Yaww bile bile ne kendini yoruyosun tatlışım hadi iyice dinlen de ilerlemesin Allah yardımcın olsun dualarımızla senleyiz...günaydın kızlar anca girebildim topic e ama fazla da kalamayacağım cumartesi annemi ankara ya gönderdim bir daha ki kemoya kadar babamla ilgilensin diye (yazık kadına)
hava çok bozuktu istanbul da dün de kuzenlerle dışarı çıktık, tabii ben hamile hem hasta olduğumu unutuyorum bazen gece vücudum hatırlattı sağ olsun hiç uyuyamadım sırt ağrısı bel ağrısı boğazım feci yanıyor öksürük...
yağlı ballı soğuk almışım kolumu kaldıramıyorum, tırnaklarım morarmış dudaklarım kuruluktan çatır çatır çatladı, ama oh olsun dr bana dikkat et enfeksiyon kapma diyor ben maşallah gören hasta demez fıldır fıldır dolaşıyorum, yat şimdi de aklın başına gelsininşallah çabuk atlatırım kızlar yoksa tedavi zora girer ben de perişan olurum malum lökosit namına bir şey kalmadı ben de...
zeynep yataktan çıkmaz bugün Allah tan yemeğim falan var, öpüyorum hepinizi dikkat edin kendinize ve bebişlerinize
eee madem yok tanışalım oğlumun topicteki biricik konyalı teyzesiyle...sen haftasonuda çalışıyorsun sanırım.28 kasımda izne ayrılcam bende...özelden yer zaman belirle .başka konyadan arkadaş varsa dahil olsunlar lütfennn
canım çok yardımcı olamıyacağım çünkü sterilizatör almadım,almayı düşünmüyorum.
emzik ve biberon almadım,almayı düşünmüyorum.
bebek bezi şuankilerin hepsi güzel aslında,yani prima,evy baby tercihim.molfix oğlumda kullanamdım,çok az bile çiş yapsa,çok yapmış gibi çiş kokuyodu.heralde satış hilesi falan,daha çok satılsın diye...ıslak mendilde bim inkini düşünüyorum eğer alerji yapmazsa.diğer çocuklarımda hiçbir bez,ıslak mendil vs.alerji yapmamıştı.hepsini rahat rahat kullanabildik,inşallah buda öyle nazlı falan olmaz:))
bebeyağı veya losyon kullanmayı düşünmüyorum.mutlaka bi katkı maddesi vardır içinde.
ateşölçerimiz ve termometremiz evde var ama markalarını hatırlamıyorum.eğer su için termometre diyosan ondan yok.dirseğimle bakıyorum suyun sıcaklığına.eski usul:))
otokoltuğu oğlumda kraft kullandım.ama onu verdim işimiz bitince bidaha çocuk düşünmediğim için.bunda ne alırım bilmiyorum daha...
**sterilizatör kullanmadım.kızım zaten emzik ve biberon cok sık kullanmadı.kullandıgı zamanda suda kaynattımm
Lindam Pratik Mikrodalga Sterilize Poşeti LIN-27613 - 12.79 TL + KDV burda mikrodalgada nasıl steril edilecegi yazıyor.
evde mikrodalgası olanlar bunu uygulayabilir.bence cokta ekonomik poşetler.15 liraya 60 kez kullanılıyor
ilk cocugun oldugunu düşünerek sterilizatörde alman mantıklı olabilir sen bilirisn.ama ben kısa süreligine kullacagım şeyelre para verme taraftarı degilim.
**biberonda avent kullandım güzeldi.
** bebek yagı zamanla ciltteki gözenekleri kapattıgı için tavsiye edilmiyor.ben her banyodan sonra zeytinyagı ile masaj yaptım.
**bebek bezi prima yenidogan
ıslak mendili direkt kullanmadıgım için markası önemli olmadı.evde bi kaba ılık su koyup pamugu ıslayıp temizledim popoyu.yazında direkt laavaboda yıkadım popoyu
dışarıya cıktıgımda ıslak mendili suda yıkayıp sildim popoyu.bence sende direkt ıslak mendil sürme içindeki paraben maddesi cocuklarda erken ergenlige neden oluyor.
