ayşe google ye adıyaman patlıcan kebebı yazıp görsellerde ara istersen üstüne domates sosu dökülmüş olanı buraya eklemesem iyi olur sanırım
anladım kuzuumm Allah kolaylık versin inşallah dahada çogalmaz ....
canım Allah razı olsun. İnşallah sana da göstermez böyle birşeyi
ayşe google ye adıyaman patlıcan kebebı yazıp görsellerde ara istersen üstüne domates sosu dökülmüş olanı buraya eklemesem iyi olur sanırım
Geçmiş olsun...
bende de varis var hem bacaklarımda hemde o bölgede
şiştiler ve ağrı yapıyorlar
doğumdan 1-2 ay sonra o bölgedeki geçiyor ama bacaklarda kalıcak ve korkutuyor durumları beni
bende doğumdan sonra göstericem ama ameliyatsız geçecek hali yok malesef
dr.una söylesen varis çorabı önerir aslında ilerlemez
ben daha önce kullandım ve sıkı olduğu için rahat edemiyorum
birde dr.unun doğumdan önce bilmesi gerekiyor çünkü normal doğuma büyüklüğüne göre karar veriyorlar
canım çok sağol. damdan düşeni getirin derler ya öyle birşey.ben en çok o bölgeden korkuyorum köpük ya da iğne tedavisi oluyormuş.canım çok yanarsa diye....bacaklarda zor tabi...evet dr.uma dedim baktı artarsa normal doğum olmaz dedi. sen emin misin o bölgedekiler tamamen kaybolur mu acaba..eşimdende utanıyorum yaaa( çok garip görünüyorlar..sanada çok geçmiş olsun... kaybetmeyim seni:)
hatırladım hatırladım sen bunu paylaşmıştın :) aklımda bak bunu deniycem ya çok leziz gözüküyo :)
bu haftaki protein ayinimizigeçirdik sırada balık var önümüzdeki hafta deneyeyım
çıktısını alıym da dolaba asıym unuturum gene
kızlar bu arada aklıma gelmişken söyleyim :)
Cafe Fernando – Yemek Tarifleri 'yu biliyosunzudur belki yemek blogu orası da
sahibi bi erkek cenk sönmezsoy
çok güzel ayrıtnılı ve kaliteli tarifleri var daha çok tatlı pasta üzerine tarifler ama başkaları da var
yıllardır takip ediyorum ve pek çok tarifini denedim ve hepsi müthiş oldular ( kremalı brüksel lahanası hariç)
o da bi kitap çıkartıyo ocak şubat gibi yayınlanmış olcak sanıyorum ilgi duyyorsanız eğer kitabı kaçırmayın
ayşe söylemişti dersiniz çok üzülürsünüzayrıca tarifleri ile alakalı her soru için geri dönüş yapıyor :)
en iyisi odayı iyi havalandırmak bence bir odayı iyice havalandırcan açacan camları sonra kapatıp ısıtacan bebişleri oraya götürsen o arada diğer odayı havalandırcan aynı şekilde doğal yoldan en güzeli bence :))
ay çok güzel şeyler var
hünerli bayanlar bloğunu da biliyosundur onun yemekleri ve sofra düzeni de çok güzel..
neyse ben diyetli diyetli bakmıyım zati doyamadım bir türlü,acıktım şuan meyve ve kepekli galeta yedim hiiç kesmedi
balıkta fırında mı mantarlı filan fırında seviyorum
ay çok güzel şeyler var
hünerli bayanlar bloğunu da biliyosundur onun yemekleri ve sofra düzeni de çok güzel..
neyse ben diyetli diyetli bakmıyım zati doyamadım bir türlü,acıktım şuan meyve ve kepekli galeta yedim hiiç kesmedi
ben genelde levrek çupra onları fırında yapıyorum,hamsi istavrit palamut tavada yapıyorum...
