aman canim o güzel canini onlar icinmi üzdün onlar halt yemis dengesiz insan insan bir laf söylerken karsisinda hamile insan var psikolojisi nasildir demiyorlar dengesiz insanamannn bos ver öyle insanlar icin üzülme salla gitsin canim bosver....ayyy böyle insanlara sinir oluyorum heleki cokkk bilmis insanlara..
Haklısın canım ama sanırım bıktım artık, ben çok hırslı biriyimdir doğumdan sonra her yolu dener yine de veririm kilolarımı ama inan şu doğum sonrası iznimiz adam gibi 1 yıl falan olsa 32.haftada izne çıkıp şu meymenetsizlerden kurtulacam
7 oluruz bayrama heralde
Kızlar ciddi ciddi kuruk sokumum iptal
aslında bugün benim canım sıkkın birazz bayanlar okulda öğle yemeğinde yemek için biraz barbunya götürmüştüm ayıptır söylemesi biraz da fazla koydum canı çeken yesin diye neyse yanımda oturdu 50 lik tipler ikram falan ettim kadının söylediği şu oldu, biz senin bu getirdiğini iki kişilik yemek yapıyoz,ayrıca ben hamileyken 5 kilo alddım öyle doğurdum,senin bebeğin anca 4.5 -5 kilo olur dediAnlıcanız üzere ben biraz kiloluyum hamile kalmadan önce de kiloluydum abartılacak kadar değil elbette ama şu an hamileyim yemem geren şeyleri yiyorum inanın kendileri hergün dürümler çiğköfteler falan yiyor ayı gibi ama ben yiyince bişeyler böyle öküzümsü yorumlar yapıp beni çıldırtıyolar eve gelince banyo yaptım hemen ve uzun bi süre ağladımm üzülmek istemiyorum ama insanların benimle ve bebeğimle ilgili böyle aptalca yorum yapmaları beni çok üzüyorrr
ne bilemmm yazıyom ben sana arada sorduklarına cevap falan veriyom ama bakıyom sen herkese yazıyosun bana yok
ben de sinir oluyorum çirkin şeyleraman canim o güzel canini onlar icinmi üzdün onlar halt yemis dengesiz insan insan bir laf söylerken karsisinda hamile insan var psikolojisi nasildir demiyorlar dengesiz insanamannn bos ver öyle insanlar icin üzülme salla gitsin canim bosver....ayyy böyle insanlara sinir oluyorum heleki cokkk bilmis insanlara..
ya allah aşkına gelmişler o yaşa senin kilonla mı uğraşıyolar.. valla kapat ağızlarını canım, bir iki cümle yeter yani..
kimsenin moralini bozmasına izin verme.. hakları yok yani böyle bişeye..
aslında bugün benim canım sıkkın birazz bayanlar okulda öğle yemeğinde yemek için biraz barbunya götürmüştüm ayıptır söylemesi biraz da fazla koydum canı çeken yesin diye neyse yanımda oturdu 50 lik tipler ikram falan ettim kadının söylediği şu oldu, biz senin bu getirdiğini iki kişilik yemek yapıyoz,ayrıca ben hamileyken 5 kilo alddım öyle doğurdum,senin bebeğin anca 4.5 -5 kilo olur dediAnlıcanız üzere ben biraz kiloluyum hamile kalmadan önce de kiloluydum abartılacak kadar değil elbette ama şu an hamileyim yemem geren şeyleri yiyorum inanın kendileri hergün dürümler çiğköfteler falan yiyor ayı gibi ama ben yiyince bişeyler böyle öküzümsü yorumlar yapıp beni çıldırtıyolar eve gelince banyo yaptım hemen ve uzun bi süre ağladımm üzülmek istemiyorum ama insanların benimle ve bebeğimle ilgili böyle aptalca yorum yapmaları beni çok üzüyorrr
evet bayramda 7 oluyor canım..geçmişş olsun..chekirdekk' in önerdiği oturma simitlerinden kullanabilirsin, onlar iyi gelir..7 oluruz bayrama heralde
Kızlar ciddi ciddi kuruk sokumum iptal
Merhaba Hamişler..
