2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canım bebişinin odası çok güzel olmuş bayıldım,güle güle günlerde kullanın

Slm arkadaşlarım Cumanız mubarek olsun inş...

Dün akşam yemekte misaifirm vardı gecede yorgunluktan giremedim topiğe..Amannn Allahımmmm 3 saattir hiç kalkmadan okuyorum ancak bitirebildim böle girmediğim zamanlar oluyordu ama ne biliym bu kadar olmamıştı sanırsam bu ne ya resmen belim boynum uyuştu....Sayfa bile o kadar zamandan sonra atmış beni ç.dışı olmuşum :)

Herkese alıntı yapsaydım kesin sayfa donar bi şekilde allak bullak olur iyice sinir oluyurm die :) yapmadım...

O yüzden toplumca söyleyim dedim...

Bebeğinin odasını hazırlayan,güzel ciciler alıp alışverişini tamamlayan tüm annelerde ve yavruları da güle güle sağlıklı günlerde kullansınlar inş...Ayrıca çok cici hediyeleri alanlarda güle güle kullansınlar,hediye gönderenlerinde kesesine beraket olsun....Hepsinide çok begendim...

Bide bu göbekte oluşan çizgiden bahsedilmiş benim 2.ayda oluşmuştu ya giderek koyulaştı.Son 2 aydır da göbeğin üst tarafı belirginleşti iyice...
Çatlak olarak da üst bacaklarda 15-20 gün oldu çatladı.Sonrasında da az az bel çevremde oluştu...Göbekte henüz bişiy yok ama sanırım fazlaca olacak gibi durmadan kaşınıyorum çünkü...

aynen canım lohusalıktan bende korkuyorum.ablam çok sıkıntılı zamanlar geçirdi.hatta kızı 2.5 yaşında hal etkileri var diyebilirim.gitmediğimzi psikolog nöroloji uzmanı kalmadı.en sonunda eve bir cami hocsı getirip hem bebeği hem evi hem ablamı okumasını istedik.insan o kadar çaresiz kalıoyrki.babamın duvrları yumrukaldığını bilirm çaresizlikten.şimdiden çok dua ediyorum kendimi telkin ediyorum.herşey çok güzel olacak.allahtan ailemiz yanımızda arkdaslarımız.nazımızın geçtiği kocişlerimiz var.oturduğumuz yerler güzel en azından çıkıp hava alırız.ve en azından birbirimizi en iyi anlayck bir kulümüz var.mayıs ayından beri sizlerle konuşmak beni o kadr çok rahatlatıyorki anltamam.çünkü beni o tarihten itibren ve bundan sonra en iyi anlayacak olan sizlersiniz.

canım benim rüyan hayrolsun..ama fazla da takma kafana. böyle rüyalar normal hamilelikte. insan cok etkileniyor biliyorum ama ben direk unutmayı tercih ediyorum çünkü tamamen hormonlarla alakalı bir durum.

benim de kız kardeşim olsa eminim biz de sizin gibi yapardık ne güzel olurdu yaa :)))
ben de temizlik yapcam diye annemi gönderirdim sen git bi yerlere derdim..
o giderdi ben aheste aheste temizliğimi yapardım..cünkü annem başımda orayı yaptın mı burayı aldın mı..
diye bilimum soruları ile beni bezdirirdi.. en iyisi ayak altında dolaşmamasıydı :)))

rüyan hayırolsun canım.. berekettir nar bence güzel bir rüya..

millet biberon ,emzik ve bebe şampuanı,yağı ,kremi vs .olarak hangi ürünleri aldınız ?

biberon ısıtıcı ve sterilazatörleri var alanınız oldumu ?

canım ben biberon olarak chicco aldım emzik nuk oldu mecburen şampuna vs sebamed aldım.ısıtıcı ve sterilazatör almadım.göğüs pompası aldım elektrikli lansinol aldım.

kızlar madem değişik yemeklerden söz ettiniz güzel olanların tariflerinide alayım bende severim değişik yemekler yapmayı eşimde bayılır değişik yemekler yemeye garibim annesinde değişik hiç yemek görmemiş geçenler diyor annemin yemeklerini özledim diyenleri kıskanıyorum bende hiç öyle laflar edeceğim durum yok :))

aynı mahallede olduğumu düşünemiyorum bile
Allah kolaylık versin sanada
bizim aramızda 1.5 saatlik yol var buna rağmen hayatımızın taa içindeler
eşim izin verdiği için bu durumu yaşıyoruz,dengeyi sağlayamıyor
bende eşime kızıp kendim o dengeyi kurmaya çalışıyorum
öyle bir denge kuruyorum ki kayınpederimle kavga ettim
kayınvaldeme dolaylı yoldan kendi hayatımızı yaşadığımızı anlatmaya çalışıyorum
eşimin şehirdışında bir iş bulup şuralardan gitmek istiyorum
ÇOK DERTLİYİM KISACA

sizdede tutmuş desene
bende oğlumun göbeğini ankaraya göndermiştim gömülsün diye
kızımınkini evde saklıyayım bari:))

canım ben biberon olarak chicco aldım emzik nuk oldu mecburen şampuna vs sebamed aldım.ısıtıcı ve sterilazatör almadım.göğüs pompası aldım elektrikli lansinol aldım.
teşekkü ederim yazdım kenara
hayırlı cumalar canlarım rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallahhhh

evet doğumdan sonra da alınabilir benimkiler 2 tane belki sütüm yetmez diyorum ama nette herşey var artık ,acil gerekirse netten alırım ne olacak
buhar makinesini de bizim arkadaşın doktoru önermemiş çok kurutuyor normal insana bile uygun bişey değil demiş
ben de düşünüyordum da sonradan vazgeçtim almaktan ..
ay aklımız karışıyor kimi öyle diyor kimi böyle valla

tetanozumu yedim geldim bu arada
ay bi bergamotlu çay koyayım ocağa da keyif yapayım

Lohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....

mandiş, senin nichini görünce hala aklıma o mandalina aşerdiğim günler geiyo
kocam 1 buçuk kilosuna 25 lira vermişti
şimdi her yerde var şükür

geçmiş olsun ama bence pozitif düşünelimki pozitif olsun
kötü şeyleri düşünmek kötü şeyleri çeker
bana da sürekli ikiz deyince ay işte çok zor bilmemne her önüne gelen başlıyor sinir oluyorum
ne kadar zor olsa da hayattta zor olmayan şeymi var
hayat hep bir mücadele ve bu en güzel mücadele
bence bebek büyütmenin zorluklarına değil güzelliklerine adapte olalım
yani bizi bekleyen kötü şeyleri değil güzel şeyleri konuşalım ki herşey gzel olsun
herşeye baştan karamsar bakarsak zaten pozitif olan şeyi de negatife çeviririz
ben ikiz bakımı ne kadar zor olsa da hayatımın bundan sonrasını onlara adayacağımı düşünerek geçiriyorum hep
hep onların kokusunu düşünüyorum
en son düşündüğüm şey yaşayacağım olumsuzluklar
kendimi pozitif telkin ediyorum ki doğum yapınca da pozitif olayım
bence hepimiz böyle olmalıyız
yoksa iice kendimizi kaybederiz
hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip olur inş.

ayrıca "ye tatlıyı doğur hakkıyı, ye ekşiyi doğur ayşeyi" teorisinin kesilikle doğru oldugu kanaatindeyim
hamileliğim boyunca hep ekşilere dadandım ki hiç sevmem
hala ara ara devam eden mide bulantılarım da etkili oldu buna gerçi

ben hiç inanmıyorum
iş yerinde oda arkadaşım 2 erkek çocuk sahibi
ikisinde de sürekli turşu yedi ama öyle böyle değil ve erkek doğurdu
ben tatlıyı aşırı yiyorum ama bi kız bi erkek bebeklerim

lohusalık depresyonundan kaçabildiğim kadar kaçıcam ama nereye kadar olur bilemem tabi
sanırım bu durumda en önemli şey etrafımızdakiler. Bizi anlayan ve hayatımızı kolaylaştıran brileri lazım

adı üstünde "teori"
yanılma ve çürütülme olasılığı hep var tabi ama bende tuttu işte

canım ya ne kadar sanslısın, aynı anda hem kız hm erkek bebeğin olacak

bacaklarımda ve heryerimde varisler oluştu. böyle biri varsa paylaşabilir mi acaba çok korkuyorum. vajinamda bile var....

Canım ablana ne olmuştu ki:26:?
Geçmiş olsun...

lohusalık depresyonundan kaçabildiğim kadar kaçıcam ama nereye kadar olur bilemem tabi
sanırım bu durumda en önemli şey etrafımızdakiler. Bizi anlayan ve hayatımızı kolaylaştıran brileri lazım
bence hiç bir şey bizi etkilememeli
sonuçta bu bebekler bizim değilmi
biz anneliğin keyfine bakmaya çalışalım o duyguyu yaşayalım
etrafımızdakileri tınlayalım
başkalarına takıp da bu duyguyu eksik yaşamamıza ,onların bize bunu eksik yaşatmasına izin vermeyelim
dünyadaki en güzel duygu annelik ve bu bizim için bir lutuf
kim ne yaparsa yapsın bize bebişlerimiz yeter bence
adı üstünde "teori"
yanılma ve çürütülme olasılığı hep var tabi ama bende tuttu işte

canım ya ne kadar sanslısın, aynı anda hem kız hm erkek bebeğin olacak

darısı başına inş.
ama ben de kolay elde etmedim tüp bebekle oldu
zor elde ettim RABBİM de nasip etti inş. sağlıkla doğarlar

en çok korktuğum ya bebeği istemezsem soğursam diye şimdilik öyle görünmüyor ama o gün nasıl olacam bilemiyorum sen nasıl atlattın tek başınamı biriyle paylaştınmı neler yaptın

mandiş, senin nichini görünce hala aklıma o mandalina aşerdiğim günler geiyo
kocam 1 buçuk kilosuna 25 lira vermişti
şimdi her yerde var şükür

:)))) ne kadar etkiliyim bak tüm topik o zamanlar mandalina arar olmuştu mandalina üreticileri bana teşekkür etmeli talep patlaması yaşattım onlara :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…