2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
ayşe google ye adıyaman patlıcan kebebı yazıp görsellerde ara istersen üstüne domates sosu dökülmüş olanı buraya eklemesem iyi olur sanırım

hatırladım hatırladım sen bunu paylaşmıştın :) aklımda bak bunu deniycem ya çok leziz gözüküyo :)

bu haftaki protein ayinimizi geçirdik sırada balık var önümüzdeki hafta deneyeyım

çıktısını alıym da dolaba asıym unuturum gene

balıkta fırında mı mantarlı filan fırında seviyorum

ay çok güzel şeyler var
hünerli bayanlar bloğunu da biliyosundur onun yemekleri ve sofra düzeni de çok güzel..

neyse ben diyetli diyetli bakmıyım zati doyamadım bir türlü,acıktım şuan meyve ve kepekli galeta yedim hiiç kesmedi

bence de en güzeli o
zaten ben de oda havalandırma tiki var
beş dakika evden çıksam gelince hemen açarım
içerdeki kokuyu hemen alıyorum galiba

aynen yaa benim de ağzımın suyu akıyor valla ..

ben de dayanamadım bir haftadır ilk kez gofret yedim bişey olmaz dimi :26:

ay delireceğim tatlısızlıktan ne yapayım o kadar kaçamak da olsun

ben de zoraki bişeyleri yemekten sıkıldım ,çok geriliyorum valla

yemeği zevkle değil görev olarak yiyorum valla

ayşe bence denemelisin başka tariflerde var ama aklıma gelmedi şimdi haftaya açalım bu konuyu

orkide tavsiye ederim

balıkta fırında mı mantarlı filan fırında seviyorum

ben genelde levrek çupra onları fırında yapıyorum,hamsi istavrit palamut tavada yapıyorum...

aslıdna güzel bi alabalık tarifi bulsam ayrıntılı alabalık pişirmek istiyorum hiç pişirmedim daha önce

evet canım biliyorum orayı da takip ediyorum :) çok güzel cidden :)

sorma ya ah şu diyet ben de çok acıktım yarım saat geçse de

eve gidip akşam öğünümü yapsam diye bakıyorum :)

aynen ayşe haftaya bu konuyada parmak atalım :)

palamut yağlı bir balık o yüzden en güzeli fırında yapılanı
ama levrek kızartılabilir

alabalığı da kaşarlı yapın harika oluyor fırında

balığı bana sorun ula karadenizliyim daaa

en güzel yaptığım şeydir balık konusu hem güzel yaparım hem de çok severim

yarın da anneme palamut yaptıracağım inş.
şuan bana kokuyor yapamıyorum

evet biberonda ben de dr browns duydum
ama yine de bi tane emzik bulundurmak lazım bence ne olur ne olmaz diye
hangi markaydı biberon ısıtıcı peki

Canım bütün biberon ve emzikler Nuktan aldım ben. Görümcem Amerika'ya gitmişti. Ordan aldırdım. bAYAğı iyi oldu. Emzik olarak 2 numara damaklı emzik tercih ettim. Doktorlar da bunu öneriyorlar. Bir de Nuk kullanan herkes çok mennun.

TAVSİYE üzereine şampuanını Büchen aldım. Vücut şampuanı almıcam, gerek görmüyorum çünkü.

Yağ olarakta kesinlikle zeytinyağı kullanıcam, özellikle eklem yerlerine sürdüğünde çok iyi oluyormuş.

Biberon ısıtıcı ve strelizatör olarak araştırmadayım. Tefalın strelizatörü çok güzel. İçi çok grniş, bir sürü emzik, biberon ve kaşık tabağı aynı anda strelize edebiliyorsun. Bence çok gerekli birşey. Sürekli tencerede kaynatmak çok zor diye düşünüyorum.

Bir de weewell biberon ve ısıtıcısı var, biraz pahalı ama herkes çok tavsiye ediyor.

