2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

doğru düşünüyorsun canım pozitif bakmak en doğrusu olsada
doğumdan sonra ruh hali değişken oluyor bunları bilmektede yarar var
ikiz bebek büyüten arkadaşlarım oldu. evt.zorlandılar ama biraz büyüdükçe nasıl birbirlerine arkadaş olduklarınada şahit oldum

canım buhar makinesimi kurutuyor demiş doktor? ne alaka ya o zaten kuru havayı nemlendirmesi için kullanılan bir cihaz ki bir çok doktor öneriyor özellikle kaloriferli ve klimalı evlerde kullanılmalı

valla ben kendimi telkin ediyorum sürekli
ruh halimi kimse bozamaz diye
inş. öyle olur
aslında herşeyi bilmek de zararlı biliyormusun
yaşayıp da görmek lazım bence
belki bebişler bizi çok yormaz uslu olurlar bellimi olur
ben ikiz olduğu halde böyle düşünüyorum lütfen siz de böyle düşünün

o durumu yaşamadığımız için bilemeyz tabi ki,
kendimden örnek vereyim bir bebek sahibi olmayı çok isteyen çok heveslenen biriydim
ama ilk aylarda yaşadığım bulantılar beni öyle kahretti öyle çaresiz bıraktı ki "kendi kendine düşse keşke" diye içimden geçirdiğim anlar oldu
bazen insan kendi kendini tanıyamıyor, içinde bulundugumuz durumlar bizi farklı noktalara itebiliyor
dediğin gibi en doğrusu bunun keyfini sürmek ama başarabilmek mesele zaten

:)))) ne kadar etkiliyim bak tüm topik o zamanlar mandalina arar olmuştu mandalina üreticileri bana teşekkür etmeli talep patlaması yaşattım onlara :))

mandalina üreticileri teşekkür eder tabikim ama bir de hamile eşlerine sormak lazım
onların da sana iletecek teşekkürleri vardır belkim

canım buhar makinesimi kurutuyor demiş doktor? ne alaka ya o zaten kuru havayı nemlendirmesi için kullanılan bir cihaz ki bir çok doktor öneriyor özellikle kaloriferli ve klimalı evlerde kullanılmalı
evet bu makineler havayı nemlendirmek yerine daha çok kurutyormuş
bunu bizim ikiz bebeği olan ünlü bir profa giden arkadaş söylemişti
bebeklerin ciğerlerine zarar veriyormuş doktoru öyle söylemiş ben de vazgeçtim öyle deyince almaktan
en iisi kalorifer üzerine su koymakmış

canım onlarda ömürlerinde kaç defa böyle durumla karşılaşıyorki bebişi olacak bir kez almış pahalıya mandalina çokmu yani oda nazınız olsun

en iyisi odayı iyi havalandırmak bence bir odayı iyice havalandırcan açacan camları sonra kapatıp ısıtacan bebişleri oraya götürsen o arada diğer odayı havalandırcan aynı şekilde doğal yoldan en güzeli bence :))

oğlum çok minikti nasıl bakarım korkusu vardı
kayınvaldem ve kayınpederim 1 ay yanımda kaldı, tabi eşim işteydi
birde aileleri çok kalabalık gelen giden bitmedi
sanırım hepsi birleşince eski düzenimizi istedim
çünkü 1 ay sonra evimizde yanlız kalınca herşey kendiliğinden düzeldi
geçici bir dönem ama bu dönemi sakin atlatmak adına eşinin yardımcı olması lazım ve yanında kalan kişinin eğer mümkünse kendi annen olması gerekiyor rahat edebilmen adına
inş.sen bunları yaşamadan anneliğin tadını çıkartırsın

bu arada daha sabah senin nickini görünce koşup mutfağa mandalin aldım yedimDD
sayende bebişlerede vitamini bol depoladık

canım çok güzel yazmışsın..ben de kırk gün yatmayı duusnmuyorum ayaklanır ayaklanmaz faal
olmayı dusunuyorum daha kolay adapte olurum yenı hayatıma...daha kolay cekı düzen verıırm gibi geliyor...
hatta çok kışa denk gelmese bebeıgmı alır dışarıda çıakrdım ama baya soğuk olucak belkı bi anneme kardeşime
gider gelirim...bu arada tecrübeliler bize yazsa ya bebege bakarken yasanılcak sorunalrı ve anında yapmamız gerekenleri

mesela bebegın genzıne süt fln kaçınca tam kaşlarının ortasıdnan alnına doğru
baş parmağınla şöle bi ovuyosun ve düzeliyo bunu kardesımden
bılıyorum bu tip aniden basımıza gelınce yapıcamız şeyelr varsa yazın lütfen öğrenelim :)

