2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
İyi Geceler Kızlar

Bugün pek giremedim topiğe.Birsürü temizlik yaptım:) Yatak Odamı temizlemeye girdim bi girdim akşam oldu ancak çıktım.Bi güxzel paklandım.Ama çok yoruldum valla normalde bi odadan bu kadar yorulmazdım da bazanın altını temizlemek çok yordu beni.Neyseki akşamda Allahtan eşim yemek yapma balık getircem dedi.Ohh yemek derdinden de kurtuldum saolsun balığı temizledi kesti biçti kızarttı bende bi salata yapabildim..Yemekten sonrada perdeleri taktırdım.O odada çıkmış oldu aradan...Darısı diğer bekleyen işlere inş..

Özellikle geceyi bekledim valla yazmak için enazından önceki sayfaları okurken yenileri çok eklenmesi die :)Malum 1 saat girmesen yetişemiosun kaldıki bi günlük..Ayy neyse başlayım okumaya bari.Herşeyden bihaber olmayım enazından....

SLM KIZLAR
geçmişi biraz okudum ama hepsini değil,vala pek uzun yazıyoruz:)
çarşıdan geliyorum
sonunda hamıle pijaması buldum tek pijamaya 90demişlerdi ama ankarada bi pasaj buldum hamıle pijaması,eve gıymek için pijama ve hamıle esojman altını 90a aldım:)
ordan da ayakkabı almaya gıttım
ben çok zor ayakkabı alanlardanım,uyduruk ayakkabıda alamıyorum ayaklarım çok problemli ya arkadan vuru ya tırnağım batar...
tesadüf seri sonundan ayakkabıda buldum 85e
ustünede kuafore gıttım kırıkları aldırdım kaş aldırdım derken eve geldim...ay ne güzel bir gun geçti:))

Eki Görüntüle 534330 Eki Görüntüle 534329 Eki Görüntüle 534328

Hayırlı olsun cnm güle güle kullan.
Pijamamız benziyor :) bende sabahlıklı takım aldım 120 liraya,bide gecelik aldım maviş maviş benimkilerde :21:

$images (1).webp $images.webp

doguma yakın dönemde doktora gidiyon çatala yatıyorsun.doktor iki parmagıyla vajinaya elini sokup catı kemigini degerlendiriyor
bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlıgını genişligini kıyaslayarak dogum şeklinne karar veriyor.
sezeryan olacagı belli olan kadınlara catı muayenesi yapılmıyor.
kendini rahat bırakırsan acı hissetmezsin
ben biraz kastıgım için canım yandı hatta bagırmıştım :) 1 dk bile sürmüyor işlem.

özeldemi yaptırcaksın? cnm bu gibi testleri devlette yaptırsan hiçç para vermezsin.ben netten randevu alıyorum hiç beklemeden giriyorum doktorun yanına.
muhtemeleen teste ücret almazlar ssk karşılıyordur diye düşünüyorum.30 lira muayene parasıdır.
canımcım devlette ne gezer ben beceriksiz koca sinirli 3 kere gittim ilk başlarda hiç bi işimi yaptrmadan geldim :)
ya ufff çok tırsıyrum netcem ben yaaa bu çatal olayı kasıyo beniz bari sezeryan olucaksam bu çatı muayenesini suni sancıyı falan çekmesem beee :43:

canım ben daha önce preeklampsi yasadım ödem topladım ve ödemı 1 senede gıdım gıdım zor attım

o sebeple ağzım fena yandı ve bu sefer çok dıkkat ettım

diyet listesıne göre yemek yıyorum çavdar tuketıyroum gebelıgın basındna berı haftada en az bırer kez

et tavuk balık tuketıyorum günlük öğünelrımde salata yoğurt kuruyemıs vs vs öel yanı

dengelı yıyorum meyvemı hıc eksık etmedım onun ıcın hem çok kg alamdım hem de bebegım ıyı beslendı bence

yoksa baska bişi yapmadım bi de hamıelyım die nazlanamdım hıc :) pek çok ısımı kendım yaptım

yürüdüm öle yani sadece ılk 3 ay yattım devamnlı dusuk rıskı old ıcın sonrasında hep faaldim hatta dün eşim diokı

hamıelım deip agırdan almıosn herkul gibi hersyee gucun yetıo dio :1:

bende akşam 7 den sonra yemek yemem asla ama ben bu kiloyu nasıl alyrum anlamyrumki resmen aldım başımı gidiyrum ben he:1:
bravo valla sana bu arada bende evde iş aryrum aertık yapmak için sırf hareket edi,yim die ama evde iş kalmadı :))

cnm aslında bu 1 ay azıttımda aldım 2 kilosunu filan.inanılmaz derecede tatlıya düştüm çünkü.kendime hakim olamıyorum bazen.
akşam 6-7 den sonra yemeyerek cok kilo almadım cnm.gün içinde istedigimi yiyorum.
beslenme şeklimi daha önce yazmıştım genelde protein agırlıklı besleniyorum
beyaz ekmek yerine tam bugday yiyorum.
sen kaç kilo aldın?

sanırım 10 kilo tartıya çıkm:18::18:aya korkar oldum ama gerçekten nasıl alıyrum inan farkında değilim evet doymurum artık ama eskisi gibi yiyrum ve doymadan kalkkyrum akşamalrıda meyve falan işte bilmiyrum alıyrum ben kilo :37:

kızlar bizde kumbaranın birini bez parasına ayırdık içine attığımız bozukluklar birikiyor yaklaşık on paketlik bez parası bozukluklardan birikti alıp kenara koymak istemedim kilosu alerji durumu belli değil çünkü o yüzden doğduktan sonra ihtiyacına göre almayı planladık
iyi fikir bende yemekte eşime demiştim bi kumbara yapalım kızımız için atalım içine para die ben o paraları yerim demezmi ayı ya :35:

SLM KIZLAR
çarşıdan geliyorum
sonunda hamıle pijaması buldum tek pijamaya 90demişlerdi ama ankarada bi pasaj buldum hamıle pijaması,eve gıymek için pijama ve hamıle esojman altını 90a aldım:)
ben çok zor ayakkabı alanlardanım,uyduruk ayakkabıda alamıyorum ayaklarım çok problemli ya arkadan vuru ya tırnağım batar...
ustünede kuafore gıttım kırıkları aldırdım kaş aldırdım derken eve geldim...ay ne güzel bir gun geçti:))

güle güle kullan bende buna benzer aldım sabahlığıda var 60 lira verdim normal pijama takımına da 20 lira verdim seninki çok değilmi ya

Canım ben bunların aynısını çantasıyla beraber 40 tl ye aldım:27:eminönünden

istanbul acaba ucuzmu yahu ...eşim dün iş için bursaya gitti biyerde durdum sana bi çift pijama takımı daha alıyım dedim dio ...çünkü pazar günü baya aramıştım çok zor beyenen bi titpimde :1:oda az çok biliyo nası bişi istediğimi bakındım ama oha dedim dio bursa çok mu pahalı yoksa benmi öle biyere denk geldim .baktığım yerde normal çarşıydı valla istanbulun gözünü seviyim die dert edindi :52::52:

cnm çatı muayenesi dediğin doğum yapılıcağı gün olur benim bildiğim.yani doğum başladığında doktor yada ebeler çatının kaç cm açılıp açılmadığına gelir gider bakar..doğumdan önce çatı muayenesi olmaz diye biliyorum yanlışmı biliyorum acaba..kısacası çatı muayeneside elle olur elini sokup bakar işte :9:
korkmaya gerek yok bebişlerim başına ne geliceğini bilen 2.ye anne olucak tecrübeli annelerde var ,benim gibi ilk doğumunu yapıcak olan başına ne geliceğini kestiremeyen anne adaylarıda:1: anne olan arkadaşlarımdan doğum hikayelerini dinledim,internettende hem sezeryan hem normal doğumu izledim..korksamda bi faydası yok artık elimiz mahkum çatır çatır doğuracağız.Rabbim kolay doğum versin hepimize.benim arkadaslarım asıl zor olanın suni sancı olduğunu söylediler normal doğumda.doğum hikaye dediler..rabbim bana epudralinden nasip etsin inş.:16: suni sancıda tırişka olsun banaa:16:amiiin

