bende dün yıkadım :)bebek odasında çamaşırlıkta kurutuyorum :)bugun ütüsünü yapıcam :)oda krem ve pembe kıyafetlerle dolu :)30 derecde yıkadım ben ama granüllü sabun erimemişti hacı şakirden vazgeçke istemedim ,ama bi daha kulllanmayı düşünmüyorum ,çamaşırları 2 postada yıkadım ama k postayı sabundan dolayı 2 kez yıkadım
slm canim benim cokk tatli cikmissin bebisinlemasalalhh size nazar degmesin.. seni..
feslegencim al bendede okadar hiç keyfim yok sol gögüsümün altı çok patıyo geceleri uyutmuyo napcam bilmem ya bi deakşam aynada karnıma bakarken baktım ki çatlaklar almış başını gidio nasıl da seviniyodum çatlağım yok diye((
bende dün yıkadım :)bebek odasında çamaşırlıkta kurutuyorum :)bugun ütüsünü yapıcam :)oda krem ve pembe kıyafetlerle dolu :)30 derecde yıkadım ben ama granüllü sabun erimemişti hacı şakirden vazgeçke istemedim ,ama bi daha kulllanmayı düşünmüyorum ,çamaşırları 2 postada yıkadım ama k postayı sabundan dolayı 2 kez yıkadım
şimdi kılıf alıcam ,dolabına koyarsam tozlanır diye düşünüyorum o yüzden fermuarlı kılıflar oluyorya yorgan yastıklarımızı koyduğumuz onların küçüklerini alıcam 1 tane ...onda duru ,aralık sonu gibi çıkartırım mis :)
kociş tel etti maaşını almış yine yemege götürüyüm seni dediii
ben gidiyomm az süsleneyimm kocamın gözzleri bayram etsinn:115:
havalardan canim kis geliyor insan braz melonkolik oluyorGünaydın kızlar...
Hiç keyfim yok...
Yinede hepimize mutlu, sakin, sağlıklı, huzurlu, hayırlı günler...
masallah Efenize:) bendede ide yanmasi oluyor dr un bana ilac vreceginide sanmiyoru vitamini bile zor aldim . ilacin ismini yazayimda muadilini aliyim dayananazsam bendekızlarrr günaydınnnn
oğluşumla biz geldik doktor tteyzemiz baktı bize Efem 1.810 olmuş doktorumuz haftasıyla uyumlu dedi genel kontrollerde yapıldı maşşallah oğluşuma herşey yolunda :)) ayrıca doğum pozisyonunu da almış baş aşagıda :)) mide yanmamız için rennie diye bi şurup verdi onu kullanıcaz ve artık geceleri rahat uyucaz inşallahh :))
benimde oluyor bugunlerde sacma ruyalarim. ustelik gecenin yarisi uyanip uyuyamiyorum. aslinda son rahat haftalarimizhu huuu günaydınn cicişlerrr
ankara cok soguk ,evde sogudu iyice.bu pencereelr bizim cok kötü yaa
evde rüzgar esiyor resmen. temizlik işi cok cıkcak ama pimapen olayı iyi olcak inş
bugün rüyamda süt almak için sıraya gecmişim ama elimde bi kap yada bidon yok.
gidiyom bişiler bakıyorum bulamıyorum ,duvarlar dikkatımi cekiyor her yere çig köfte yapışmışş
neyse süt sahnesi geciyor arkasından kuzenimle bi devlet hastanesine gidiyoz bize 1 yatak veriliyor ikimiz aynı yatakta yatıyoruz güyya dogum yapacakmışız
suni sancı baglanmış ikimizede.yani epidural almıyorum.sancımda cok olmuyor.
