2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
herkeze merhaba ;
bugunlerde herkez alışverişte,bayramda geldi ,herkez 2 kişilik alışverişte sanıırm :)
bende bugun ekru renk pijama takını aldım ,üstte yaka kısmında danteli olan vsvs..
nasıl giyiceksem kışın açıkrengi,üstelik lohusayken ,neyse hevesimizi alalımda :)
beşiği geçen hafta aldık hala daha gelmediler kurmaya,onlar kurmaya gelmeyince ben kafamda kuruyorum :))))
bebişin odasına uyku seti alıcam birde nevresim tk ,cibinlik gözümde öyle büyüyorki ,erteleyip duruyorum ,uyku seti için kullanışsız diyorlar ama ;yanları çubuk olduğu için mecburum almaya ,bugun sordum 180 dediler

Bbeişkoların zihinsel ve bedensel gelişimleri için oyunlar

1. Ay
Onun yüzündeki ifadelerini ve çıkardığı sesleri taklit edin.
Alçak bir sesle kulağına konuşun ya da müzik dinletin.
Ona kolay şekiller, parlak ve renkli nesneler ya da resimler gösterin.
Yatağının kenarına küçük ve hareketli oyuncaklar asın.
Bebeğinizi sık sık kucağınıza alın ve öpün.
Onunla ilgilenin! Konuşun ve ona adıyla seslenin.
Melodili ninniler, tekerlemeler dinletin.
Belli bir tekerlemeyi, belli zamanlarda söyleyin.
Mesela banyo yaptırırken sürekli aynı nininiyi söylerseniz, zamanla alıştığını göreceksiniz.(Doğumundan sonra her ay bunu yapabilirsiniz!)

2. Ay
Bebeğinizle konuşmanız, bu dönemde onun için çok eğlenceli bir oyun olacak! (Dikkatini çekmek için yüksek, sakinleştirmek içinse kısık sesle konuşabilirsiniz.)
Parlak ve renkli oyuncakları yüzünün, sesli oyuncakları kulağının çevresinde dolaştırarak onu eğlendirin.
Kulağına yavaşça adını söylediğinizde gözleri hareketlenir ve başını size çevirmeye çalışır.
Havanın güzel olduğu günlerde bebeğinizi bebek arabasıyla yürüyüşe çıkarın.
Konuşun, dokunun, kucaklayın ve sevginizi gösterin.
Odasında alçak sesli ve yumuşak melodili müzikler çalın. (Doğumundan sonra her ay bunu yapabilirsiniz!)

3. Ay
Oynarken direk ona bakmayı unutmayın. Çünkü bebeğiniz için yüzünüz, yan profilinizden daha ilgi çekici!
Değişik değişik farklı cisim gösterin ve yakalaması için onu cesaretlendirin. ( Dinlemesi, dokunması, izlemesi için ilginç ama yutamayacağı büyüklükte oyuncaklar seçin.)
Eline bir oyuncak verip, onunla nasıl ses çıkartacağını öğretin.
Zaman zaman kucağınıza alın ve dünyayı farklı bir açıdan görmesini sağlayın.
Onu överek yaptıklarından memnun olduğunuzu gösterin.
İlgi ve sevginizi şarkı söyleyip, onunla dans ederek gösterin.
Farklı dokularda, şekillerde ve büyüklükte oyuncaklar alın.
Hareketli ve yumuşak oyuncaklarla oynamasını sağlayın.
Onunla sık sık konuşmaya devam edin.

4. Ay
Bebeğinize tutacağı, kavrayabileceği, tadacağı ve dinleyebileceği oyuncaklar verin.
Ona müzik dinletmeyi deneyin.
Renkli bir çorabın uç tarafını kesip bileğine geçirin. (Ellerini daha kolay bulacak ve oynayacaktır.)
Banyo yaparken, banyo oyuncaklarıyla oynaması için daha fazla zaman ayırın. (Gelişimine yardım eder.)
Başarılarını gülümseyerek, onu kucaklayıp severek kutlayın ki motive olsun.
Yeni şeyler keşfetmesi ve oyuncaklarıyla oynaması için ona, tehlikesiz, boş ve geniş bir alan ayırın.
Onu sık sık kucaklayıp dikkatli bir şekilde kaldırın. Çünkü sallanmak, hoplamak ve zıplamak gibi hareketli oyunlardan çok hoşlanır.
Bebeğiniz gülerken, siz de gülün.

5. Ay
Yatağına bir ayna koyun ki kendini görsün. (Birlikte ayna’nın karşısına geçin ve birbirinizi uzun süre inceleyin.)
Bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit edin. Uzun olmayan cümleler kurarak, onunla konuşun.
Başka bebeklerle konuşmasına ve onları incelemesine izin verin. (Birbirlerine zarar vermelerini engelleyin)
Bol bol kucaklayın, sevginizi gösterin.
Onun fotoğraflarını çekin veya kameraya çekin ki ileride beraber izleyin. (Bebeğinizin doğumundan sonra her ay bunu yapabilirsiniz!)
Onunla sürekli konuşun. ( Anladığınızı mimiklerinizle belirtin. )
Vücudunuzun çeşitli yerlerine dokunun ve ona isimlerini söyleyin. (Burun, kulak, dudak gibi.)

