlerce ağlardı. annesi direnirdi yapmamak icin ama abim saolsun ağlayınca dayanamaz yapardı istediğini. bir gün demiş ki bizim bilmiş.. bir oyuncak istiyomuş annesi demiş ki alamayız kızım paramız yok.. hıı sen almassan almaa ben ağlarım babam dayanamaz alır.. ben bu olayı duyduğumda cocukları ne kadar ciddiye almamız gerektiğini bir kez daha anlamıştım.. büyükler anlamıyor hafife alıyor cocuk deyip geciyor ama öyle değil işte..
bende haberler iyi değil ama sizinle paylaşmazsam rahat edemiyorum( dün kasığım bugün de biraz karnım ağrıyodu. dr. u aradım. idrar tahlili istedi. hastaneye gittim. sigortadan faydalanmak için dr muayene edip idrar tahlili yazıyor dediler. başka bir dr a muayene oldum. bebeğin suyu azalmış dedi. ilerleyen haftalarda gelişme geriliği olucakmış. nst yaptırdı, rahim kasılması yok dedi. riskli gebelik uzmanı takibe alsın seni dedi. cidden korkmaya başladım. 4 lü testimde problem çıkmıştı biliyosunuz.amniyo yaptırmadım ona rağmen suyu azalmış. bebekte problem olursa su azalırmış. içime kurt düştü. Allahım inş sorun yoktur yavrumda.23. hafta çok erken su azalması için. Rabbim yardım etsin dua edin nolur ((
işte ben annen ve baban gibi olabilir miyim bilmiyorum:)) yani susabilir miyim..
annem ve babama da cok kızıyorum ben yeğenlerimi cok şımartıyolar diye.. cünkü anne babaya yaptıramadığı şeyleri cocuklar genelde büyüklere yaptırıyorlar artık tavizi kim veriyorsa.. anne baba hayır diyosa bişeye başkası karışmamalı kim olursa olsun.. ben böyle düşünüyorum. cocuklar cok akıllılar evet ve taviz veren tarafı kullanıyorlar.. kayınvalidem bi gün dedi ki torunum olsun (elinde kahve fincanı vardı icilmiş) vercem eline bunu at yere dicem dedi.. ben de kusura bakma anne ama ben böyle bişeye izin veremem dedim.. bugün senin evinde yapar, ertesi günü başkasının evinde.. ben nasıl başa cıkıcam o cocukla dedim..
benim işim zor anlayacağın kara kara düşünüyorum napıcam diye.. sinir harbi cok bana..
Bu olayı biz anca torunlarımız olunca anlayabileceğiz :))) Benim kayınvalidem de yeğenimize ki ilk torun, gık dese hemen nazına gider alır kucağına falan. Annesi hayır diyor vermiyor birşeyi başlıyor ağlamaya ama babanenesi ya da dedesi varken yapıyor özellikle bunu. Ben olduğumda yapamıyor o kadar biliyor ki ben de annesi gibi davranıyorum hiç uğraşmıyor. Ama k.validem varsa basıyor yayagarayı , diyıoruz ilgilenme sen varsın diye yapıyor kıyamıyorum ama diyor. Siz de anlıycaksınız diyor. Biz ne kadar anlatmaya çalışsak da yarın senin zararına olacak bunlar diye ama ı ııııhhh o ağlarken ben nasıl ilgisiz olayım diyor. Dün çok komikti bizdeydi eltim le k.validem bizim velet ( kendisi 1,5 yaşında bu arada ) fortmantoyu karıştırıyor falan. Annesi kızdı geçti odaya. Bastı çığlığı bizimki annemi de tembihliyoz ama gitme sakın diye. neyse bir 5 dk. ağladı orada baktı kimse ilgilenmiyo babanne gelmedi geldi odanın kapısında attı kendini yere yerde ağlıyor. Baktı gene bizden tık yok, gözde de bir damla yaş yok tabii kalktı hemen şirinlik yapıyor. :))))
Trt 1 de Süper Dadı vardı sanırım yenisi çekilmiyo ama söz dinlemeyen felaket derecede yaramaz , aksi olan çocuklar 1 hafta içinde inanaılmaz bir değişim geçirip koyulan kuralların hepsine uyuyorlar kuzu kuzu. Önemli olan çocuklara kural koyunca kararlı olmak ve de uygulatabilmek işte. Ben de inşallah koyduğum kuralları uygulattırabilirim. K.valideme ve k.pedere amaninnnn bizim ki ikinci torun olmasına rağmen çok beklettiği için daha da bir kıymetli olur. Eltim de diyor bizimkini görüyorsun senin halini düşünemiyorum diye. Ben ufaktan ufaktan yolunu yapmaya çalışıyorum şimdiden ama bakalım neler yaşayacağız.
evet işte bizde de aynı şey oluyor.. parka parka diye tutturuyolar hava soğuk.. anneleri hayır diyor hava soğuk gidemezsiniz.. sonra bizimkiler iyice tutturuyor ağlamaya başlıyolar. babam dayanamıyor tamam hadi hazırlanın götüreyim diyor. eee noldu şimdi.. o annenin otoritesi güme gitti.. ben buna dayanamıyorum işte. anne hayır diyosa hayırdır ya.. dede babanne annane kimse karışmıycak arkadaş.. müdehale etmiycek.. cocuk ondan sonra annesine yaptıramadığını dedesine ya da diğerlerine yaptırmaya calışıyor cünkü biliyor ki onlar yapacak.. bir de söylüyorlar ya bunu.. sen yapmassan yapma dedem yapar..
