2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Bizde de tam tersi, eşim çok titiz ve beni gerçekten BOĞUYO artık.. eve bir misafir gelince, arkadan arkadan beni yiyo, oraya şunu döktü, buraya bunu yaptı diye. Acayip asabileşiyo.

Kırıntı dökülmücek, hiçbir yer toz olmucak, çamaşırlar tam kurumadan toplanmıcak, ıslak nemli çamaşır kokusu asla olmayacak, banyoya asla saç düşmücek, birşey yerken içerken dikkat edilecek, koltuğa kanepeye asla dökülmücek, yemek yaparken mutfak asla dağılmıcak, yerlere asla sebze..vs parçaları düşmücek, yemek pişerken aspiratör açılacak, koku olmayacak...............

işte benim hayatım :)

ne mümkün canım yaa

dün evde yoruldum biraz belim filan çok ağrıdı gecede benim oğlan haşatımı çıkardı yatakta iteleyip durdu beni her tarafım tutuk onun gerginliğide var galiba.

dün bende evi süpürdüm eşim çalışıyo hafta sonları ben tek oluyorum genelde evde tabi ister istemez belim ağrıdı bide bana demezmi kendini yorma okadar e dedim ben yapmasam kim yapacak bazen anlamıyo sağolsun elinden her iş gelir ama canının istemesi lazım bu erkeklerin çoğu böyle anca konuşurlar inşallah oğlum babasına çekmiycek ben bulaşıkları yıkamaya başlayınca hemen tabureyi alıp yanıma gelir anne beraber yapalım diye yavrum benim..

ALLAH kolaylık versin canım ben böyle durumlarda eşime çok biiyosan gel sen yap diyorum yada çeneni kapat otur diyorum :))

**sterilizatör kullanmadım.kızım zaten emzik ve biberon cok sık kullanmadı.kullandıgı zamanda suda kaynattımm

Lindam Pratik Mikrodalga Sterilize Poşeti LIN-27613 - 12.79 TL + KDV burda mikrodalgada nasıl steril edilecegi yazıyor.
evde mikrodalgası olanlar bunu uygulayabilir.bence cokta ekonomik poşetler.15 liraya 60 kez kullanılıyor

ilk cocugun oldugunu düşünerek sterilizatörde alman mantıklı olabilir sen bilirisn.ama ben kısa süreligine kullacagım şeyelre para verme taraftarı degilim.

**biberonda avent kullandım güzeldi.

** bebek yagı zamanla ciltteki gözenekleri kapattıgı için tavsiye edilmiyor.ben her banyodan sonra zeytinyagı ile masaj yaptım.

**bebek bezi prima yenidogan
ıslak mendili direkt kullanmadıgım için markası önemli olmadı.evde bi kaba ılık su koyup pamugu ıslayıp temizledim popoyu.yazında direkt laavaboda yıkadım popoyu
dışarıya cıktıgımda ıslak mendili suda yıkayıp sildim popoyu.bence sende direkt ıslak mendil sürme içindeki paraben maddesi cocuklarda erken ergenlige neden oluyor.

**ateş ölcer için marka cokta önemli degil.kulaktan hızlı ölçsün yeterli

**en ucuz Kraft Armor Oto Koltuu fiyat akakce.com'da kızıma kullandıgım bunun aynısı.

selam kızlar nasılsınız bakem:)