aslıdna güzel bi alabalık tarifi bulsam ayrıntılı alabalık pişirmek istiyorum hiç pişirmedim daha önce
evet canım biliyorum orayı da takip ediyorum :) çok güzel cidden :)
sorma ya ah şu diyet ben de çok acıktım yarım saat geçse de
eve gidip akşam öğünümü yapsam diye bakıyorum :)
palamut yağlı bir balık o yüzden en güzeli fırında yapılanıben genelde levrek çupra onları fırında yapıyorum,hamsi istavrit palamut tavada yapıyorum...
aslıdna güzel bi alabalık tarifi bulsam ayrıntılı alabalık pişirmek istiyorum hiç pişirmedim daha önce
evet canım biliyorum orayı da takip ediyorum :) çok güzel cidden :)
sorma ya ah şu diyet ben de çok acıktım yarım saat geçse de
eve gidip akşam öğünümü yapsam diye bakıyorum :)
evet biberonda ben de dr browns duydum
ama yine de bi tane emzik bulundurmak lazım bence ne olur ne olmaz diye
hangi markaydı biberon ısıtıcı peki
tatlım afiyet olsun öncelikle.ama buhar makinesi dediğim soğuk buhar makinesi ve benim astım alerjim var mesela çok ilerlemiş bi astım hastası olmama rağmen kalorifer beni rahatsız ediyor havayı kurutan kaloriferdir daima buhar makinesi nemlendirir..ben bile peteklerin yanına suluk asıyorum bu havadaki kurumayı engelleyen.arkadasın yanlış anlamış olmasın deli gibi kullanıyo ömillet bu ürünlerden çocuğuna..ve odayı nemlendirmeye yarıyo bence arkadasın kendi içinden geleni sölemişteşekkü ederim yazdım kenara
evet doğumdan sonra da alınabilir benimkiler 2 tane belki sütüm yetmez diyorum ama nette herşey var artık ,acil gerekirse netten alırım ne olacak
buhar makinesini de bizim arkadaşın doktoru önermemiş çok kurutuyor normal insana bile uygun bişey değil demiş
ben de düşünüyordum da sonradan vazgeçtim almaktan ..
ay aklımız karışıyor kimi öyle diyor kimi böyle valla
tetanozumu yedim geldim bu arada
ay bi bergamotlu çay koyayım ocağa da keyif yapayım
bugün kötü bir gün geçiriyorum geceden beri ishalim sabah doktoruma gittik tahliller vs neyseki oğlumun hareketleri ve suyu iyi ve mecburen antibiyotiğe başladık
benim kaynanam da inatla gelmiyor :) 3 yıllık evliyim bir kez geldi iki gece yattı ve gitti ev aldım taşındım bir yılı geçti hala gelmedi şimdi diyorum bari gel bebeğe bakarsın ben işe giderken gelmiyor doğumdan sonra gelecekmiş bir iki gün kalıp gidecekmiş sağolsun şikayetçi değilim bu yönünden gelene git demesi daha zor böyle olması bence iyi
annemle evlerimiz çok yakın babamda rahmetli oldu artık annem gelip bende kalır hem bebeğe bakar birde ben tek çocuğum annemde yanlız kalmamış olur eşimle böyle konuştuk bakalım ogünler ne getircek
haklısın aslında anneyle en ağır kavganda bile küslük olmuyor ama kaynana ile öyle değil
palamut yağlı bir balık o yüzden en güzeli fırında yapılanı
ama levrek kızartılabilir
alabalığı da kaşarlı yapın harika oluyor fırında
balığı bana sorun ula karadenizliyim daaa
en güzel yaptığım şeydir balık konusu hem güzel yaparım hem de çok severim
yarın da anneme palamut yaptıracağım inş.
şuan bana kokuyor yapamıyorum
mesaim bitti herkse iyi akşamlar iyi tatiller mutlu günler hanımlar
evet büchen ürünlerini de duymuştumCanım bütün biberon ve emzikler Nuktan aldım ben. Görümcem Amerika'ya gitmişti. Ordan aldırdım. bAYAğı iyi oldu. Emzik olarak 2 numara damaklı emzik tercih ettim. Doktorlar da bunu öneriyorlar. Bir de Nuk kullanan herkes çok mennun.