çok geçmiş olsun canım üzüldüm ablan için okutmakla iyi yapmışsınız aslında

bazen nazardan da oalbiliyor bu tip durumlar bir de lohusalıkla birlşince içinden çıkılmaz bir hal almıştır

ayy evet annem de öyle yapardı bi dur be kadın dur bi diyesim gelridi

ne tür şeyler mesela canım ben genelde sebze pişirdiğim için ve et yemeklerine hamıleyken başladığım
için her et yemeği farklı gelıyo bana onalrı denıyorum etle ilgili şeyler öğrenıyorum vs vs
eşimde benımle beraber yemeye başladı pek et yemezdı de :) köfte şeklinde olan hariç tabii :)

mandalina varken iyide yazın kötü olmuştu :))

eşim o konularda çok anlayışlı hamile kaldığımdan beri bulaşık ev işi bilmedim sadece yemek yaptım oda her zaman değil dışardan alır getirir bugün yorulma der eşim inşalalh bozulmaz
annem kalacak yanımda kaynanamı çağırdım ama gelemem dedi :)
inşalalh yaşamam kimsede yaşamaz inşalalh

ben oğlumda kullanmıştım
nezle olduğunda da içine viks koyup az miktarda öyle kullanıyordum

hoşbulduk kuzu bende özledim sizi :)) valla yarın öğrenicez kaç kilo olmuş kuzucum :)) çok çok saol cnmm :))
bendede çatlak yok henüz dogum yakın dönemde birden çatlıcaz maalesef
kızıma hamileyken gebelik çizgisi olmuştu 6 aydan sonra ama bunda halaaa çıkmadıı,sizde cıktımı kızlar
çok açık renk var cnm bende beyaz tenliyim ben ooyuzden koyulaşmıcak galiba :))
ayy çok güzelll güle güle kulllanın ayşecim becerikli hatun süper olmuş ellerine loşşarına sağlık :))
ayyyyy kuzum yaaaa oluyo bazen bende senin gibiydim hiç duygusal diildim su 2 haftadır dokunsan ağlıcak modundayım :)) bende bu ara hep şikayet ediyom benle hiç ilgilenmiyosun diye kızıyorum eşime :)) odaaa ohoo yandık biz napcaz doğuma kadar diyo :))
hoşbulduk kuzumm :)) çok çok saol cnm evet biri benim biri oğluşumun :))

ayyy öldümm gülmekten yaaaaaa :)))
yarın doktor kontrolumüz var aplalarıııııııııııııııııııııı
bakalım oğluşum kaç kilo olmuşşşşşşşşşşş
çok merak ediyommmmmmmmm
hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah benimde yarın 9 da randevum var çok özledimm oğluşumuuuu :)))
ayyyyy ayşeeee öldüm gülmektennn insan aynı gün 2 değişik yemek yapılırmı kız adam deneme tahtası olmuş :)))
bacaklarımda ve heryerimde varisler oluştu. böyle biri varsa paylaşabilir mi acaba çok korkuyorum. vajinamda bile var....

cnmm 4 sene ayakta çalıştıgım zaman oluşan varislerim var onun dışında hamilelikten oluşan yok gibi gözüküyo...

Kızlar, okuyim öyle yazim dedim, 1 deki doktor randevuma geç kalıyodum! Neyse şimdi gidim dönüşte gelir yazarım dedim, anam yine yaz yaz bitirememişiniz!
Anca okudum yaf!

Doktordan geldik, dün az hareket etmişti oğlum, korkmuştum baya. Neyseki iyiydi. 1600 gr olmuş. O yüzden 2 kg yapan annelere takdirlerimi iletmek isterim.
Herşeyi normalmiş bebişimin. Pek göstermedi yüzünü. Gelsin de devamlı yüzüne bakıp durcam bakalım.
Bi de beni nstye aldılar ya! Çok şekerdi minişimin kalp atışlarını duymak gerçekten! Ama bi an uzaklara daldım, son gün de seni nstye alcaklar, ordan doğuma gitcen dedim kendi kendime bi an tırsaklık geldi. Sonra kan verdim kan uyuşmazlığı için, iğnenin girişi falan umrum olmadı. Daha dur ne acılar çekcen diyorum kendi kendime. Neyse tatlışımın tepikleri gelince bi düğme verdiler ona bastım falan, güzeldi kısacası!

Odalarını yapan arkadaşlarım, zeynepfaz, dodehemini, çok hoş olmuş gerçekten imrendim sizlere. Bizim sabit bi düzenimiz olmadığı için oda yapmıcaz şimdilik. Tayinimiz çıkabilir çünkü mayısta. Bakalım bi sonraki evimize gittiğimizde de bebişimz zaten 1-2 yaşında olcak. O zaman bakcaz artık. Onun yerine park yatak aldık, heyecan yapıp erkenden kurduk. İçini falan da döşedik. Sizinle paylaşim diyorum ama çok büyük diyo dosya boyutu paylaşmıyo!