haftasonum çok hızlı ve güzel geçti...biliyosunuzki kocişle aramız limoniydi neyse perşembe geldi hadi kalk ankaraya gidelim dedi.gönül alma çalışmalarıyla başarılı oldu tabki ahh biz kadınlarrr. düştük yollara tabiki...çok yoruldum akşam gezecektim güya uyumuşum.sabah erkenden kaltım.sitelere gittik.orda oğlumuzun yatağının siparişini verdim.düz beyaz mdf üstü boya
Arabal Bebek Odas Takm - Yaman Bebe & Gen Mobilyalar incelemek isterseniz kargo dahil 800 lira büyüyen karyola...yalnız bu modelin üstünde araba var ben araba filan istemedim.bembeyaz düz bişey işte.
sonra ikea ya gittik.ordanda stuva dolap ve şifonyer planladım ve trofast aldım.ayrıca ankaya özel hafta içi indirimi var ikeanın kaçırmayın bence böylelikle bu üç parçada 900 e geldi.odasını 1700 e kapattık.dolabı filan beyaz...trofastın içindeki çekmeceleri rengarenk aldım.sonra bunları arabaya yükledi kociş...çok komikti.araba resmen haşatneyse oradanda ebebeği gördüm yol üzeri hemen durdurdum kocişi oradada maxicosinin anakucağını aldık hemde 150 lira fiyatı neden düşük çünkü üzerinde minicik bir hasar var.ama belli bile değildi yani çok şanslıyım.zaten arabayı baston almaya karar vermiştim.travel ağır oluyo birde biz çok gezeriz neyse incelemek isterseniz aynı bu renkten MaMa shop PaPa drop: Quinny Zapp Travel System (BLUE) bebek arabasıda maclaren quest sport 2012 çok güzel tuzlu ama güzel...birde e bebektekilerin tentesi tam kapanmıyor.kafamı karıştırıyordu bu noksan özellik.bu araba 5.5 kg ağırlığında kapanınca çok küçük oluyor iç hacmi geniş ve döşemesi çok rahat görünüyor.ama tentesi tam kapanmıyordu.fiyatı e bebekte 558 lira.onu almadık kafam karışık diye kaldı.neyse tabi hışım çıktı belim dehşet ağrıyor.hemen yatak ve uyku...ertesi gün atamızıda analım dedik anıtkabre gittik.çok yağmur yağıyordu ama oğlumuzun ilk ata ziyareti napalım.atamızıda andıktan sonra ulusa gittik.ben burayı beğenmedim.çünkü yabancımı gördüler enayimi bilmem çok yüksek fiyat söylüyorlar sonra asıl fiyatını söyleyip size şu kadar olur diyolar...biz buradan bişey alamadan ayrıldık ve mothercare mağasına gittik.maclaren burdada vardı inceleyeyim dedim ve tentesi tam kapanan ve piyasada hiç görmediğim bir maclaren sport 2012 buldum.kot desenli bu ürüne bayıldım.maclaren denim diye geçiyor aradığım tüm özellikler mevcut.çok kariza bu arada bebek arabasıyla ilgili sorunuz olursa ben burdayım kızlar bakmadığım model kalmadı diyebilirim.yardımcı olurum.
buda arabamız
The Shopping Mama » Denim Baby Gear {Trend Watch}

dahada birşey almadım :44:daha ne alacaksam ankarayı topladık geldik

Sigortam yok canım, kafama göre takıldığım için

günaydın anneler ve minnaklar

ay ben yan yatmayı beceremeyip oğluşu eziyormuyum ne azcık kalkıp gezinip iş yapsam sırtını dayıyo göbişe taş gibi sabahlarıda ben onu eziyorum oda sırtını dayıyo yine sanırım nekadar yan yatsamda illa göbişin üstüne yükleniyorum

eylemcim maşallah kuzuna kilosu normal minnakının bizimki tontiş olunca
ayşecim maşallah senin kuzuyada normalde kızlar daha zayıf ama annesi iyi bakmış kuzusuna biz senden azcık gerideyiz ama kiloları aynı eh erkek ya ondan diyelim aman zayıf olsalar niye zayıf tontiş olsalar niye tontiş annemde kucağa gelir işte diyo ama kof tontişte olmasın oğluşum ay bide ben hep kocaya benzesin derdim ama şimdi bana benzetilince ağzım kulaklarımdamı ne geziyorum

ay bide ayşecim senin kocişe gülerken çekirdek yazmış kız o kocayla hiç zaman geçmez konuşmasın söylenmesin diye hazırolda dur
ay bende geçen hafta camları silelim tülleri yıkayalım dedim şöyle baktı çok toz çamur silinmez dedi sonra kim silecekse yada yağmurda gidicek diyemi düşünüyolar ama bu hafta günüm var zengin olucam ocamlar silincek dedim o çerçeveleri (pimapenleri) ben camları sildik çabucak bitti Allahtan normaldede o takar tülleri hep böyle silelim diyorum bide mutfak dolaplarımı sildi sağolsun ama kombimizi yakalım dedik sağolsun ustalar parayı aldı gitti daha havaları alıp termostatik vanaları ayarlıcaklar gelmeyince kendimiz yapalım dedik 2saat ensonunda 2tartışan kişi ve azcık ılınmış ev şimdi aramış e sinirlendimde uyuyamadım da ay bunlar iş yapmıcak zorlanmıcak melek azcık bişeyler ters gitsin