cnm senin bahsettigin rahim açılması.dogum yapacagın gün hastaneye gittiginde alttan rahim acıklıgın ölcülür.
benim nişanım gece 3 de gelmişti.ben 10 da hastaneye gittim.doktor acılmama baktı 2 cm oldugunu ve dogumun başladıgını söleyerek beni hastaneye yatırdı
hemen suni sancı bagladılar acılmamı hızlandırmak için.15 dk sancıyı cektim ama gözlerim pörtledi dayanamadım epidural istedim(ama herkeste aynı olmaz kızlar hemen korkmayın heee.benin agrı eşigim düşük galiba )
15 dk lık suni sancıdan sonra ebe geldi tekrar alttan acıklıga baktı ve 3 cm olmuştu acılmam
epidural içinde 3 cm gerekiyor zaten
öglen 11 de epidural baglandı 3 cm acıklıkla
öglenden sonra 4 de ebe tekrar geldi baktı acılmam 9 cm olmuştu.beni odamda ıkındırdı ve hemen dogumhaneye aldı.
doktor geldi 2 ıkınmada doguruverdim kızımı :)
10 cm e kadar acılıyor dogum esnasında.bebegin başı cıkarkende yırtık olmasın diye kesi atıyor doktor.benim kesiden kaynaklı 3 tanecik dikişim vardı.

Son düzenleme:
buda dogum kesisi
önce igne yapılıp uyuşturulur. sonrada azcık kesilip dogumdan sonrada dikilir.
önce B ,sonra C.dogum sonrasıda A

başka bi resim

yani beğeni tıkladım ama teknik bilgiden dolayı ama uçtum yahu . ya bide benim ruhu donmuş kocam kırk kere doğum yapmış gibi doktoruluğun veridği soğukkanlılıkla ee bişi değil kolay bu doğum amma problem ettiniz deyip canımı sıkmasa. ne var ya nazlasan ya ben niye bi meslektaşımla evlenmedim. yaa

İyi Geceler Kızlar

Bugün pek giremedim topiğe.Birsürü temizlik yaptım:) Yatak Odamı temizlemeye girdim bi girdim akşam oldu ancak çıktım.Bi güxzel paklandım.Ama çok yoruldum valla normalde bi odadan bu kadar yorulmazdım da bazanın altını temizlemek çok yordu beni.Neyseki akşamda Allahtan eşim yemek yapma balık getircem dedi.Ohh yemek derdinden de kurtuldum saolsun balığı temizledi kesti biçti kızarttı bende bi salata yapabildim..Yemekten sonrada perdeleri taktırdım.O odada çıkmış oldu aradan...Darısı diğer bekleyen işlere inş..

Özellikle geceyi bekledim valla yazmak için enazından önceki sayfaları okurken yenileri çok eklenmesi die :)Malum 1 saat girmesen yetişemiosun kaldıki bi günlük..Ayy neyse başlayım okumaya bari.Herşeyden bihaber olmayım enazından....

oohhh ohh maşallahhh sanaa.eline saglık cnm
sende benim gibi 1 günde anca 1 odayı hallediyon :)

ya ufff çok tırsıyrum netcem ben yaaa bu çatal olayı kasıyo beniz bari sezeryan olucaksam bu çatı muayenesini suni sancıyı falan çekmesem beee :43:

işte önceden biinmiyor cnm.bizim gelin normal dogum diye yattı hastaneye 12 saat suni sancı cekti dudakları patladı agrıdan
acılma en son 6-7 cm e kadar olabildi.fazlada bekeleyemdiler bebek için riskli olur dediler ve sezeryan olduu

inşallah hiçbirimiz bu durumu yaşamayızz

benim en korktugum şey buu:5:

Son düzenleme:
işte önceden biinmiyor cnm.bizim gelin normal dogum diye yattı hastaneye 12 saat suni sancı cekti dudakları patladı agrıdan
acılma en son 6-7 cm e kadar olabildi.fazlada bekeleyemdiler bebek için riskli olur dediler ve sezeryan olduu

inşallah hiçbirimiz bu durumu yaşamayızz

benim en korktugum şey buu:5:

ay yok ben sezeryan olmak istiyrum ya yok :26:

canım maşallah bebişine de sanada çok güzell kocaman adam olmuş baksana:)
gamzeside mi var ne :9::emir_bebek::nazar:
Novembercim ağzın bal yesin ama kız ben göremedim gamzeyi :9: mutlu olayım diye dion ama gamzesi yok galba oğluşumun ya pöfff :16:
cnm senin bahsettigin rahim açılması.dogum yapacagın gün hastaneye gittiginde alttan rahim acıklıgın ölcülür.
benim nişanım gece 3 de gelmişti.ben 10 da hastaneye gittim.doktor acılmama baktı 2 cm oldugunu ve dogumun başladıgını söleyerek beni hastaneye yatırdı
hemen suni sancı bagladılar acılmamı hızlandırmak için.15 dk sancıyı cektim ama gözlerim pörtledi dayanamadım epidural istedim(ama herkeste aynı olmaz kızlar hemen korkmayın heee.benin agrı eşigim düşük galiba )
15 dk lık suni sancıdan sonra ebe geldi tekrar alttan acıklıga baktı ve 3 cm olmuştu acılmam
epidural içinde 3 cm gerekiyor zaten
öglen 11 de epidural baglandı 3 cm acıklıkla
öglenden sonra 4 de ebe tekrar geldi baktı acılmam 9 cm olmuştu.beni odamda ıkındırdı ve hemen dogumhaneye aldı.
doktor geldi 2 ıkınmada doguruverdim kızımı :)
10 cm e kadar acılıyor dogum esnasında.bebegin başı cıkarkende yırtık olmasın diye kesi atıyor doktor.benim kesiden kaynaklı 3 tanecik dikişim vardı.
hımm demekki daha öncesindede ooluyormuş çatı muayenesi bilmiyordum cnm.buarada epudral olmussun bende öyle olucam Allah kısmet ederse,kolay oluyor diyorlar arkadasım 6 dkkada doğuruverdi bu epudralle 10 tane daha doğurabilirdim dedi.sanırım ağrıları kasılmaları azaltıyor.sen ne diosun tatlım öneriyomusun..
buda dogum kesisi
önce igne yapılıp uyuşturulur. sonrada azcık kesilip dogumdan sonrada dikilir.
önce B ,sonra C.dogum sonrasıda A

başka bi resim

kız gösterme ürkecek insanlar..varya hangi hamile arkadasıma sorsam bu kesiyi hissetmediklerini söylüyorlar kızlar asıl iş suni sancıdaymış öle diyo normal doğum yapanlar..

ay yok ben sezeryan olmak istiyrum ya yok :26:

gamzecim sezeryan dediğin bildiğin ameliyat ,eğerki doktorun buna karar vermeden sen bu istekle doğum yapmayı sakın isteme..senelerce kendini kollamak zorunda kalıcaksın iç dikişlerin iltihap olmasın diye..doğumdan sonra hemen ayağa kalkamıycaksın..eğerki çocuğun başı dönmez falan yada kilo olarak normal doğuma müsait olmaz bebişin ozman tamam ama durup dururken rahmi kestirip diktirmek bana hiç mantıklı gelmiyo.ben ondan daha çok korkuyorum şahsen..cnm şöyle düşünüp avutuyorum kendimi ''ölseydi analarımız ölürdü'' olucak biticek inşallah korkma

Son düzenleme:
ay sacmalama gamze bende senin gibi vajinusmus gibi bişiydim biliyorsun
ben başardıysam sende yaparsın hiçç korkmaaaa
hakkında hayırlısı nasılsa öle olsunnn inş

gamzecim sezeryan dediğin bildiğin ameliyat ,eğerki doktorun buna karar vermeden sen bu istekle doğum yapmayı sakın isteme..senelerce kendini kollamak zorunda kalıcaksın iç dikişlerin iltihap olmasın diye..doğumdan sonra hemen ayağa kalkamıycaksın..eğerki çocuğun başı dönmez falan yada kilo olarak normal doğuma müsait olmaz bebişin ozman tamam ama durup dururken rahmi kestirip diktirmek bana hiç mantıklı gelmiyo.ben ondan daha çok korkuyorum şahsen..cnm şöyle düşünüp avutuyorum kendimi ''ölseydi analarımız ölürdü'' olucak biticek inşallah korkma

ya nasıl anlatyım burdanda anatamyrumki :) benim için çok zor gerçekten demicem demicem diyrum dokotra sezeryan son ana kadar beklicem diyrum ama bazen öle anlar oluyoki yok ben yapamam diyrum ..neyse kızlar ben düşünmiyim şimdi bunu yoksa huzurum kaçıcak ben hiç bişekilde doğum videosu falan izlemyrum ikiside çok kötü