**ateş ölcer için marka cokta önemli degil.kulaktan hızlı ölçsün yeterli
**en ucuz Kraft Armor Oto Koltuu fiyat akakce.com'da kızıma kullandıgım bunun aynısı.
Sultancım güle güle kullan aldıklarınızı
Bana Konya'dan tavsiye edebileceğin bir şey var mı?
konya o kadar kısırki bu konuda ve okadar pahalı ki fesleğen bunu yatak alırken karar verdim.aynı yataklara 1200 lira diyolar burada malesef.ama konyaya mothercare açılacak kentplaza varya yeni açılacak olan avm oaraya ordan bebek arabasını düşünebilirsin.buarda kulenin arkasınada pembe mavi diye bir mağaza açılmış orayada gidicem daha kısmet olmadı.arabayı ben ankara mothercaredan aldım.piyasa fiyatının altında hele fatih bebenin çok daha altında diyebilirim.fesleğen seninle tanışalım mı??başka konya varmı?
Canım ben sterilizatör almadım almayıda pek düşünmüyorum. Emziği avent aldım biberonda hala kararsızım sadece ufak bi suluk aldım. Bebek bezini prima yeni doğan aldım ıslak mendilide dalinin yeni doğan organık ıslak mendili çıkmış onu aldım. Ateş ölçerin markasını bilmiyorum eşim almış kulaktan ölçenlerden 1 sn yede ölçüyo. Oto koltuğunu pierre cardin aldım. Umarım yardımcı olabılmışımdırkızlar bikaç sorum olacak size .
++sterilizatörler hakkında ne düşünüyosunuz kullanan var mı ?
++ emzik & biberonlarda hangi marka önerirsiniz?
++ bebek bezi ve ıslak mendilde hangi markayı önerirsiniz?
++ yenidoğanlarda bebek yagı kullandınız mı ? yoksa bebek losyonu mu kullandınız? ilk 1 ay içinde bebek yagı bebek losyonu pek önermiyorlar da.
++ ateş ölçer ve termometree için hangi marka ??
++ oto koltuğu ana kucagı kullananlar ne marka kullandınız?
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirrm vala ben kararsız kaldım
Ayyy benım kv lerı anlattın resmen yaa eş neysede kv ler bu konularda herşeye karışınca daha çok batıyo insana tamam titiz olmak güzrl ama her gelenin arkasından koltuk örtüleri yıkanıyo biri bişey getirse direk poşeti değiştiriliyo dışardaki çoraplarla kesinlikle eve girilmez çarşıdan pazardan bişey aldıysan bişey alınca o poşetler kesinlikle halıya koyulmaz ve daha sayanadığım bissürü şey. Eee tabi onlar bu kadar titiz olunca doğal olarak ben onlara göre pasaklının tekiyimBizde de tam tersi, eşim çok titiz ve beni gerçekten BOĞUYO artık.. eve bir misafir gelince, arkadan arkadan beni yiyo, oraya şunu döktü, buraya bunu yaptı diye. Acayip asabileşiyo.
Kırıntı dökülmücek, hiçbir yer toz olmucak, çamaşırlar tam kurumadan toplanmıcak, ıslak nemli çamaşır kokusu asla olmayacak, banyoya asla saç düşmücek, birşey yerken içerken dikkat edilecek, koltuğa kanepeye asla dökülmücek, yemek yaparken mutfak asla dağılmıcak, yerlere asla sebze..vs parçaları düşmücek, yemek pişerken aspiratör açılacak, koku olmayacak...............
işte benim hayatım :)
Normal Doğumdan Korkmak Değil de Bu Çok Garip Bir Şey...
Tamamen Psikolojik Bir Vaka..
Ama Her Zaman Normal Doğumun Destekcisiyim..
Allah Herkese Normal Doğumu Nasip Etsin..