6. Ay

Bebeğinize şarkılar söyleyin, birlikte müziğe tempo tutun, el çırpın…
Önemli kelimeleri yumuşak bir tonla ve vurgulayarak tekrarlayın.
Bebeğinizi kucağınıza alın ve çıkardığı sesleri ya da yüz ifadelerini siz de tekrarlayın.
Çevresine yumuşak yastıklar koyarak, bir an önce desteksiz oturabilmesine yardım edin.
Yüzüstü yatırın ve kollarıyla vücudunu nasıl kaldıracağını öğretin.
Sizi görebileceği bir yere geçip, kollarınızı açın ve onu kucaklayacağınızı söyleyin, (Bebeğiniz gülümser ve cilve yapar.) O size uzanırken, siz onu kucaklayın.
Yuvarlanan, silindir şeklinde oyuncaklar alarak, daha çok hareket etmesini sağlayın.
Bir el fenerinin lamba kısmını değişik şekillerde kesilmiş kartonla kaplayın. (kalp, araba, kuş gibi) Işıkları kapatın ve bu gölgeyi duvara yansıtın ve oyunu geliştirin.
Bebeğinizi, başka bebeklerle vakit geçirebileceği yerlere götürün.
Onu pusetle gezdirirken, pusetine bir balon bağlayın.

Birde bebekbezinde ne düşünüyorsunuz.Primanın birkaç çeşidi var hangisi ve kaç numarası?Son olarak park oyun yatak alanlar içine uyku seti olarak ne aldınız fikir verirmisiniz?
ben prima yenidogan alacam sarı renkli olanından.
park yataklara uyku seti gerekmiyor aslında ama illa alacam diyorsan benim albümde resimler var ordan bakabilirisn

Son düzenleme:
bugün giremedim kızlar gecmişi de okuyamadım..
hediyeleşme topiğine yazdım ama buraya da yazayım
doğalgüzellik e ulaşamadım.. o son anda dahil olmuştu cok da istekliydi ama adres göndermedi..
sonra bir kez yakaladım diye yazdım hatta ayşenin topikte ama birden kayboldu bir daha da denkgelmedim.. özelden gönderdiğim mesaja da yanıt vermedi..
ve sinoplu57... bütün bilgileri var ama haftalardır girmiyor gecmişi takip ediyorum (cuma-c.tesiye bakamadım o iki günde girdi ise bişey diyemiycem) hiç rastlamadım ona da..
ikisini de üzülerek listeden cıkarmak durumunda kalıyorum..
çekilişi yapıcam yetiştirebilirsem bu akşam, olmadı en gec pazartesi herkese mesaj atmış olurum :)))

çok geçmiş olsun canım

tubilubba da listeden cıkardıklarım arasında..
ona da ulaşamadım.. uzun zamandır da girmiyor zaten..

ayy cok şekermiş .güle güle kullansın ogluşunn
nerden ve kaçaaa aldınn
vaal eşimle adresi tam verelim diye 10dakkadır uğraşıoz:)yandexten baktık
meşrutiyet caddesinde üstgeçidin orda. yanında baysal market var, yapıkrediyi geçince:)
15liraya aldım başka hayvanlıları vardı, bide tek üstler vardı...

uyku setini belis 165 dedi benim set içindeki 110lukmuş benım beğendiğim 165 demişti ordan hatırladım...
hatta adam çift kişiliği 150ye satıyoruz ama bunların yanları olduğu ve işlemeli olduğu için pahalı demiştibenim kide şu

ben prima yenidogan alacam sarı renkli olanından.
park yataklara uyku seti gerekmiyor aslında ama illa alacam diyorsan benim albümde resimler var ordan bakabilirisn
arkadaş bana organık pamuk olduğu için huggies i önerdi, ilk aylar onu kullan sonra prima daha iyi dedi
huggies 2aydan sonra çok şişiyormuş,yani çişi çok yapınca pamuk olduğu için bebği rahatsız ediyormuş o vakıt primaya geç dedi

kızlar merhaba

bugun acar bebeye baktık kızkardesım annem ben acaip müthiş uygun fiyatlar ve

kalitelerıde çok güzel tavsıye ederım ben bayramdan sonra ıns almayı dusunuyorum ıhtıyacları

hoş bugun yegenımın kucuklerıne baktık anaam tonla kıyafet var yesyenıı çok bişey almam gerekmıcek sanırırm

endless87 nerdesinn sennnnnnnn.cok merak ettik umarım öenmli bişi yoktur cnm

canım sımdı konsutum ailesi gelmıs de onları yenı yolcu etmıs daha :) girememıs kaç gundur o sebeplee

Çok sinirliyimmmmmmmm

hayırdır ınsallah canım ne olduu ?