Benimkiler de böyle canım

tatlım afiyet olsun öncelikle.ama buhar makinesi dediğim soğuk buhar makinesi ve benim astım alerjim var mesela çok ilerlemiş bi astım hastası olmama rağmen kalorifer beni rahatsız ediyor havayı kurutan kaloriferdir daima buhar makinesi nemlendirir..ben bile peteklerin yanına suluk asıyorum bu havadaki kurumayı engelleyen.arkadasın yanlış anlamış olmasın deli gibi kullanıyo ömillet bu ürünlerden çocuğuna..ve odayı nemlendirmeye yarıyo bence arkadasın kendi içinden geleni sölemiş doktorumuz aldığımızı duyunca iyi yapmıssınız almakla dedi çünkü bize.hem alıpta pişman olan birtane arkadasım yok..tabi yiende sen bilirsin senin fikrin
bugün kötü bir gün geçiriyorum geceden beri ishalim sabah doktoruma gittik tahliller vs neyseki oğlumun hareketleri ve suyu iyi ve mecburen antibiyotiğe başladık

cnm geçmiş olsun dikaket et kendşne tatlımm

mandalinacımmm kaynanamı anlattın bi an sanki..benimkide pek gelen kaynana tiplerinden değildir genelde biz gideriz eşimle..evime yerime karışmaz ama oğluna karışmayı çok sever senede 2 kere anca gelir ama bir gelir pir gelir lafları sokup gider..aynı durumdayız benimde babacım rahmetli oldu..kaynanam zaten bakamam dedi annem bakıcak banada oooh misss

Son düzenleme:

canım palamutu bol yağda değil sadece tavayı yağlayıp öyle kızartıyorum yanı tavada balıkalrı hep öyle pişiriyorum

fırında nasıl yapılacagını anlatırsan onu da denerım tabıı kı ne demek :) bu arada sen de fırında yapıcan zaman

kafasıyla mı pişriiyosun balığı ? annem fırında yapmazdı hiç bilemiyorum kitapalrdan öğrendim :)

e onalrda kafasıyla atıyoalr fırına ondan merak ettim canım

hamsileri hamsi kuşu yapıyorum ben eşim çok sevdiği için sık sık yaparım azcık el oyalıyo ama olsun

bi oturusta 2 kişi 2-3 kg hamsi yiyoruz alabalığıda nasıl pişriiyosun ayrıntılı anlat tarif ver

0-6 yaş gurubuna in hiç alabalık pişirmedim hoş pazarda da görmedim nasıl temzılıyosun vs vs

zahmet olucak ama madem bilirkişisin buyur meydan senin

mesaim bitti herkse iyi akşamlar iyi tatiller mutlu günler hanımlar

hayırlı akşamalr canım :)

Son düzenleme:
evet büchen ürünlerini de duymuştum
alman sanırım değilmi ,almanlar ii yapıyor bu işi zaten
tamam hepsi aklımda 2 numara emzik ,nuk
wevel baktım da nette 70 tlye olan yerler var çok da pahalı değil aslında
netten alırım ben de olmazsa diyorum
teşekkür ederim

yok kendi içinden geleni söylemez çünkü çok titiz bebekler konusunda
hatta aşırıya kaçan biri o kadar pimpirikli olma diyorum ben mesela ona
bebeklerin herşeyi organik bi görsen
yoğurtlarını kendileri mayalıyorlar sütler yumurtalar özel geliyor
onu bırak mamaları bile tamamen bitkisel
özel olarak getirtiyor
yani öylesine söylemez onu biliyorum
ama doktorundan kaynaklanabilir belki her doktor bir olmuyor malum
valla ben onun yalancısıyım
ben henüz düşünme aşamasındayım
doktoruma da soracağım bakalım ne diyecek
ona göre bir karar veririm artık
peki hangi markayı tercih ettiniz onu sorayım bari