biz kaç aylıksak sende o kadarsın ama biz kaç aylığız ki 6 mı 7 mi desek bayramda
ya allah aşkına gelmişler o yaşa senin kilonla mı uğraşıyolar.. valla kapat ağızlarını canım, bir iki cümle yeter yani..
kimsenin moralini bozmasına izin verme.. hakları yok yani böyle bişeye..
canım cok oturmaktan oluyor o.. bende de var. arada bir kalk dolaş volta at bebeeemm
iyi bak sen de 4 kilo almışsın sadece harika bu arda anlaştık tabiikiTatlım , bir mucize gibi 115 kilo ile hamile kaldım, şu an 119 kiloyum. bunu da herkes ilk kez duyuyordur eminim.
Ben kendimi boğaz köprüsünden aşağı atmalı mıyım sence ?
Burda "ay 5 kilo aldım, ay 10 kilo aldım" ları duyunca gülümsüyorum. Sağlığın yerinde olduğu sürece başkaları halt etmiş !
Sakın ama sakın bir daha gözyaşı dökme böyle şeyler için. Önemli olan içindeki ufaklığın keyfi
Anlaştık mı ?
Sana da merhaba şekerimMerhaba Hamişler..
ya aslında çalıştığım için çok ta spor giyinmiyorumgüle güle kullan
sanırım daha cok spor giyiniyorsun
ben gecenlerde şaşagıdaki gibi bişiye denk geldim.spor giyinen bayanlar için bence cok kullanışlı
gidip dar hamile badisine para vermektensen böle bişi alınıp dogum sonrası içinde hem göbek hem bel için kullanılabilir.
cünkü dogum sonrası göbege kuşak ,yada korse takılıyor.bu penye insanı cok bunaltmaz hem.cok bol gelirse yanlardan daraltılır dogumdan sonra.
butikbebede satılıyor.renkleride var.siyahı filan.
yada bursa kumaş pazarında böle lastikli penyeler satılıyor onu kesip dikincede aynı işlemi görür.
ay her akşam yemeği kım yapcaksadece sakatat değil, çiğ et ,çiğ tavuk falan da ellemeyin diyorlar kızlar ,mecbur kalınca hep elledik tabi ama :)
canım boşa ağlamışınaslında bugün benim canım sıkkın birazz bayanlar okulda öğle yemeğinde yemek için biraz barbunya götürmüştüm ayıptır söylemesi biraz da fazla koydum canı çeken yesin diye neyse yanımda oturdu 50 lik tipler ikram falan ettim kadının söylediği şu oldu, biz senin bu getirdiğini iki kişilik yemek yapıyoz,ayrıca ben hamileyken 5 kilo alddım öyle doğurdum,senin bebeğin anca 4.5 -5 kilo olur dediAnlıcanız üzere ben biraz kiloluyum hamile kalmadan önce de kiloluydum abartılacak kadar değil elbette ama şu an hamileyim yemem geren şeyleri yiyorum inanın kendileri hergün dürümler çiğköfteler falan yiyor ayı gibi ama ben yiyince bişeyler böyle öküzümsü yorumlar yapıp beni çıldırtıyolar eve gelince banyo yaptım hemen ve uzun bi süre ağladımm üzülmek istemiyorum ama insanların benimle ve bebeğimle ilgili böyle aptalca yorum yapmaları beni çok üzüyorrr
sezeryanda daheryerini görüyorlar ,seni iççamaşırınla almıcaklar ameliyata:)
bide sen lokman hekimde dogum yapacaksın orda hiç erkek saglık görevlisi doguma girmiyor
hattaa kat görevlileri bile bayann.
benim dogumuma 1 doktorum 1 ebe ve 2 hemşire girmiştii.
bide şöle bişi duydum ne kadar dogru bilmiyoırum
sezeryana girerken epilasyon iyi yapılmadıysa hemşireler kendileri jiletle alıyorlarmış tüylerii.
sizdede baya dil gargasasi varmis canimAynen öyle damarimiza basmisiz :)
Buranin dili Almanca ama birde Isvicre Almancasi var kursa gidiyordum cabuk ögreniyordum disari cikinca ne konusluyo anlamiyordum...
