2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
miss gibi sebzeli bulgur pilavıylan yoğurt yedıydım evden getırıyorum burda yencek pek bişi yok

şimdi süslü hanımefendı tosta talim edecek kendı kasındı
anam bayada güzelmiş menü ama yapcak bişi yok senin süslü beğenmedi demekki :)) annesi tost istemiş demekki canı annesi :))
bende az önce yeşil mercimekli ve bol domatesli bulgur pilavı+turşu ve 2 büyük kupa ayran içtim
benim oglan bayram etti içerde
ohhh afiyet bal şeker olsunn bizim topikin hanımları pek becerikli maşşalllahhhhh :))
cnm herşeyin yolunda olmasına çok sevindim kuzucum kocaman olmuş maşşallahh :)) yaa kaçırdıysam kusura bakma cnm neden rahim alınabilir dedi ???
Ben de şimdi miiss gibi, yarısını et suyu yarısını kemik suyuyla yaptığım etli, havuçlu ve patatesli haşlama yemeğimden yiyeceğimm oğluşuma vitamin olsun

ohhhh afiyet bal şeker olsunnnnnn :))

kızlar slmlar..
işyerinde taşınma vardı 2 gündür,bgn bitti taşındık. şimdi bilgisyrm kuruldu da girebildim..
herkes iyidir umarım .. dünden beridir sağ göğsümün altında yumruk gibi bişey var gibi, oğlum kollarını dayadı galiba ne eğilebiliyorum ne oturabiliyorum.

Canım benim 3 adet bel fıtığı ameliyatım var, ve belimde platin takılı :) Ağrıması normal.
Seninki gebeliğe bağlı, doğumdan sonra geçecek,emin ol.
Her tür bitkisel karışımı kullanamıyorsun, doktoruna sormanda fayda var elbette.

Canım bildiğimiz dana eti varya kuş başı doğranmış alıyoruz kasaptan, yemek yapacağım zaman önce düdüklüde haşlıyorum suyunun da birazını yemeğe katıyorum geri kalanı buz dolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum. Kemik istiyordum ne zamandır eşimden haşlayıp onun suyunu da aynı şekilde buzluğa koymak için yemeklerde kullanmak üzere, annesine yaptırmış getirdi koydum poşetlere attım buzluğa.
Yaptığım yemeğin tarifi de:
kuşbaşını düdüklüde haşlıyorsun 35 dk kadar, patatesleri ve havuçları yemeklik doğruyorsun, ben soğan kavuramadığım için halen tiksiniyorum kokusundan çiğden koydum ama sen kavurabiliyorsan bir iki çevirdikten sonra patates ve havuçları da kavur soğanla daha lezzetli olur. Etleri de ekle dök haşladığın etin suyunu sonra tuzunu koy ben az birşey karabiberle pul biber de koydum lezzet versin diye patates ve havuçlar haşlanana kadar pişir. Bu kadar canım çok basit ve harika bir yemek.

maalesef canım benimki de gebeliğe bağlı değil ve doğumdan sonra geçmeyecek 10 yıldır çekiyorum bu bel ağrısını şimdi daha şiddetlendi. Sabah doktorum programında tam da benim durumumu anlatıyordu annem aradı söyledi arkadaş vardı dinleyemedim. kuyruk sokumu kemiğim havaya kalkık olduğu için kemikler birbirine değiyor ve ağrı yapıyor çaresi de çok kilo almayacağım ağır kaldırmayacağım kendimi yormayacağım bol bol yüzeceğim öyle dedi doktor bir işe yaramıyor ayrı mesele hatta belim çok ağırdığı zamanlarda arka tarafımdan yani makatımdan kan bile geliyor. Sana da geçmiş olsun canım senin işin de çok zor

Son düzenleme:
Allahmmmmmmmm iki gecedir uyku haram bana.. Tam yatıyorum bizim velet başlıyo sabaha kadar hobaaaa calsn sazlar oynasın kızlar Alemmi yapıyo anlamadm sabaha kadar hic mi durmaz yaa .. Ben sanırım ayvayı yedim doguncada böyle olcaksa

Offf, sende de durum farklıymış desene. Üzüldüm.
Bebekler için katlanıcaz tabi, ne yapalım başka çare mi var..

