haftaya foruma gıdelım dıyoruz,bakarım söylediğin iyi oldu
baktım nettekılerde guzel
düna aksam evimi su bastıdoğalgaz peteklerini deneyelim dedik evimize yazın yeni taşındık.adamlar maşallah peteklerin hiçbirini sıkmamışlar suyu bir verdik bütün peteklerden resmen fışkırdı su her noktasındn.ben önce banyoyu gördüm.orayla uğraşıyorum çamur gibi su geliyor altındad kirli sepetim vardı.içinde çok çamaşır vardı.sonra diğer oadalara bakalım dedik aman allahım halılar dolap altları.çekyat altları.evde ne kadar havlu varsa attık suların üstüne.temizledik eşimle ama ıslanan halılar çamaşırşıktaki onca çamaşır onca havlu dünden beri çamaşır yıkıyorum.evin her yeri çamaşır dolu.hava soğuk bu halde eğilip kalkamıyorum.kaburga kemiklerim çok batıyor.herşey üst üste geliyor bu ara.
ben bebek alışverişini yapmamış olsaydım kesinlikle ordan alırdım bady ,tulum ,patik ,battaniye v.s cok güzel gercekten.gözüm kaldı ama alamadım
ben bebek alışverişini yapmamış olsaydım kesinlikle ordan alırdım bady ,tulum ,patik ,battaniye v.s cok güzel gercekten.gözüm kaldı ama alamadım
ben sıvıdan hiç memnun kalmadım omo nun sıvısı beyazları beyazlatmıyor ,persilin sıvısı renklilede lekeleri iyi çıkarmıyor ...bi tek karalılarda perwol kullanıyorum ,granüllü olduğu için hacı ş. almıştım ,burayıda sürekli her dkka takip edemiyorum ,kim ne deterjan kullanmış diye,ama sağol tubacım ,bebeş için kesinlikle sıvı ,onun lekesi çıkmasada olur :)))))
Ayy o kadar gripim kii. Hapsurmaktan cgerim sokuluyo iki gundur. Ama doktoragitmedim ilac kullanmamak icin ne yapsam?
Bu arada kiyafet konusunda organige takmistim herseyi en azindan ilk uc ay organik olsun diye ama herseyi de oyle bulunmuyor. Bugun banyo havlusunu aldik mothercareden %100 pamuk ama organik degil... Icime cok sinmeden aldim ama ne bileyim artik cok da abattmamak mi lazim napmak lazim bilemedim..siz ne dusunuyosunuz? Sakinan goze cop batar ama artik hersey o kadar yapaylasti ki insan mumkun oldugunca kimyasaldan uzak tutmak istiyor cocugunu.. Bu pis dunyadan nasil koricaz biz bu cocuklari yaa amannn. Para ugruna mahfettiler guzelim dunyayi
ben ben ben ..... daha dun esimle kavga ettik o da hamile deyip alttan almadi dun gece salonda uyudu cok mutsuzum surekli ruyalarimda dogurmusum emziremiyorum ac kaliyorlar birine sut yetmiyor falan..aglama nobetlerim oluyor bilmem ne zaman gececek bu duygu durum
valla canım dediğini yapabilmek maddi olarak imkansız. hepimiz isteriz bebeklerimizi kimyasallardan uzak tutmak. ama dunya fecı bır yer ve çok zor bu. ben hiçbir tekstil ürününü organik almadım.
pazardan, mağazadan pamuk olanı tercih ederek elimden geldiğince bütçeme uygun aldım herşeyi.
benim bir velim içme suyunla yıkamış çocuğunu. musluktan akan sular dokunmasın diye. bir yere kadar korudu ve çocuk dışarıya her cıktığında hasta oldu. mıkrobu bilmedi çünkü. biraz daha belki temkinli ama aşırı korumacı olmadan yaklaşmak gerekıyor sanırım.
anne olduğumuzda bakalım, annelik içgüdeleri bizi nereye sürüklücek
gamzecim bi ara bende de gece yemek yemegi istegi olmuştu kendime hakim olamıyorrdum .ben bunu ayva yiyerek çözdüm , cok tok tutuyor .herkesede tavsiye ederim
inanılmaz derecede ayva yiyorum yaa.
ayva alırken renginin çok çok açık sarı olmasına dikkat edin.tadı muhteşem oluyor.
bide şöle bişi okudum nette
İmam Gazalî, -hadis olarak değil- bir menkıbe olarak bunu anlatmıştır. İfadesi -meal olarak- aynen şöyledir:
Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar. diye vahiy etmiştir.(İhya, IV/278).
