oğlumun odası geldi...
dönenceyikurdum müziğiyle ağladım kızlar...o kadar duygulanıyor ki insan...o müziğe bile ağlanıyorEki Görüntüle 548425 Eki Görüntüle 548443 Eki Görüntüle 548442 Eki Görüntüle 548439 Eki Görüntüle 548437 Eki Görüntüle 548433 Eki Görüntüle 548428 Eki Görüntüle 548427 Eki Görüntüle 548426 Eki Görüntüle 548424 Eki Görüntüle 548444
lohusalık gecırdım cidden çokkarışık bi dönem insna çok alıngan garip duygular içinde oluyo
bu seferde en çok lohusalıktan korkuyorum telkin verıyorum kendıme
şimdiden bişey olmıycak bebeğin yanında olucak hersey kolay olucak sıkıntı yok böyle alıştırmaya çalışıyorum kendımı :)
tamamen psikolojık bişey çünkü...ben de eşime beni sevmiyo musun niye ilgilenmiyosun diyodum annemlerde kalıyodum
doğum sonrası eşime gitme yanımda kal beni bırakma yalnız kalıyorum diyordum hep yalnız olmadığım halde
canım benim rüyan hayrolsun..ama fazla da takma kafana. böyle rüyalar normal hamilelikte. insan cok etkileniyor biliyorum ama ben direk unutmayı tercih ediyorum çünkü tamamen hormonlarla alakalı bir durum.kizlar cok tuhaf ruyalar gordum ter icinde uyandim her seferinde en son uyandigimda da aglamaya basladim sanki dogumda olecegim kocam kizlarim yalniz kalacak gibi geldi hala etkisindeyim napar acaba kocis kizlara kim bakar bi yere yazsammi annem baksin diye off ya icim bi tuhaf oldu
aynen aynen ben de yaa :) hiç pişirmediğim şeyleri pişirmeye bayılırım :) bazne nahoş tariflerde olabiliyor
tabii bi keresinde çorba yaptım portakallı havuç çorbası eşim yedi pek hoşuna gitmedi çok lezzetliydi ama neyse
olsun yemek var dimi nasılsa dedi evet kremalı brüksel lahansı dedim adam ağlıycaktı nerdeyse
neyse tadına baktı cidden ama kremalı brükel lahansı yencek gibi değildi çok kötüydüaç kaldı adamım
ama bu yemek hobimin nimetlerinden daha çok faydalanmıştır yani
heueu güngörmez padişah mı kız o neymiş ilk kez duydum :) ben de gitmezdim komşuya neym kızkardeşimle
evde takılırıdk güzelce kahvaltılar öğünler hazırlardık istediğimiz gibi
halıları kaldırırdık her gün silkelerdik yerleri siler süpürür ve çok zevk alırıdk bu iştendaha da ortaokula
gidiyoduk yani..sırf evi deil evi işi yapmayı da seviyomuşuz demekki
yedirenk rüyan hayr olsun inş
kızlar bende düngece rüyamda nar gördüm.orta boy narı ikiye kesmişim ama rengi acık yani cok kırmızı degil.
limon sıkacagında yarım narı sıkıyorum ve inanılmaz suyu cıkıyorr dolduyor kabı.sıktıkca suyu cıkıyorr.
nar suyundan içmedim , tanesindende yemedim. sadece suyunu cıkardım :) hayr olsun inşallah.
millet biberon ,emzik ve bebe şampuanı,yağı ,kremi vs .olarak hangi ürünleri aldınız ?
biberon ısıtıcı ve sterilazatörleri var alanınız oldumu ?
kaderlerimiz aynı desenee , benim iki görümcemde şehir dışındalar
diger kaynımmla aynı ildeyiz ama mesafe bayaa uzak.bizde evlendigimizden buyana aynı sokaktayızzz kaynanatörleee.cekilcek çilemiz varmış
bazı inanışlar hurefe gibi görünsede cıkıyor ya.