ya çok isityrum normal doğum hemen ayağa kalkmak sonrasında acı çekmemek göbişimde dikiş izinin olmaması sağlıklı olmak ama normal doğum yapanlar valla daha çok acı çekiyo gibi etrafımdaki herkesde sezeryan kimsede de bi sıkıntı görmedim tek korkum uyandığımda ağrılarla karşılaşmak..allah hakkımızda hayrlısını versin ne diyim

selam kızlar hepinize sağlıklı günler cumartesi girmiştim enson4 gün oldu gözlerim doldu sizi özledim neyse ki bazılarınızı face de görüyorum telefondan girdiğim zaman o daha kolay geliyor açıkçası biz iyiyiz oğlanlar okulda uyumlu kızçemiz 1200 gr olmuş 34 cm usg de gözlerini gördüm açıktı ağzını açtı kapadı esnedi bir güzel geliyor gözüme benim güzel kızım diye ağzımız açık bakıyoruz i şallah bizim yakaya benzer kayınvaldemin 3 torunu var ona göre hepsi onlara benziyor benim küçük oğlum bariz bana benzer onu bile benzetiyor:19:
neyse herşey yolunda bacak ağrım dışında geceleri dizlerimden aşağı kopuyor sanki magnezyumdan nefret etmeye başladım ama anca onu içip mustela bacak kremini sürersem biraz kesiliyor geceleri bana da uyku yok bi sağ bi sol dön dur...
melonn nasılsın liteye bakıyorum yazılmıştır belki diye hala cinsiyetinden haber yok mu? ne alman dr muş almanlığı tuttu söylemiyor haberdar et kendinden arada yazdıklarını kaçırıyorum :)
bir dahaki sefere bebişin ve oğlanların odasından bahsedeyim uzun oldu sıkmayayım iyi geceler canlar

iyiyim canim cok sükür sagolasin msj icin canim benim..yokkk canim yaa yazilmadi daha evet almanligi tuttu bunlarin bebise birseyde alamiyorum gönül rahatligiyla doguma kadar catlicaz artik meraktan ederim canim haber..yesinler senin kizceni canim yaa masallahhh sübhanallahh:nazar::nazar::nazar:ben onun esnemesini agzini yerim yaa prensesss:nazar:gelmezmi gözüne güzel insanin ici gidiyor ben bile özledim esimle gün sayiyoz 24 ekimde benim terminim var görcez özledim vallaa..insan saskin saskin agzi acik bakiyor degilmi bizde öyleyiz aynen canim yaa cokk güzel bir duygu allahim herkezlere nasip etsin bu duyguyu insallahhh..herseyin yolunda olmasina sevindim kilosu falan masallahh allahim gönlüne göre versin sende haberdar et kendinden bacak agrisi bendede vardi canim magnezyum iyi geldi gecti cokk sükür.kendine prensesine iyi bak canim benim..

hamilelikte tam böle oluyor göbek çatlakları

dogumdan belli süre sonra bu hale geliyor.benim şuan böle

tontirik bu ne böle ya:(:( Hiç bölesini görmemiştim valla.Acayip tırstım bu çatlaklardan şimdi.Anamm bu da felaketmiş ama.Yinede inş küçük sıyrıklarla atlatırız bu çatlama olayını....

Günaydın kızlar dün akşam doktorumuza gittik kızçem büyümüş kocaman olmuşş :)
sata göre 26+3 yani 27. haftanın ıcınde diğer ölçümlerine göre 28+4 yani 29. haftanın ıcındeymıs :nazar:
boyu 38 cm :nazar: civarı uzun boylu olucak 1114 gr :nazar: tombiş olucak dedi :) böbrekelrını idrar kesesını midesını göstredı
basını ölçtü normal hepsi dedi çok şüküüürr Allah bozmasın ya bi kaç ay önce yaşadıkalrımı düşünüyorum da
nasıl şükredeceğimi bilemiyorum Allah ım hepimizin yavrualrını korusun ıns....:nazar::nazar::nazar:

sonra suyuna bakalım gayet normal
şekerin yükselmiş olsaydı suyu artardı demekki şekerin normal seyrınde dedi...suyun artmaması azalmaması
lazım bellı bi sevıyede kalmalı dedi dr sonra o arada yuzune geldık parmagını emıyodu :) sonra uyandı esnedi
gözlerini açtı tekmeyi bastı :D gözbebegı gozuktu hemen aa açabılıomu gozunu erken diilmi dedim ama gelısım orlk büyük
devamlı açıp kapıo gozunu bak kırpıo su anda dedi dr böyle işte kızlar keyfı yerınde cok şükür yan gelmiş
yatıo uyyo uyanıyo cadı :) :nazar: :nazar: :nazar:

sonra bu doğum meselesini konsutuk azcık dr bunalrı konusmak ıcın bıraz erken ama
şimdiden belli iri bi bebek olacaga benzıyo bir de 3 kaybın var ve kıymetli bebek sınıfına giriyor
ben sezeryan önerıyorum 38+4 veya 39+0 gibi alırız dedi ben de normal doğum çok ıstedıgımı söyledım
ancak senden imza alarak normal doğuma girerım cunku şu şartlarda sezeryan yapılmaıs gerekıyo aksi takdirde
bebeği riske atmış oluruz bunu pıhtılaşman oldugu ıcın söylemıyorum bebek için söyluyorum dedi
işte kızlar biraz üzüldüm kendımı normale çok alıştırmıstım...eşim yetısemedı cıkınca analttım konsutukalrımızı
eşimde dr öyle dıyorsa ben de normal doğ. riskini almak ıstemıyorum ne yanı bı tane de doğumda mı kaybedelim
Allah korusun sezeryan olsun canını sıkma dedi böyle işte kızlar gene tabıı son ay gelemden belli olmaz ama
şu an için dr böyle söyledi...

gebelıgın basından beri 4 kg aldıgım ve hala 4 kg yı korudugum için tebrık etti :)
badem ye badem, güzel yağ yakar ayrıca çok da faydalı dedi kızlar sizinde aklınızda bulunsun kuru meyvelerını aksatma
üzüm karpuz türü yasak diğer meyveler serbest şeker açısından bi sakıncası yok deid hımm böle işte :) çok uzun konsutuk ama
özet gectım size hee bi de hastanede yenıdoğan bakım unıtesı de varmıs ama ihtiyacın olmıycak ıns senın dedı ayrıca
yenıdoğan doktorumuz çok başarılı bi dr dedi bağcılar safa hast. inş. işiniz düşmez ama olur da düşerse orada öyle imiş...

hım bir de beyrka sormustu doğum ıznı sata göre hesaplanıomus 32. haftada gelıosn eger çalışmaya devam etmek ıstersen
çalışabilri raporu verıyorum yok çalışmıycaksan doğum ıznı raporu verıyorum yanı sata göre 32. haftada her hâl u karda rapor için
burda olmalısın dedi 32. haftadanm sornada en fazla 37. haftaya kadar çalışabilrisin 37. haftada keısnlıkle izin raporunu alman lazım
32-37 arası 5 haftalık ıznınıde doğum sonrasına aktarıyoruz dedi böle işştee :)

ayşecim çok ama çok sevindim herşeyin yolunda olmasına.Maşallah kızının kilosuna da :nazar:senin aldığın kiloyada canım...:nazar: Dr unun dediği gibi sizin için daha da kıymetli bi bebek bencede Drunun tavsiyesi önemli.Tabi son ana kadar yine belli olmuyor bu doğum işi.Normal doğum sancısı çekerken kendisini ameliyat masasında bulan fazlaca örnekler var zaten.söz konusu senin ve bebeğinin sağlığı.İnş hakkına hayırlı olan olur hayırlısıylada kızına kavuşursun canım....:16:

ben şu dolunay gününe göre epilasyon yapıyorum ve cok memnunum
gecen ay 7 eylül filandı galiba agda yaptıgım ve şuan alınacak boyutta degil.ve kelaynak gibi biyerde var biyerde yok :1:

bide kıl şeklinde degilde tüy şeklinde geliyor almakta kolay oluyor
helee bacagımda halaaa cıkmayan cok yer varrr.
2 gün önceydi tekrar alınamsı gereken uygun zaman fakat denedim agdaya bile gelmedi.
mecburen kacırdım bu ayı.

takip etmek isteyenler için googleye kozmik bakım yazarsınız

Bende bunu bi araştıram bakalım merak ettim gerçekten.Geçen ay çok zorlandım alırken bi türlü göremedim göbeğimden dolayı.Al işte bu ay daha da şiştim bu ay nasıl yapıcam kara kara düşünür oldum.Jilete de bulaşmak istemiorum:( Umarım sorunsuz acısız hallederim...

