canım merhabalar bende öğretmenim ve bu konuyu araştırmıştım.bu konuda doktorun haklı 32. haftadan sonra aldıkların izninden düşüyor malesefo süre içinde kendine çok dikkat,hasta olmamaya çalış:2: bende senin gibi yapmayı düşünüyorum herşey yolunda giderse tabii 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum
canım öncelikle endişelenicek bi durum yok bebeğin iyi gelişimi önde
bu ayrıntılı usg de belirlenmiş olsa idi yine yapılcak pek bişey yoktu daha sık takıp eıdlıcektın bebege kan gıdıyomu
kordonda sorun var mı dıye daha sık bakılıcaktı sende pıhtılaşma var mı vs die bakılıcaktı cunku zaten besleyn tek damar var
onda bir tıkanıklık olması Allah korusun kayıba sebep olur diye sulandırıcılarla önlem alınıcaktı ama şanslıymışsınız ki böyle sorunlar
yokmuş ve bebeğin bu günlere gelmiş...organ gelişimlerinde bi sıkıntı olsa bu ölçümlerde usg lerde belli olurdu
yanı dopplerda değil normal usg de bile organ anomalileri gözükür demekki bu senın bebegınde bi soruna yol açmamış
ama tabii doğmadan da kesin bişey söylenmez...zaten nerdeyse 30 haftana gelmişsin şurada 8-10 hafta kalmış
bebeğin inş. bu dönemide atlatıp sağlıkla kucağına gelicektir canım...bu arada trizomi 18 - 21 ve afp testlerınde
normaldi dimi ? bi de şöle bişe var belki dr yanlış gördü olabilir yani...sana bunu söyleyen kişi kadındoğumcu dimi
ama sein bundan emin olman için perinatoloğa gözükmen gerekiyor bence bir de perinatologa gözük ayrıntılı bi baksın sana
hem için rahatlar hem de sana daha ayrıntılı açıklama yapar bence...ama hiç endişe etme bu güne geldiyse bundan
sonrasını da atlatır ve sağlıkla gelir yavrun
hiç korkma aynı durum bende de var
tek damarlı benim oğlum da
ayrıntılıda farkedildi
doktor diğer organlarda hiçbir sorun yok
tek damar tek başına bir bulgu oluşturmaz yanında kalp böbrek gibi organlarda sorun varsa bir bulgudur korkmayın hiç dedi
ama takipte tutmak da lazım dedi
oğlum hep 4-5 gün önden gidiyor çok şükür
kendi doktorum da fetal eko istedi
illkini yaptırdım bişey çıkmadı
4 hafta sonra tekrar istediler
çarşamba günü 2.si için gideceğim inş.
tek damar kalpte soruna ve gelişim geriliğine yol açabiliyormuş
takip edilmesi şart ama illa bunlara yol açacak diye bişey yok
zaten sürekli kontrol ediyor doktorlar bu durumda
takibini yaptır bişey çıkmazsa hiç korkma
ben de başta çok tedirgin olmuştum
ama araştırınca biraz daha rahat ettim
ama mutlaka fetal ekoyu ayda bir yaptır bundan sonra
bişey varsa erken teşhis açısından çok faydalı
geçmiş olsun bu arada
slm kızlar nasılsınız bugün? umarım herkes iyidirben yorgunluktan öldüm yardımcım yeni gitti bende kahvemi aldım uzandım dinleniom :126: akşama yemek derdim de yok sinemaya gidicez koçişle yemeği de dışarda yeriz yorulmuşsundur sen şimdi dedi ohhhhhh uzandım keyifteyim nese ben bi bakim geçmişe neler yazmışsınız bu saate kadar
Pembe ve beyaz inciler kullanacağım
Yapmak isteyenlere duyurulur...
Bu incilerden minik toplar yapacağım. (Ceviz kadar)
Bir pembe top bir beyaz top...
Şuna benziyor ama sırf inci olacak bizimki
Eki Görüntüle 548131
Top yapmak için video:
Beaded Bead - How to make a Crystal Ball (1/2) - YouTube
Beaded Bead - How to Make a Crystal Ball (2/2) - YouTube
(Bu videoda kristal boncuk kullanmışlar ama denedim emin olun inci çok daha güzel duruyor...)
Daha sonra 15 cm çapında yuvarlak bir tel bulacağım (Sanırım hobi dükkanlarında yada takı tasarım malzemesi satan yerlerde bulunur)
Telin üstünü pembe veya beyaz saten kurdela ile saracağım telin gözükmemesi için yani...
Daha sonra bu tele 1 pembe 1 beyaz incili toplarımdan takacağım...
