ALLAHım YARABBİM ne kadar hareketli bi topikmiş burası birazcık yeni sayılırım aslında en başlarda girmiştim topiğe ilk hamile olduğum dönemlerde o zaman kimse olmayınca bende girmedim bi süre milsa arkadaşımın tavsiyesiyle geri döndüm ama şimdide bi yazı yazıyorum sonra ben bulamıyorum kendi yazdığımı sayfalar su gibi akıyo maşallah valla size aranızdaki bağa hayran kaldım :))) umarım doğumdan sonrada herşey böyle devam eder.
ŞİMDİ GELELİM SORUMA DOĞUMDAN SONRA HASTANEDE YANINIZDA KİM REFAKATÇİ KALSIN İSTERSİNİZ ???
BEN EŞİM DİYORUM NEDENİNE GELECEK OLURSAK BENİM 2. BEBEĞİM İLKİNDE YANIMDA ANNEM KALMIŞTI SAĞOLSUN ÇOK YARDIMCI OLDU AMA PERİŞANDA OLDU ZATEN BÜTÜN GECE BOYUNCA TOPLASAN 2-3 KERE UYANMIŞTI OĞLUM E BENDE WC FALAN 1-2 KERE GİTTİM O YÜZDEN BANA GÖRE ÇOK ZOR GEÇMEDİ İNŞALLAH BU DOĞUMUMDA NORMAL OLURSA BU SEFER YANIMDA EŞİM KALSIN İSTİYORUM HEM TAM BİR AİLE GİBİ OLACAĞIMIZI HİSSEDİYORUM HEMDE ÖYLE BİR ZAMANDA BENİM YANIMDA KALMASI ONUN İÇİNDE FARKLI BİR DENEYİM OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BENİM GİBİ DÜŞÜNEN VARMI ACABA??
hımm o zaman olur az yağla ..canım palamutu bol yağda değil sadece tavayı yağlayıp öyle kızartıyorum yanı tavada balıkalrı hep öyle pişiriyorum
fırında nasıl yapılacagını anlatırsan onu da denerım tabıı kı ne demek :) bu arada sen de fırında yapıcan zaman
kafasıyla mı pişriiyosun balığı ? annem fırında yapmazdı hiç bilemiyorum kitapalrdan öğrendim :)
e onalrda kafasıyla atıyoalr fırına ondan merak ettim canım
hamsileri hamsi kuşu yapıyorum ben eşim çok sevdiği için sık sık yaparım azcık el oyalıyo ama olsun
bi oturusta 2 kişi 2-3 kg hamsi yiyoruzalabalığıda nasıl pişriiyosun ayrıntılı anlat tarif ver
0-6 yaş gurubuna in hiç alabalık pişirmedim hoş pazarda da görmedim nasıl temzılıyosun vs vs
zahmet olucak ama madem bilirkişisin buyur meydan senin
hayırlı akşamalr canım :)
kız ayşe ne çok benziyoruz senle aynen ben de söylediğim bir şeyin kıymeti hiç olmaz...
hediye konusu bence de önemli dedim ya ben de senin gibi düşünüyorum çok güzel ifade etmişsin hislerini ve aynen katılıyorum
benim eşim de bir şeylerin emrivaki yapılmasını istemez inadına yapmaz hatta biliyorum
öyle ince düşünceli kaynanalar nerdeee ama ben de oğlumu ince ruhlu yetiştirmek isterim, öğreteceğim bunları en başta paylaşmayı bazı zamanlar kendisinden önde sevdiklerini tutmasını öğreteceğim inşallah Allah bana nasip ederse...
bu loğusalık olayı beni de ürkütüyor zaten gelip gidiyorlar bana bir de o ruh haliyle nasıl olurum bilemiyorum zaten sinirli bir halim vardır hele bu aralar barut gibiyim anneme eşime bağırıp duruyorum sonra sinirden ağlıyorum, benim loğusalığım çekilmez herhalde
kızlar evet yaa bence de bu konuları konuşalım benim ne kardeşim ne yeğenim var çok fransızım bebek bakımı konusunda bilenler akıllarına geldikçe yapılacakları yazsa ne güzel olur...
Kızlar, okuyim öyle yazim dedim, 1 deki doktor randevuma geç kalıyodum! Neyse şimdi gidim dönüşte gelir yazarım dedim, anam yine yaz yaz bitirememişiniz!
Anca okudum yaf!
Doktordan geldik, dün az hareket etmişti oğlum, korkmuştum baya. Neyseki iyiydi. 1600 gr olmuş. O yüzden 2 kg yapan annelere takdirlerimi iletmek isterim.
