2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Canım forumumuz süpperdir

Açıkçası benim ilk çocuğum ve ben annemin yanımda kalmasını tercih ediyorum. Ne bileyim pijamam kanlanır, bir işlem gerekir. Üstümü değiştirmem lazım olur, sonuçta annem çamaşırımı bile değiştirir gerekirse. Ama eşimin gece yanımda kalıp bana bakmasını istemem. Annem de genç zaten, gücü kuvveti de yerinde. Ben öyle düşünüyorum cnm..

hımm o zaman olur az yağla ..
ben tavada çok az yaparım balığı
tercihim her zaman fırındır
hem daha lezzetli hem daha kokusuz hem de daha sağlıklı oluyor
ben balıkları balıkçıda temizlettirip öyle getirtirim
kafa kesinlikle yok ,fileto gibi gelir önüme kılçıksız kafasız
hiç kendim uğraşmam
balıkları fırında pişirirken yağlı olanları sıfır yağla pişiriyorum ya da her balığın üzerine bi damla yağ atıyorum
kendi yağı suyuyla pişiyor
kimisi fırında balığı sebzeli sever ama ben balığı balık olarak severim
öyle sebzeli karıştırıp tadını bozmam ,saf balık tadı ağzıma gelsin isterim
yanına farklı salatalar yaparım sadece
sadece hamsi tava vazgeçilmezimdir tava olarak onu da tek geçerim
hamsiyi de fırında sebzeli pişirmek de güzel oluyor
ben fırın kabına balıkları temizlenmiş olarak kılçıksız olarak koyuyorum kafasız bir şekilde
üzerine balığın yağına göre bi damla yağ damlatırım
kekik ,az acı biber koyarım balığa çok yakışıyor
bazen sarımsak da koyuyorum üzerine
limon dilimlerini de kenarına koyarım kokusunu alsın diye üzerine koyunca tadı bozuluyor diye koymuyorum
hepsi bu
sürerim fırına
tabi bu zevkler tartışılır damak tadına göre
ama sebzeli yapmak istersen
alta soğan, üzerine patates ,havuç ,sarımsak koyup en üstüne de balığı koyup baharatlayıp da pişiredebilirsin
ama sebzeli yapacaksan biraz su koymalısın kabın içine
alabalğa gelince ben fırın kabına balığı koyup üzerine baharat ve yağ döküyorum
alabalık tereyağıyla güzel olur ama bana kokuyor ben zeytinyağı koyuyorum
sen üzerine birer küçük tereyağı at
pişir fırında
pişmeye yakın kaşarları rendele üzerine
çok kızarmadan kaşarlar eriyince de al çok güzel bir tat oluyor
şimdilik bu kadar

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar hayırlı akşamalr ben cıkıyorum mesai bitti :)

:13:

canım inşallah nasib eder Rabbim eşine karşı anlayışlı iki tarafı da dengede tutan bir evlat yetiştirirsin

inşallahh :) Allah hayırlı sağlıklı evlatalr eylesin hepsini inşallah :)

lohusalıktan korkuyorum ama dediğim gbii telkin ediyorum kendimi herşey bizde başlar bizde biter :)

ben de şu ara sık sık ağlıyorum maalesef gebelık böle :) bir de kullandıgın ılaç kemoterapi böle şeylere sebep

oluyorolabilir canım anneın ve eşinin anlayışla karsıladıklarına emınım :)

ben ıste kızkardesımde gördüğüm kadar bılıyorum canım olmadı sorayım ona gene var mı söyleyevceği püf noktaları

konusunca yazarım buraya :)

kızlar alıntı yapmadan yazıyorum lohusa psikolojisinden bahsetmişsiniz..ben kendimden çok korkuyorum kayınvaldem yanımda kalmıycak şükür ama geldikçe gittikçe herşeye karışıcak salça olucak biliyorum ..ve emekli ebe kendisi her bi şeyi biliyo yandım ki ne yandım ben buyüzden en çok korktuğum eşimi hiç bi suçu olmamasına rağmen kırmak annemde beni kollamaz ara bulmak uğruna bugünde konuştum annemle madem kollamıyosun sesini çıkarma ozman cingar çıkarırsam senide kovarım valla konuşmam
hiçbirinizle dedim oda çok ayıp edersin ben napiim dedi..onun gibi edepsiz ol azcık sende dedim kırıldımı kırırlmadımı bana bilmiyorum,üzüldüm sonradan da ona öyle dediğim için..ama istiyorum ki kayınvaldemde görsün benimde arkamda duran biri var korksun bişey demeye ama anneciğimin ağzı var dili yok..eşim bile der melek gibi annen var diye..görüyo adam... ben şimdiden sinirli ters biri oldum ozman düşünemiyorum kendimi..ağlama nöbetleri çook geçirirm ben krizlere girerim yırtarım bağrımı ömrümümanyak gibi kendime ederim zaten 2 gün önce geldi ya kayınvaldem hala etkisinden kurtulamadım,sinir ediyo kadın beni sinirrr çocuğumda bukadar sinire asi bi çocuk olmasa bari