Ayriyetten bazi kantonlarinda Fransizca ve Italyanca konusuluyor... Biz Alman kantonundayiz... Bu arada kanton sistemi birtek Isvicrede var...
Bide o sorunu cektim :) ben ögrenemiyorum mu diye bunlar yöresel konusuyomus meger daha cok yaslilari...
Bide Isvicre Almancasi bilmeyince surat yapiyorlar ögrenmelisin diyorlar... Ama devlet dairelerinde özel kurumlarda iste yüksek Almanca geciyo...
Sonra biri bana takma sen yüksek Almancayi ögren Isvicre Almancasini ilerde az buz anlayacaksin duya duya dedi...
Lütfen benimle yüksek Almanca konusun ben Isvicre Almancasi anlmiyorum diyorum okumuslari gencleri hemen basliyo hastanedede öyle anlastim cunku onlarin konusmalarini anlamak mumkunsuz :))
Esim ikisinide cok güzel konusuyor cünkü burada dogmus büyümümüs bazen ona köylü köylü konusma diyorum :))))) gülüyo..
Aynen canim cocuk olunca daha ii ögreniliyormus herkes bunu diyor dedigin gibi mecbur kaliyorsun bak benim ki simdiden mecbur birakti :))
Cok sey basarmissin tebrik ederim seni tek tük türkün oldugu bir yerde yemek sorunu oldugu halde en azindan bildigin yabani bir dilin varken onun bile konusulmadigi bir yerde ii seyler yapmissin...
Bilet konusunda da zorluk cekmen zor olmali bile fazla geliyor 3 saat sürüyor burdan... Simdi bayram mesela firlamistir bilet fiyatlari... dogumdan 2_3 ay sonra gitmeyi dusunuyorum nasil olacak bakalim...
Koreliler sicak insanlar cok merak ediyorum koreyi... Bir kac dizi izlemistim Kore dizisi cok gülmüstüm sempatik ve yardim severler dizilerde gercektete öyle demek...
Bide sey dikkatimi cekti görücü usulu evlenmek var onlarda da sanirim görüsmeler düzenliyorlar felan dogrumu bu ? :)
Annemde lahana saklamis arkasina hamileykencnm ciger dograrken elini hiç biyerine sürme sakın.çocukta leke olur derler.
hurafedir diye düşündüm ama cevremde bi kac kişide denk geldim.
amcamın eşi hamileyken cigerle ugraşmış ve o sıra bogazını kaşımış ,kuzenimin bogasında leke var meselaa.
googleye hamilelikte cigere ellemek diye aratırsan yaşanmış hikayeleri okuyabilirisn.
laptop i kirmayi nasil basardi canimKızlar dogum zamanları yaklaştıkça bakıyorum sayfalar jet hızında ilerlemiş. Benim evde dün temizlik vardı esim buldu bu sefer kadını anlatmıştım burda çok zor temizliğe kadın bulmak. Neyse sabah aldı esim kadını iyi başladık ama kötü bitirdik ya kadın gün boyu aa e vinız ne büyük aa salon amma güzelmiş aaa senin telefonun ne değişik filan dedi durdu neyse biz bir iki kirmayada başladık bu arada önce yukarı banyonun takımını kırdı sonra esimin sevdiği kupayı kırdı sonra servis tabağı derken en son neyi kırdı biliyormusunuz LAPTOPumu yaaaaaa üzüntüden oldum bu ne nazarı bı kadın yaa mahvetti beni. İnsanın gözü bu kadar mı keskin olur.sabahtan beri servis ayarlamaya çalışıyorum. Erzurum'dan istanbula gönderiden şimdi Allah bilir ne zaman gelir esim baktı ağlıyorum sinirden , gitti bı iPad aldı geldi .yani kadının sayesinde bende ilk defa esimin benim duygusallığına cevap verdigini gördüm normalde ne yapalım olsun der geçerdi ilgilenmezdi. Ya dedi bana sen aglayinca ne güzel oluyorsun. Yahu bendeymis kabahat hep ağlar zırhlar biçare olmalıymışım ki adam beni sevsin
Allah esirgemis gecmis olsun arkadaslarinada ins onemli birseyleri yoktur.günaydın arkadaşlar......
