2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canım biliyorum umutsuzuluğa kapılmak hiç iyi değil, hiçbir şeyin arkasına sığınacak değilim bunun için ama hastalık gerçekten insanda gel gitlere sebep oluyor bir sabah uyanıyorum rüyamda bebeğimi görmüşüm içim kıpır kıpır umut dolu, bir gün uyanıyorum kabuslar görmüşüm uyuyamamışım düşün düşün, insan hassas oluyor etrafındaki birinin "bebek de anne sütü içemeyecek" diye hayıflanması, "sen hastasın dışarı çıkma" telkini, şunu ye diye dayatmalar ya da kahvaltıda bala giden çatalına ters bakışlar, uyarılar, vs vs
hastalık insanı eksiltiyor malesef bu da moral bozucu oluyor
genel anlamda benim güçlü olduğumu söylerler öyle olmaya çalışırım tevekkül etmeye gayret ederim
ama işte daha önce de söylemiştim kemoterapiden önce geriliyorum onkolojiye gitmek kendim gibi bir sürü insanı görmek hikayetler dinlemek sonra tedavinin vicuttaki etkileri biraz yıpratıcı oluyor bu süreç ben de o dönemde yazdım o gün ki durumum öyleydi malesef, şimdi iyiyim ama sağolun...

canım goji berry i bir arkadaşım da söyledi ama bakmadım madem öyle bir bakayım alırım belki zaten kefir dışında bir de zerdeçal bir şey almıyorum o da arada aklıma gelince bol kuzu eti yiyorum, tavuk yemiyorum hepsi hormonlu diye, köy tavuğu bulmak lazım...
randevu aldım cuma günü gideceğim nasipse İBB kadın sağlığı merkezinden psikolojik destek alacağım ücretsizmiş bakalım umarım faydası olur yazarım size
ama psikiyatri konusunda ön yargılıyımdır hele hele ilaç tedavisine yani duygularımı ilaç yoluyla bastırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum bu sorunları yanlızca bastırır çözmez ki ayrıca ben sorunlarımla başa çıkabilecek güçte olmalıyım kendim başa çıkmalıyım hazmetmeli kabullenmeli sonunda da şükretmeliyim bastırmak doğru gelmiyor
ne olur yanlış anlama belki yanlış ama bu benim görüşüm kimseyi de eleştirmem ama ben ilaç almayı reddediyorum umarım sonunda mecbur kalmam...

kızlar hastalığımla ilgili internetten okuduğum kişiler bu işin uzmanları biri Onkolog Sualp Tansan, diğeri Uzman tv de Genel Cerrah Prof Cihan Uras, biri onkolog Yavuz Dizdar vb kişiler bunların yanlış bir şey söylediğini düşünmüyorum, benim bilmediğim hastalığımın düşündüğüm gibi erken evre olmayışı ilerlemiş olduğu idi buna şaşırdım üzüldüm,
bir de şimdi kurtulsam bile yine tekrarlama riski ya da yayılma olasılığı işte beni en çok bu rahatsız ediyor yani kanser benim hayatımda hep olacak gibi bu korku hep var olacak yani bazı hastalıklar vardır apandist gibi patlar alınır kurtulursunuz bir daha gündeminizde olmaz ama kanser öyle değil hep uyuyacak bir gün hortlamak üzere moralini hep yüksek tutacaksın dikkat edeceksin ki uyuya kalsın

velhasıl hastalıklar insan hayatının kalitesini düşürüyor malesef ama isyan etmiyorum yılmak yok savaşa devam evladım için, kendim için
Rabbim bende olmayan direnci evladıma versin aldığım ilaçlardan hiç etkilenmesin anne sütü almamak ona zarar vermesin onun sağlıklı hayatı ban da güç versin direnç versin Rabbim onu korusun, esirgesin...
hepimizinkini...
öpüldünüz

bu arada ben resmen yaşlı nineler gibi altıma kaçırır oldum hele gülmeye başlamayayım nasıl kaçıyor utanıyorum valla, sürekli çamaşır değiştiriyorum hamilelik ne zormuş kızlar benim anneannem 9 tane doğurmuş nasıl yapmış şaşıyorum yemek yediğimde yoruluyorum kalp atışlarım hızlanıyor, belim sırtım ağrıyor ne zor iş
Allah hepimize yardım etsin...