Artık nefes alamadığımm şu mide yanmasından, doktorumun verdiği ve ısrarla içmende bir sakınca yok dediği fakat benim birşey olur korkumdan içemediğim Rennie den bir kaşık aldım şu an. Şıp diye kesti. Hafif naneli tadı da midemi bulanırmadı. Yazık bana ya ne çekmişim 2 haftadır. Oh be! Huzurla uyucam bu gece...
selam canlar.uzun zamandır yazmıyorum bi tembellik bastı beni gidiyor.hızlı hızlı okudum geçmişi .odalar hazırlanmıs güle güle kullansınlar sağlıkla ınsallah.bizim uyuz mobılyacı hala getırmedı mobılyaları dolayısıyla herseyı ortalıkta gezınıyor.bir an önce yıkayık yerıne koyayım ıstesemde daha beklemem lazım.yarın kontrole gıdıcem.bi heyecan bastıkı sormayın.allahım tartıya cıkmayada korkuyorum gercı sırf popom büyüdü:)gündüz hıc canım bişi ıstemıyo gece oldumu hep yaglı seyler ıstıyo.dengesız bı hatunum bılıyorum.kramplarım cok arttı ılac ıstıcem bıde sık sık bayılma hıssı oluyor nefes alamıyorum tuaf bişey.şimdiden logusalık sendromunu düşünmeye başladım en ıyısı ben sonuna kadar çalısayım yoksa kendımı yokluyorum:2:
bıde eşimin tam dogum yapacagım tarıhte almanyaya gıtme durumu var bu benı cok gerıyor.tamam aılem yanımda olacak ama eşim de olsun ıstıyorum.doktora sor kesın tarıh versın dıyo yahu bebek ne zaman ısterse ozaman gelır.11 ocak bızım dogum gözükuyor eger sezeryan olursa kac gun önce alınır ki?tam zamanını buldu almanya işi:44:
ayarlasan böle denk gelmez valla.neyse bakacaz bi çaresıne.rabbim hepimizin yanında olsun.kimi maddı kımı manevı sıkıntı yaşıyor allah hep beterınden korusun.kimin ne sıkıntısı varsa şuan rabbim feraha çıkarsın inşallah.
Ayyy canım yaa bı an kendı yaşadıklarım aklıma geldigerçi o zaman hamile değildim bi pazar günü ondan önce kalkıp güzel bi kahvaltı hazırlamak için girdim mutfağa kendimce mutlu edicem ya onu börek yapayım dedim kahvaltıya . Neyse yaptım böreği çayı demledim böreğin fırından çıkmasına 5 dk var uyandı. Geldi mutfağa ne yapıyom diye sordu dedim börek yapıyom 5 dkya hazır olur. Tabi ben hala mutlu ne dese beğenirsin ben onu yemem bana yumurta haşla şimdi yazarken gülüyorum ama ne sinir olmuştum anlatamam cidden de bi dilim bile almamıştı börekten saf yedi yumurtayı kalktı ama ne söylenmiştim anlatamam
düna aksam evimi su bastıdoğalgaz peteklerini deneyelim dedik evimize yazın yeni taşındık.adamlar maşallah peteklerin hiçbirini sıkmamışlar suyu bir verdik bütün peteklerden resmen fışkırdı su her noktasındn.ben önce banyoyu gördüm.orayla uğraşıyorum çamur gibi su geliyor altındad kirli sepetim vardı.içinde çok çamaşır vardı.sonra diğer oadalara bakalım dedik aman allahım halılar dolap altları.çekyat altları.evde ne kadar havlu varsa attık suların üstüne.temizledik eşimle ama ıslanan halılar çamaşırşıktaki onca çamaşır onca havlu dünden beri çamaşır yıkıyorum.evin her yeri çamaşır dolu.hava soğuk bu halde eğilip kalkamıyorum.kaburga kemiklerim çok batıyor.herşey üst üste geliyor bu ara.
Merhaba kizlar hayrli aksamlarr... Allah hepimize kolay ve hayirli dogumlar nasip etsin insallah
arkadaşlar fikir istiyorum. şu an buranın bir internet sitesinde indirim var, 300 pound harcadığımda %20 indirim yapıyor. ben de kalan ihtiyaçlarımı alayım dedim.
indirimle birlikte
bebek arabası 455 lira
araç koltuğu 91 lira
karyola için yatak 85 lira
2 adet lastikli çarşaf 34 lira
alt açma yastığı 11 lira
küçük park yatak gündüz uykuları için57 lira
toplam 733 lira, indirimsiz 914 lira. sizce bu fiyatlar ve ürünler nasıl? türkiyeden farklı olabilir belki, indirimi kaçırmamak adına almalı mıyım bunları :26: ya da hangilerini almak mantıklı olur?