Selam kızlar nasılsınız? Benim biraz ayaklarım şişti dünden beri. Acaba doğuma kadar daha da mı şişer yoksa dinlenerek geçer mi? :18:

merhaba kızlar hamileliğim çok ağır geçiyor sürekli yatıyorum asık ağrılarım başladı çok korkuyorum erken doğum yapacam diye yürüyemiyorum yarım saatde bir mola vermem gerekiyor hala istifra ediyorum midemin yanmaları başladı çok kötü ve midem he bozuk ve gazlı bugun buyuk oğluma bayramlık almaya çıkıyım dedim sureki dinlendiğim halde en son kasık ağrılarım sancılarımdan endimi nasıl eve attım bilmiyorum daha alışerişede çıkmadım bebek çin napıcam bilmiyorum

cnm üzülme bende aynı dertten muzdaribim.dediğin gibi düşününce daha da yüksek çıkıyor.napalım dikkat edicez artık hamur tatlı işi ayda bir ödül olarak yiycez oda azıcık..diyet yapıcaz düzelicek inş. zaten doğumdan sonra şeker kalmıycak gizli şeker bunun adı sitres ve gebelikte çıkan..dert ettikçe dahada çıkıyor bu şeker.takma kafana .çünkü ben öyle yapıcam.rabbşmm normal doğum nasip etsin inş. bana hep böyle istedim ama doktorum nederse o olucak artık,bebişlerimize sağlıkla sıhhatle kavuşmayı nasip etsin rabbim bize inş.

Çok sinirliyimmmmmmmm
aynen cnm bende çok sinirliyim.vallahi şekerden değil ama bu kayınvalde cadolozu yüzünden erken doğum yapıcam
cnm geçmiş olsun..bebeğin sağ salim doğsunda sen sağlıklı olda alınır herşey üzülme..

slm kızlar nasılsınız? ayşe söledi merakta bırakmışım sizi kusuruma bakmayın ne olur annemle babam geldi istanbuldan 15 gündür burdalardı bu akşam döndüler.. ara ara yazdıklarınızı takip etmeye çalıştım ama girip yazamadım.. alışverişti gelendi, gidendi derken hiç fırsatım olmadı özür diliyorum sizi meraklandırdığım için

biz minacıkla iyiyiz teyzleri bugün doktor kontrolümüz vardı tombik yanaklı kızım keyfi yerinde yatmış dil çıkarıodu bize 1392 gr olmuş boyu da 39 cm miş yalnız ben bu ay biraz fazla kilo almışım anne bakımı yaramış :) bu arada beşiğimizle uyku setimizi aldık anneanneyle dede gelmişken halledelim dediler :) bayramdan sonra gelicek sanırım onlar da gelince fotolarım artık :)

sizler nasılsınız? o kdr çok sayfa geçmiş ki neler kaçırdım die bi göz atım dedim ama 300 den fazla sayfa yazılmış :)

çok geçmiş olsun canım

3 yıl bitti evliliğimde geçen ay 4e girdik ağladığım günlerin haddi hesabı yoktur yani..nasıl bi insan bu benim kaynanam,böyle anne olmaz olsun..bukadar insan evladının hayatına hükmetmeye çalışırmı...bide eşim azarlayınca hemen psikolojikman yataklara düşen bi tip.. işine gelmeyince hasta oluyor hasbam.umrumda bile değil artık yemin ettim bi doğurayım bi saçmalasın def edicem..70 yaşında bugün ölse yaşamış yaşıycanı ben daha 26 yaşıma yeni girmiş bi insanım ,valla yediklerimden değil bu kadın yüzünden benim şekerim yükseliyor.bi badana yaptık oğlu iş yaptı diye ağzımızdan burnumuzdan getirdi.devamlı hesap soruyor oğluna..oğlu iş yapınca hastalar oluyor.çokta tınn..koca diye aldık yapıcak tabi..bugün hastaneye gittik malum ,öğleden sonrada beşiğimiz geldi ,beşik kurulduktan sonrada eşim pazara gitti saat oldu 5:00 gelince.bende yemek yaptım.pişti yedik falan eşim gitmedi,bide haftanın 3 günü eşim annesine iş yeri yakın diye öğlen yemeğine gider,yaw görmeyiver bu haftasonu,bütün hafta gördün yaa..saat akşam 10:00 olmuş. arıyo niye gelmedin..şekeri nasıl çıktı aslının..yüksek çıktığını duyunca hasta oluyorum neden böyle oluyor diyo.. rahat bırak azcık moral ver yavrum diyet yaparsın düzelir de..vallahi ölücem kkahrımdan..nefret ediyorum bu kadından..beni düşündüğü falan yok..onun derdi karnımda oğlunun yavrusu var o.. tanımasam bana üzülüyor diycem..1 hafta önce badana yüzünden demediğini bırakmadın acaba şekerimm bu yüzden çıkmış olmasın uyuz yaaa..ağla ağla hüngür hüngür..çocuğumda kasıldı içimde..yüzüm ateş gibi yanıyo,yine şekerim çıktı biliyorum
kocam dünya iyisi bi insan evladınıda bunaltmış..onada kıyamıyorum ama cidden bunaldım..ben bu kadınla en son görüşmeyi falan kesicem o olucak..yeter artık,benide annem cami avlusunda bulmadı erken yaşta onun yüzünden hastalık hastası olamıycam ben

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…