yorucu bir haftasonunun ardından herkese merhaba..haftasonu boyaişini bitirdk.cumartesi günü yatakodası takımımız geldi.(herkes bebeğine oda alıyor bende kendime.eee 4.olucak kendimide ödüllendireyim dimi)içini sil,yerleştir vs.bayağı yoruldum.bide sağ kasığım ve bacağımın birleştiği yer ağrıyodu, aynada baktım tam genital bölgemde simsiyah bir damar çıkmış.varis olmuş yani.ayakta kalınca özellikle çok ağrıyor.gebelikte varis problemi yaşayan varmı.ben ilk defa yaşıyorum.doğumdan sonra geçiyomu..

allah hepimizin yardımcısı olsun nasıl doğum istiyorsunuz?

bu arada isim konusunda sizide dediğiniz gibi baktım berra ismi değiştirilmiş bunun üzerine nasipse ikra koymak istiyorum nasıl sizce

cnm sen bilirsin tabi ama şahsi fikrim şımarık olmasından nazlı olması iyidir

cnm evet üzülme bebeğinin sağlığı herşeyden önemli.dualarımız seninle..

sorma tatlım bu problem bizdede var.bende devamlı sessiz sakin kocamı en ufak bi hareketinde tersliyorum bağırıyorum.adama eziyet ediyorum resmen.sonrada üzülüyorum 2 gün önce hüngür hüngür ağladım.eşime hiç yapmadığım(yapılmamasııda gereken ) bişeyi yaptım kızgınlık halimle elimin tersiyle bitane patlattım suratına nasıl üzüldüm içerledim sonra napıyorum dedim içimden ,kıyamadımda ona başladım ağlamaya beni teselli etmeye çalışıyo bide kuzum kıyamam...bi değişik ruh halindeyi,m bu aralar hiç olmadığım kadar sinir var üstümde..ben böyle biri değildim.eşim lohusalığımdan çok korkuyor..haklı adam napsın çekilmez biri oldum çıktım:26:

Son düzenleme:

ben döndüğünü anlamadım ;ama helal olsun size ...dr kendi söyledi c.tesi , ;ama ben hiç anlamıyorum ,kafası nerde kalçası nerde bacağı nerde ,aslında anlamam lazımmış ,bana diz mi attı , dirsek mi ... ben hiç dinlemiyorum kendimi...
kendimi dinleyince birazcık tırsıyorum :))))

Son düzenleme:
bu arada isim konusunda sizide dediğiniz gibi baktım berra ismi değiştirilmiş bunun üzerine nasipse ikra koymak istiyorum nasıl sizce

şimdi yanlış anlamanı istemem ama ,ikra demek arapçada oku demek ...başında önünde sıfat yada herhangi bi iism yoksa anlamı sadece oku demek..bana biraz tuhaf geliyor sırf kuranda geçiyor diye yada arapça diye iism koymak tuhaf...
ben henuz düşünmedim belki bi bakmışsın bende çok alakasız bi isim koyucam o ayrı ama sorduğun için yazıyorum ,düşünsenize çocuğunuz ilerde arabistana gidiyor ve arkasında onu oku oku diye çağırıyorlar bana tuhaf geliyor ..nacizade düşüncem budur

güzel anlamı ne

ben de kerem koyacağım herhalde lütuf demek lütuf benim oğlum bana, baba da mirza dan vazgeçmiyor iki isim olacak malesef
ama ben sadece ali ismini de istiyorum bakalım ikna edebilirsek

bebege isim verilirken öenmli olan anne babanın içine sinmesidir.cevrendekiler sadece fikir olsun diye alternatif isimler sölerler . begenip begenmemek anneye babaya kalmıştır zaten
nazlı ve naz isimlerinin anlamları farklı görünüyor

naz türkce sözlük anlamı :kendini beğendirmek amacıyla yapılan davranış, cilve,şımarıklık
isteksiz gibi görünerek yalvartmak amacıyla yapılan davranış.