özellikle bebek arabası hakkında düşünceliyim :44:
mrb kızlar nasılsınız..benim bugünlerde pskolojim çok dengesinz sürekli mutsuz sinirli telaşlı hissediyorum kendimi..bazen bebegmin kıyafetlerne resimlerine bakıyorum çok mutlu olyorum ama sonra..nasıl olcak nasıl bakıcam iyi bi anne olabilcekmiyim diye kaygılar başlıyor.eşiminde her yaptığı batıyor bana sanki..offfff bnm gibi olan varmı aranızdaaaa
mrb kızlar
dün eşim geldi hastaneye ziyaretime.çalıştığı için haftasonu gelebiliyo.bugün döndü tekrar.onun için fazla giremedim siteye.
b,şey sorucam size.
emzirme atleti alanlar vardı galiba aramızda.önerinize ihtiyacım var.
bi klasik modeli var,bide kurvaze modeli var.
hangisi daha kullanışlı alıp deneyenler fikir verebilirmi?
sitede alıp yorum yapanlardan biri kurvaze modelin rahat olduğunu ama kıyafetlerin altından hoş görünmediğini yazmış.
banada kurvaze model daha rahat göründü karar veremedim.
öneriniz ne kızlar?netten sipariş vericem.
arkadaşlar Nilhans la görüştüm.kanamadan dolayı 6 gün yogun bakımda kalmış.bu sabah odaya almışlar.yarın çıkcakmış iyiymiş şuan
Ayy o kadar gripim kii. Hapsurmaktan cgerim sokuluyo iki gundur. Ama doktoragitmedim ilac kullanmamak icin ne yapsam?
Bu arada kiyafet konusunda organige takmistim herseyi en azindan ilk uc ay organik olsun diye ama herseyi de oyle bulunmuyor. Bugun banyo havlusunu aldik mothercareden %100 pamuk ama organik degil... Icime cok sinmeden aldim ama ne bileyim artik cok da abattmamak mi lazim napmak lazim bilemedim..siz ne dusunuyosunuz? Sakinan goze cop batar ama artik hersey o kadar yapaylasti ki insan mumkun oldugunca kimyasaldan uzak tutmak istiyor cocugunu.. Bu pis dunyadan nasil koricaz biz bu cocuklari yaa amannn. Para ugruna mahfettiler guzelim dunyayi
bugün yemin ederim hem anam hem babam ağladıooff beşik arıcaz die gitmediğimiz yer kalmadı ya ben çok yoruluyorum ya hiç kendimi böle görmezdim...eskiden eşim sen nasıl bi büneyey sahipsin hiçmi yorulmazsın derdi yürümeyi çoook sevdiğim için
bi beşik beğenemedik he neyse bi yerde bulduk onunda beyazını getrcekler salı günü arıcaklar bakalım bakalım eşim çok beğendi tabisi bende
iyiki zamanında bebeğin çoğu şeysini almışız anam insan ağrlaşıyo gerçekten bide daha erken diyip duruyodu annem nolur nolmaz diyodu..orası allahın takdiri vallaha yoruluyorum ya
Kızlar hamilelik günlüğünü son gününü okudum.
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Bugün bebeğinizin tahmini doğum tarihi. Bebeğiniz artık tamamen gelişmiştir. Bunun anlamı doğumdan önce başlayan gelişme süreci tamamen tamamlanmıştır. Sizi tebrik ediyoruz. Bebeğinize allah uzun ömür versin. Allah bağışlasın.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Çok duygusallaştım birden. Şu an ağlıyorum. Rabbim hepimize o günleri göstersin. Süt kokulu yavrularımızı alalım kucaklarımıza.
Gerçekten dünyaya rabbimin izniyle mucize getiriyoruz. Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın............
Merhaba, son bir haftadır forumu takip etmeye başladım, iyi bildigimi düşündüğüm durumlarda cevap vermek dısında pek fazla müdahil olmadım çünkü gördüğüm kadarıyla burada neredeyse hamileliğinin basından beri birlikte olanlarınız cogunlukta ve neredeyse bir aile gibi olmussunuz, bu samimiyetin icine hey ben de geldim hemen sizden olayım demek olmaz diye düşünüyorum... Neyse, en azından ben de buradayım ve burada sizlerden çok şey öğreniyorum, cogu zaman sizinle aynı seyleri ben de yasıyorum ve bu beni gercekten rahatlatıyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederimmm...
