kızlar bugün okulda Atatürk'ü anma töreni vardı hava bayağı güneşliydi 1 saate yakın ayakta durdum iyiydim aslında ama birden başım ağrımaya başladı ellerim ve tüm vücudum titremeye başladı okulun içine girdim su içtim uzandım yok geçmedi eşimde benimle aynı okulda öğretmen o da geldi yanıma ben manyak gibi ağlamaya başladım tansiyonumu ölçtük 14 10 çıktı yükselmiş.doktorum beni uyarmıştı yükselirse haberim olsun diye.. cumartesi günü çalışabilir raporumu almıştım böyle giderse eve hapsolabilirimsağlık ocağı evimin yanında orda bidaha ölçtük tansiyonumu hemşire 13 8 ölçtü ama riskli dedi saat 2 de bi daha ölçücek yüksek çıkarsa hastaneye gidicem çok riskli bişeymiş öyle dedi şu an evdeyim ama çok korktuğumu itiraf edeyim erken doğum riski falan dediler
Sultancım güle güle kullan aldıklarınızı
Bana Konya'dan tavsiye edebileceğin bir şey var mı?
ayşecim sende haklısın kayınvalide gelme konusu kapandımı canım senin yani çocuk gibi uyarmak peşinde gezmek zor ama birazda bilmemekten çok gamsızlar bizde şu ekmek ve açıkta bırakma konularında bide tabak alma konusunda tartışırız enufak şeyi eline alır gelir aşkım tabagımızmı kalmamış diyorum gülüyor 2gün sonra yine bide elini siper yapıyomuş dökülmesin diye
konya o kadar kısırki bu konuda ve okadar pahalı ki fesleğen bunu yatak alırken karar verdim.aynı yataklara 1200 lira diyolar burada malesef.ama konyaya mothercare açılacak kentplaza varya yeni açılacak olan avm oaraya ordan bebek arabasını düşünebilirsin.buarda kulenin arkasınada pembe mavi diye bir mağaza açılmış orayada gidicem daha kısmet olmadı.arabayı ben ankara mothercaredan aldım.piyasa fiyatının altında hele fatih bebenin çok daha altında diyebilirim.fesleğen seninle tanışalım mı??başka konya varmı?
günaydın kızlar anca girebildim topic e ama fazla da kalamayacağım cumartesi annemi ankara ya gönderdim bir daha ki kemoya kadar babamla ilgilensin diye (yazık kadına)
hava çok bozuktu istanbul da dün de kuzenlerle dışarı çıktık, tabii ben hamile hem hasta olduğumu unutuyorum bazen gece vücudum hatırlattı sağ olsun hiç uyuyamadım sırt ağrısı bel ağrısı boğazım feci yanıyor öksürük...
yağlı ballı soğuk almışım kolumu kaldıramıyorum, tırnaklarım morarmış dudaklarım kuruluktan çatır çatır çatladı, ama oh olsun dr bana dikkat et enfeksiyon kapma diyor ben maşallah gören hasta demez fıldır fıldır dolaşıyorum, yat şimdi de aklın başına gelsininşallah çabuk atlatırım kızlar yoksa tedavi zora girer ben de perişan olurum malum lökosit namına bir şey kalmadı ben de...
zeynep yataktan çıkmaz bugün Allah tan yemeğim falan var, öpüyorum hepinizi dikkat edin kendinize ve bebişlerinize
günaydın kızlar anca girebildim topic e ama fazla da kalamayacağım cumartesi annemi ankara ya gönderdim bir daha ki kemoya kadar babamla ilgilensin diye (yazık kadına)
hava çok bozuktu istanbul da dün de kuzenlerle dışarı çıktık, tabii ben hamile hem hasta olduğumu unutuyorum bazen gece vücudum hatırlattı sağ olsun hiç uyuyamadım sırt ağrısı bel ağrısı boğazım feci yanıyor öksürük...
yağlı ballı soğuk almışım kolumu kaldıramıyorum, tırnaklarım morarmış dudaklarım kuruluktan çatır çatır çatladı, ama oh olsun dr bana dikkat et enfeksiyon kapma diyor ben maşallah gören hasta demez fıldır fıldır dolaşıyorum, yat şimdi de aklın başına gelsininşallah çabuk atlatırım kızlar yoksa tedavi zora girer ben de perişan olurum malum lökosit namına bir şey kalmadı ben de...
zeynep yataktan çıkmaz bugün Allah tan yemeğim falan var, öpüyorum hepinizi dikkat edin kendinize ve bebişlerinize
oooo cok kotu olmus. sinir bozucu bir durum ama yavas yavas yapaya calis canim. kendini cok yorma.