ya gecen hamılelıgımden sonra da kuyruk sokumu agrım devam etmsıtı ortopediye gıttıgımde

bana da öle dedi dr çok kılo almıycaksın belıne cok yük bındirmicen dedi...daha hamılelık kılosunu

verememsıtım tabı o zmaan verdıkce agrı gectı....bu seferde ıste erken hafatalrda toto üstü düşünce bi başladı

hala devam edıo e tabı bı de bebıs buyudu agırlık bele bınıo mecbur cekıos doğum sonraıs kılo verınce gecıcek ıns...

gecmıs olsun canım bu arada yuzmek iskelet sıstemı ıcın cok faydalı yaa bu kadar ciddiyse

düzenli bi şekıdle yuzsen belkı düzelirsin

eheheh maşallah subhnallah bazen cosuyolar canım :)

Son düzenleme:

aa ölemiymiş valla ilk kez duydum cnm.tamam bi araştıralım bakalım merak ettim bende.

özendim ben şimdi kızım da diyor....hani bana diye..

tatlım cok kolay bi yemek biliyorsun şimdi başlasan yarım saate yersin.
yeşil mercimek biraz gec pişiyor tencerede.çabuk olsun dersen cokca at düdüklüye pişsin, buzdolabına atarsın fazlasını.lazım oldukca corbana, pilavına katarsın
ben domatesi rendeliyom ,bulguru ve yagını koyup ocaga öle koyuyom önce kısık ateşte suyunu cektiriyom sonra sıcak su ilave edip kısık ateşte pişiriyor.
pişmesine yakında yeşil mercimegi koyuyom süper oluyorr
hadi yap sende kızınla yiyin afiyetle

Zaten ideal kilomdayım hep, bir ara 10 kilo almıştım diyetisyene gittim hemen verdim. Farketmiyor zayıf ya da şişman hep ağırıyor hep ağırıyor bir de evi süpürüp sildiğimde o kitlenmlerim yok mu aahh deli ediyor beni zavallı kocacığım binbir türlü şaklabanlıkla kaldırmaya çalışıyor beni ağlamam dursun güleyim diye Hamile kalmadan 1 ay önceçok sık gelmeye başladı makatımdan kan ve belim hiç durmadan ağırıyordu hatta o ay reglim bile çok ağır olmuştu şakır şakırdı yataktan kalkamamıştım ağrıdan hamile kaldığımda doktoruma söyledim makatımdan kan geldiğini şuan erken bebek büyüdüğünde bakarız demişti. Bebek büyümeye başlayınca kesildi zaten bir daha da konusu olmadı. Aslında iyi olur düzenli yüzsem düşünüyordum bir ara gitmeyi yüzme kursuna falan ama kısmet olmadı bir türlü işte

ah canım yaa baya ileri senınkı demek Allah şifa versinn

benımkı o kadar değil kilolu değilsem hiç ağrım olmuyo bir de bir fizik tedavici varmış masajla düzeltiyormuş bu durumu

bak canım burda okumustum Kuyruk sokumu arsna elle tedavi - Hrriyet Salk haftada 2-3 seansta

tedavi ediliyormuş bu derece rahatszısan bir bak istersen

sen o zaman normal doğumda yapamazsın heralde değil mi ? ıkıncaksın sancı gelcek fln etkıler baya

http://www.elifgurkan.com/

Son düzenleme:

evet tonticiğim..evde olsam kalkıp yapmıştım şimdi.ama biz kızımla işteyiz:) akşamada toplantımız var.bu gün gç saatlere kadar çalışıyoruz.ama hafta sonu yiyebiliriz artık :))

chekirdekcim ve nilhanscım maşallah bebişlerinize ve gözünüz aydın hep böyle güzel haberler ile gelin

kızlar ya bugün çok yoruldum evi temizledim camları sildim dün perdeleri yıkamıştım kocişimde akşama arkadaşını çağırmış bende sakın yemekli olmasın yapamam dedim yarın da halıları sereceğiz kısmetse bayram gelmeden tüm işlerimi halledeyim diyorum bayram sonu oğluşumun odasını hazırlayacağız yatağı gelecek çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…