Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gunaydin hanimlar
gununuz guzel gecsin.:)
siz uyurken ben bulasiklarimi yikadim evi temizledim camasirlari mak.ya attim.
simdide dinleniyorum. bir banyo yapicam sonrada kizimin yeni okuluyla gorusmeye gidicem. yani yeni okul adayiyla:)
bakalim nasil oluyor kayit islemleri. simdiden halledeyim de agirlasinca gitmek zor gelir gerci cok yakin. ins sorun cikmaz kabul ederler
maşallah maşallah yeşimcim erken kalkan yol alırmış. bende bugün sabah 7 de kalktım ortalığı üstünkörü toparladım eşime kahvaltı hazırladım. kızkardeşime yarın koli göndericem yemeklerimi ocağa koydum onun hazırlıklarına başlayayım diye. benim kadında geldi onada kahvaltı hazırladım şimdi temizliğe başladı hatun. bakalım inşallah iyi iş çıkartırda benide dertten kurtarır. bu arad gece 2 de yattım yani.uyuyamıyorum ya sizdede varmı bu durum
gule gule giy cicilerini canim.
benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?
benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?
kızlarrr daha sabah olmadı ama ben uyuyamıyorum çünkü midem çok yanıyoo(( 1 saattir ayaktayım 6 da kalkıp işe gidecem ama nasıl kalkcam bilmiyorum midemmm çokk kötü yanıyoo
((
maşallah maşallah yeşimcim erken kalkan yol alırmış. bende bugün sabah 7 de kalktım ortalığı üstünkörü toparladım eşime kahvaltı hazırladım. kızkardeşime yarın koli göndericem yemeklerimi ocağa koydum onun hazırlıklarına başlayayım diye. benim kadında geldi onada kahvaltı hazırladım şimdi temizliğe başladı hatun. bakalım inşallah iyi iş çıkartırda benide dertten kurtarır. bu arad gece 2 de yattım yani.uyuyamıyorum ya sizdede varmı bu durum
kizimi dogduguda portbebeye koymustum. bundada kundak aldim ona koyucam zaten ev hastane arasi 5 dk oldugu icin uzun yolculuk yapmicaz. portbebeyi tavsiye ederim iyi oluyor
yani heralde hastaneden çıkarken ancak benim kucağımda olabilir. ben onu yeni kavuşmuşken oto koltuğuna felan kaptıramam yani![]()
mide yanmasına ve özellikle ağrısına ben rezene diyorum.
dün işyerinde midem resmen ağzımdaydı, ölüyorum sandım. bir yanma,bir gaz,bir sancı.
aktardan rezene aldırdım, kaynar suyun içine attım karıştırdım,bir büyük bardak içtim, eser kalmadı yanmadan ağrıdan.
denemekte fayda var. nefes aldım resmen.
ama sallama rezene çayları işe yaramıyor mesela, aktardan alın mutlaka.
benimde evle hastane arası 5 dk portbebeyide bir daha nerde kullancam diye almadım ama oto koltuğu anakucağı herzaman lazım bilemedim ne yapcaz :))
dün bir yazı okudum ve sonunda gerçekten içim cız etti ve ağladım sizlerle de paylaşmak istedim
5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor. Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya; Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.
19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.
23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne;" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim… Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya… Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem;
27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi; Duyuyor musun anne?
2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.
12 Kasım: Ah evet… Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah;ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.
20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın; Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım…
25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..
10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var… Anneme benziyorum galiba…
13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız…. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..
24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı… Hiç duymadığım bir şey bu… Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka… Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?
28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne… Anne… Anneciğim… Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap… Anne… Kolumu çekiyorlar anne… Canım yanıyor anne... Anne… Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne… Anne kalbimi parçalıyorlar… Anneciğim… Anne… Anne… An…
Kürtajınız tamamlandı hanımefendi geçmiş olsun.
çekirdek kız sormaya korkar olduk tepik varmı diye bende bugün hastanedeki kızla(kadın) konuşuyodum oda az hareket ediyor diyor bende ki onunki kız maşalah bizim topikin kızları oynak cimcimeler bizimkilerde tembel yada anneler tontiş
![]()
Yaaaa bana da alsaydınnnnn :)Canım ben bunların aynısını çantasıyla beraber 40 tl ye aldımeminönünden
ı
bugun ağda konusunda gaza geldim ,perşembe günü ağda yaptırırcam 3.5 -3.5 ,dr umu aradım dedim ben eskiden emla kullanıyordum ağda yaptırmadan önce dedim,şimdi gebelikte bi sakınca varmı dedim ,uyuşturuyor ya ,bana telefondaanlamadı galiba )ağda yaptırabilirsin tabi dedi ,yok diyorum emlayı kullanabilirmiyim :))yaptır sen ağdanı dedi hehehe :)))
neyse anlamıştır yani![]()
dün bir yazı okudum ve sonunda gerçekten içim cız etti ve ağladım sizlerle de paylaşmak istedim
5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor. Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya; Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.
19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.
23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne;" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem;
27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi; Duyuyor musun anne?
2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.
12 Kasım: Ah evet Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah;ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.
20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın; Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım
25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..
10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var Anneme benziyorum galiba
13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız . Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..
24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı Hiç duymadığım bir şey bu Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?