Aralarına kurdelalarla fiyonklar atacağım.
Hayal edebilen oldu mu?
Yedirenkçim her halde bir mahsuru yok değil mi bende oturarak kılmaya başladım...
çok şükür canım bebeğimin gelişimi önde. organ gelişimleri ölçümleri de gayet iyi. dr her seferinde sağlıklı bir bebek diyor. 2li ve 4lü testimde ki sonuçlar da çok güzeldi. evet trizomi 18-21 ve afp testlerimde normaldi. dr um kadın doğumcu ona güveniyorum ama gel de içime anlat bunu işte.. allahım inşallah hepimizin yavrusunu sağlıkla gelir..desteğin için teşekkür ederim..
ah canımmm haklı söze ne diyebilir ki...haklısın canım da sonra huzursuzluk çıkmasın diye diyorum dedi...annesini tanıyor tabiii..biliyor herşeyi tartışma meselesi haline getireceğini.bir de kaynanam torun diye diye kafamızı beynimizi yedi zamanında.şimdi de sormuyor bile..bıraktım birşeyler almasını...
ayy kapı süsü için birsürü top yamak gerekir kızz :S
ama güzl eğitici videoymuş sağolasın :) bu yontemı öğrendiğim iyi oldu :)
maşallah canım ıns sağlıkla kucakalrsın bebeğini
Ben bir sürü kişiye 2'şer toplu anahtarlık yapmıştım.
Elin pratiğe alışınca çok vaktini almıyor canım + Çok zevkli
Birde aklıma ne geldi bak
Eki Görüntüle 548173
Bu bebek şekeri meleginelinde satılıyor.
Tanesi 8 TL
1 tane istesem gönderir misiniz diye mesaj attım.
Gönderirse onu da ortasına yerleştireceğim.
Ayyyy
rica ederimteşekkür ederim canım. şu an doktorun dediğine göre herşey normal. dediğin gibi takip etmemiz gerekli dedi. benim de kızım hep 10 gün önde gidiyor. gelişimi çok güzel diyor dr.ama fetal eko dan bahsetmedi. ben tekrar bu konu hakkında dr dan bilgi alayım. başka türlü rahatlayamayacağım. desteğin için teşekkür ederim.
mesaj kutumu sildimcanım ya sana özelden msj atıcaktım msj kutun dolu bi bakabilirmisin bişey sorucam
valla bana daha şimdiden geldi sana da gelir bence bizim bi arkadaşın annesi ilk torun heves etmiş 30- 40 tane yelek hırka yapmış ,hiçbirini giydiremedi kaldı öyle hiç gerek yoktu o kadarına ama işte annesine laf anlatamamışki bak annenin kalbi temiz demekki içine doğmuş hayırlı evlat olsun da kız erkek ne farkederbize de ver kız tarifi bizde yapak bayılırım süslü şeyleregelirmi dersin annemde örmüş önceden 6-7 tane yelek var inanrmısın hepside pembe ve kız yelekleri dedim anne içine mi doğmuştu ne biliyim dio ki annem erkek bekliyodu lk torununu malum biz 5 kız olunca bide oğlunu kaybetmiş erkek evladın tadına bende bakmak istedi ama kısmet değilmiş ...şimdi bana bidaha yap dio kıyamam ya arkadaşlara da bakıcaz artıkın ne örüyolar ne biçiyolar :
Kızlar bende işten ayrılınca (haftaya) kızıma kapı süsü yapmaya başlayacağım.
Kafamda tasarladım aşağı yukarı.
İncilerden yapacağım.
Bayılacaksınız
kaynatör bile yazamamışım sinirden :):) düzeltilmiyorkızlar size bir konuda akıl danışacağım.dün akşam eşim bebek için alış verişe giderken annemi de çağıralım bir gün,o da gelsin,ayıp olur,onun da fikrini alalım dedi.annesi de bugüne kadar bebeğin aışverişiyle ilgili tek kelime etmedi,sormadı.ne aldınız,ne yaptınız bile demedi.sadece bir çift patik örmüş 7 aydır bana o patiği gösteriyor..benim gariban anneciğimin de emekli maaşıyla bebeğe almadığı şey kalmamış.a dan z ye herşeyini annem aldı.sinir oldum ben de.annen şu ana kadar bebeğe bir zıbın bile almadı,ben parasını kendim ödeyeceğim alış veriş için niye anneni çağırıp fikrini alacam,gönlü olsun diye uğraşacam dedim.o beni çağırsın kızım gel torunuma birşeyler alacam birlikte gidelim desin ama değil mi?haksız mıyım?