umarım herkesler iyidir...
hepimiz için güzel bir gün olsun inşallah..
bu sabah cok kötü bişey oldu..
iş yerine gelebilmek için önce otobüse sonra metroya biniyorum.
metrodan inince de işyerinden bir arac gelip alıyor cünkü mesafeli baya iş yerine ve oraya kadar giden bir vesait yok..
neyse.. metrodan aradım ark dedim ben geliyorum o da tamam diğer ark da alıcam zaten seni de alırız..
indim baktım ne bekleyen var bizden ne de araç..alla alla dedim aradım nerdesin diye acmadı..
sonra diğer ark aradım benimle beraber alınacak olanı.. dedi ki biz kaza yaptık
şok oldum.. ve baya da şiddetli bir kaza olmuş.. üçü de yaralı, biri daha ağır..
düşünsenize o araçta ben de olabilirdim..
sabah da otobüste dua okuyarak geldim allahım sağ salim kurtar hepimizi diye
olayı duyan herkes iyi ki sen yoktun icinde diyolar.. işte nasip belki şu anda hastanede olucaktım..
30 hafta bitince 7. ay biticek ben oyle hesapliyorum ama.7 aylık mı olduk,6 aylık olmuş olmuyor muyuz..he he ben hep az diyom dimekki herkese olsun iyi etmişim az demekle ..
yok cnm o leke olaylarına ben inanmıyorum ben dimedim zati gamze yanlış anlamışsın cnm..ben biyolocik açıklama ettiydim
ya aslında çalıştığım için çok ta spor giyinmiyorum
biri atlet direk hastane çantama koycam
diğer beyaz uzun kıllyuda hırkalarım var renklı onların içine gıyerım dıye aldım
obur hırkayı da aeşim beğendi boyu da uzun iyi oldu
ay her akşam yemeği kım yapcak
etsız hafta geçmiyor
canım boşa ağlamışın
kımseyı ılgılendirmez
herkes fıkrını kendıe saklasın
velıelrım beslenmeye çocukların ayptıklarından bazı gunler bana da yolluyor
geçen de benım mudurum takıldı şimdi bişeyın yokta boyle velıeler getitirrse çok kılo alcan dıye
aman kaç kaşında insanlarız kıloda bizim bebk te:)
vala arkadasım ebe,hıç almadan gelenler oluyormuş
vala almak zor olacak ta almadan da gidilir mi
kımı kocasına kımı annesıne aldırıyormuş
eşime demiştim ne var onda dedi
ama utancımdan ölürüm!!
ebeden de utancaz ne olcak bılemıuorum
bu arada saol yanı her ayrıntıyı anlatma ya( boşver doğumda öğreniriz:)süprizi bozuluyor lokman hekıme sırf o yuzden gıtmeye karar verdım zaten, bayan doktora açamazken erkek doktora nasıl açıyım kendımı kasmaktan 9değil 19ay doğuramam vala
bende dün kustum şaştım kaldım vallasorma ya cumartesi bi kustum bi kustum sorma...
ama neyse bi daha olmadı...
abovvvvvvvvv nasıl becerdiniz ya ne içip ne yiyosunuz siz.?canim benim ben 2 kilo almisin daha....