sonunda dogurdummu ne haldeyim hatırlamıyorum :))
sabah uyandıgımda heryerim tutulmuştu , sanırım dötüm açık kalmışşş:)
masallah ogluna canim dolansada duzelir o duzelmesede oyle dogum yapanda var takipte edilecesin zaten hic stres yapma.günaydın arkadaşlar.bizde perşebmbe gttik dr a. oğlusum 1414 gr olmuş. birde dr dediki kordon yarım tur dönmüş. ama paniklencek bir durum yok. doğuma kadar kontrol edecekmiş. başına böyle bişey gelen var mı? paniklemeye gerek yok dedi ama ben ister istemez korktum. birde normal doğum istiyordum ben. böyle giderse sezeryan yapar galiba.
kv ler size ev aldiysa icinide yaptiriyorsa valla cok sanslisiniz Biz ev kredisi oduyoruz ve zor oluyor haliyleherkese selamlar kizlar hazir millet burdayken bi fikrinizi alayim simdi kayinbabamlar ev aldi ici yapiliyor biz tasinacagiz bu isler icin geldiler kv ile kb ama gitmeye niyetleri yok doguma kadar ve yeni anladimki dogumdan sonrada cocuklara bakacam diye gitmeyecek kvbaska cocuklari da isleride yok memlekette oysa annem yakinbize oda kusuyor simdi bengelmem o kadin gelmis oturmus baksin diyor.bende diyorumki bi bakici var tanidik iyi bi insan daha once ikiz bakmis onu ayarliyim dogumdansonra hemengelsin kimsede torun bakiyorum diye havayagirmesin eve yerlesmesin annem iyice küser belki ama aklima baska care gelmiyor esimde pekmemnun berabr oturmaktan hayatta gitsinler demez. uzun oldu ama bi fikir verin nolur..
bence iyi derecesi. yumusatici koydun mu? koymani tavsiye etmem alerji yapabilir. ben bebegin esyalarini yikarken yumusatici koymayacagim onun yerine birazcik uzum sirkesi ve cift durulama yapmayi dusunuyorum.kızlarr ben az önce bebişimin cicilerini attım makinaya yıkanıyolar :)) 30 derecede attım zaten temizler tozu gitsin diye sıcaklık azmı ????
masallah oglunaKızlar dün doktora gittim,oğluşum 1850 kg olmuş,bende toplamda 6 kilo almışım iyi dedi doktorAma sağ böbreğimde genişleme varmış:26:Benim oğlan inatçımı olcak nedir bir türlü yüzünü göstermiyo yaaa,babsı küstü yani dünden beri bize
tugbacım aynen bende artık kendimiiznkileri sıvıyla yıkıyom.cok memnunum
oglumun kıyafetlerini yıkıyalı baya oldu.üstüne sıkıca bi örtü örttüm ,arada acıp bakıyom mis gibi kokuyorlar halaaa
havalardan canim kis geliyor insan braz melonkolik oluyor
be sinavi dusundukce iyice geriliyorum birde ins gecerim ya
masallah Efenize:) bendede ide yanmasi oluyor dr un bana ilac vreceginide sanmiyoru vitamini bile zor aldim . ilacin ismini yazayimda muadilini aliyim dayananazsam bende
benimde oluyor bugunlerde sacma ruyalarim. ustelik gecenin yarisi uyanip uyuyamiyorum. aslinda son rahat haftalarimiz
bebis olunca zor uyuruz artik:)
masallah ogluna canim dolansada duzelir o duzelmesede oyle dogum yapanda var takipte edilecesin zaten hic stres yapma.
kv ler size ev aldiysa icinide yaptiriyorsa valla cok sanslisiniz Biz ev kredisi oduyoruz ve zor oluyor haliyle
1 kurus destek olanda yok tabi. tadilat bile yaptiramadik 2015 mayis haziran gibi bitecek borcu nasipse o zaman
icine sira gelicek
cok masrafli kulfetli isler gercekten. araniz nasil biliyorum ama bence en guzeli bir bakici tutman zaten tek basina oda yetemez
birde karisabilir herseye. bu konuda cok sansliyim uzak oldugu icin kafami dinleyecegim
ins bu lohusaligim guzel gecicek :)
bence iyi derecesi. yumusatici koydun mu? koymani tavsiye etmem alerji yapabilir. ben bebegin esyalarini yikarken yumusatici koymayacagim onun yerine birazcik uzum sirkesi ve cift durulama yapmayi dusunuyorum.