tulum takımımız

2012-10-15%252020.17.26.jpg

detayları...dantel detayı cok hosuma gitti :)

Desktop10.jpg

aherdo teyzeminin hediyesi ve ilk cicimiz

Desktop8.jpg

patiğimiz kulaklı beremiz :)

Desktop11.jpg

takımımızın şapkası ve eldiveni

2012-10-15%252020.14.53.jpg

bu da işlediğim kuşlar battanıyemızın ağız kısmına dikmeyı duusnuyorum bakalım :)

2012-10-15%252020.22.14.jpg

ayy ayşe bittim resmen hepsine yaaa..O tulumlu takım hrika dediğin gibi dantel detayları duruşu,rengi,kelebeği, ağırlığı daha nasıl ifade etsemki ya:nazar:Her eklenti yapanlarda gördükçe ilk defa görüyor gibi bi daha bi daha inceledim valla :) Bunu has.çıkışı olarak kullanıcaktın dimi canım..Aherdo teyzesinin aldıgı hediyede çok şirin tabiki.Aynısını bulmaya bile çalışcam:) Hepsinide güle güle sağlıklı günlerde giydirmeyi nasip etsin Allah...:16:

Nevresim dünyasından aldığım cottonbox nevresim takımları 25 gün oldu gelmedi,ben de açtım telefon iptal ettim.
Gittim sinirden Taç'ın organik nevresim takımlarından aldım. Babamız bebişin odasını çoook açık yeşil boyadı. beyaza yakın bi yeşil. bu nevresimlerle uyumlu oldu.

Eki Görüntüle 534097 Eki Görüntüle 534098

İyi yapmışsın bencede cnm iptal ettirerek.Hem bunlarda çok güzeller.Özeliklede yeşil olanı çok begendim.Güle güle kullanın cnm...

Tatlım 4 tane yenidoğan biberonu çok gereksiz çünkü süt emicek zaten senden. Diyelim ki süt emmedi ya da sütün gelmedi, 1 tane biberon yeter şimdilik, ne olur ne olmaz diye.
Sonradan gerekirse alırsın.

Ben bir biberon bir de emzik aldım kenarda dursun diye.

Bez olarak da prima pampers 2-4 kg, ve 3-6 kilo aldım birer paket.

Tecrübesizlik ne kötü di mi :)

Ben de açıp telefon anneme soruyorum hangi bezden alayım falan diye, ne biliyim yavrum senin zamanında bez mi vardı, atar kaynar kazanlarda yıkardık diyor :)

Çok güzel cvp vermiş annen.Tebrik ediyorum:) Gerçekten de öyle ama ne zorluklar aslında düşünürsen şimdikiler yani bizler ne kadar şanslıyız diyorum....

kızlar bizde kumbaranın birini bez parasına ayırdık içine attığımız bozukluklar birikiyor yaklaşık on paketlik bez parası bozukluklardan birikti alıp kenara koymak istemedim kilosu alerji durumu belli değil çünkü o yüzden doğduktan sonra ihtiyacına göre almayı planladık

Ne güzel bi fikir olmuş ya..Maşallah birikmişte bişiyler...Bravo sizeeee:46:

kızlar 2 gündür gece uyuyamıyorum bel ağrısından çok şiddetli ağrıyor ama yataktan kalkınca b,iraz daha ağrıp geçiyor çok rahat bir 7 aydan sonra sonlara doğru ağırlaşıcaz herhalde

Bende de var ona benzer bi ağrı.Geceleri yattıktan sonra oluyor bende de hemde son bir haftadır hergece yaşıyorum bunu:(:( Uyuduktan belli bi saat sonra sağ popomdan bi ağrı saplanıyor aşağıya ayağıma doğru ön bilekten çıkıyor sanki.Felekat bi ağrı ama ayağa kalkıyorum 2 tur atıyorum geçiyo.Anlamadım neyin nesi ama gece uykudan uyandıracak kadarda kötü bi ağrı.Haftaya sorcam inş.Dr a.

tatlışlar biz prensesimize belis doğa sallanabilir beşik aldık.onun içine de bugün unnado'dan şu uyku setini aldım.