slm canim benim bebisini görmene sevindin iiy olmasina herseyin yolunda olmasina..masallahh sübhanallahhannesi dogunca bol bol görcen insallahh annesi kuzunuuuu .evet nts öyle yaa kalbi attikca insan bir tuhaf oluyor canim seni kendine iiy bak..

tatlım şaka olsun diye söyledim zaten..dediğin gibi doktordan kaynaklıdır tabikide..mesela organik ürünlerede kimi iyi kimi okadarda önemli değil diyo..her kafadan ayrı ses çıkabiliyo yanii
doktorlar yüzünden deliye döneceğiz zaten birinin dediğini biri tutmuyor valla
benim sağlıkçı arkadaşım var işyerinde oda arkadaşım
2 tane erkek çocuğu var
ilkini böyle bizim gibi çok araştırarak doktora uyarak büyütmüş ,çok zorlandım diyor,
ikinciyi annemin yöntemlerine göre büyüttüm çok rahat ettim diyor
valla hiç kasmayın çok da araştırmayın en iisi aslında eski yöntemler ,internet vs bizi çok bozuyor kafamızı çok karıştırıyor diyor
aslında haklı
kendi de doktorlardan daha bilgilidir yani güvenim sonsuz ona
doktor gibi hastalıkları da çarelerini de bilir
biz de anne yöntemlerini es geçmeyelim bence

demekki biberon dr brown ,emzik nuk ve de saf zeytinyağı,şimdilik bu yönde istatistikler

bende iki tane bebek var bana lazım olabilir ıstıcı ama zamanla lazım olursa alırım artık

teşekkürler

slm canim oyyyy masallahhh sübhanallahh kizina prensesineherseyin yolunda olmasina cokk sevindim canim benimm.hayirlisiyla raporunu alir bol bol dinlenirsin insallahh cokk sükür evet canim..

kızlar dogumdan sonra adettir kocalar dogum hediyesi alır geneldee.bakalım neler alacaklarr
eşim kızımın dogumundan sonra güzel bi altın yüzük almıştı tek taş degildi ama olsun :)

canımmm benim eşim sordu sağolsun. ben de kalın kelepçeli bilezik istedim bir tane. hem yatırım olur, hem biz de göçmen düğünlerinde severiz takmayı takıştırmayı güzel oluyor onlar.

ayşe google ye adıyaman patlıcan kebebı yazıp görsellerde ara istersen üstüne domates sosu dökülmüş olanı buraya eklemesem iyi olur sanırım
baktım şimdi google amcadanda kız o nasıl bi patlıcan kebabı değişikmiş
o değilde enteresan bi şekilde benım canım her öğün pilav ve yoğurt yemek istiyo ekmek fln değil

resmen pilav ve yoğurt aşeriyorum ya

öyle canım hepimiz geçtik o yollardan
pilavda kilo yapıyo ya biber dolması yaptım bende acıktıkça alıyrum bi tane ekmeksiz bu akşamıda bunla kapatrım herlade
e ekmeksiz koy yoğrduda üstübe çal daldır kaşığı gitsin

bunlar hangi beden yani neye göre aldınız canım beden olarak güle güle giy keselerine bereket

ahh kıyamamm ya :) sen akıllı kadınsın bulursun bi yolunu dert etme :) ...benim annemde öle biliyomusun deli eder beni kayınvalidemden çok anneme kızıyrum bazen :))ağzı var dili yok benim eşimde aynen öle diyo annen melek gibi diyo herşeye e kızım ne var onda kızım yapma öle ....kızım kocan haklı bilmemne sanki kayınvalidem hiç diyomu karın haklı die offfsss
bu arada daha çok anneler bakıcak kayınvalidelerde bayılmıyo bize bakmaya merak etmeyin tabi herkes için geçerli değil..mucks

Melonecim sağol canım! Bu arada kızın olcakmış,, okudum cevap yazcaktım, araya kaynamış. Ben de diyorum bişey daha yazcaktım diye neyse şimdi kutlim seni!
Tatlı kızın bal dudaklın hayırlı olsun, sağlıkla gelsin canım benim. Çok cimcime olsun, babasına ve sana çok düşkün olsun inşallah canım!