kızlar bana akıl verin bakayımmm bitane mavi bitanede krem gecelik almak istiyorum mavide karar kıldım gibi bunu alıcam
Eki Görüntüle 550411
alttaki kremlerden hangisinin geceliğini alayım
Eki Görüntüle 550412 Eki Görüntüle 550413 Eki Görüntüle 550414
KIZLAR BUARADA RESİMLERİ AÇINCA ÜZERİNE 2KERE TIKLAYINCA RESİMLER BÜYÜYOR DAHA YAKINDAN GÖREBİLİRSİNİZ
ooww yoooo bu sabah nezle olarak uyandım
ayy kaç haftadır evde oturmuyorum sanırım acısı çıktı napıcaammm
günaydınlar herkese bugün kendimi biraz daha iyi hissediyorum hafta sonum battaniye altında yatmakla geçti ama yine de tam iyileşemedim umarım herkes iyidir hasta olanlara acil şifalar diliyorum inş her gününüz güzel haberler ile geçer
bebişimi gördük cumartesi günüüüüüüüüüüüüüüüüüü
1400 kg olmuş aplalarııııııııııı 28+3 de
oğluşum kocaman olduuuuuuuuuuuu
bidenemmmmmmmmmm,
çok şükür herhangi bir sorun yokkkkkkkkk
Allahıma bin şükür darısı hep başınıza olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Günaydın kızlar :)
cumartesi akşamı doç da randevumuz vardı bebişimizi gördük çok şükür gene hafta olarak önde
kilosu 1900 gr olmuşboyunu söyleme taraftarı değil dr ben de sormadım :)
doppler ıncelememız yapıldı gene kalbi ve kordon kan akışını uzun uzun inceledi daha önceden şüphelenılen
bazı özel damarları inceledi çok şükür herşey yolundaymış....bebiş kafa üstü duruyormuş artık yüzüne bakalım dedik
ama elleriyle kapatmıştı :) tam bakarken bi ara elini oynattı esnedi bi o anı görebildik koca ağızlıne zaman görsek esniyo zaten :)
sonra dr nst ye girmemi istedi girdim sancı fln çıkmadı ama nst çok komıktı bebek sık sık hareket ettiği için kalp atışını
kaçırıyoduk nst makinasında da kalp atışının alınma netliğine göre kırmzıı sarı yeşil ışık yanıyo ben gülünce de kırmzıı yanıyodu direk
bebeğin kalp atısları atlılar geliomuş gibiydi de çok espri yaptık üzerine çok güldükenteresan bi nst çıktısı vardı yani elimizde kesik kesik
dr bazı tahlillerin yapılması gerektiğini söyleyip yarın için hastaneye çağırdı bakalım bugün izin alayım yarın gideriz
bir de bebek devamlı toplanıo sıkıştırıyo dayanıyo tek rahatsızlıgım o dedim...doktor da çok komık kendı göbeğini tuttuböyle
şimdi bebek burda yaa kafa üstü pozisyonunu aldıktan sonra toplanıp gevşeyerek rahmı kasıyorlar ve rahmı karın boşluğundan
kalça içine taşıyorlar bu yavaş yavaş olucak karnın aşağı inicek ve doğum olucak dedi :)
normal doğum için bebeğin o kadarda iri olmadığını rahatça doğurabilicemi ama kayıplarım var risk almak istemıyroum
dersem de haklı olduğumu ama bunalrı son haftalar düşünmemi ve hiçkimsenin ne sezeryan ne normal doğum sonrası için
sağlıklı bi şekilde doğum olacağı garantisi veremeyeceğini her zaman bir riskin oalbiliceğini rahat olmam gerektiğini söyledi :)
böyle işte kızlar..bir de dr devamlı bebişin bağırsaklarına böbreklerine baktı bişey mi var niye öyle bakıyosunzu dedim
çok inceleyınce yok bişey yok kontrol eidyorum dedi hadi bakam dedim ben de :) hee bu arada tabii ki bebişimin beyninde su felan
yokmuş dr a söyledim bi tarafıynan güldü resmen
kızlar günaydın hepinize ya bugün iğrenç hissediyorum kendimi acayip tersim sinirliyim gerginim vs vs.. saçma saçma şeyler kim nedese batıyo bu sabah kendimi acilen dışarı falan atmam lazım yoksa birine patlıycam((((
Bizde de tam tersi, eşim çok titiz ve beni gerçekten BOĞUYO artık.. eve bir misafir gelince, arkadan arkadan beni yiyo, oraya şunu döktü, buraya bunu yaptı diye. Acayip asabileşiyo.