cokkk yalnış düşünüyorsun.benim geldigimdede herkes kaynaşmıştı valla ben senin gibi filan düşünmeyip balıklama atladım sayfaya :))
daha önümüzde cokkk uzun zaman var.daha dogum yapacagız ,cocukların büyüme,okula gitme ,evlendirme ,gelin damat dönemlerimiz olcakk

işte ben de eşimi boğuyomuşum ama ben yere kırıntı dokulmesın demıorm bak bısı yerken altına tabak alırsın

ona ragmen olurya dokülür olabilir yani...saç mesela dıkkat edersın ama dokulur düşer...mutfak kırlenebılrı ok

ama benımkı özellıkle kirletıo yanı evı sımdı temzıledık dımı nasısla temzılıors diye hersyeı yere atıyo bu kadar saçmasalak

bişey olabilir mi bu arada ıslak çamaşır kokusuna havassızlığa yemek pişrirken aspiratör açılmamasına tahammul edemem ben de :)

cumartesı öğlene kadar çalışıyorum ya eve bi gidiorm kalkmıs peynrı zeytın cıkartmıs ıcınden ıcıdnen

yemıs ıcı kırıntı dolu sonra onları öle bırakmıs sinekelr ucuyo ustunde ekmek kurumus böle bişey olabilir mi yaa :s

sinir harbı yaısyorum ahanda bu da benım hayatım :) devamlı peşini topla topla topla lafa gelınce yardım edıyorum ya

bızımkı de öle işte canım kendını yorma kendını yorma sen etrafı dagıtmada ben de kendımı yromayım bi zahmet yanı

yoksa bi paçası bi yerde biri bi yerde donunu toplamak benım hobim değil :) ay bunu anlatamıyosun ıste of çok sinir yaa

canım valla ailende ne görürüsen o kayınvalidem eşimi analtıo ıste şöle iş yapar böle temzı fln evet doğru o evdekı

en tıtız kısı eşim gene :) ...insan aileisnde ne görse onu yaiyo valla bunu bilir bunu söylerım...nasıl yetişrise öyle

geçmiş olsun
organik ürünler kullanma taraftarı degilim.iki cocugumada almadım. benim için %100 pamuklu olsun yeterli
hayatı boyunca organiklerle büyütemem.her cocuk nasıl büyüyorsa benimkilerde ölee büyücekk.
şuan maddi durumu iyi olup herşeyini organik alanalrın yarın ne olacagı belli degil.cocukları ölee el bebek gül bebek yetiştirmemek lazım.
hayat o kadar toz pembe degil maalesef.onlara herşeyin en iyisini sunarak onlara kötülük yapmayalım.

kızlar bugün okulda Atatürk'ü anma töreni vardı hava bayağı güneşliydi 1 saate yakın ayakta durdum iyiydim aslında ama birden başım ağrımaya başladı ellerim ve tüm vücudum titremeye başladı okulun içine girdim su içtim uzandım yok geçmedi eşimde benimle aynı okulda öğretmen o da geldi yanıma ben manyak gibi ağlamaya başladım tansiyonumu ölçtük 14 10 çıktı yükselmiş.doktorum beni uyarmıştı yükselirse haberim olsun diye.. cumartesi günü çalışabilir raporumu almıştım böyle giderse eve hapsolabilirim sağlık ocağı evimin yanında orda bidaha ölçtük tansiyonumu hemşire 13 8 ölçtü ama riskli dedi saat 2 de bi daha ölçücek yüksek çıkarsa hastaneye gidicem çok riskli bişeymiş öyle dedi şu an evdeyim ama çok korktuğumu itiraf edeyim erken doğum riski falan dediler

evet canım tansiyon yüksek çıkmış ama tansiyon yükselmesi anlıkta olabiliyor sonuçta 14-10 çıkmıştı benimkide doktorum takip yaptı çok şükür normale döndü sonunda....heycan yorgunluk yediğimiz hamurişleri tuzlu ve yağlı yiyecekler tetikler.sen tansiyon takibi yaptıracaksın tuzlu yemeyeceksin.geçmiş olsun canım

