- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
gecmis olsun canim. ben kizimda son haftalarda feci kramplarla ugrastim o magnezyum hapina ragmen ayagima bir kramp girerHayırlı cumalar güzel anneler. Hasta olan herkese çoooook çok geçmiş olsun. En kısa zamanda toparlarsınız inşallah. Benimde inanılmaz sırtm ağrıyo, hergün biraz daha fazla ağrıdığını hissediyorum, belimi söylemiyorum bile. Sanki kerpetenle omurgamı söküyolar. Şuan ağlıycam nerdeyse sinirim bozuldu sabahtan beriDoktor belimin krampları icin magnezyum vermisti, hafifletti diyodum sanki ilk basta ama kendimemi nazarm degdi napti anlamadm. Smdi böyleysem iki ay sonra ne olur halim düşündükce ahlanıp vahlanıyorum. Tabi bunada şükür evladm saglıklı olsn da ben razıyım herseye. Cennet boşuna serilmiyomuş ayaklarımızın altına
birkac sn ye surerdi. tabi o birkac sn beni olduruyordu Allah yardim etsin.
canim beimileri yazayim 86 189 142 sinirlari yazayim 90 190 160 senin 2. yuksek cikmismoralim bozuk.2 gündür uyuyamıyorum.şeker yüklememi yaptırdım.50 gr 155 çıktı.yüksek dedi dr ve 100 gr lık istedi.onun sonucu da;
açlık 72
1 saat 203
2 saat 150
3 saat 78 çıktı.doktorum 2. değerimin çok yüksek olduğunu ve insüline başlayabiliriz dedi.çünkü yüksek şeker doğmadan çocuk ölümüne neden olabiliyor dedi.sonra beni dahiliyeye yönlendirdi.dahiliyeci de 2 hafta diyet yap.sonrasında karar verelim.kesin birşey söyleyemem dedi.kafam karıştı.benim durumumda olan veya bu konuda bilgisi olan var mı aranızda?hergün yeni birşey çıkıyor.ne zormuş bu hamilelik(
bana dr dediki herhangi ikisi yuksek olursa o zaman sekerin var deriz. yinede seni yaniltmayayim ama
bende perhizi dusun 2 hafta , limonu bol ic tatlidan hamur isinden kizartmadan uzak dur. aksam belli saatlerde yemegi kes
yesende hafif meyvalar ye. muzun seker orani yuksek onu yarim ye.
bunlari yapip tekrar olctur bakalim o zaman belli olur. sonunda insulin kullansan bile uzulme cunku bu hastalik gebelik bitince
gidecek. Allah sifa versin.
Ben tr deyken e bebek sitesinden vitamalt almistim. sorun yasamadim bu arada vitamalt cok iyi sut yapiyor kizlarKızlar hangi int. sitelerinden güvenli alışveriş yapıyorsunuz?
Kargonuz kaç günde geliyor.???
Bende internetten alışveriş yapmak istiyorum ama güvenemiyorum.
Bana önereceginiz siteleri yazabilirmisinizzzzzzzzzzzzz
aklinizda bulunsun.
canim bu konuda cok haklisin. bizim suan karisanimiz gorusenimiz yok ama sanirim kari koca biz cok yumusagizişte ben annen ve baban gibi olabilir miyim bilmiyorum:)) yani susabilir miyim..
annem ve babama da cok kızıyorum ben yeğenlerimi cok şımartıyolar diye.. cünkü anne babaya yaptıramadığı şeyleri cocuklar genelde büyüklere yaptırıyorlar artık tavizi kim veriyorsa.. anne baba hayır diyosa bişeye başkası karışmamalı kim olursa olsun.. ben böyle düşünüyorum. cocuklar cok akıllılar evet ve taviz veren tarafı kullanıyorlar.. kayınvalidem bi gün dedi ki torunum olsun (elinde kahve fincanı vardı icilmiş) vercem eline bunu at yere dicem dedi.. ben de kusura bakma anne ama ben böyle bişeye izin veremem dedim.. bugün senin evinde yapar, ertesi günü başkasının evinde.. ben nasıl başa cıkıcam o cocukla dedim..
benim işim zor anlayacağın kara kara düşünüyorum napıcam diye.. sinir harbi cok bana..
