geçmiş olsun ama bence pozitif düşünelimki pozitif olsun
kötü şeyleri düşünmek kötü şeyleri çeker
bana da sürekli ikiz deyince ay işte çok zor bilmemne her önüne gelen başlıyor sinir oluyorum
ne kadar zor olsa da hayattta zor olmayan şeymi var
hayat hep bir mücadele ve bu en güzel mücadele
bence bebek büyütmenin zorluklarına değil güzelliklerine adapte olalım
yani bizi bekleyen kötü şeyleri değil güzel şeyleri konuşalım ki herşey gzel olsun
herşeye baştan karamsar bakarsak zaten pozitif olan şeyi de negatife çeviririz
ben ikiz bakımı ne kadar zor olsa da hayatımın bundan sonrasını onlara adayacağımı düşünerek geçiriyorum hep
hep onların kokusunu düşünüyorum
en son düşündüğüm şey yaşayacağım olumsuzluklar
kendimi pozitif telkin ediyorum ki doğum yapınca da pozitif olayım
bence hepimiz böyle olmalıyız
yoksa iice kendimizi kaybederiz
hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip olur inş.
evet doğumdan sonra da alınabilir benimkiler 2 tane belki sütüm yetmez diyorum ama nette herşey var artık ,acil gerekirse netten alırım ne olacak
buhar makinesini de bizim arkadaşın doktoru önermemiş çok kurutuyor normal insana bile uygun bişey değil demiş
ben de düşünüyordum da sonradan vazgeçtim almaktan ..
doğru düşünüyorsun canım pozitif bakmak en doğrusu olsada
doğumdan sonra ruh hali değişken oluyor bunları bilmektede yarar var
ikiz bebek büyüten arkadaşlarım oldu. evt.zorlandılar ama biraz büyüdükçe nasıl birbirlerine arkadaş olduklarınada şahit oldum
bence hiç bir şey bizi etkilememeli
sonuçta bu bebekler bizim değilmi
biz anneliğin keyfine bakmaya çalışalım o duyguyu yaşayalım
etrafımızdakileri tınlayalım
başkalarına takıp da bu duyguyu eksik yaşamamıza ,onların bize bunu eksik yaşatmasına izin vermeyelim
dünyadaki en güzel duygu annelik ve bu bizim için bir lutuf
kim ne yaparsa yapsın bize bebişlerimiz yeter bence
darısı başına inş.
ama ben de kolay elde etmedim tüp bebekle oldu
zor elde ettim RABBİM de nasip etti inş. sağlıkla doğarlar
:)))) ne kadar etkiliyim bak tüm topik o zamanlar mandalina arar olmuştu mandalina üreticileri bana teşekkür etmeli talep patlaması yaşattım onlara :))
evet bu makineler havayı nemlendirmek yerine daha çok kurutyormuşcanım buhar makinesimi kurutuyor demiş doktor? ne alaka ya o zaten kuru havayı nemlendirmesi için kullanılan bir cihaz ki bir çok doktor öneriyor özellikle kaloriferli ve klimalı evlerde kullanılmalı
o durumu yaşamadığımız için bilemeyz tabi ki,
kendimden örnek vereyim bir bebek sahibi olmayı çok isteyen çok heveslenen biriydim
ama ilk aylarda yaşadığım bulantılar beni öyle kahretti öyle çaresiz bıraktı ki "kendi kendine düşse keşke" diye içimden geçirdiğim anlar oldu
bazen insan kendi kendini tanıyamıyor, içinde bulundugumuz durumlar bizi farklı noktalara itebiliyor
dediğin gibi en doğrusu bunun keyfini sürmek ama başarabilmek mesele zaten
mandalina üreticileri teşekkür eder tabikim ama bir de hamile eşlerine sormak lazım
onların da sana iletecek teşekkürleri vardır belkim
evet bu makineler havayı nemlendirmek yerine daha çok kurutyormuş
bunu bizim ikiz bebeği olan ünlü bir profa giden arkadaş söylemişti
bebeklerin ciğerlerine zarar veriyormuş doktoru öyle söylemiş ben de vazgeçtim öyle deyince almaktan
en iisi kalorifer üzerine su koymakmış
en çok korktuğum ya bebeği istemezsem soğursam diye şimdilik öyle görünmüyor ama o gün nasıl olacam bilemiyorum sen nasıl atlattın tek başınamı biriyle paylaştınmı neler yaptın
:)))) ne kadar etkiliyim bak tüm topik o zamanlar mandalina arar olmuştu mandalina üreticileri bana teşekkür etmeli talep patlaması yaşattım onlara :))
Lohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....