canlar geçen pijama aldım demiştim ya.daha doğrusu kendi annem almıştı sağolsun..kayınvaldemde geldiği gün kıskandı galba görünce oda almış yollamış eşimden,hayretim şaştı valla çok sever ya beni sevgisine ithafen kalpli kalpli almışI LOVE YOU diyo kaynanam bana.muhahaha..kırmızı olanı o,karelileri annecim aldı..doğumdan sonra evde giyerim diye almıştı annem..eşimde sabahlıklı bi tane gecelik , bitanede uygun yollu bi gecelik alıcak hastane için tamamdır 2 gecelik 1 tanede bu pijamalardan birini koyarım hastane çantama yeterde artar bile diyorum

Son düzenleme:
kızlar okumaya başladığımda 35. sayfadaydı bitirene kadar 39. sayfa bitmiş maşallah bize

Canım anneninde, seninde ellerine kollarına sağlık. Emeklerine sağlık. Mis gibi ne güzel herşeyiniz bitmiş. Rabbim güzel günlerde giydirsin, yatırsın, uyutsun inşallah.

Çokkk beğendim..

canim ne güzelde hazirlamissin ceyiz gibi masallahhgüle güle saglikla giysin sagsaglim insallahh cokkk beyendim hepsini cokk saglikla giysin kuzun annesi..

zeynepfaz hepsi cooookguzel nede guzel cekmissin bakmaya doyamadim park yatak bende ondan alacagim insallah evde de gayet guzel gorunuyor :) annenin ve senin ellerine saglik masallah size

teşekkür ederiz oğluşumun teyzeleri

evet canım hiç istemesem de iki isim koyacağız babası Mirza konusunda kararlı ben de Kerem i ekledim mecbur
ikna olsa sadece Ali koyacaktım ama farklı bir isim olsun dedi tutturdu neyse Kerem derim ben o bana lütuf olarak geldi

millet biberon ,emzik ve bebe şampuanı,yağı ,kremi vs .olarak hangi ürünleri aldınız ?

biberon ısıtıcı ve sterilazatörleri var alanınız oldumu ?

biberon Dr. Brown un cam olanını aldım hava kaçırmıyormuş gaz olayında etkisi oluyor dediler en küçük boy aldım 125ml
bir tane de Avent aldım o da 260 ml sarı renkli olanını aldım daha dayanıklıymış
emzik daha almadım ama Nuk veya Avent alacağım kullananlar memnun
bebe şampuanı bübshen
yağ hakiki zeytinyağı
krem de sudo krem diyorlar ama ben bepanten kullanacağım hassas olursa sudo krem alırım bana çekerse cildi hassas olmaz

biberon ısıtıcı ve sterilazatör almayı düşünmüyorum gereksiz geliyor eski usul ısıtıp temizlerim zaten annem kullanamaz onları bulaşıkları bile makineye koymuyor elde yıkıyor eski kafa yani

zeynepp hepsi çok güzeller cnmmm sağlıklı sıhatli giydirmeyide nasip etsin inşallahhhh :)))

sağol teyzesi

kızlar dogumdan sonra adettir kocalar dogum hediyesi alır geneldee.bakalım neler alacaklarr
eşim kızımın dogumundan sonra güzel bi altın yüzük almıştı tek taş degildi ama olsun :)

ben istiyordum ama bu hastalık bizim mali durumları epey sarstı her gittiğim dr a 400 ila 300 tl arası muayene parası bayılıyorum, ilaçlar, tahliller maaşımın tamamını sağlık masrafları kapsıyor eşimden sadece doğum parasını ödemesini istedim 1600 tl onu ödesin bana yeter kendi adıma özel bir isteğim kalmadı...

kız ayşe ne çok benziyoruz senle aynen ben de söylediğim bir şeyin kıymeti hiç olmaz...

dr a bir danış tatlım acaba çok mu ayakta kalıyorsun :26:

hediye konusu bence de önemli dedim ya ben de senin gibi düşünüyorum çok güzel ifade etmişsin hislerini ve aynen katılıyorum
benim eşim de bir şeylerin emrivaki yapılmasını istemez inadına yapmaz hatta biliyorum
öyle ince düşünceli kaynanalar nerdeee ama ben de oğlumu ince ruhlu yetiştirmek isterim, öğreteceğim bunları en başta paylaşmayı bazı zamanlar kendisinden önde sevdiklerini tutmasını öğreteceğim inşallah Allah bana nasip ederse...