evet işte bizde de aynı şey oluyor.. parka parka diye tutturuyolar hava soğuk.. anneleri hayır diyor hava soğuk gidemezsiniz.. sonra bizimkiler iyice tutturuyor ağlamaya başlıyolar. babam dayanamıyor tamam hadi hazırlanın götüreyim diyor. eee noldu şimdi.. o annenin otoritesi güme gitti.. ben buna dayanamıyorum işte. anne hayır diyosa hayırdır ya.. dede babanne annane kimse karışmıycak arkadaş.. müdehale etmiycek.. cocuk ondan sonra annesine yaptıramadığını dedesine ya da diğerlerine yaptırmaya calışıyor cünkü biliyor ki onlar yapacak.. bir de söylüyorlar ya bunu.. sen yapmassan yapma dedem yapar..
hele kücük yeğenim istediği şey olmayınca saatlerce ağlardı. annesi direnirdi yapmamak icin ama abim saolsun ağlayınca dayanamaz yapardı istediğini. bir gün demiş ki bizim bilmiş.. bir oyuncak istiyomuş annesi demiş ki alamayız kızım paramız yok.. hıı sen almassan almaa ben ağlarım babam dayanamaz alır.. ben bu olayı duyduğumda cocukları ne kadar ciddiye almamız gerektiğini bir kez daha anlamıştım.. büyükler anlamıyor hafife alıyor cocuk deyip geciyor ama öyle değil işte..
aslinda hataliyiz daha dik durmamiz lazim. ben dikkat etmeye calisiyorum hareketlerime. Illaki olmayacak seyleri yapamiyoruz
onunda sebeplerini anlatiyoruz ama cok sabir isi gercekten.
bazen sabir tasi catliyor tabi. bagiriyorum. oda cok icli bir cocuk, zor anlayacagin.
bende haberler iyi değil ama sizinle paylaşmazsam rahat edemiyorum( dün kasığım bugün de biraz karnım ağrıyodu. dr. u aradım. idrar tahlili istedi. hastaneye gittim. sigortadan faydalanmak için dr muayene edip idrar tahlili yazıyor dediler. başka bir dr a muayene oldum. bebeğin suyu azalmış dedi. ilerleyen haftalarda gelişme geriliği olucakmış. nst yaptırdı, rahim kasılması yok dedi. riskli gebelik uzmanı takibe alsın seni dedi. cidden korkmaya başladım. 4 lü testimde problem çıkmıştı biliyosunuz.amniyo yaptırmadım ona rağmen suyu azalmış. bebekte problem olursa su azalırmış. içime kurt düştü. Allahım inş sorun yoktur yavrumda.23. hafta çok erken su azalması için. Rabbim yardım etsin dua edin nolur ((
seni yanlis yonlendirmeyeyim ama benim dr umda suyum az biraz su ic dedi. no panic yani suan su iciyorum
hic aklimada kotu birsey getirmiyorum. seni cok telaslandirmislar bence. sen yine tedbiri elden birakma git riskli gebelik uzmanina
ihaml etme ama bence kotu birsey yok. bu su arada azalip cogaliyormus. tehlikeli bir sey olsa dr benide uyarirdi.
kizlar cicileri begendiginize sevindim. Alt acmada biraz hayalkirikigina ugradim ama neyse artik
bu aksam esimin is arkadasiyla gorustu ailecek koreli aile.
kadin cok sicak kanliydi. cok iyi oldu tanismamiz aklimda olan tum sorulari sorabiliyorum:)
2 cocugu var biri daha 7 aylik bana onun kuculen kiyafetlerini vermeyi teklif etti. bende kabul ettim
valla ne olucak zaten 2 kere giyip kuculuyorlar insan hic giydiremiyor bile.
kadin diyorki bazilari hoslanmiyor bundan . tabi saygi duyuyorum ama esim esini uzun zamandir tanidigi icin
bildigi insan oldugu icin ben sorun gormedim:)
esimde cingene oldugunu belli ettin hemen diyor hehe:)) ne olucak aman 2 de ben giydiririm buyuyor zaten hemen :)
hem cocugun giydigi haram yedigi helal dersen bizde