Herşeyi normalmiş bebişimin. Pek göstermedi yüzünü. Gelsin de devamlı yüzüne bakıp durcam bakalım.
Bi de beni nstye aldılar ya! Çok şekerdi minişimin kalp atışlarını duymak gerçekten! Ama bi an uzaklara daldım, son gün de seni nstye alcaklar, ordan doğuma gitcen dedim kendi kendime bi an tırsaklık geldi. Sonra kan verdim kan uyuşmazlığı için, iğnenin girişi falan umrum olmadı. Daha dur ne acılar çekcen diyorum kendi kendime. Neyse tatlışımın tepikleri gelince bi düğme verdiler ona bastım falan, güzeldi kısacası!
Odalarını yapan arkadaşlarım, zeynepfaz, dodehemini, çok hoş olmuş gerçekten imrendim sizlere. Bizim sabit bi düzenimiz olmadığı için oda yapmıcaz şimdilik. Tayinimiz çıkabilir çünkü mayısta. Bakalım bi sonraki evimize gittiğimizde de bebişimz zaten 1-2 yaşında olcak. O zaman bakcaz artık. Onun yerine park yatak aldık, heyecan yapıp erkenden kurduk. İçini falan da döşedik. Sizinle paylaşim diyorum ama çok büyük diyo dosya boyutu paylaşmıyo!
Cinsellik konuşulmuş, bizim maşallah tam gaz devam. 9. ayda da bi yolunu bulup yapcaz heraldeHatta geçende gece uyandık bi anda kendimizi çok farklı bi atmosferde bulduk Çocuğa bişey olmasın da aman!
Karındaki linea negradan da bahsetmişsiniz. Benim 4.aydan beri var. Duruyo öyle.Karnımda falan çatlaklarım da çıkmadı ek olarak. Zaten olanlar duruyo bacaklarımdaki, ama 9.aydan ümitliyim! Tam gaz geliyo bence:18::18:
Bu arada doktorumdan rapor istedim, sağolsun haftaya vericek. Zaten öteki hafta çarşamba da rapor zamanı gelmiş çatmış olcak! Aman Allahım çok heyecanlı ya!
5 haftayı da aktarabilirsem gerçekten süper olcak! Bakalım artık!
doktorlar yüzünden deliye döneceğiz zaten birinin dediğini biri tutmuyor vallatatlım şaka olsun diye söyledim zaten..dediğin gibi doktordan kaynaklıdır tabikide..mesela organik ürünlerede kimi iyi kimi okadarda önemli değil diyo..her kafadan ayrı ses çıkabiliyo yanii
biberon Dr. Brown un cam olanını aldım hava kaçırmıyormuş gaz olayında etkisi oluyor dediler en küçük boy aldım 125ml
bir tane de Avent aldım o da 260 ml sarı renkli olanını aldım daha dayanıklıymış
emzik daha almadım ama Nuk veya Avent alacağım kullananlar memnun
bebe şampuanı bübshen
yağ hakiki zeytinyağı
krem de sudo krem diyorlar ama ben bepanten kullanacağım hassas olursa sudo krem alırım bana çekerse cildi hassas olmaz
biberon ısıtıcı ve sterilazatör almayı düşünmüyorum gereksiz geliyor eski usul ısıtıp temizlerim zaten annem kullanamaz onları bulaşıkları bile makineye koymuyor elde yıkıyor eski kafa ya
şimdi doktor dan geldik kızım 1700 gr olmuş artık dönmüş başı aşağıdaymış karaciğer dalak böbrek hepsini incelediler kan idrar ultroson derken tüm sonuçlarımızı aldık hpsi çok ii dedi doktor amcamız ayın 23 de rapor yazalım dedi sana artık diblen dedi Allahım bugünümüze çok şükür
kızlar dogumdan sonra adettir kocalar dogum hediyesi alır geneldee.bakalım neler alacaklarr
eşim kızımın dogumundan sonra güzel bi altın yüzük almıştı tek taş degildi ama olsun :)
baktım şimdi google amcadanda kız o nasıl bi patlıcan kebabı değişikmişayşe google ye adıyaman patlıcan kebebı yazıp görsellerde ara istersen üstüne domates sosu dökülmüş olanı buraya eklemesem iyi olur sanırım
pilavda kilo yapıyo ya biber dolması yaptım bende acıktıkça alıyrum bi tane ekmeksiz bu akşamıda bunla kapatrım herladeo değilde enteresan bi şekilde benım canım her öğün pilav ve yoğurt yemek istiyo ekmek fln değil
resmen pilav ve yoğurt aşeriyorum ya
öyle canım hepimiz geçtik o yollardan