TAVSİYE üzereine şampuanını Büchen aldım. Vücut şampuanı almıcam, gerek görmüyorum çünkü.
Yağ olarakta kesinlikle zeytinyağı kullanıcam, özellikle eklem yerlerine sürdüğünde çok iyi oluyormuş.
Biberon ısıtıcı ve strelizatör olarak araştırmadayım. Tefalın strelizatörü çok güzel. İçi çok grniş, bir sürü emzik, biberon ve kaşık tabağı aynı anda strelize edebiliyorsun. Bence çok gerekli birşey. Sürekli tencerede kaynatmak çok zor diye düşünüyorum.
Bir de weewell biberon ve ısıtıcısı var, biraz pahalı ama herkes çok tavsiye ediyor.
Benimkiler de böyle canım
yok kendi içinden geleni söylemez çünkü çok titiz bebekler konusundatatlım afiyet olsun öncelikle.ama buhar makinesi dediğim soğuk buhar makinesi ve benim astım alerjim var mesela çok ilerlemiş bi astım hastası olmama rağmen kalorifer beni rahatsız ediyor havayı kurutan kaloriferdir daima buhar makinesi nemlendirir..ben bile peteklerin yanına suluk asıyorum bu havadaki kurumayı engelleyen.arkadasın yanlış anlamış olmasın deli gibi kullanıyo ömillet bu ürünlerden çocuğuna..ve odayı nemlendirmeye yarıyo bence arkadasın kendi içinden geleni sölemişdoktorumuz aldığımızı duyunca iyi yapmıssınız almakla dedi çünkü bize.hem alıpta pişman olan birtane arkadasım yok..tabi yiende sen bilirsin senin fikrin
Canım anneninde, seninde ellerine kollarına sağlık. Emeklerine sağlık. Mis gibi ne güzel herşeyiniz bitmiş. Rabbim güzel günlerde giydirsin, yatırsın, uyutsun inşallah.
Çokkk beğendim..
canim ne güzelde hazirlamissin ceyiz gibi masallahhgüle güle saglikla giysin sagsaglim insallahh cokkk beyendim hepsini cokk saglikla giysin kuzun annesi..
zeynepfaz hepsi cooookguzel nede guzel cekmissin bakmaya doyamadim park yatak bende ondan alacagim insallah evde de gayet guzel gorunuyor :) annenin ve senin ellerine saglik masallah size
kizlar cicileriniz cok guzel gule gule giymek nasip olsun.
zeynep cift isme karar verdiniz demek cok guzel bir secim ozlelikle mirza benim favorim :)
oda resimleri yukleyen kimdi simdi hatirlamiyorum ama cok harika:)
guzel gunlerde uyusunda buyusun:)
bende bugun gittim randevu almaya dogum sonrasi bakim icin.
2 haftalik yaptirdim sabah 9 dan aksam 18 e kadar
cumartesi de 4 e kadar kizimada bakicak bebisede evede banada.
toplam 1400tl civari ama cok rahat bir lohusalik gecirecegimi dusunuyorum
kizimdaki gibi zorlanmayacagim :)
simdi tek sorun gelecek ayin 12sindeki sinavim onuda gecersem kafam rahat olucak
ders calismam lazimbu totoylada cok zor ya
millet biberon ,emzik ve bebe şampuanı,yağı ,kremi vs .olarak hangi ürünleri aldınız ?
biberon ısıtıcı ve sterilazatörleri var alanınız oldumu ?