Sigortam yok canım, kafama göre takıldığım için

anladım canım hayırlısı olsun...

baak olmadı şimdi ayıb ediyon beni gaybediyon geyik yapıyoruz geyık de yap bacım sinerji olur

günaydın canım :)

doktor bebek güzel kilosu ıyı zayıf olmıcak fln dio yolda bunu konsuuyoruz ıste
ben dıyorum aşkım senden dolayı sana cekmıs kemıkelri kalın fln dıorm
eşim de hayır bi kere çok güzel besledık ondan hiçbişeyi atlamadık dıyo ben de yersın de
yaramaz öle de bi durum var bu bıraz da yapı meselsi fln dıorm bunu da tartıstık yanı

keşke öyle bi kocam kayınvalidem olsaydı diyorum bazen demet bılıo musun cunku inan bana pasaklılığa hiç
gelemıyorum böyle yetısmeıdm ve kirli pis kötü kokulu şeyelr benı rahatsız edıyo bak gene söyluyorum tıtız birisi değilim
ben her şey düzgün olsun çizgisi çizgisine uysun takıntımda yok ama bi ev temzı olucak arkadasım :)

giysilerini çıakrınca katlıycaksın saçın krılenınce yıkıycaksın kokuyosan yıkancaksın sana bırının yıkan artık
gömleiğini değiştir artık fln demesıne ne grek var veya ekmeği poşete koy kurumasın demesıne ne gerek var gelmıssın
30 yasına annesi değilim ki ben onun azcık büyümeli insan dediğin ay bazne burama kadar gelıyo he
ha çocuklu ev ha benım adamlı ev farketmıyo yanı :)

selam canım güle güle kullanın aldıkalrınızı :)

aryacım gecmiş olsunnn

sultancımm baya hareketli bi gün gecirmişsiniz.aldıklarınızı güle güle kullanın inş

geçmiş olsun canım rahatlamaya çalış sakin ol bebişin sendeki he değişikliği hisseder annesi strese sokma onu.

ben zaten bu doktorlara ve hemşirelere bu yüzdeb fıtık oluyorum hemen herşeyi söyleyiveriyorlar tamam bizde biliyoruzda sizin bizi sakinleştirmeniz lazımken daha çok strese sokuyorsunuz sen sıkma canın ALLAH ın izni ile birşey olmaz rahatla biraz uyu belki uymak ve dinlenmek yi gelir canım

çok geçmiş olsun canım.benim 3.çocuğumda 7 aydan sonra sürekli yüksekti ve yüksek tansiyona bağlı olarak ödem oluyodu ve bacaklarım davul gibi şişiyodu.17 ye çıktığı oluyodu bazen.evet riskleri var fakat doktorum 7 aydan sonra haftada 1, son ay 2-3 günde bir nst ye sokuyodu.bide yüksek tansiyona bağlı olarak bebeğim fazla kilo alamadı 7.aydan sonra. 2.700 doğdu ama çok şükür sorunsuz atlattık herşeyi.ameliyata girerken bile 15 ti tansiyonum.limonlu su iç yükseldiği zaman,hemen düşürüyo.gebelik tansiyonu birçok gebenin yaşadığı bir sorun.benim doğumdan sonra hiç çıkmadı ve bu hamileliğimdede şimdiye kadar çıkmadı çok şükür.fazla tuzlu yeme,dinlen ve sakın stres yapma.yine yüksek çıkarsa doktoruna bilgi ver mutlaka...fazla ayakta kalmak tetiklemiş olabilir ve belkide bidaha çıkmaz.içini ferah tut canım..

canım üzülüp yükseltme dahada ben geçen tıpta hep 12 8 ken 14 8 çıktı yarımsaat sonra ölçtür yine gel dmeişti ogün kanda aldırınca beklemekten sıkılmıştım sonra 13 8 olunca tama gidebilirsin demişti sende soğukta sıkılmışsındır eh beklerken anlamadıysan bak dinlenincede düşmüş dahada düşer ama üzüp stresle yükseltme hem bak kocan yanında sağlıkocağıda yakınmış buda bi şans

Çok geçmiş olsun canım ya şimdi nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…