canlar geçen pijama aldım demiştim ya.daha doğrusu kendi annem almıştı sağolsun..kayınvaldemde geldiği gün kıskandı galba görünceoda almış yollamış eşimden,hayretim şaştı valla çok sever ya beni sevgisine ithafen kalpli kalpli almış I LOVE YOU diyo kaynanam bana.muhahaha ..kırmızı olanı o,karelileri annecim aldı..doğumdan sonra evde giyerim diye almıştı annem..eşimde sabahlıklı bi tane gecelik , bitanede uygun yollu bi gecelik alıcak hastane için tamamdır 2 gecelik 1 tanede bu pijamalardan birini koyarım hastane çantama yeterde artar bile diyorum
Eki Görüntüle 549064 Eki Görüntüle 549067 Eki Görüntüle 549066
kızlar alıntı yapmadan yazıyorum lohusa psikolojisinden bahsetmişsiniz..ben kendimden çok korkuyorum kayınvaldem yanımda kalmıycak şükürama geldikçe gittikçe herşeye karışıcak salça olucak biliyorum ..ve emekli ebe kendisi her bi şeyi biliyo yandım ki ne yandım ben buyüzden en çok korktuğum eşimi hiç bi suçu olmamasına rağmen kırmak annemde beni kollamaz ara bulmak uğruna bugünde konuştum annemle madem kollamıyosun sesini çıkarma ozman cingar çıkarırsam senide kovarım valla konuşmam
hiçbirinizle dedimoda çok ayıp edersin ben napiim dedi..onun gibi edepsiz ol azcık sende dedim kırıldımı kırırlmadımı bana bilmiyorum,üzüldüm sonradan da ona öyle dediğim için..ama istiyorum ki kayınvaldemde görsün benimde arkamda duran biri var korksun bişey demeye ama anneciğimin ağzı var dili yok..eşim bile der melek gibi annen var diye..görüyo adam... ben şimdiden sinirli ters biri oldum ozman düşünemiyorum kendimi..ağlama nöbetleri çook geçirirm ben krizlere girerim yırtarım bağrımı ömrümü manyak gibi kendime ederim zaten 2 gün önce geldi ya kayınvaldem hala etkisinden kurtulamadım,sinir ediyo kadın beni sinirrr çocuğumda bukadar sinire asi bi çocuk olmasa bari
slm canim benim bebisini görmene sevindin iiy olmasina herseyin yolunda olmasina..masallahh sübhanallahhannesi dogunca bol bol görcen insallahh annesi kuzunuuuu .evet nts öyle yaa kalbi attikca insan bir tuhaf oluyor canim seni kendine iiy bak..
Melonecim sağol canım! Bu arada kızın olcakmış,, okudum cevap yazcaktım, araya kaynamış. Ben de diyorum bişey daha yazcaktım diye neyse şimdi kutlim seni!
Tatlı kızın bal dudaklın hayırlı olsun, sağlıkla gelsin canım benim. Çok cimcime olsun, babasına ve sana çok düşkün olsun inşallah canım!
baktım şimdi google amcadanda kız o nasıl bi patlıcan kebabı değişikmiş
pilavda kilo yapıyo ya biber dolması yaptım bende acıktıkça alıyrum bi tane ekmeksiz bu akşamıda bunla kapatrım herlade
e ekmeksiz koy yoğrduda üstübe çal daldır kaşığı gitsin
bunlar hangi beden yani neye göre aldınız canım beden olarak güle güle giy keselerine bereket
ahh kıyamamm ya :) sen akıllı kadınsın bulursun bi yolunu dert etme :)...benim annemde öle biliyomusun deli eder beni kayınvalidemden çok anneme kızıyrum bazen :))ağzı var dili yok benim eşimde aynen öle diyo annen melek gibi diyo herşeye e kızım ne var onda kızım yapma öle ....kızım kocan haklı bilmemne sanki kayınvalidem hiç diyomu karın haklı die offfsss
bu arada daha çok anneler bakıcak kayınvalidelerde bayılmıyo bize bakmaya merak etmeyintabi herkes için geçerli değil..mucks
kızlar bu arada aklıma gelmişken söyleyim :)
Cafe Fernando Yemek Tarifleri 'yu biliyosunzudur belki yemek blogu orası da
sahibi bi erkek cenk sönmezsoy
çok güzel ayrıtnılı ve kaliteli tarifleri var daha çok tatlı pasta üzerine tarifler ama başkaları da var
yıllardır takip ediyorum ve pek çok tarifini denedim ve hepsi müthiş oldular ( kremalı brüksel lahanası hariç)
o da bi kitap çıkartıyo ocak şubat gibi yayınlanmış olcak sanıyorum ilgi duyyorsanız eğer kitabı kaçırmayın