aynen canım lohusalıktan bende korkuyorum.ablam çok sıkıntılı zamanlar geçirdi.hatta kızı 2.5 yaşında hal etkileri var diyebilirim.gitmediğimzi psikolog nöroloji uzmanı kalmadı.en sonunda eve bir cami hocsı getirip hem bebeği hem evi hem ablamı okumasını istedik.insan o kadar çaresiz kalıoyrki.babamın duvrları yumrukaldığını bilirm çaresizlikten.şimdiden çok dua ediyorum kendimi telkin ediyorum.herşey çok güzel olacak.allahtan ailemiz yanımızda arkdaslarımız.nazımızın geçtiği kocişlerimiz var.oturduğumuz yerler güzel en azından çıkıp hava alırız.ve en azından birbirimizi en iyi anlayck bir kulümüz var.mayıs ayından beri sizlerle konuşmak beni o kadr çok rahatlatıyorki anltamam.çünkü beni o tarihten itibren ve bundan sonra en iyi anlayacak olan sizlersiniz.
benim de kız kardeşim olsa eminim biz de sizin gibi yapardık ne güzel olurdu yaa :)))
ben de temizlik yapcam diye annemi gönderirdim sen git bi yerlere derdim..
o giderdi ben aheste aheste temizliğimi yapardım..cünkü annem başımda orayı yaptın mı burayı aldın mı..
diye bilimum soruları ile beni bezdirirdi.. en iyisi ayak altında dolaşmamasıydı :)))
kızlar madem değişik yemeklerden söz ettiniz güzel olanların tariflerinide alayım bende severim değişik yemekler yapmayı eşimde bayılır değişik yemekler yemeye garibim annesinde değişik hiç yemek görmemiş geçenler diyor annemin yemeklerini özledim diyenleri kıskanıyorum bende hiç öyle laflar edeceğim durum yok :))
oğlum çok minikti nasıl bakarım korkusu vardı
kayınvaldem ve kayınpederim 1 ay yanımda kaldı, tabi eşim işteydi
birde aileleri çok kalabalık gelen giden bitmedi
sanırım hepsi birleşince eski düzenimizi istedim
çünkü 1 ay sonra evimizde yanlız kalınca herşey kendiliğinden düzeldi
geçici bir dönem ama bu dönemi sakin atlatmak adına eşinin yardımcı olması lazım ve yanında kalan kişinin eğer mümkünse kendi annen olması gerekiyor rahat edebilmen adına
inş.sen bunları yaşamadan anneliğin tadını çıkartırsın
bu arada daha sabah senin nickini görünce koşup mutfağa mandalin aldım yedimDD
sayende bebişlerede vitamini bol depoladık
evet bu makineler havayı nemlendirmek yerine daha çok kurutyormuş
bunu bizim ikiz bebeği olan ünlü bir profa giden arkadaş söylemişti
bebeklerin ciğerlerine zarar veriyormuş doktoru öyle söylemiş ben de vazgeçtim öyle deyince almaktan
en iisi kalorifer üzerine su koymakmış
hoşbulduk kuzu bende özledim sizi :)) valla yarın öğrenicez kaç kilo olmuş kuzucum :)) çok çok saol cnmm :))Selam arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar diliyorum..
anam geçmişi oku oku bitiremedim yine..akşamdan sabaha bu kadarda olmaz ki?
beyazlar içinde çok güzel bir oda olmuş..Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin..
unuturmuyum hiç..aynılarından bende aldım kızıma..her gördüğümde sen geliyorsun aklıma..
ay canım benim hoşgeldin..özledik kız seni..gözlerim aradı dedim ki bu kız nerede..hadi hayırlısı bakalım efecik kaç kilo olmuş..
evet bu dönemlerde c vitamini çok önemli ve özellikle bol bol su içmek lazım..
bu arada hediyelerin çok güzel güle güle kullan iyi günlerde canım..
canım normalde 16 Kasımda izine ayrılabilirim..kaldı şunun şurasında 5 iş günü..ama bende mecburen Aralık 15e kadar sabretmek durumundayım..Allah biliyor ya hiç çalışasım yok..Allah yardımcımız olsun..