zaten okusu olmuyor sirkenin.
masallah oglunabobrek genislemesi neden oluyormus ? ne dedi dr?
oy oy oy maşallah göbişine cnm
cnm korkma gelişimi devam ediyosa problem hyoktur..hamileliğinin ilk başlarında geç döllenme olmuştur..ben 4 haftalıkken öğrenmiştim gebeliğimi .adetim gecikince idrar kitinde çıkmıştı ama aslında 6 haftalık olması gerekirken 4 haftalıktı ve keseyi görememiştik..doktorum geç döllenme olmuş yumurtan geç çatlamış demişti.bende şuan 31.haftaya girmiş olmam lazım ama 29.haftadayım cnm..kızlar gunaydın hepinize:) ben de 4 gun once doktora gittim 2 hafta geriden cıkıyo bizimkisi 775 gr dedi 28 +4 de moralim bozldu
Geçen Hafta Anneme Gittim..
Bebeğim Hiç Oynamadı..
Bir Dünya Baklava Puding v.s.
Herkes Oynasın Diye Seferber Oldu..
Ama Yok..
Bir Tarafım Doktora Gitmek İstedi..
Bir Tarafım Kötü Bir Şey Duymaktan Korktu ve Otur Yerine Dedi..
Neyse ki, Acile Gittik..
Doktor Baktı ve Güldü..
Dedi ki;
Bebeğiniz Poposunu Karnınıza Dayamış..
Sırtını Dönmüş..
Kafası, Elleri ve Ayakları Sırtınızda Oynuyor..
Kemiklerinizden Dolayı Hissedemezsiniz..
İçimiz Rahatladı..
Salı Günü de Rutin Kendi Doktorumuzda Gebelik Takibimiz Vardı..
Yine Aynı Pozisyonda Duruyordu..
Hiç Bir Şekilde Kendini Göstermedi..
Hatta Doktorumuz Dedi ki; Son Aylarda Şakır Şakır Fotoğraf Çekiyoruz Poz Veriyor Bebekler..
Senin ki Çok Saklıyor Kendini..
Normal Bebeklere Göre Boyu İyi, Fakat Kilosu 1 Hafta Geriden Geliyor Dedi..
Bu Bebek Şişko Bir Bebek Değil, 2.900 Ya da 3 Kilo Doğar Dedi..
Sağlık Olsun 40 Günde Toparlar..
Allah Başka Dert Vermesin..
Normal Doğumu Kesinlikle Düşünmediğimi Söyledim..
Israrla Bak Bebek Şişko Değil, Çok Rahat Doğurabilirsin Dedi..
Ama Ben Kesinlikle İstemediğimi Söyledim..
O da '' Tamam O Zaman Zorlamanın Anlamı Yok Ne İstersen O '' Dedi..
'' Ama Ben Epidural Sezaryen de İstemiyorum, Tam Anestezi Olsun '' Dedim..
'' Ooooo '' Dedi..
Bende, '' Epidural Sezaryen Yapabilsem Niye Kendimi Kestireyim Epidural Normal Yaparım '' Dedim..
'' Peki O Zaman Anlaştık '' Dedi..
Sarıldım Öptüm ve Şükürler Olsun Artık Rüyalarımda Doğumhane Görmeyeceğim Dedim..
Doğum Tarihimiz İçin de Aralık 20 ve 24 Arası Dedi..
38 + 5'te Doğacakmış..
Bekliyoruz Hayırlısı..
Artık Çantamı Hazırlayayım..