ayşe söylemişti dersiniz çok üzülürsünüzayrıca tarifleri ile alakalı her soru için geri dönüş yapıyor :)
kızlar alıntı yapmadan yazıyorum lohusa psikolojisinden bahsetmişsiniz..ben kendimden çok korkuyorum kayınvaldem yanımda kalmıycak şükürama geldikçe gittikçe herşeye karışıcak salça olucak biliyorum ..ve emekli ebe kendisi her bi şeyi biliyo yandım ki ne yandım ben buyüzden en çok korktuğum eşimi hiç bi suçu olmamasına rağmen kırmak annemde beni kollamaz ara bulmak uğruna bugünde konuştum annemle madem kollamıyosun sesini çıkarma ozman cingar çıkarırsam senide kovarım valla konuşmam
hiçbirinizle dedimoda çok ayıp edersin ben napiim dedi..onun gibi edepsiz ol azcık sende dedim kırıldımı kırırlmadımı bana bilmiyorum,üzüldüm sonradan da ona öyle dediğim için..ama istiyorum ki kayınvaldemde görsün benimde arkamda duran biri var korksun bişey demeye ama anneciğimin ağzı var dili yok..eşim bile der melek gibi annen var diye..görüyo adam... ben şimdiden sinirli ters biri oldum ozman düşünemiyorum kendimi..ağlama nöbetleri çook geçirirm ben krizlere girerim yırtarım bağrımı ömrümü manyak gibi kendime ederim zaten 2 gün önce geldi ya kayınvaldem hala etkisinden kurtulamadım,sinir ediyo kadın beni sinirrr çocuğumda bukadar sinire asi bi çocuk olmasa bari
canlar geçen pijama aldım demiştim ya.daha doğrusu kendi annem almıştı sağolsun..kayınvaldemde geldiği gün kıskandı galba görünceoda almış yollamış eşimden,hayretim şaştı valla çok sever ya beni sevgisine ithafen kalpli kalpli almış I LOVE YOU diyo kaynanam bana.muhahaha ..kırmızı olanı o,karelileri annecim aldı..doğumdan sonra evde giyerim diye almıştı annem..eşimde sabahlıklı bi tane gecelik , bitanede uygun yollu bi gecelik alıcak hastane için tamamdır 2 gecelik 1 tanede bu pijamalardan birini koyarım hastane çantama yeterde artar bile diyorum
tatlım varya dükkanda o karelilere 40 ile 50 arası diyolar.pazardan 20'şer liraya aldık onları annemle yerleride çok iyi..bazen pazar çarşı dolaşmak lazım..pijamaların çok güzel..güle güle kullan..çok rahat oluyor bu tarz pijamalar..bende alacağım bir iki tane evde giymek için..anam aferin bak kaynanaya almış sana bir pijama..hemde güzel almış..
Lohusalık Depresyonu yaşamış biri olarak daha öncede bu topikte doğumdan sonra sizleri neler bekliyor okuyun araştırın diye birkaç sefer yazmıştım
eşinizle bir düzeniniz varken yeni bir düzen kurmaya çalışmak zor oluyor
uykusuzluğa hemen adapte olamıyorsunuz ve bu yüzden sinir sistemi harab oluyor
evinizde size yardımcı olacak kişinin gerçekten işinizi kolaylaştırması gerekiyor
ev işiniz,yemeğiniz,gelen misafirlerle ilgilenmek,ütünüz vs vs.....
eşinize lohusa hakkında netten yazıları açıp okutun sizin neler yaşayacağınızı anlayabilsin
40gün yatak odasında yat diyen birileri varsa etrafınızda bence dinlemeyin ve normal hayatınızdaki gibi odanızda oturup dinlenin
oturduğunuz odanızda bebeğinizi koltuğada yatırabilirsiniz hem yanlız kalmamış olur
bebeğiniz doğmadan nasıl emzirilmeli,nasıl yıkanmalı,tıkanırsa nasıl müdahale edilmeli,nasıl giydirilmeli vs vs.iyice araştırıp tecrübe edinin ve etrafınızdaki çok bilmiş insanlara yapabildiğinizi gösterin
sürekli ağlamalar normal
ben eşime ben bebek bakarken sen dışarda arkadaş çevrenle geçiriyorsun gününü ne ala diye bağrıyordum
oğlumu ilk ay istemedim bile ama kimseyede söylemedim kınarlar diye
şimdi düşününce komik gelsede öyle bir ruh hali işte
ben bu yüzden daha planlı yapıcam herşeyimi bu kez
birde 2.bebeğim olucak oğluma karşı sorumluluğumda var
inş.hepimiz çok kolay atlatırız o günleri.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?