Cinsellik konuşulmuş, bizim maşallah tam gaz devam. 9. ayda da bi yolunu bulup yapcaz heralde Hatta geçende gece uyandık bi anda kendimizi çok farklı bi atmosferde bulduk Çocuğa bişey olmasın da aman!

Karındaki linea negradan da bahsetmişsiniz. Benim 4.aydan beri var. Duruyo öyle.Karnımda falan çatlaklarım da çıkmadı ek olarak. Zaten olanlar duruyo bacaklarımdaki, ama 9.aydan ümitliyim! Tam gaz geliyo bence:18::18:

Bu arada doktorumdan rapor istedim, sağolsun haftaya vericek. Zaten öteki hafta çarşamba da rapor zamanı gelmiş çatmış olcak! Aman Allahım çok heyecanlı ya!
5 haftayı da aktarabilirsem gerçekten süper olcak! Bakalım artık!

canım onlarda ömürlerinde kaç defa böyle durumla karşılaşıyorki bebişi olacak bir kez almış pahalıya mandalina çokmu yani oda nazınız olsun

ewt aynen öyle. Mesele parası değil de onu bulmak zaten.
benim eşim bana kızıyor neden aşermiyosun diye. Gerçekten de canım mandalina dışında hiçbişey çekmedi şimdiye kadar

mide bulantılarım çok oldugunda hiçbişey yiyemiyodum, eşim de eti çok sever çok tüketir
ee ben yemeden içmeden kesilince o da pek bişey yiyemiyodu, eti özlemişti
"ocwmays canın et çeksin sana dana kesip getircem" diyordu

hamilelik çok keyifli aslında bazen hemen bitse kavuşsam diyorum
bazen de bu kraliçe tacını kaybetmek zor olcak diyorum

netten bakıyorum bende görsellerden genelde hoş sunum filan görürsem bir kaç yerden tarif bakıyorum içine konanlar yediklerimizmi filan ona göre yapıyorum ramazanda misafirlerime patlıcan kebabı yapmıştım baya beğenildi foto bulursam ekleyim buraya nasılsa artık hepimiz mide bulantılarını bıraktık yapabilriz yiyebiliriz dimi ekleyimmi eklemeyimmi

bence çok şanslısın
kendi annenle tartışsanda arayı düzeltmek kolay oluyor çünkü
birde niyeyse kendi annemiz akıl verdiğinde bu kadar kasmıyoruz kendimiziD
bende anneme sen gel dedim ama kayınvaldemde inatla geleceğini söylüyor yani başım yine kalabalık olucak
inş. canım

evet ya bizde izmire gittik pazar pazar dolandık halde bulduk yemyeşil mandalinalarıda aldık yedim :) ama bu günleri düşünemedim işte bekarken almış üye olmuştum bu siteye :)
bak işte yinede eşinde teşekkür etmeli sayemde aşerme bulma heyecanını yaşamış adamcağız sende birşşeyler isteseydin ya hazır adam hevesli :)
aynı ikilem bende deolurdu ama ağırlaştıkça artık gelsin diyorum ilk zamanlar daha iyiydi :)

bugün kötü bir gün geçiriyorum geceden beri ishalim sabah doktoruma gittik tahliller vs neyseki oğlumun hareketleri ve suyu iyi ve mecburen antibiyotiğe başladık

cnmm 4 sene ayakta çalıştıgım zaman oluşan varislerim var onun dışında hamilelikten oluşan yok gibi gözüküyo...

canım umarım olmaz.çünkü bende de küçük 2 tane vardı hamilelikten önce. şuana kadar birşeyde yoktu. aniden vulvada şişlikler farkettim. resmen vajinam varis dolu.bacaklarımada baktım baya yerde oluşmuş. birden oluverdi...baya korkuyor insan. normal doğuma bile engelmiş bu durum

benim kaynanam da inatla gelmiyor :) 3 yıllık evliyim bir kez geldi iki gece yattı ve gitti ev aldım taşındım bir yılı geçti hala gelmedi şimdi diyorum bari gel bebeğe bakarsın ben işe giderken gelmiyor doğumdan sonra gelecekmiş bir iki gün kalıp gidecekmiş sağolsun şikayetçi değilim bu yönünden gelene git demesi daha zor böyle olması bence iyi

annemle evlerimiz çok yakın babamda rahmetli oldu artık annem gelip bende kalır hem bebeğe bakar birde ben tek çocuğum annemde yanlız kalmamış olur eşimle böyle konuştuk bakalım ogünler ne getircek

haklısın aslında anneyle en ağır kavganda bile küslük olmuyor ama kaynana ile öyle değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…