28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne Anne Anneciğim Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap Anne Kolumu çekiyorlar anne Canım yanıyor anne... Anne Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne Anne kalbimi parçalıyorlar Anneciğim Anne Anne An
Kürtajınız tamamlandı hanımefendi geçmiş olsun.
maşşallahh kuzuna kocaman olmuş :)) herşeyin yolunda olmasına çok çok sevindim :))Günaydın kızlar
Dün dr.kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda
Şeker yüklememide yaptırdım ama 2 saat hastanede beklemekten çok sıkıldımm
860gr 30cm olmuş kızım
bebeklerin kıyafetleri çok güzel sağlıkla giymeleri nasip olsun inş.
bende 0-3 ay az kıyafet aldım 3-6 ay biraz fazla aldım
oğlumda herşeyin çabuk küçüldüğüne şahit olmama rağmen acaba 0-3 ay biraz daha alsam mı diye düşünüp duruyorum![]()
doğumgünün kutlu olsun cnm kuzun ve eşinle nice mutlu senelere :))) pastaya bayıldımmm...bu gün benim doğum günün o yüzden pozitif başladım güne inşallah herkes için güzel bir gün olur:) Eki Görüntüle 534521
ay kendime bir hamile doğum günü pastası da ekledim:)
baby shower partilerinde kullanılanlardan :)
hadi bakalım hayırlı olsun okulunuz ... ayy bizde görebilcekmiyiz o günleri acaba çookkk uzak geliyo :))kizlar geldik eve. okul isi oldu gibi. 2 yere baktik esimin is arkadasinin karisiyla. lki bize yakin olani begendik
digerini hic gozum tutmadi. fiyatida uygun geldi gelecek aya kayit yaptiricaz. simdi erkenmis.
bu arada saat 3 oldu ve ben dogru durust birsey yemedim canim da istemiyor
corba var aslinda ama baska yemekte yapmam lazim pofffaklimada birsey gelmiyor.
pembetoka
masallah bebisinebence alma cok fazla 0-3 ay cok cabuk buyuyorlar
benimde cok yok bir sure icinde yuzuyor kiyafetlerin sonra hizina yetisemiyorsun :)
cnm biz bebek puseti alıcaz 1 yaşına kadar oto koltugu olarak kullanılıyo bizimde evle hastane arası 10 dk iyice sarar sarmalar koyarız içine :))benim sizlere bir sorum olcak doğum yapınca hastaneden çıkarken bebeği koymak için oto koltuğu- ana kucağı yeterli oluyormu yoksa başka bişeyede ihtiyaç varmı?
mide yanmasına ve özellikle ağrısına ben rezene diyorum.
dün işyerinde midem resmen ağzımdaydı, ölüyorum sandım. bir yanma,bir gaz,bir sancı.
aktardan rezene aldırdım, kaynar suyun içine attım karıştırdım,bir büyük bardak içtim, eser kalmadı yanmadan ağrıdan.
denemekte fayda var. nefes aldım resmen.
ama sallama rezene çayları işe yaramıyor mesela, aktardan alın mutlaka.
cnm biz bebek puseti alıcaz 1 yaşına kadar oto koltugu olarak kullanılıyo bizimde evle hastane arası 10 dk iyice sarar sarmalar koyarız içine :))
(
kizima hamileyken bitmez bu gebelik diyordum sanki hep oyle kalicak gibi geliyordumaşşallahh kuzuna kocaman olmuş :)) herşeyin yolunda olmasına çok çok sevindim :))
doğumgünün kutlu olsun cnm kuzun ve eşinle nice mutlu senelere :))) pastaya bayıldımmm...
hadi bakalım hayırlı olsun okulunuz ... ayy bizde görebilcekmiyiz o günleri acaba çookkk uzak geliyo :))
cnm biz bebek puseti alıcaz 1 yaşına kadar oto koltugu olarak kullanılıyo bizimde evle hastane arası 10 dk iyice sarar sarmalar koyarız içine :))
çok saol cnm yaaa deniyim olmadı onuda ölüyorum şuanda uykusuzluktan(
(
cnm çatı muayenesi dediğin doğum yapılıcağı gün olur benim bildiğim.yani doğum başladığında doktor yada ebeler çatının kaç cm açılıp açılmadığına gelir gider bakar..doğumdan önce çatı muayenesi olmaz diye biliyorum yanlışmı biliyorum acaba..kısacası çatı muayeneside elle olur elini sokup bakar işte![]()
korkmaya gerek yok bebişlerim başına ne geliceğini bilen 2.ye anne olucak tecrübeli annelerde var ,benim gibi ilk doğumunu yapıcak olan başına ne geliceğini kestiremeyen anne adaylarıdaanne olan arkadaşlarımdan doğum hikayelerini dinledim,internettende hem sezeryan hem normal doğumu izledim..korksamda bi faydası yok artık elimiz mahkum çatır çatır doğuracağız.Rabbim kolay doğum versin hepimize.benim arkadaslarım asıl zor olanın suni sancı olduğunu söylediler normal doğumda.doğum hikaye dediler..rabbim bana epudralinden nasip etsin inş.
suni sancıda tırişka olsun banaa
amiiin
anlatmıştım bugün aslında ama hemşerim oldugun için tekrar yazayım :)
doguma yakın dönemde doktora gidiyon çatala yatıyorsun.doktor iki parmagını vajinaya sokup catı kemigini degerlendiriyor
bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlıgını genişligini kıyaslayarak dogum şekline karar veriyor.
sezeryan olacagı belli olan kadınlara catı muayenesi yapılmıyor.
kendini rahat bırakırsan acı hissetmezsin
ben biraz kastıgım için canım yandı hatta bagırmıştım :) 1 dk bile sürmüyor işlem.
sabah yazdıgımda resim koymamıştımm.
buda merak edenler için fotograf
![]()
kızlarrr daha sabah olmadı ama ben uyuyamıyorum çünkü midem çok yanıyoo(( 1 saattir ayaktayım 6 da kalkıp işe gidecem ama nasıl kalkcam bilmiyorum midemmm çokk kötü yanıyoo
((