Benimkide asagda yani ben oyle hissediyorum bu arada ayagiylada cigerimi deliyor Sanirim benim cigerime de birsey olucak.
peki bir caresi yokmu? Dr ne dedi?
cokkk yalnış düşünüyorsun.benim geldigimdede herkes kaynaşmıştı valla ben senin gibi filan düşünmeyip balıklama atladım sayfaya :))
daha önümüzde cokkk uzun zaman var.daha dogum yapacagız ,cocukların büyüme,okula gitme ,evlendirme ,gelin damat dönemlerimiz olcakk
geçmiş olsun
organik ürünler kullanma taraftarı degilim.iki cocugumada almadım. benim için %100 pamuklu olsun yeterli
hayatı boyunca organiklerle büyütemem.her cocuk nasıl büyüyorsa benimkilerde ölee büyücekk.
şuan maddi durumu iyi olup herşeyini organik alanalrın yarın ne olacagı belli degil.cocukları ölee el bebek gül bebek yetiştirmemek lazım.
hayat o kadar toz pembe degil maalesef.onlara herşeyin en iyisini sunarak onlara kötülük yapmayalım.
Tanışalım canım benim
Başka Konya yok sanırım...
Çok geçmiş olsun canım, dikkat et kendine, dinlen...
Günaydın kızlar :)
cumartesi akşamı doç da randevumuz vardı bebişimizi gördük çok şükür gene hafta olarak önde
kilosu 1900 gr olmuşboyunu söyleme taraftarı değil dr ben de sormadım :)
doppler ıncelememız yapıldı gene kalbi ve kordon kan akışını uzun uzun inceledi daha önceden şüphelenılen
bazı özel damarları inceledi çok şükür herşey yolundaymış....bebiş kafa üstü duruyormuş artık yüzüne bakalım dedik
ama elleriyle kapatmıştı :) tam bakarken bi ara elini oynattı esnedi bi o anı görebildik koca ağızlıne zaman görsek esniyo zaten :)
:
ayni benim koca tamam yapariz sen yorulma der ama o isler yapilmaz. ben bulasiklari yikicam sen elleme derbu hafta herkes biraz gergınmıs anlaşılan sağolsun kocam dün baya gerdi beni sinir etti
sabah kalktık kahvaltı yaptık evi süprüdük temzıleıdk sildik beraber çoğunu eısm yaptı hatta sağolsun
neyse akşama doğru kuruyemıs yıyrouz kabukalrı tozları masaya dokulmus ıste yerken benım koca naptı
koluna gelıomusda tutu eliyle yere süpürdü hepsini halının üstüne ayy resmen saçlarım dikildi böle
havaya ne var ne bakıyon diyo bi de dedım napiosn yenı temızledık kırlettın tamam ıkı hafta sonra gene temzılıcem
sen nıye dert eıdosn kı dıo deıdm ıkı hafta öle mi duruccak dursun ne var dio ama nasıl rahat ay valla
ıhlamur fincnaını ındırcektım kafasına öyle sinir oldum :s hiçbir şekilde temzılık algısına sahıp değil benım
kocam sıfır yani bunu kavradım artık ay bak hatrıladım gene tüğlerim dıken dıken olduu
sabır yarabbim
günaydın canım sağol :) amiinnn :)
nasıl son haftanız şekerüm benım bile son haftam değil 30+4 üz sata göre :)
günaydın canım
sakin ol rahatla azcık...
bebis gelsin biraz buyusunde tabulari yikar erak etmeBizde de tam tersi, eşim çok titiz ve beni gerçekten BOĞUYO artık.. eve bir misafir gelince, arkadan arkadan beni yiyo, oraya şunu döktü, buraya bunu yaptı diye. Acayip asabileşiyo.