hele kücük yeğenim istediği şey olmayınca saatlerce ağlardı. annesi direnirdi yapmamak icin ama abim saolsun ağlayınca dayanamaz yapardı istediğini. bir gün demiş ki bizim bilmiş.. bir oyuncak istiyomuş annesi demiş ki alamayız kızım paramız yok.. hıı sen almassan almaa ben ağlarım babam dayanamaz alır.. ben bu olayı duyduğumda cocukları ne kadar ciddiye almamız gerektiğini bir kez daha anlamıştım.. büyükler anlamıyor hafife alıyor cocuk deyip geciyor ama öyle değil işte..
bende haberler iyi değil ama sizinle paylaşmazsam rahat edemiyorum( dün kasığım bugün de biraz karnım ağrıyodu. dr. u aradım. idrar tahlili istedi. hastaneye gittim. sigortadan faydalanmak için dr muayene edip idrar tahlili yazıyor dediler. başka bir dr a muayene oldum. bebeğin suyu azalmış dedi. ilerleyen haftalarda gelişme geriliği olucakmış. nst yaptırdı, rahim kasılması yok dedi. riskli gebelik uzmanı takibe alsın seni dedi. cidden korkmaya başladım. 4 lü testimde problem çıkmıştı biliyosunuz.amniyo yaptırmadım ona rağmen suyu azalmış. bebekte problem olursa su azalırmış. içime kurt düştü. Allahım inş sorun yoktur yavrumda.23. hafta çok erken su azalması için. Rabbim yardım etsin dua edin nolur ((
heheh eltimin velette k.pede işten geldiği gibi kapıda bekliyor, biliyor ki dedesi onu gezdirecek hemen açıyor kolları. Ama ne babasına ne eşime yapıyor bunu sadece kayınpedere. Otomatiğe bağladı artık dede gelecek beni gezdirecek :)))
O ağlayarak dediğini yaptırma olayı çok fena inşallah hiçbirimiz yaşamayız. Kuzenimin kızı rezil ederdiş annesini çarşıda pazarda. İstedikleri başa gelecekler bilindiği için alınır alınır, en son bir şey artık yeter deyip alınmaz ooooooooff seyreyle gümbürtüyü. " İmdaaat beni kaçırıyorlar " a kadar varan bir ağlama seansı geçiriliyor. Annesi kaç kere polisler falan geldi kimse inanmadı bana diyor kimliğini gösterince inanıyorlardı diyor. O derece inandırıcı oynuyormuş bir de sıpa :)))
Çol güldüm canım ya Allah iyiliğini versin emi. Ben de geçen sabah eşimin uyanmasına yakındı baya bir tepikliyordu bizimki de, aldım eşimin elini karnıma koydum. Bizimki öyle bir tepik attı ki adam nasıl hopladı yataktan noluyo yaw diye. Dedim oğlun uyandırdı seni diye. Baya kuvvetlendi artık falan dedi sonra bunun için mi uyandırdın yaw deyip döndü uyudu tekrar. Hahah ama o hopladığı anı görmek paha biçilmezdi yani :)))
Artık işten ayrılmak istiyorum çok yoruldum
Ayak bileklerim ağrıyor
Kızlar bu karındaki sertleşme bende gece oluyo bi uyanıyorum sagımdan soluma dönemiyorum kasılıorum resmen ama nekadar süreli oluyo onu bilmiyorum
Kızlar bu karındaki sertleşme bende gece oluyo bi uyanıyorum sagımdan soluma dönemiyorum kasılıorum resmen ama nekadar süreli oluyo onu bilmiyorum
heheh eltimin velette k.pede işten geldiği gibi kapıda bekliyor, biliyor ki dedesi onu gezdirecek hemen açıyor kolları. Ama ne babasına ne eşime yapıyor bunu sadece kayınpedere. Otomatiğe bağladı artık dede gelecek beni gezdirecek :)))
O ağlayarak dediğini yaptırma olayı çok fena inşallah hiçbirimiz yaşamayız. Kuzenimin kızı rezil ederdiş annesini çarşıda pazarda. İstedikleri başa gelecekler bilindiği için alınır alınır, en son bir şey artık yeter deyip alınmaz ooooooooff seyreyle gümbürtüyü. " İmdaaat beni kaçırıyorlar " a kadar varan bir ağlama seansı geçiriliyor. Annesi kaç kere polisler falan geldi kimse inanmadı bana diyor kimliğini gösterince inanıyorlardı diyor. O derece inandırıcı oynuyormuş bir de sıpa :)))
Artık işten ayrılmak istiyorum çok yoruldum
Ayak bileklerim ağrıyor
moralim bozuk.2 gündür uyuyamıyorum.şeker yüklememi yaptırdım.50 gr 155 çıktı.yüksek dedi dr ve 100 gr lık istedi.onun sonucu da;
açlık 72
1 saat 203
2 saat 150
3 saat 78 çıktı.doktorum 2. değerimin çok yüksek olduğunu ve insüline başlayabiliriz dedi.çünkü yüksek şeker doğmadan çocuk ölümüne neden olabiliyor dedi.sonra beni dahiliyeye yönlendirdi.dahiliyeci de 2 hafta diyet yap.sonrasında karar verelim.kesin birşey söyleyemem dedi.kafam karıştı.benim durumumda olan veya bu konuda bilgisi olan var mı aranızda?hergün yeni birşey çıkıyor.ne zormuş bu hamilelik(
peki cnm sen sordunmu dr a vs bi tehlikesi olmaz dimi? saatte 5 den fazla böyle kasılmalar olursa doğum demekmiş, benim dün 3 saat içinde 2 kere oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?