ayyy wen gülmekten altıma yapıcaktım..önce biz kaç aylıksk sende okadarsın sonra biz kaç aylığığızki.çok tatlısınbiz kaç aylıksak sende o kadarsın ama biz kaç aylığız ki 6 mı 7 mi desek bayramda
bizide alın oğlumla.bizim gece gündüz yürümemeiz lazım canımgözüme gözükmeben hemen yürüyüşe cıkıyorum kalk oğlum gıdıyoz
aslında bugün benim canım sıkkın birazz bayanlar okulda öğle yemeğinde yemek için biraz barbunya götürmüştüm ayıptır söylemesi biraz da fazla koydum canı çeken yesin diye neyse yanımda oturdu 50 lik tipler ikram falan ettim kadının söylediği şu oldu, biz senin bu getirdiğini iki kişilik yemek yapıyoz,ayrıca ben hamileyken 5 kilo alddım öyle doğurdum,senin bebeğin anca 4.5 -5 kilo olur dediAnlıcanız üzere ben biraz kiloluyum hamile kalmadan önce de kiloluydum abartılacak kadar değil elbette ama şu an hamileyim yemem geren şeyleri yiyorum inanın kendileri hergün dürümler çiğköfteler falan yiyor ayı gibi ama ben yiyince bişeyler böyle öküzümsü yorumlar yapıp beni çıldırtıyolar eve gelince banyo yaptım hemen ve uzun bi süre ağladımm üzülmek istemiyorum ama insanların benimle ve bebeğimle ilgili böyle aptalca yorum yapmaları beni çok üzüyorrr[/QUOTE
.onlar menopoza giriyo herhalde canım kusurlarına bakılmaz... onlara ne yaaa
günaydın arkadaşlar......
metrodan inince de işyerinden bir arac gelip alıyor cünkü mesafeli baya iş yerine ve oraya kadar giden bir vesait yok..
neyse.. metrodan aradım ark dedim ben geliyorum o da tamam diğer ark da alıcam zaten seni de alırız..
indim baktım ne bekleyen var bizden ne de araç..alla alla dedim aradım nerdesin diye acmadı..
şok oldum.. ve baya da şiddetli bir kaza olmuş.. üçü de yaralı, biri daha ağır..
olayı duyan herkes iyi ki sen yoktun icinde diyolar.. işte nasip belki şu anda hastanede olucaktım..
Evet canim inanirim :)
Annem bana hamileyken kurban kesmisler annemin eline yürgi varmis hayvanin...
Babannem hemen onlari kaba koy eve götür elinide sakin biyerine sürme leke kalir demis..
Annemin beli kasinmis dayananamis kasimis gidene kadar...
Benim yürek lekem var kahverengi belimde :)))
Al sana bir hikaye daha :))
Bende hamile oldugumdan beri ciger yapmadim esime allahtan istemedide...
ay çok geçmiş olsun canım yagünaydın arkadaşlar......
maşallah maşallah allah bozmasın daim olsun inşhatta gecen hafta canım ciğer cekmişti.. eşim gitmiş almış..geldi elini yıkadı bana dedi ki sakın dokunma ciğere..
aa neden dedim pişiriceeeeeemm :)))
dur dedi geldi kendisi yıkadı attı tavaya.. eti satan kadın demiş ki eşin sakın dokunmasın ciğere leke kalır cocuğun bi yerlerinde
ay dedim ben zaten direk dokunmuyorum ki eldiven kullanıyorum..
ollsun diyo sen elleme ben yaparım.. canım benim yaaaaaaaaaa bi tanedir benim kocamm...
totomu kaşıyayım da nazar değmesin ayy
çok şükür çok şükür rabbimebiz şimdi 7 aylık olduk değilmi ay sanki dün ilk kalp atışlarını duyduk ya çok enteresan bi dıuygu :))
bugünlerde mide bulantımızın olması normaldir canımkızlar bu günlerde tekrar benim çok midem bulanmaya başladı ilk zamanlar gibi nedendir ki?