zeynepp hepsi çok güzeller cnmmm sağlıklı sıhatli giydirmeyide nasip etsin inşallahhhh :)))
kızlar dogumdan sonra adettir kocalar dogum hediyesi alır geneldee.bakalım neler alacaklarr
eşim kızımın dogumundan sonra güzel bi altın yüzük almıştı tek taş degildi ama olsun :)
ben kocamdan bişey beklemiyorum almak ister alır da ama durumumuz hiç müsait
değil...ayrıca böle adetleri biliyor mu bilmiyorum...ben söyledikten sonra da dünyayı getirse kıymeti kalmaz
benim için....o sebeple kocam , bebeğim iyi olsun bana yeter inşallah... :)
her yerimde varisler oluştu. şimdi doğum yapmaktan da çok korkuyorum bir şey olur mu diye..sonrasından da korkuyorum çünkü geçmezse mecburen tedavi olmam lazım. sizdede oluyor mu böyle şeyler... düşünün vajinada vulvada bile var
canım ben de devlette yapıcam sezerayn oldugu ıcın ama normal doğuma karar verılırse die
onun da parasını koymam lazım kenara ne oluuurr ne olmaz :) bizim rahatlamamız haziranı bulur daha çok vaar :)
canım o sebeple demedım bazı şeyleri düşünmesını beklerım dusunmez o zaman ben de kapris yaparım
ama bu konuda cidden bekelntim yok söyleyip aldırmayı da hiç sevmıyorum yanı şöyle bi tarttıgım zaman
söylesemde alsa 2x kadar sorun edicem söylemesem ve almasa x kadar sorun edicem o sebeple söylemiyim daha iyi
diyorum :)
bu konuda biraz böyleyim ya iyi mi kötü mü bilmiyorum normalde herşeyi açık açık konuşmayı severim ama
mesela birisine doğum gününde hediye almak istedim ama doğum gününü bilmiyorum dimi asla kendisine sormam
bi şekilde çevresinden öğrenirim ayıp gibi geliyo aa öğreniym hediye alım gibi geliyo beklemesin ama hediyesını alıym isterım
hatta eşim bana doğum günümü sormuştu yeni tanıştığımız zamanalr söylemsıtım sonra doğum günüme yakın
tekrar sormuştu ben de yanlış bi tarih söylemiştim içimden de çok gıcık olmuştum insan bi not eder die
o da hayır ben bılıyorum doğum gununu not etmsıtım demıstı şöle adam ol akıll ol demiştim içimdenazcık
takıntılıyım bu konulara...mesela gecen sene çok istediğim bi kitap vardı pastacılık üzerine pahalı ve nadir bulunanından
bulamıyordum alamıyordum öye netten kitabı temin edenlerin tarfilerine bakıyordum fln
onu istediğimi farketmiş takip etmiş ve kitabı hediye etmişti çok mutlu olmuştum başka başka şeyler alsa o kadar sevinmezdim :)
benim kocam da pek ince düşünceli değildir...bir de emrivakiden istenmesinden hiç hoşlanmaz biliyorum
birşeyi söylenipte yapılması samimi gelmiyor eşime bana da samimi gelmiyone güzell
mesela bu erkeklerin hediye alma olayı var ya kayınvalidelerin yapması gereken bişey oğlunu çekicek kenara dicek ki
oğlum böyle böyle karına doğum hediyesi aldın mı alabılıyomusun yardım ister mısın dicek anneler nasıl kızlarını bu konularda
eğitiyolar hatırlatıyoalrsa kayınvalideler de oğullarına hatırlatmalı yani eşim hediye almasa bunu bilmiyosa suçlusu kocam değil
yarın öbür gün kızı (görümcem) doğum yapınca damadı kızına doğum hediyesi alırsa mesela kayınvalidemde gelir bunu anlatırsa şappadanak
söylerim yüzüneyalnız bu düşüncemde sabitim oğlum olursa kesinlikle uyguluycam :) hatırlatıcam oğluma gelinim üzülmesin
ne yazar mışım ya dolmuşum :)
Evet bu siteden alışveriş eden bir sürü tanıdığım var
Kismetse bende burdan alacağım
lohusalık gecırdım cidden çokkarışık bi dönem insna çok alıngan garip duygular içinde oluyo
bu seferde en çok lohusalıktan korkuyorum telkin verıyorum kendıme
şimdiden bişey olmıycak bebeğin yanında olucak hersey kolay olucak sıkıntı yok böyle alıştırmaya çalışıyorum kendımı :)
tamamen psikolojık bişey çünkü...ben de eşime beni sevmiyo musun niye ilgilenmiyosun diyodum annemlerde kalıyodum
doğum sonrası eşime gitme yanımda kal beni bırakma yalnız kalıyorum diyordum hep yalnız olmadığım halde
Lohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....