Kırıntı dökülmücek, hiçbir yer toz olmucak, çamaşırlar tam kurumadan toplanmıcak, ıslak nemli çamaşır kokusu asla olmayacak, banyoya asla saç düşmücek, birşey yerken içerken dikkat edilecek, koltuğa kanepeye asla dökülmücek, yemek yaparken mutfak asla dağılmıcak, yerlere asla sebze..vs parçaları düşmücek, yemek pişerken aspiratör açılacak, koku olmayacak...............
işte benim hayatım :)
gecmis olsun canim Tr yi bilmem ama burasi bugun saglam soguktu . Dun aksamda banyo yapip ciktim sacim tam kuru degildigünaydın kızlar anca girebildim topic e ama fazla da kalamayacağım cumartesi annemi ankara ya gönderdim bir daha ki kemoya kadar babamla ilgilensin diye (yazık kadına)
anladim canim. Neyseki az kaldi. Hakikaten bu batmayla yasamak cok zormus.Takip altında tutulcak büyük ihtimalle doğumdan sonra geçer dedi,ama ağrılar biçin ve devamlı enfeksiyon için bir çözüm yok şimdilik
Merhaba arkadaşalar aslında forumu uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım. 30 haftayı doldurduğumuzda az bir kanamam geldi dr. nst ye bağladı ve sonucu çok beğenmedi, o hafta çok yorulmuştum ve dinlenmemi istedi rapor verdi. Bir sonraki kontrolde nst de sancılarımın çıkmaya başladığını söyledi ve açılma olup olmadığını kontrol etti. Çok şükür açılmam yoktu ama ilaç başladık. Pre-Bu ilaç çok sıkıntı veriyor. bir hafta sonra da yine nst yaptık sancılarda azalma yok, nst değeri 40 a kadar yükseliyor. 10 dakikada 2 kere 40 falan oluyor, 32. haftayı doldurduğum için zorunlu olarak izine ayrıldımNst ye bağlanan annelerin nst değerlerini çok mereak ediyorum paylaşırsanız sevinirim . Bu benim 2. kızım olacak ilk bebeğimde 36. haftayı doldurduktan sonra nst lerim ortalama 40 değerlerinde oluyordu. Bu gebeliğimde karnımda çok sık kasılamalar oluyor
Merhaba arkadaşalar aslında forumu uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım. 30 haftayı doldurduğumuzda az bir kanamam geldi dr. nst ye bağladı ve sonucu çok beğenmedi, o hafta çok yorulmuştum ve dinlenmemi istedi rapor verdi. Bir sonraki kontrolde nst de sancılarımın çıkmaya başladığını söyledi ve açılma olup olmadığını kontrol etti. Çok şükür açılmam yoktu ama ilaç başladık. Pre-Bu ilaç çok sıkıntı veriyor. bir hafta sonra da yine nst yaptık sancılarda azalma yok, nst değeri 40 a kadar yükseliyor. 10 dakikada 2 kere 40 falan oluyor, 32. haftayı doldurduğum için zorunlu olarak izine ayrıldımNst ye bağlanan annelerin nst değerlerini çok mereak ediyorum paylaşırsanız sevinirim . Bu benim 2. kızım olacak ilk bebeğimde 36. haftayı doldurduktan sonra nst lerim ortalama 40 değerlerinde oluyordu. Bu gebeliğimde karnımda çok sık kasılamalar oluyor
masallah bebegine Aysecim
ayni benim koca tamam yapariz sen yorulma der ama o isler yapilmaz. ben bulasiklari yikicam sen elleme der
yarin akam yikarim der ben de kafayi yerim. yarin aksama kadar kokusalimmi?
ev temizligi benim psikolojim icin onemli:) kesinlikle kirli olunca mutsuz oluyorum kizimda sagolsun hallediyor herseyi
su oyuncaklaria bir care bulucam bir kismini ayirip saklicam baska turlu toplu olamiyoruz.
bebis gelsin biraz buyusunde tabulari yikar erak etme
coguda kotu ama gamsiz olmasida insani byiltiyor gercekten
gecmis olsun canim Tr yi bilmem ama burasi bugun saglam soguktu . Dun aksamda banyo yapip ciktim saci ta kuru degildi
kuruttum makinayla ama tam kuru oladi ins bende bulmam sifayi.