Kırıntı dökülmücek, hiçbir yer toz olmucak, çamaşırlar tam kurumadan toplanmıcak, ıslak nemli çamaşır kokusu asla olmayacak, banyoya asla saç düşmücek, birşey yerken içerken dikkat edilecek, koltuğa kanepeye asla dökülmücek, yemek yaparken mutfak asla dağılmıcak, yerlere asla sebze..vs parçaları düşmücek, yemek pişerken aspiratör açılacak, koku olmayacak...............
işte benim hayatım :)
selam kızlar nasılsınız bakem:)
haftasonum çok hızlı ve güzel geçti...biliyosunuzki kocişle aramız limoniydi neyse perşembe geldi hadi kalk ankaraya gidelim dedi. gönül alma çalışmalarıyla başarılı oldu tabki ahh biz kadınlarrr. düştük yollara tabiki...çok yoruldum akşam gezecektim güya uyumuşum.sabah erkenden kaltım.sitelere gittik.orda oğlumuzun yatağının siparişini verdim.düz beyaz mdf üstü boya
Arabal Bebek Odas Takm - Yaman Bebe & Gen Mobilyalar incelemek isterseniz kargo dahil 800 lira büyüyen karyola...yalnız bu modelin üstünde araba var ben araba filan istemedim.bembeyaz düz bişey işte.
sonra ikea ya gittik.ordanda stuva dolap ve şifonyer planladım ve trofast aldım.ayrıca ankaya özel hafta içi indirimi var ikeanın kaçırmayın bence böylelikle bu üç parçada 900 e geldi.odasını 1700 e kapattık.dolabı filan beyaz...trofastın içindeki çekmeceleri rengarenk aldım.sonra bunları arabaya yükledi kociş...çok komikti.araba resmen haşat neyse oradanda ebebeği gördüm yol üzeri hemen durdurdum kocişi oradada maxicosinin anakucağını aldık hemde 150 lira fiyatı neden düşük çünkü üzerinde minicik bir hasar var.ama belli bile değildi yani çok şanslıyım.zaten arabayı baston almaya karar vermiştim.travel ağır oluyo birde biz çok gezeriz neyse incelemek isterseniz aynı bu renkten MaMa shop PaPa drop: Quinny Zapp Travel System (BLUE) bebek arabasıda maclaren quest sport 2012 çok güzel tuzlu ama güzel...birde e bebektekilerin tentesi tam kapanmıyor.kafamı karıştırıyordu bu noksan özellik.bu araba 5.5 kg ağırlığında kapanınca çok küçük oluyor iç hacmi geniş ve döşemesi çok rahat görünüyor.ama tentesi tam kapanmıyordu.fiyatı e bebekte 558 lira.onu almadık kafam karışık diye kaldı.neyse tabi hışım çıktı belim dehşet ağrıyor.hemen yatak ve uyku...ertesi gün atamızıda analım dedik anıtkabre gittik.çok yağmur yağıyordu ama oğlumuzun ilk ata ziyareti napalım.atamızıda andıktan sonra ulusa gittik.ben burayı beğenmedim.çünkü yabancımı gördüler enayimi bilmem çok yüksek fiyat söylüyorlar sonra asıl fiyatını söyleyip size şu kadar olur diyolar...biz buradan bişey alamadan ayrıldık ve mothercare mağasına gittik.maclaren burdada vardı inceleyeyim dedim ve tentesi tam kapanan ve piyasada hiç görmediğim bir maclaren sport 2012 buldum.kot desenli bu ürüne bayıldım.maclaren denim diye geçiyor aradığım tüm özellikler mevcut.çok kariza bu arada bebek arabasıyla ilgili sorunuz olursa ben burdayım kızlar bakmadığım model kalmadı diyebilirim.yardımcı olurum.