lohusalık depresyonundan kaçabildiğim kadar kaçıcam ama nereye kadar olur bilemem tabi
sanırım bu durumda en önemli şey etrafımızdakiler. Bizi anlayan ve hayatımızı kolaylaştıran brileri lazım
ayrıca "ye tatlıyı doğur hakkıyı, ye ekşiyi doğur ayşeyi" teorisinin kesilikle doğru oldugu kanaatindeyim
hamileliğim boyunca hep ekşilere dadandım ki hiç sevmem
hala ara ara devam eden mide bulantılarım da etkili oldu buna gerçi
canım çok güzel yazmışsın..ben de kırk gün yatmayı duusnmuyorum ayaklanır ayaklanmaz faal
olmayı dusunuyorum daha kolay adapte olurum yenı hayatıma...daha kolay cekı düzen verıırm gibi geliyor...
hatta çok kışa denk gelmese bebeıgmı alır dışarıda çıakrdım ama baya soğuk olucak belkı bi anneme kardeşime
gider gelirim...bu arada tecrübeliler bize yazsa ya bebege bakarken yasanılcak sorunalrı ve anında yapmamız gerekenleri
mesela bebegın genzıne süt fln kaçınca tam kaşlarının ortasıdnan alnına doğru
baş parmağınla şöle bi ovuyosun ve düzeliyo bunu kardesımden
bılıyorum bu tip aniden basımıza gelınce yapıcamız şeyelr varsa yazın lütfen öğrenelim :)
Odalarını yapan arkadaşlarım, zeynepfaz, dodehemini, çok hoş olmuş gerçekten imrendim sizlere. Bizim sabit bi düzenimiz olmadığı için oda yapmıcaz şimdilik. Tayinimiz çıkabilir çünkü mayısta. Bakalım bi sonraki evimize gittiğimizde de bebişimz zaten 1-2 yaşında olcak. O zaman bakcaz artık. Onun yerine park yatak aldık, heyecan yapıp erkenden kurduk. İçini falan da döşedik. Sizinle paylaşim diyorum ama çok büyük diyo dosya boyutu paylaşmıyo!
Cinsellik konuşulmuş, bizim maşallah tam gaz devam. 9. ayda da bi yolunu bulup yapcaz heraldeHatta geçende gece uyandık bi anda kendimizi çok farklı bi atmosferde bulduk Çocuğa bişey olmasın da aman!
bugün kötü bir gün geçiriyorum geceden beri ishalim sabah doktoruma gittik tahliller vs neyseki oğlumun hareketleri ve suyu iyi ve mecburen antibiyotiğe başladık
tatlım şaka olsun diye söyledim zaten..dediğin gibi doktordan kaynaklıdır tabikide..mesela organik ürünlerede kimi iyi kimi okadarda önemli değil diyo..her kafadan ayrı ses çıkabiliyo yaniievet büchen ürünlerini de duymuştum
alman sanırım değilmi ,almanlar ii yapıyor bu işi zaten
tamam hepsi aklımda 2 numara emzik ,nuk
wevel baktım da nette 70 tlye olan yerler var çok da pahalı değil aslında
netten alırım ben de olmazsa diyorum
teşekkür ederim
yok kendi içinden geleni söylemez çünkü çok titiz bebekler konusunda
hatta aşırıya kaçan biri o kadar pimpirikli olma diyorum ben mesela ona
bebeklerin herşeyi organik bi görsen
yoğurtlarını kendileri mayalıyorlar sütler yumurtalar özel geliyor
onu bırak mamaları bile tamamen bitkisel
özel olarak getirtiyor
yani öylesine söylemez onu biliyorum
ama doktorundan kaynaklanabilir belki her doktor bir olmuyor malum
valla ben onun yalancısıyım
ben henüz düşünme aşamasındayım
doktoruma da soracağım bakalım ne diyecek
ona göre bir karar veririm artık
peki hangi markayı tercih ettiniz onu sorayım bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?