.
eee madem yok tanışalım oğlumun topicteki biricik konyalı teyzesiyle...sen haftasonuda çalışıyorsun sanırım.28 kasımda izne ayrılcam bende...özelden yer zaman belirle .başka konyadan arkadaş varsa dahil olsunlar lütfennn
canım üzülüp yükseltme dahada ben geçen tıpta hep 12 8 ken 14 8 çıktı yarımsaat sonra ölçtür yine gel dmeişti ogün kanda aldırınca beklemekten sıkılmıştım sonra 13 8 olunca tama gidebilirsin demişti sende soğukta sıkılmışsındır eh beklerken anlamadıysan bak dinlenincede düşmüş dahada düşer ama üzüp stresle yükseltme hem bak kocan yanında sağlıkocağıda yakınmış buda bi şans
çok geçmiş olsun canım.benim 3.çocuğumda 7 aydan sonra sürekli yüksekti ve yüksek tansiyona bağlı olarak ödem oluyodu ve bacaklarım davul gibi şişiyodu.17 ye çıktığı oluyodu bazen.evet riskleri var fakat doktorum 7 aydan sonra haftada 1, son ay 2-3 günde bir nst ye sokuyodu.bide yüksek tansiyona bağlı olarak bebeğim fazla kilo alamadı 7.aydan sonra. 2.700 doğdu ama çok şükür sorunsuz atlattık herşeyi.ameliyata girerken bile 15 ti tansiyonum.limonlu su iç yükseldiği zaman,hemen düşürüyo.gebelik tansiyonu birçok gebenin yaşadığı bir sorun.benim doğumdan sonra hiç çıkmadı ve bu hamileliğimdede şimdiye kadar çıkmadı çok şükür.fazla tuzlu yeme,dinlen ve sakın stres yapma.yine yüksek çıkarsa doktoruna bilgi ver mutlaka...fazla ayakta kalmak tetiklemiş olabilir ve belkide bidaha çıkmaz.içini ferah tut canım..
geçmiş olsun canım rahatlamaya çalış sakin ol bebişin sendeki he değişikliği hisseder annesi strese sokma onu.
ben zaten bu doktorlara ve hemşirelere bu yüzdeb fıtık oluyorum hemen herşeyi söyleyiveriyorlar tamam bizde biliyoruzda sizin bizi sakinleştirmeniz lazımken daha çok strese sokuyorsunuz sen sıkma canın ALLAH ın izni ile birşey olmaz rahatla biraz uyu belki uymak ve dinlenmek yi gelir canım
aryacım gecmiş olsunnn
sultancımm baya hareketli bi gün gecirmişsiniz.aldıklarınızı güle güle kullanın inş
evet canım tansiyon yüksek çıkmış ama tansiyon yükselmesi anlıkta olabiliyor sonuçta 14-10 çıkmıştı benimkide doktorum takip yaptı çok şükür normale döndü sonunda....heycan yorgunluk yediğimiz hamurişleri tuzlu ve yağlı yiyecekler tetikler.sen tansiyon takibi yaptıracaksın tuzlu yemeyeceksin.geçmiş olsun canım
Çok geçmiş olsun canım ya şimdi nasılsın?
Hepinize çook teşşekkür ediyorum şu an başım çatlııcak gibi ağrıyor umarım düzelir pozitif olmaya çalışıyorum saat 2 den sonra haber veririim size fıstıklarcanım çok gecmıs olsun ya dikkat et kendıne pek çok şey etkılıyo tansıyonu
uyku yemek duzenı yorgunluk stres ödem kilo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?