çok açık renk var cnm bende beyaz tenliyim ben ooyuzden koyulaşmıcak galiba :))bendede çatlak yok henüz dogum yakın dönemde birden çatlıcaz maalesef
kızıma hamileyken gebelik çizgisi olmuştu 6 aydan sonra ama bunda halaaa çıkmadıı,sizde cıktımı kızlar
ayy çok güzelll güle güle kulllanın ayşecim becerikli hatun süper olmuş ellerine loşşarına sağlık :))ayşecim canım benim..
cok cok cok teşekkür ediyorum..
hediyelerini cok beğendim..
ikisi de cok değerli benim için.. ama elinle işlediğin yok mu, o bir başka değerli..
hep saklıycam.. emeğine sağlık, kesene bereket..
allah seni de tüm arkadaşlarımızı da bir avazda kurtarsın inşallah...Eki Görüntüle 548783
ayyyyy kuzum yaaaa oluyo bazen bende senin gibiydim hiç duygusal diildim su 2 haftadır dokunsan ağlıcak modundayım :)) bende bu ara hep şikayet ediyom benle hiç ilgilenmiyosun diye kızıyorum eşime :)) odaaa ohoo yandık biz napcaz doğuma kadar diyo :))kızlar bende düne kadar hamileligin verdigi bi duygusallık yoktuu.yani zorlasamda aglıyamıyordum.
dün kızımla yürüdükten sonra eve geldik o yorulmuş yemegini yedirdim hemen yattı akşam 7 filandı
eşimde 8 geldi o da yorgunmuş tv izlerken uyudu.
kendimi cok yalnız hissettimm
gece 12 gibi eşimi kaldırdım yataga gectik ben arkamı döndüm başladım aglamayaa:))
eşimde sarıldı bana ,saçımı okşadı , karnımı sevdi , güzel güzel konuştuu 1 saat boyunca, ben sadece dinledim bide agladımmm salya sümükk
ay o kadar şevkatliydiki dün eşim cok hoşuma gitti.benim ,güzel ,maviş ,akıllı ,poposu güzel karım :) v.s diye cocuk gibi sevdi beni yaa
bana cok iyi geldi eşimin bu alakası.kendmi cok iyi hissediyorum bugün:119:
hoşbulduk kuzumm :)) çok çok saol cnm evet biri benim biri oğluşumun :))Tuğbacım hoşgeldin :)
Maşallah tosuncuk olcak çok güzelmiş kilosu Allah'ım esirgesin
Oğlum olcak ama daha öncede paylaşmıştım burda kızım olsaydı eğer BALIM veya TANEM bu iki isimden birini çok istiyordum
Çok güzeller güle güle giyinsin Efecik ve Tuğbacıkbiri senin pijaman sanırım. Tontrik seninde kesene bereket cnm
Benim taa aşağıdan neredeyse mememin olduğu yere kadar var bayada koyu rengi
Gerçekten çok değerli güle güle kullanın canım,Ayşecim emeğine sağlık kesene bereket.
ayyy öldümm gülmekten yaaaaaa :)))eşime sölesem nasıl şımarır şimdi
bizim kaynana kızının göbegini hastaneye gömmüş o hemşire şuan
kaynımınkini caminin bahcesine gömmüş o da hoca
eşiminkinide evde tutmuş eşimde dötlerinden ayrılmazzzz aynı sokakta oturuyoz , adam yerinede koymasalar yinede annem babamdır deyip baş tacı yapar.
kızımın göbegide evde ne yapsam onu diye düşünüyom:)
hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah benimde yarın 9 da randevum var çok özledimm oğluşumuuuu :)))yarın doktor kontrolumüz var aplalarıııııııııııııııııııııı
bakalım oğluşum kaç kilo olmuşşşşşşşşşşş
çok merak ediyommmmmmmmm
ayyyyy ayşeeee öldüm gülmektennn insan aynı gün 2 değişik yemek yapılırmı kız adam deneme tahtası olmuş :)))aynen aynen ben de yaa :) hiç pişirmediğim şeyleri pişirmeye bayılırım :) bazne nahoş tariflerde olabiliyor
tabii bi keresinde çorba yaptım portakallı havuç çorbası eşim yedi pek hoşuna gitmedi çok lezzetliydi ama neyse
olsun yemek var dimi nasılsa dedi evet kremalı brüksel lahansı dedim adam ağlıycaktı nerdeyse
neyse tadına baktı cidden ama kremalı brükel lahansı yencek gibi değildi çok kötüydüaç kaldı adamım
ama bu yemek hobimin nimetlerinden daha çok faydalanmıştır yani
heueu güngörmez padişah mı kız o neymiş ilk kez duydum :) ben de gitmezdim komşuya neym kızkardeşimle
evde takılırıdk güzelce kahvaltılar öğünler hazırlardık istediğimiz gibi
halıları kaldırırdık her gün silkelerdik yerleri siler süpürür ve çok zevk alırıdk bu iştendaha da ortaokula
gidiyoduk yani..sırf evi deil evi işi yapmayı da seviyomuşuz demekki
ilk hamile kaldığımda bende bu tip şeyler düşünüyordum hep hatta eşime söylemiştim bebeğe sen bak yanındna ayırma
anneannesını de babaanneısnı de düzenli görsün evlenirsen asla ezdirme yavrumu iki elim yakanda olur die de
tehdit etmiştim o zaman ciddiydim ama şimdi gülüyorum :) ruh hali başka bişeey :)
bacaklarımda ve heryerimde varisler oluştu. böyle biri varsa paylaşabilir mi acaba çok korkuyorum. vajinamda bile var....