ALINTIDIR...
Emzirme dönemindede ayva süt yapıyor ayrıca.
ayva bende çok severim aklıma gelince alıp yiyorum bazen aç kalmamak için yarın almalıyım ayva sen kızına hamileyken çokmu ayva yedin maşallahı var valla
[
Kipadaki ürünler zaten harika. Bizim burda var İstanbulda. Nasıl güzel ve kaliteli tulumlar. Kıyafetler, montlar falan var. Bayılıyorumm kipaya. Ama ne güzel orda uygunmuş. burda ne yazık ki pahalı...
Yok mikroba alisma konusunda ben de ayni fikirdeyim de iste bu kimyasal olayi insani cok endisenendiriyo. Gecen tvde bir prof 10 yil icinde her 2 kisiden biri kanser olacak diye aciklama yapti... Bir de organik urunler de oyle cok farkli degil fiyat olarak hatta bazi markalara gore daha bile ucuz mesela bebeto organik urun satanlardan fiyatlari ucuk degil ama iste urun ve marka kisitli. Bi yerden sonra mecbur aliyosun.. Neyse Allah korusun demekten baska care yok...
Icinizi kararttim anneler ama iste anneyiz ya:)
bugün yemin ederim hem anam hem babam ağladıooff beşik arıcaz die gitmediğimiz yer kalmadı ya ben çok yoruluyorum ya hiç kendimi böle görmezdim...eskiden eşim sen nasıl bi büneyey sahipsin hiçmi yorulmazsın derdi yürümeyi çoook sevdiğim için
bi beşik beğenemedik he neyse bi yerde bulduk onunda beyazını getrcekler salı günü arıcaklar bakalım bakalım eşim çok beğendi tabisi bende
iyiki zamanında bebeğin çoğu şeysini almışız anam insan ağrlaşıyo gerçekten bide daha erken diyip duruyodu annem nolur nolmaz diyodu..orası allahın takdiri vallaha yoruluyorum ya
canımmm yorulduğuna değmiş en azından ne güzel bulmuşşunuz istediğinizi. biz de eşimle çok aradık. istediğimiz model ve markadaki beşik mağazalara göre o kadar fiyat fark ediyordu ki, sonra tesadüfen bulduk ve tam 400 tl daha az ödüyerek aldık. bir de aynı marka, aynı ürün düşün yani...
bence fiyatlar cok makul bebek arabasi icinde dusunme bu fiyata bulman tr de zor. sadece bastin tipi ucuz oluyor odaarkadaşlar fikir istiyorum. şu an buranın bir internet sitesinde indirim var, 300 pound harcadığımda %20 indirim yapıyor. ben de kalan ihtiyaçlarımı alayım dedim.
indirimle birlikte
bebek arabası 455 lira
araç koltuğu 91 lira
karyola için yatak 85 lira
2 adet lastikli çarşaf 34 lira
alt açma yastığı 11 lira
küçük park yatak gündüz uykuları için57 lira
toplam 733 lira, indirimsiz 914 lira. sizce bu fiyatlar ve ürünler nasıl? türkiyeden farklı olabilir belki, indirimi kaçırmamak adına almalı mıyım bunları :26: ya da hangilerini almak mantıklı olur?
özellikle bebek arabası hakkında düşünceliyim :44:
Benim hep dusuk genelde . O dijital aletler cok saglikli olcmuyor. annemdede vardi bence eczanede olcur duzenli olarakkızlar öğlen tansiyonumu ölçtüm 15/12 çıktı. sonra bidaha aralıklarla 13/10 sonra 16/8 sonra yine 13/10 en son 12/9 a indi. Digital le ölçüyrum . O biraz diğerlerine oranla yüksek çıkartyor. Bunu biliyorum ama olsun yine de yükselmiş, panik oldum. Dinlendim biraz ama içime sıkıntı düştü.
İlk hamileliğimde 37.hafta da tansiyonum çıkmaya başlamıştı. 14/10 ve biraz üzeri doktor sezeryan dedi ve oldum. şimdi daha erken diye düşünyoum. Salı günü doktora gidecektim , tırstım inşallah bişey olmaz. Benimleaynı durumu yaşayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?