benim ve erkek kardeşimin göbegimini annem sandıkta saklıyor.annemle evlerimiz cokk yakındır mesela.erkek kardeşimde annemin dibinde ,evlenemedi bekar şuan
abimin göbegini babam almış ne yaptıgı mechul :)) abimde şehir dışında polis
teşekkü ederim yazdım kenaracanım ben biberon olarak chicco aldım emzik nuk oldu mecburen şampuna vs sebamed aldım.ısıtıcı ve sterilazatör almadım.göğüs pompası aldım elektrikli lansinol aldım.
hayırlı cumalar canlarımrabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallahhhh
cnm ben onları doğumdan sonra alıcam çocuk emerse biberon ısıtıcısına gerek bile yok..siterilazör ve göğüs pompasınıda doğumdan sora alıcam bulunmayacak şey değiller nasıl olsa.sadece weewell'in buhar makinesini aldım.evim kömürlü kaloriferli ve havayı çok kurutuyor.tavsiye etti anne olan arkadaslarım bende aldım içine biraz vikis koyunca çocuk raht uyuyomuş malum kış çocuğu olcak minnoşlar
kızlar madem değişik yemeklerden söz ettiniz güzel olanların tariflerinide alayım bende severim değişik yemekler yapmayı eşimde bayılır değişik yemekler yemeye garibim annesinde değişik hiç yemek görmemiş geçenler diyor annemin yemeklerini özledim diyenleri kıskanıyorum bende hiç öyle laflar edeceğim durum yok :))
geçmiş olsun ama bence pozitif düşünelimki pozitif olsunLohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....
ayrıca "ye tatlıyı doğur hakkıyı, ye ekşiyi doğur ayşeyi" teorisinin kesilikle doğru oldugu kanaatindeyim
hamileliğim boyunca hep ekşilere dadandım ki hiç sevmem
hala ara ara devam eden mide bulantılarım da etkili oldu buna gerçi
ben hiç inanmıyorum
iş yerinde oda arkadaşım 2 erkek çocuk sahibi
ikisinde de sürekli turşu yedi ama öyle böyle değil ve erkek doğurdu
ben tatlıyı aşırı yiyorum ama bi kız bi erkek bebeklerim
aynen canım lohusalıktan bende korkuyorum.ablam çok sıkıntılı zamanlar geçirdi.hatta kızı 2.5 yaşında hal etkileri var diyebilirim.gitmediğimzi psikolog nöroloji uzmanı kalmadı.en sonunda eve bir cami hocsı getirip hem bebeği hem evi hem ablamı okumasını istedik.insan o kadar çaresiz kalıoyrki.babamın duvrları yumrukaldığını bilirm çaresizlikten.şimdiden çok dua ediyorum kendimi telkin ediyorum.herşey çok güzel olacak.allahtan ailemiz yanımızda arkdaslarımız.nazımızın geçtiği kocişlerimiz var.oturduğumuz yerler güzel en azından çıkıp hava alırız.ve en azından birbirimizi en iyi anlayck bir kulümüz var.mayıs ayından beri sizlerle konuşmak beni o kadr çok rahatlatıyorki anltamam.çünkü beni o tarihten itibren ve bundan sonra en iyi anlayacak olan sizlersiniz.
bence hiç bir şey bizi etkilememelilohusalık depresyonundan kaçabildiğim kadar kaçıcam ama nereye kadar olur bilemem tabi
sanırım bu durumda en önemli şey etrafımızdakiler. Bizi anlayan ve hayatımızı kolaylaştıran brileri lazım
adı üstünde "teori"
yanılma ve çürütülme olasılığı hep var tabi ama bende tuttu işte
canım ya ne kadar sanslısın, aynı anda hem kız hm erkek bebeğin olacak
Lohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....
mandiş, senin nichini görünce hala aklıma o mandalina aşerdiğim günler geiyo
kocam 1 buçuk kilosuna 25 lira vermişti
şimdi her yerde var şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?