BENİMDE BENİMDEayyy bebeğimi kucağıma almama 100 gün kalmııııııııışşşşşşşş.....
yarın iki haneli rakamlara düşüyorum allaaaaammmmm
MAŞALLAHcanim benim ben 2 kilo almisin daha....naptın kıs öle nasıl aldın acaba çok fazla almışın
6.5 aylık oluyoz bayrama 7 içinde olcaz inşallahKızlarrr
Kuyruk sokumum çok ağrıyorne olacak böyle?
Birde ben kaç aylık hamileyim bilemedim yahu?
rabbim yanında olsun her daim inşçok geçmiş olsun canım Allah korumuş seni umarım arkadaşların da en kısa zamanda iyileşirler
çok şaşırdım ben bunu bilmiyordum ben kemoterapiden donra ciğer dalak falan aldırmıştım eşime, kan yapsın diye ben kızarttım hem de ama bir yerimi elledim mi hatırlamıyorum bile umarım ellememişimdir gerçekten bilmiyordum ama...
bugün sabah kan verdim ben de kemoterapiden 10 gün sonra yaptırmam için vermişti dr kan sayımı, şeker, bilirubin falan filan... Trombositler falan çok düşüyormuş 10. günden ona bakılacak pazartesi sonuçlar çıkacak ama kanım çok suluydu zor durdu hatta şişe dolarken ilk kez şıııır diye bir ses duydum baktım su akıyor sanki korktum...
zaten kanama tehlikeli kemoterapi alanlar için hatta diş fırçası kullanmak yasak diş etleri hassas oluyormuş.
bebeğimin muayenesi 24 ekimde yani arife günü çok heyecanlıyım günler geçmiyor kemoterapiden beri hiç gitmedim acaba nasıl gelişimi, hali, keyfi
umarım her şey yolundadır bu ara ben de sabahları bal tereyağı olayını abartıyorum kötü oldum bugün şekerim yüksek galiba dilim kuruyup duruyor ama 8 hafta sonra doğuracağım için bir şey olmaz diye düşünüyorum yine de bal tereyağı olayını kesmeye karar verdim
kızlar bir de sanırım benim kasılmalarım başladı gerçi kasılma nasıl olur onu da bilmem ya böyle karnım bir anda geriliyor sertleşiyor ve bebek aşağıya baskı yapıyor korkuyorum düşünülenden erken gelmesin de bebek...
bu sefer gittiğimde hepsini soracağım dr a bir de doğum tarihini belirleyeceğiz bir sonraki kemoterapiyi de 30 ekim de alacağım
doğuma kadar grip olmayayım diye dua ediyorum bugün de bir gariplik var ben de ama hayırlısı umarım hasta olmam zaten bünyem iyice zayıfladı...
son olarak deneyimli olanlarınıza sorayım benim bebiş mama ile beslenecek ya en iyi marka hangisidir bir de kaç tane biberon almalıyım hangi marka ve ne özellikte?
yardımcı olur musunuz?
ben ilk zaman sma maması kullanmıştım
ama kızım aptamil mamayı sevmişti ,daha sonra hep onu kullandım
biberon ilk aylar 1 tane yetiyo küçük ama büyüncede zaten alınıyo
gaz geçirmeyen biberonlaar var onları tavsiye edrim[h=1]Dr Brown's Biberon[/h]
[h=2]Bebeklerin gaz sancılarını azaltmak için tasarlandı...[/h]
- Patentli hava akış sistemi ile birçok biberonda oluşan vakum ve hava kabarcıklarını ortadan kaldırır.
- Hava akış kanalı ile biberonun içine giren hava, anne sütü ya da mamanın üzerinde birikir.
- Kolik sancısı, hıçkırık, geğirme ve gazı önlemeye yardımcı olur.
- Anne sütü veya mama emzikten rahatça akarken hava, biberonun üst kısmında toplanır.
[h=2]Cam Biberonlar[/h]bunlar canım kullanmıştım marka olarakta kaliteli tavsiye edrim
Kızlarrr
Kuyruk sokumum çok ağrıyorne olacak böyle?
Birde ben kaç aylık hamileyim bilemedim yahu?
ciger yiyen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?