buda arabamız
The Shopping Mama » Denim Baby Gear {Trend Watch}
dahada birşey almadım :44:daha ne alacaksam ankarayı topladık geldik
kızlar bugün okulda Atatürk'ü anma töreni vardı hava bayağı güneşliydi 1 saate yakın ayakta durdum iyiydim aslında ama birden başım ağrımaya başladı ellerim ve tüm vücudum titremeye başladı okulun içine girdim su içtim uzandım yok geçmedi eşimde benimle aynı okulda öğretmen o da geldi yanıma ben manyak gibi ağlamaya başladım tansiyonumu ölçtük 14 10 çıktı yükselmiş.doktorum beni uyarmıştı yükselirse haberim olsun diye.. cumartesi günü çalışabilir raporumu almıştım böyle giderse eve hapsolabilirimsağlık ocağı evimin yanında orda bidaha ölçtük tansiyonumu hemşire 13 8 ölçtü ama riskli dedi saat 2 de bi daha ölçücek yüksek çıkarsa hastaneye gidicem çok riskli bişeymiş öyle dedi şu an evdeyim ama çok korktuğumu itiraf edeyim erken doğum riski falan dediler
hee evet bızım o mesele vardı bi de
dün aradı kayınvalidem konsutuk kızım sorun yapma sen annen bakar ben bakarım gelrıım ama ıste
kesın bişey dıyemıyorum biliosn okula giden çocuk var fln dedi...ben de anne kımsenın bakmasına gerek yok
herkes bakmış büyütmuş zor durumda kalırsam zaten sizden yardım isterim size sölemıcem de kıme sölicem ama
şu an ıcın bakıcı tutmayı dusunuyorum bence en doğrusu bu dedım annemın bakamsı yonunde bişiler söledi
çocugu anneme götürmek için sabah 5 de uyandırmam gerekıcek akşam iş çıkışım erken ama anneme git
al gel derken gene gec sata olucak cocugada yazık uygun birini bulursam ıns daha rahat olr benım ıcın fln dedim
öle kapadık ben bılıyrodum zaten blöf oldugnu :) dedım ya yemez yani benım kayınvalidem kadın odlguu halde
dagınık bi kere benım dsiplinime alışamaz misafir olunca baska basımın üstunde yerı var dagıtsada kirletse
annemdır yaparım evını de temızlerım zevk de duyarım sorun değil ama iş beraber yasamaya gelınce durumlar değişir hacı :)
günaydın kızlar anca girebildim topic e ama fazla da kalamayacağım cumartesi annemi ankara ya gönderdim bir daha ki kemoya kadar babamla ilgilensin diye (yazık kadına)
hava çok bozuktu istanbul da dün de kuzenlerle dışarı çıktık, tabii ben hamile hem hasta olduğumu unutuyorum bazen gece vücudum hatırlattı sağ olsun hiç uyuyamadım sırt ağrısı bel ağrısı boğazım feci yanıyor öksürük...
yağlı ballı soğuk almışım kolumu kaldıramıyorum, tırnaklarım morarmış dudaklarım kuruluktan çatır çatır çatladı, ama oh olsun dr bana dikkat et enfeksiyon kapma diyor ben maşallah gören hasta demez fıldır fıldır dolaşıyorum, yat şimdi de aklın başına gelsininşallah çabuk atlatırım kızlar yoksa tedavi zora girer ben de perişan olurum malum lökosit namına bir şey kalmadı ben de...
zeynep yataktan çıkmaz bugün Allah tan yemeğim falan var, öpüyorum hepinizi dikkat edin kendinize ve bebişlerinize
Merhaba arkadaşalar aslında forumu uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım. 30 haftayı doldurduğumuzda az bir kanamam geldi dr. nst ye bağladı ve sonucu çok beğenmedi, o hafta çok yorulmuştum ve dinlenmemi istedi rapor verdi. Bir sonraki kontrolde nst de sancılarımın çıkmaya başladığını söyledi ve açılma olup olmadığını kontrol etti. Çok şükür açılmam yoktu ama ilaç başladık. Pre-Bu ilaç çok sıkıntı veriyor. bir hafta sonra da yine nst yaptık sancılarda azalma yok, nst değeri 40 a kadar yükseliyor. 10 dakikada 2 kere 40 falan oluyor, 32. haftayı doldurduğum için zorunlu olarak izine ayrıldımNst ye bağlanan annelerin nst değerlerini çok mereak ediyorum paylaşırsanız sevinirim . Bu benim 2. kızım olacak ilk bebeğimde 36. haftayı doldurduktan sonra nst lerim ortalama 40 değerlerinde oluyordu. Bu gebeliğimde karnımda çok sık kasılamalar oluyor
Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Geçmişi bitirdim sonunda.. :)
Kızımın cicilerini yıkadım.. Misler gibi oldular.. Amanın ya minicik minicik hepsi..