bacılarım aranızda benim gibi kabız olan varmı yaavalla çıkmıyo anam çıkmıyo accık çıkıyo takılıyo kalıyo ıkınırken çocuğu bırakıcam wc'ye o derece yani.20 dk uğraştım azmettim yaptım şükür :97:ama kanter içinde çıktım tuvaletten yauw ayva'ya dadandım bu sıralar çok yiyiyorum o yapıyo galba...valla hemoroid olucam diyo korkuyorum:18:
Ben de oğluşum böyle şeylerini kendim yaptım biliyorsunuz. İnanılmaz keyif alıyorsun canım mutlaka kendin yap. İnan el emeği yaptığın birşeyin hazzı çok başka, yamukta olsa, yanlışta kessen bu halinle oturup emek gösteriyorsun ya çok mutlu oluyorsun. Merakla bekliyorum canımmm
gözünaydın canım herşey yolundaymışherkese merhaba
dun kontrolumuz vardı. her sey yolundaymısdoktorum artık cinsel iliski yok dedi (hos olmuyodu da ) bu aydan sonra akıntı artabilir dedi.. ayrıca 1 ayda 6 kg aldıgım icin de beni tebrik etti
feslegen ve orkide kız sayılı sebze severim ençokda ıspanak ıspanaktan soğutçanız hadi bulaşık makinasında erir giderde kuvette yıkayana ne demeli ay dezenfektede etseler çıkmaz o
bide bi miniğin yıkanış videosu varya fesleğenin enson yayınladığı onda bile hep o lavoba özelmi diye düşünmüştüm nasıl şirin ve korkusuz yıkanıyor
Sadece ütü için kadın getirmeye eşim hiç sıcak bakmayacaktır. Camları sildirmeye tamam diyor ama ütüye demez. Temizliği de ben yapıyorum diyor :))
canlarim hepinize slm yeni gecmisi okuyabildim cevap verdim insallahh bisey atlamamisimdir atladiysam afola artik...arkadaslar bugun ben bebisimi gördümmmmm heyo heyocokkk mutlu olduk agzimiz kulaklarimizdaydi yine herzaman oldugu gibi: büyük oglum ben ve esim kücük krejdeydi ona resim gösterdikk..bana soruyor anne bebk nasil diye yavrummmmm yerim onu ben..renklide görtük ay nasil mutlu ve heyecanlandik dudaklari gözler burun cok net gördük cokkkk güzel bir duygu yaa renkli daha baska oluyor gercekten yerimmm ben onun dudaklarini öylede tam yüzünü rekli cekip verdi dudaklar belli cokk tatli bal dudaklim benim yerim onu ben..herseyi normal dedi 2 kilo olmus yaa inanamadim doktor bebise aliyorsun hala 59 kiloyum doktor dediki dogumdan sonra dümdüz karnin olacak dedi gerci ben digerlerindede öyleydim genetik galiba tansiyon biraz düsük dedi boyu aklima takildi yaa kizlar 30 cm sizce normalmi yoksa bizmi yanlis anlatik falan diyorum kendi kendime herneyse artik gelelim cinsiyet konusuna bunuda sizlere biraktim yorumlarinizi bekliyorum artikkk doktor bakti bakti sira bacaklara gelince söyle durdu kiz dedi tekrar bakti yaaaa yüzde 95 kiz dedi esimde hemen sordu isim düsünelimmi diye evet dedi bende hemen sordum bacaklar acikmi kapali dedi tekrar yine bir soru esim dedi ki erkek olsaydi bacak kapali oldugu halde erkek oldugu belli olurmu dedi evet dedi erkek daha cabuk gösterir dedi herhalde bacak kapali olunca erkeklerde torbalar düsüyor ya onumu dedi ki yani kizlar böyle durum bende cokkk sükür cok iyi gecti nts ye bagladi normal bebek asgida yine bol bol dinlen ilaclari düzenli al dedi dikkat eticem alttan bakinca cokkkk korktum biran hastaneye yatircak diye ama birsey demedi cokk sükür 2 hafta sonra yine gidecegiz yorumlar sizden artik kizlar cinsiyet konusunda hepinizi öpüyorum....ayy bebisi görmek cokkk güzeldi yaa yerim ben onu
Kızlar bu akşam tatlı sohbetinizden geri kaldım.