Eki Görüntüle 534183

kidboo markasının uyku seti.Kemeraltında bir dükkanda incelemiştim bu markayı kalitesi çok güzeldi.Kendi internet sitesinde 270 tl. Unnadoda 180tl aldım gitti.İnşallah her ikisi gelir sağlıkla bebişimizi yatırırız yatağında:)

Çok begendim rengini modelini ya...Zaten pembe hastası biri olarak yeterki o renk desinler görmeden begenirim o derece:) Güle güle kullanın canım...

Çok güzeller....Sağlıkla güzel günlerde giysin inşşşş....

kızlar randevum vardı bugün malum güzel haberlerle geldim can sıkıcı tek şey benim 1 ayda 5 kilo almış olmam:130: amaaaan minnoş oğlumu gördüm ya çokta tınn :130: doktor biraz kilo olayına ooowwww gibi bir ifadeyle cevap verip benim moralim dahada beter olsada,minnoşumu görür görmez unutuvermişiiimmmmm herşeyi benn yaaa:9::16: 25. haftadayız ve bebişim 790 gr olmuş teyzeleri boyumuzda 28 cm olmuş..ağzını açıyo bişeyler yiyiyo gibi yapıyo,önden görmek nasip olmadı hep yandan poz veriyo bize, sonrada bi kapıyo o minik elleriyle yüzünü çekmeyin uyuyoz burda der gibi :1: çok seviyorum ben onu ama yaa içim eriyo annelik çok başka bişeymiş doğmadan özlüyorum kuzumu.kuzumun resimlerini koyayım size teyzeleri .hep yandan ama idare edin:9::nazar::nazar::nazar: maşallah kuzuma benim.buarada yarın 50likşeker yüklemem ve 2.tetanoz aşım var hadi hayırlısı..
Eki Görüntüle 534260 Eki Görüntüle 534261 Eki Görüntüle 534262 Eki Görüntüle 534263

Maşşallah canım oğluşuna :nazar::nazar::nazar: Çok tatlı ya..Ağzı burnu kutu gibi derler ya aynen öyle valla çok şirin Allahım esirgesin hepsini inş...:16::16::16:

şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlar bişi sorcam.
yükleme yapılırken glukozu yarım litrelik pet şişesine koyup mu verdiler yoksa plastik bardaktamı verdiler ????

Banada pet şişede su aldırdılar canım.Yarısını döktüm öyle koydum glikozu.Yalnız bana hiç dokunmadı hepsini bi defada dikiverdim...

SLM KIZLAR
çarşıdan geliyorum

Pijama takımın rengide kendide çok güzelmiş.Diğerleride öyle tabiki...Îyide almışsın üçünü canım.Güle güle giy inş...

oohhh ohh maşallahhh sanaa.eline saglık cnm
sende benim gibi 1 günde anca 1 odayı hallediyon :)

:) Az bişiy yapmak için giriyorum sonra oraya da el atayım buraya el atayım derken girmişken tamamen bitirip çıkıyorum.:5:E arada namaz kılmaya gidiyorum azcık mola verip dinleniyorum hem çok yormayım kızımı die.Biraz onun tekmelerini hissedip tekrar başlıyoruz risk almamak için:34:

hımm demekki daha öncesindede ooluyormuş çatı muayenesi bilmiyordum cnm.buarada epudral olmussun bende öyle olucam Allah kısmet ederse,kolay oluyor diyorlar arkadasım 6 dkkada doğuruverdi bu epudralle 10 tane daha doğurabilirdim dedi.sanırım ağrıları kasılmaları azaltıyor.sen ne diosun tatlım öneriyomusun..

kız gösterme ürkecek insanlar..varya hangi hamile arkadasıma sorsam bu kesiyi hissetmediklerini söylüyorlar kızlar asıl iş suni sancıdaymış öle diyo normal doğum yapanlar..
evet epidural inanılmaz rahat bişi.herkese tavsiye ediyorummm
elimde kumanda karşımda tv , eşim annem yanımda güle oynaya zaman gecirdim
sancılar tavan yaparken ben hiçççç bişi hissetmedim.
inşallah bu dogumumda rahat olurr

kesiyi bende hissetmedim cnm.halbuki dogumdan cok ondan korkuyordumm :)
geniş bi vaktimde dogum hikayemi yazacam inşallahh.

Back
X