kendini beğendirmek için takınılan yapmacık cilve, işve. 2. bir şeyi beğenmiyormuş gibi gözükme. şımarıklık. 3. yalvarma, rica.

nazlı
türkçe sözlük anlamı:kolayca gönlü olmayan, kendini ağır satan, ısrar bekleyen, işveli, edalı:
nazlı mı nazlı, süzüm süzüm süzülen bir kız çocuğuydu.- t. buğra.
2 . üstüne titrenilen, değer verilen, sevgili:
ben çocukluğumdan beri gayet nazlı büyüdüm.- p. safa.
3 . özen isteyen, nazik.
4 . sağlığını, dayanıklılığını çabuk bitiren

alıntıdır.

naz isminin anlamının güzel olup olmadıgı kişiye göre degişir.ben şahsen ısrar bekleyen insanlardan hoşlanmam.
1 kere teklif yaparım hayır derse sen bilin der gecerim ,çekemem öle kimsenin nazını kaprisini :))) kişiyi yorarlar.

cocuga isim bulmak cokk zorr.Allah kolaylık versin herkese

bu arada anafartalar carşısınıda gittim.ordada güzel şeyler var ama cıkrıkcılara göre pahalı

Son düzenleme:

kararı verecek olan sensin ama bence de ikra kelimesi bir isim olmamalı. oku diye isim mi olur yaw.

Son düzenleme:
ŞU DÜŞÜRME OLAYI BENDEDE VAR CANIM ÖLEDE EŞİM DOĞRU DÜZGÜN AĞLATMIYO BİLE ONA İİYİCE CANIM SIKILIYO BEN AĞLARSAM BEBEĞE BİŞEY OLURMUŞ ALLAHIM HEPİMİZE SABIR VERSİN

aa ağlatmıo mu :) bişe olmaz doğunca ınga aınga die ağlıycak kaçısın yok deseydın

yok öle 24 saat değil uyandıktan sonra 2-3 saate geçiyor. yüzümün heryeri değil dudağım sadece. ne bileyim yine de endişeleniyor insan.

öyleyse bısı yoktur canım :)

analdım canım ınsallah güzl ahlaklı hayırlı bi evlat olur :)

ayyy ankara ankara nasıl özledim
orası istanbul a göre daha ucuz bence burda ucuzu bulana kadar verdiğin yol parası dünya ediyor zaten

benimki de aynı mağazada biriktiriyordu canım bitti kuponlar 15 güne gelicek dedi bi kaç gün oldu biz de senin sayende tavşancık aldık kızımıza bakalım sevicek mi minnak kuşum

yok canım sizin de fikrinizi almak için yazdım zaten benim bi düşünce teşekkür ederim canım

ayyy ankara ankara nasıl özledim
orası istanbul a göre daha ucuz bence burda ucuzu bulana kadar verdiğin yol parası dünya ediyor zaten

valla dogru diyon.tek dolmuşla gidiyon kızılaya ulusa.artık her semt te bi dolu avm ler var.
istanbulun maneviyatı farklı hiç bir il onun yerini tutmaz fakat yaşamak için ben tercih etmem :)
ankaram sessiz sakin düzenli.bi denizimiz eksik dicem ama şimdi göllerimizde denizi aratmıyorr vallaa
mavi ve mogan göllerimiz var mis gibi.haftasonu gidiyoruz moganaa sahilde yürür gibi yürüyüş yapıyoruz mangalımızı yakıyoruz.parkları oturma yerleri filan süperr
istanbulda yoktur böle sahil kenarları:))

benimki de aynı mağazada biriktiriyordu canım bitti kuponlar 15 güne gelicek dedi bi kaç gün oldu biz de senin sayende tavşancık aldık kızımıza bakalım sevicek mi minnak kuşum
aa sendemi aldın valla bravo.güle güle kullansın cimcimennnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…