Ama bebek şekerlerimin bitirdim. Tam 94 tane oldu :) Biz de mevlutler kalabalık olur diye yaptım, ama inşallah bu kadar kimse gelmez eveZira nasıl ağırlarım bilmiyorum :26:
Son olarak mıknatıslarını da yapıştırdım. Yarın da tüllerle tek tek paketlicem ve bitmiş olucak :) Rabbim oğluşumun mevlütünde dağıtmayı nasip etsin inşallah
Buyrun size bir sepet dolusu nazar boncuklu magnet
Eki Görüntüle 547817
bacılarım aranızda benim gibi kabız olan varmı yaavalla çıkmıyo anam çıkmıyo accık çıkıyo takılıyo kalıyo ıkınırken çocuğu bırakıcam wc'ye o derece yani.20 dk uğraştım azmettim yaptım şükür :97:ama kanter içinde çıktım tuvaletten yauw ayva'ya dadandım bu sıralar çok yiyiyorum o yapıyo galba...valla hemoroid olucam diyo korkuyorum:18:
hadi bakalım yapta görelim..ben kapı süsü olarak tahta harfler aldım..kızımın adına yazacağım kapıya..
iyi diyelim iyi olalım almışım yine 2 kilo nasıl iyi olayım bilmyrum az önce tartıldım moralmen çöktüm it gibi de yürüyrum nasıl oluyo anlamadım ne yesem yaryo su içsem yaryo sanki te allahım teh..hadi iyisin canım oh otur paşa paşa al pc nide önüne bende bi bi çay yapayım bari moralmen çöktüm akşama bizde kayınvalide de yemek yicez yine ye ye die zorlıcaklar anlamıcaklar benii benimde yemek derdim yok gerçi dünde olmamıştı ama neyse
hanımlar aldığınız bebek kıyafetlerini hangi sabunla yıkamayı düşünüyorsunuz granüllü deterjanlar deniliyor nette ama sıvı bebek çamaşırları için olan deterjanlar sanki aklıma daha yatıyor onları durulamak daha kolay olmuyormu
Canım bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza da alırız.
Bu arada sanırım doktorunun bebeğinin boyuyla ilgili verdiği bilgiyi net anlayamamışssın heyecandan olsa gerek bana hep öyle oluyor:)) Benim doktorum bebeğin boyunu nasıl hesapladığını şöyle anlattı bana sanada fikir verebilir bu bilgi; Bebeğin ultrason ölçümlerinden kağıdın üzerinde yazan FL (Femur lenght), uyluk kemiğinin uzunluğunu gösteriyor, Eğer FL'yi 7 ile çarparsan çıkan sayı bebeğinin boyunu gösteriyor.
(Yani FL X 7= Bebeğin boyu)
canlarımmmmmmmm naıslsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
nasıl gidiyor hamişlik az kaldı zamanımızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Kızlar bende işten ayrılınca (haftaya) kızıma kapı süsü yapmaya başlayacağım.
Kafamda tasarladım aşağı yukarı.
İncilerden yapacağım.
Bayılacaksınız
karnımızı doyurduk geldik, güzel mamalar yedik, oğlum da sevdi galiba yemekleri kıpır kıpır maşallahhhh
özledim oğlumu yaa yarına az kaldı göricem inşşşş :))
kaynatör bile yazamamışım sinirden :):) düzeltilmiyorkızlar size bir konuda akıl danışacağım.dün akşam eşim bebek için alış verişe giderken annemi de çağıralım bir gün,o da gelsin,ayıp olur,onun da fikrini alalım dedi.annesi de bugüne kadar bebeğin aışverişiyle ilgili tek kelime etmedi,sormadı.ne aldınız,ne yaptınız bile demedi.sadece bir çift patik örmüş 7 aydır bana o patiği gösteriyor..benim gariban anneciğimin de emekli maaşıyla bebeğe almadığı şey kalmamış.a dan z ye herşeyini annem aldı.sinir oldum ben de.annen şu ana kadar bebeğe bir zıbın bile almadı,ben parasını kendim ödeyeceğim alış veriş için niye anneni çağırıp fikrini alacam,gönlü olsun diye uğraşacam dedim.o beni çağırsın kızım gel torunuma birşeyler alacam birlikte gidelim desin ama değil mi?haksız mıyım?
ya benim canım çok sıkkın.peff henüz çözemedim ama ruhum sıkıldı yaa
kızlar bişey sorucam .yemek yedikten sonra mide problemi yaşıyormusunuz?
yemek yedikten sonra sanki yediklerim mideme inmiyor.yemek borumda duruyo gibi oluyorum.
sürekli oturup yatmaktanmı yoksa bebiş büyüdükçe baskı mı yapıyo mideme bilemedim?
her zamanki kadar yiyorum sanki dünyaları yemiş gibi oluyorum bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?