Bakıp bakıp sevdim hepsini.. Ekim-kasım annelerinin doğum hikayelerini okudum..
Allah'ım cc ne duygulandım.. Gözyaşlarıyla okudum..
Rabbim cc hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşAllah..
Ben çantamı hazırlamaya başlayacağım ama hala ne koysam diye tereddüt ediyorum.
Heyecan gitgide artıyor. :)
Eşime dün bana doğum hediyesi ne alacaksın dedim. Doğum gününe daha çok yok mu dediGülsem mi ağlasam mı bilemedim.Canım hiç haberi yok doğum hediyesinden falan
Ben de yıkadım, Dalin'in granül sabunuyla. Her yerinde parça parça sabun kaldı kıyafetlerin. Delirdim. 3 kere daha durulattım makinada anca gitti.
Zaten eğilip kalkamıyorum, kaç makina çamaşır, hepsini asacak yer yok. Hava soğuk, bi astığım 10 saat kurumuyo.
Sonunda çıkarttım TV'nin anten kablosunu , bebişin boş odasına duvardan duvara gerdim tutturdum çiviye eski usul, astım bütün çamaşırları üstüne :)
Kuruyolar şimdi :) Akşama iş dönüşü ütüler yerleştiririm inş halim olursa. :26:
Eşime dün bana doğum hediyesi ne alacaksın dedim. Doğum gününe daha çok yok mu dediGülsem mi ağlasam mı bilemedim.Canım hiç haberi yok doğum hediyesinden falan
Kızlar çantalarımı hazırladım ama doğuma girerken hemşire bebeğin kıyafetlerini istiyOrya onları nereye koyacağımı bilemedim hemen giyeceği 1 takım kıyafet olduğu için hangi çantaya koysam içinde kayboldu resmen. Utanmasam temiz bi poşete koyup öyle verecem .Zaten bebeğin yedek kıyafetlerinin bezlerinin filan oldugu bi çanta var ama hepsini birden vermek istemiyorum verilecekleri ayrı koyayım dedim onuda beceremedım
Siz nasıl bi çantaya koydunuz hemşireye verilecek kıyafetleri?
Kızlar çantalarımı hazırladım ama doğuma girerken hemşire bebeğin kıyafetlerini istiyOrya onları nereye koyacağımı bilemedim hemen giyeceği 1 takım kıyafet olduğu için hangi çantaya koysam içinde kayboldu resmen. Utanmasam temiz bi poşete koyup öyle verecem .Zaten bebeğin yedek kıyafetlerinin bezlerinin filan oldugu bi çanta var ama hepsini birden vermek istemiyorum verilecekleri ayrı koyayım dedim onuda beceremedım
Siz nasıl bi çantaya koydunuz hemşireye verilecek kıyafetleri?
Evet canım ya haftasonu da çalışıyorum ama bu son haftam
Şu işlerden ayrılalım da belirleyelim olur mu?
Hiç olmadı kulede bir şeyler içeriz beraber
canım konyalı değilim eşim konyalı sayılır mı???seninlede tanışalım canım.ne zaman geliyosun...???kim konyalı acabaaaaaaaaaaaaaa????? ben de konyalıyımm :))
merhaba canım allah yardımcın olsun ıns çok artmaz sancıların
bana cumartesı akşamı nst yapıldı 15-17 idi değer dr gayet iyi dedi ilk kez nst ye girdim
ben de pek değerleri bilemiyorum ama düşük olduğunu anladım grafikten işaretli açıklamalı yerler vardı ordan çıkarttım...[/QUOT
İnşallah artmaz yarın yine nst ye gireceğiz. 15-20 dakika ayakta durduğum zaman rahimde aşağıya doğru çekme oluyor, karnım daki kasılmalarda hissedilir ölçüde. bol bol dinleniyoruz.
bende merak ediyodum nsıl vercez bebegin kıyafetlerni diye.cevap verdigniz çok iyi oldu.bede henüz çantamı hazırlayan arkadaşlar ayrıntılı bi şekilde yazarsa bizde faydalanmış oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?