slm kizlar yeni girdim bend esöyle bir okuyayim öyle yazayim dedim..sizlerinde cumalari mübarek olsun..TUGBACIM cicileri cokk güzel güle güle saglikla giyisn insallahh canim benim..TONTIRIKCIMM seninde kesene bereket...AHERDOCUM::seninde bebis güle güle kullansin cok güzel canim benim..AYSECIM seninde emegine saglik..RÜYA GÖREN ARKADASLARIM:::rüyalariniz hayir olsun insallahh..SAHRACIMM::canim gecmis olsun sanada canim benim..NILHANSCIM::: sanada cokkkk gecmis olsun allahim acil sifa versin canim benim..
KIZLAR HERKEZ KENDISINE KUZULARINIZA COKKKKKKK IIYII BAKIN CIKIYORUM ARTIK YEMEK YAPICAM HERKEZE HAYIRLI AKSAMLAR::HERKEZI...

slm canim benim cokkk sagolasin aminnnn insallahhh bizlere cokk düskün imanina düskün olsun hayirli saglikli olsun insallahh hepimizin yavrulari insallahhh aminn..sagolasin tekrar canim benimm msj icin seni..

tatlım pijamaları L beden aldık şuan M giyiyorum.doğuma kadar taş çatlasın L beden olurum.göbekte inicek zaten..M beden tam geliyor L anca olur ozman diye L beden aldık...ama gecelikleri her ihtimale karşı 8.ayın sonuna doğru alıcam

cafe fernando portakal ağacı benim de takip ettiklerim çok güzel tarifler var ama zahmetli ben pratik şeyleri daha çok seviyorum hele hele süsleme hiç bana göre değil o kadar süslesem dokundurmam valla

kızlar belki de şimdiden düşünüp senaryo yazarak kafamızda kendimize ediyoruz korkulan da başa gelir
bir de bu konuda eşleri uyarmak gerek alıp karşımıza konuşmak sonuçta anneleri idare edecek onlar anneler de oğullarını dinler eşler iyi bir kriz yönetimi yaparsa yırtarız
aslında gebelik eğitimini eşlere vermeleri lazım

pijamaların çok güzel..güle güle kullan..çok rahat oluyor bu tarz pijamalar..bende alacağım bir iki tane evde giymek için..anam aferin bak kaynanaya almış sana bir pijama..hemde güzel almış..

meloneecim kızın olucakmış ben okumamışım hayret..görmedim heralde..tebrik ederim öğrenebildin sonunda cnm şükür çoks evindim kıyamam pembişlere bak artık

kızlar ben dün endokrin uzmanına gittim çok iyi bir dr du
bana uzun uzun anlattı gebelikte beyin süt hormonu salgılıyor ya işte o şekeri yükseltirmiş
aldığım kemoterapi ilaçları da şekeri yükseltirmiş hatta bazıları sıçanları diyabet hastası yapması için kullanılıyor dedi
ancak şekerin yükselmesi bebek için kötüymüş normalde anne karnında bebeğin pankreası çalışmamalı imiş ama annenin şekeri yüksek olursa pankreas insülin üretir bu da zararlı dedi...
bakalım test sonuçlarına göre salı günü karar verecek

kadın doğuma da gittim ayak üstü konuştuk benim mantar geçmedi akıntım sarıya döndü yeni fitil verdi inşallah geçer yoksa antibiyotik verecek

doğum iznini de sordum 32+0 da başlıyormuş normalde raporlu olduğum için de benimki başlayacak mecbur

pijamaların çok güzel..güle güle kullan..çok rahat oluyor bu tarz pijamalar..bende alacağım bir iki tane evde giymek için..anam aferin bak kaynanaya almış sana bir pijama..hemde güzel almış..
tatlım varya dükkanda o karelilere 40 ile 50 arası diyolar.pazardan 20'şer liraya aldık onları annemle yerleride çok iyi..bazen pazar çarşı dolaşmak lazım..

Canım bazı dediklerine kesinlikle katılıyorum. Annelik çok kutsal. Ama çiftlerin yaptığı en büyük hata çocukları hayatlarının merkezi olarak görüp, birbirilerini ikinci plana atmaları. Böyle böyle çiflter birbirindenuzaklaşyıyor bu dönemde.

Geçen gün forumda okudum, kadın yeni doğum yapmış. Lohusa bebeğimi salona götürdüm tv açtım. Acaba birşey olur mu diye soruyor. Biraz rahat olmak gerekir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…