canım onlarda ömürlerinde kaç defa böyle durumla karşılaşıyorki bebişi olacak bir kez almış pahalıya mandalina çokmu yani oda nazınız olsun
canım çok güzel yazmışsın..ben de kırk gün yatmayı duusnmuyorum ayaklanır ayaklanmaz faal
olmayı dusunuyorum daha kolay adapte olurum yenı hayatıma...daha kolay cekı düzen verıırm gibi geliyor...
hatta çok kışa denk gelmese bebeıgmı alır dışarıda çıakrdım ama baya soğuk olucak belkı bi anneme kardeşime
gider gelirim...bu arada tecrübeliler bize yazsa ya bebege bakarken yasanılcak sorunalrı ve anında yapmamız gerekenleri
mesela bebegın genzıne süt fln kaçınca tam kaşlarının ortasıdnan alnına doğru
baş parmağınla şöle bi ovuyosun ve düzeliyo bunu kardesımden
bılıyorum bu tip aniden basımıza gelınce yapıcamız şeyelr varsa yazın lütfen öğrenelim :)
çok geçmiş olsun canımüzüldüm ablan için okutmakla iyi yapmışsınız aslında
bazen nazardan da oalbiliyor bu tip durumlar bir de lohusalıkla birlşince içinden çıkılmaz bir hal almıştır
ayy evet annem de öyle yapardı bi dur be kadın dur bi diyesim gelridi
ne tür şeyler mesela canım ben genelde sebze pişirdiğim için ve et yemeklerine hamıleyken başladığım
için her et yemeği farklı gelıyo banaonalrı denıyorum etle ilgili şeyler öğrenıyorum vs vs
eşimde benımle beraber yemeye başladı pek et yemezdı de :) köfte şeklinde olan hariç tabii :)
mandalina varken iyide yazın kötü olmuştu :))
eşim o konularda çok anlayışlı hamile kaldığımdan beri bulaşık ev işi bilmedim sadece yemek yaptım oda her zaman değil dışardan alır getirir bugün yorulma der eşim inşalalh bozulmaz
annem kalacak yanımda kaynanamı çağırdım ama gelemem dedi :)
inşalalh yaşamam kimsede yaşamaz inşalalh
ewt aynen öyle. Mesele parası değil de onu bulmak zaten.
benim eşim bana kızıyor neden aşermiyosun diye. Gerçekten de canım mandalina dışında hiçbişey çekmedi şimdiye kadar
mide bulantılarım çok oldugunda hiçbişey yiyemiyodum, eşim de eti çok sever çok tüketir
ee ben yemeden içmeden kesilince o da pek bişey yiyemiyodu, eti özlemişti
"ocwmays canın et çeksin sana dana kesip getircem" diyordu
hamilelik çok keyifli aslında bazen hemen bitse kavuşsam diyorum
bazen de bu kraliçe tacını kaybetmek zor olcak diyorum
cnmm 4 sene ayakta çalıştıgım zaman oluşan varislerim var onun dışında hamilelikten oluşan yok gibi gözüküyo...
bence çok şanslısın
kendi annenle tartışsanda arayı düzeltmek kolay oluyor çünkü
birde niyeyse kendi annemiz akıl verdiğinde bu kadar kasmıyoruz kendimiziD
bende anneme sen gel dedim ama kayınvaldemde inatla geleceğini söylüyor yani başım yine kalabalık olucak
inş. canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?