Evet bu siteden alışveriş eden bir sürü tanıdığım var
Kismetse bende burdan alacağım

hangi siteymiş o yaa merak ettim kaçırdım ben... bana da bana da

lohusalık depresyonundan kaçabildiğim kadar kaçıcam ama nereye kadar olur bilemem tabi
sanırım bu durumda en önemli şey etrafımızdakiler. Bizi anlayan ve hayatımızı kolaylaştıran brileri lazım

bu loğusalık olayı beni de ürkütüyor zaten gelip gidiyorlar bana bir de o ruh haliyle nasıl olurum bilemiyorum zaten sinirli bir halim vardır hele bu aralar barut gibiyim anneme eşime bağırıp duruyorum sonra sinirden ağlıyorum, benim loğusalığım çekilmez herhalde

doğumdan sonra kadınların ruh hali çok hassas olurmuş dikkat etmek gerek bence de etraftakilerin anlayışı çok önemli

ben hastanede yanımda eşim kalsın istiyorum, O da kalırım dedi yani baştan yanımızda olsun alışsın istiyorum sorumluluktan kaçmasın, isterse eğer becerir de biliyorum...
annem de gelecek ama kalmasın ev yakın evde kalsın
esas korkum eve geldikten sonrası illa ki bir hengame yaşanacaktır gelen giden akrabalar arkadaşlar, bir de kayınvalidem de ilk günler kalmak ister, gelen gelsin kalan kalsın önemli değil ama her kafadan bir ses çıkarsa bebekle ilgili müdahale falan olursa o zaman kendimi tutamayabilirim
hani bazı kadınlar doğumdan sonra bebeği istemezmiş falan, benim içime doğuyor sanki ben bebeğe panter kesileceğim kimselere vermem güvenmem gibi geliyor öyle heyecanlıyım ki şimdi doğsa parçalarım çocuğu herhalde işte o konuda bana anlayış gösterirlerse ne ala, yoksa sorun yaşanabilir :18:

bende tutmadı valla ben bir ekşi bir acı yedim anlatamam ağzıma 6 ay tatlı koymadım tiksindim resmen

kızlar evet yaa bence de bu konuları konuşalım benim ne kardeşim ne yeğenim var çok fransızım bebek bakımı konusunda bilenler akıllarına geldikçe yapılacakları yazsa ne güzel olur...

teşekkürler canım daha güzelleri sizin olsun biz de park yatak aldık park yatak daha kullanışlıymış mobilya kadar şık değil belki ama önemli olan amaca hizmet etmesi dedik

ben o modeli 250 tl ye aldım, alacak olan arkadaşlara söylemiş olayım ana kucaklı travel sistem bebek arabasını da 400 tl ye aldık peşin o baya ucuza geldi yani...
park yatak da pahalı oldu ama çok sağlam çok tatmin etti bizi içimize sindi diğer modellere göre daha sağlam duruyordu

bugün kötü bir gün geçiriyorum geceden beri ishalim sabah doktoruma gittik tahliller vs neyseki oğlumun hareketleri ve suyu iyi ve mecburen antibiyotiğe başladık

geçmiş olsun canım ishal kötü tabi antibiyotiğe başlaman iyi olmuş

tatlım şaka olsun diye söyledim zaten..dediğin gibi doktordan kaynaklıdır tabikide..mesela organik ürünlerede kimi iyi kimi okadarda önemli değil diyo..her kafadan ayrı ses çıkabiliyo yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…