Kaç Gündür Ne Yıkanacaklar Bitiyor Ne de Ütüm..
en sevdigim şeyyyyy.ne hazırladın kahvaltıyaa.benide cagır bidakine
dün burda konuşulunca bende baktım netten süpperrrr bi kolyee tasarladımm.
eşimede gösterdim bayıldıııı , o da cokk heveslendiii bana fikirler verdi şölede olabilir v.s gibi.
kolyem var zaten , sadece ucunu yaptırcaz cok tuzlu bi fiyat cıkmaz umarım.
yaptırdıgımızda takar gösteririm sizeee inş:97:
yaw kocanı hiçmi görmüyon sanki. gelir akşama kadar durur yanında yatmaya eve gider.
bence annen kalsın yanında kadına ayıp olur.
benim kaldıgım özel odada 1 tane kanepe vardı , ondada annem yattı.
senin kalacagın odada 2 yatak bile olsa belki kadıncagız eşinle birlikte aynı odada kalmaya cekinebilir.
bide böle durumlarda hiç akla gelmicek şeyler kuruluyor kafada
eşim bana yeterliydi, senin gelmene gerek yoktu gibi bi msj da cıkabiliyorr.anneler hassas olur.
canım bence de annen dursun ya tontırıke katılıorm hem alınır hem de
şimdi sen eşim bebeğim ben ucumuz oallım vs die de düşünüyosundur ama o zaman cidden
uykun olucak aksi olucaksın emzirme telaşına düşüceksin eşini fln zaten gormuyceksın
hem annen seni anlar neren agrırı ne sıkıntın var bilir tahmın eder...annenın kalmaıs daha ıyı :)
kociş tel etti maaşını almış yine yemege götürüyüm seni dediii
ben gidiyomm az süsleneyimm kocamın gözzleri bayram etsinn:115:
bugün çeneler pek çalışmamış anlaşılanbitiverdi okurken hemen eveet bugün kuzeyin annsi Aslı ne yaptı ?
önce doğum yapıcağım hastaneye gittik eşimle odalara baktık..doğum parasını sorduk 1100 tl sezeryan 900 tl normal doğum.1100 tl epudral normal ve spinal doğum dediler..ekstradan doktorum 2000 tl alıcak benden hastane parasıyla beraber 3000 tlye falan denk gelicek benim doğumum bunu öğrenmiş olduk...
ordan gittik avmye bana defactodan çok güzel bi kazak elbise aldık
sonra eczaneye gittik kuzuma ne lazımsa kalan aldık birtek yeni doğan bezimiz kaldı..onuda biadahi ay alırız dedik..göğüs ucu çatlağı için mustela krem aldım ,göğüs kenarları içinde eşantiyon verdiler.bide mustelanın bebek pişik kreminden verdiler eşantiyon küçük.aptamilin anne çayından bebek mamasından ve bebek sütünden verdiler eşantiyon.
kızlar hasta bezi aldım kendimehasta bezi denilemez aslında hasta kiloduymuş bu daha ince kilot gibi bez gibi yapıştırmalı değil,kalında değil alt kısmı orkid varmış gibi üst kısmıda incecik..amaç kaymasın diye bebek çiş alıştırma kilotları gibi ki onlar bile bu hasta kilodunun yanında kalın kalır..resimleri koyucam fikir olsun sizede..böyle bişey alın..ay o hasta bezleri çok kalınmış örnek bitane gösterdi kadın az gülmedik eşimle
Hasta donum
Eki Görüntüle 549643
Kuzumun yenidoğan ıslak mendili,kulakçıklarına kulak çöpü,emzikli dijital ateş ölçeri
Eki Görüntüle 549645 Eki Görüntüle 549646
Kuzumun emzik emniyet zincirleri
Eki Görüntüle 549647
kuzumun banyo termometresi ,suluğu ve emziği
Eki Görüntüle 549649
kuzumun nazal burun aspiratörü ve anasının memişlere kremler
Eki Görüntüle 549650
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?