Kız tontirik! Uzak mı bu bauhaus avm? Ben hiç duymadım da? Bilkentte sanki vardı öyle bişiyler. Ankarayı pek bilmeyen biri olarak soruyorum artık idare et!
Canım ben ikincisini beğendim. Zaten üçüncüde düğme yok önde, zor olur gibime geldi. İkincisi daha şirin geldi diğerlerine göre.
ben de seni öptüm yavrumslm canim benim gecmis olsun dikkat et kendineseni..
valla yaptırmaak lazım babanneyi persembe hastahaneye götürcem orda yaptırsam olurmu acaba bide açmı gitmek lazım ?
hadi yaa nerden kaça aldınız peki nasıl bi beşik canımcım
Merhaba, son bir haftadır forumu takip etmeye başladım, iyi bildigimi düşündüğüm durumlarda cevap vermek dısında pek fazla müdahil olmadım çünkü gördüğüm kadarıyla burada neredeyse hamileliğinin basından beri birlikte olanlarınız cogunlukta ve neredeyse bir aile gibi olmussunuz, bu samimiyetin icine hey ben de geldim hemen sizden olayım demek olmaz diye düşünüyorum... Neyse, en azından ben de buradayım ve burada sizlerden çok şey öğreniyorum, cogu zaman sizinle aynı seyleri ben de yasıyorum ve bu beni gercekten rahatlatıyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederimmm...
amin canım amingüzel sade bi çanta olmuş seninki cnm.fazlalık yok yani onuda koyim bunuda koyim derken nerdeyse bi valiz eşya olcaktı yav :)) teşekkür ettm yayınladığn için.allahm saglıkla bebegne kavuştursun seni..hepimizi...
oo seninki daha kolaymış canımbu hastanede gecelik veriyorlar ama pijama goturuce bende
ic camasiri 2-3 tane
bebise 4 takim kiyafet cunku 1 hafta kalabilirim.
kundak,bezi
hasta bezi ve terligi veriyorlar zaten havlu olabilir gerci cok lazim olacagini sanmiyorum
birde tabi yapayi planladigim bir turlu yapamadigim kapi susum ve bebek sekerlerimi:)
kızlar bikaç sorum olacak size .
++sterilizatörler hakkında ne düşünüyosunuz kullanan var mı ?
++ emzik & biberonlarda hangi marka önerirsiniz?
++ bebek bezi ve ıslak mendilde hangi markayı önerirsiniz?
++ yenidoğanlarda bebek yagı kullandınız mı ? yoksa bebek losyonu mu kullandınız? ilk 1 ay içinde bebek yagı bebek losyonu pek önermiyorlar da.
++ ateş ölçer ve termometree için hangi marka ??
++ oto koltuğu ana kucagı kullananlar ne marka kullandınız?
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirrm vala ben kararsız kaldım
Günaydın kızlar :)
cumartesi akşamı doç da randevumuz vardı bebişimizi gördük çok şükür gene hafta olarak önde
kilosu 1900 gr olmuşboyunu söyleme taraftarı değil dr ben de sormadım :)
doppler ıncelememız yapıldı gene kalbi ve kordon kan akışını uzun uzun inceledi daha önceden şüphelenılen
bazı özel damarları inceledi çok şükür herşey yolundaymış....bebiş kafa üstü duruyormuş artık yüzüne bakalım dedik
ama elleriyle kapatmıştı :) tam bakarken bi ara elini oynattı esnedi bi o anı görebildik koca ağızlıne zaman görsek esniyo zaten :)
sonra dr nst ye girmemi istedi girdim sancı fln çıkmadı ama nst çok komıktı bebek sık sık hareket ettiği için kalp atışını
kaçırıyoduk nst makinasında da kalp atışının alınma netliğine göre kırmzıı sarı yeşil ışık yanıyo ben gülünce de kırmzıı yanıyodu direk
bebeğin kalp atısları atlılar geliomuş gibiydi de çok espri yaptık üzerine çok güldükenteresan bi nst çıktısı vardı yani elimizde kesik kesik
dr bazı tahlillerin yapılması gerektiğini söyleyip yarın için hastaneye çağırdı bakalım bugün izin alayım yarın gideriz
bir de bebek devamlı toplanıo sıkıştırıyo dayanıyo tek rahatsızlıgım o dedim...doktor da çok komık kendı göbeğini tuttuböyle
şimdi bebek burda yaa kafa üstü pozisyonunu aldıktan sonra toplanıp gevşeyerek rahmı kasıyorlar ve rahmı karın boşluğundan
kalça içine taşıyorlar bu yavaş yavaş olucak karnın aşağı inicek ve doğum olucak dedi :)
normal doğum için bebeğin o kadarda iri olmadığını rahatça doğurabilicemi ama kayıplarım var risk almak istemıyroum
dersem de haklı olduğumu ama bunalrı son haftalar düşünmemi ve hiçkimsenin ne sezeryan ne normal doğum sonrası için
sağlıklı bi şekilde doğum olacağı garantisi veremeyeceğini her zaman bir riskin oalbiliceğini rahat olmam gerektiğini söyledi :)
böyle işte kızlar..bir de dr devamlı bebişin bağırsaklarına böbreklerine baktı bişey mi var niye öyle bakıyosunzu dedim
çok inceleyınce yok bişey yok kontrol eidyorum dedi hadi bakam dedim ben de :) hee bu arada tabii ki bebişimin beyninde su felan
yokmuş dr a söyledim bi tarafıynan güldü resmen
İyiyiz orkidecim! Daha misafir alma bence! Ben eşime bile yemek yapamıyorum bazen kaldı ki misafire hiç yapmam yani!
Bence keyfine bak artık, dinlen. Eşin de yardım etse, sonuçta bize kalıo temel şeyler. Bu dönem önemli bi dönem. Ben geçen misafir geldi şehirdışından, eşimin arkadaşı.
7 aylık hamilenin evine geldiğine göre bazı şeyleri kabulleniyodur dedim, sadece taze fasülye-pilav ve salata&cacık falan yaptım!
Hiç de düşünmedim valla ayıp olur mu diye! Gelen bazı şeyleri kabullenir arkadaşım
Bizde de tam tersi, eşim çok titiz ve beni gerçekten BOĞUYO artık.. eve bir misafir gelince, arkadan arkadan beni yiyo, oraya şunu döktü, buraya bunu yaptı diye. Acayip asabileşiyo.
Kırıntı dökülmücek, hiçbir yer toz olmucak, çamaşırlar tam kurumadan toplanmıcak, ıslak nemli çamaşır kokusu asla olmayacak, banyoya asla saç düşmücek, birşey yerken içerken dikkat edilecek, koltuğa kanepeye asla dökülmücek, yemek yaparken mutfak asla dağılmıcak, yerlere asla sebze..vs parçaları düşmücek, yemek pişerken aspiratör açılacak, koku olmayacak...............
işte benim hayatım :)
cnm adam haklı nerden bilsin.benim kocamda bilmiyordu ,ben söledimde ögrendi ,hediyemi aldı :)
Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Geçmişi bitirdim sonunda.. :)
Kızımın cicilerini yıkadım.. Misler gibi oldular.. Amanın ya minicik minicik hepsi..
Bakıp bakıp sevdim hepsini.. Ekim-kasım annelerinin doğum hikayelerini okudum..
Allah'ım cc ne duygulandım.. Gözyaşlarıyla okudum..
Rabbim cc hepimize yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşAllah..
Ben çantamı hazırlamaya başlayacağım ama hala ne koysam diye tereddüt ediyorum.
Heyecan gitgide artıyor. :)
Canım eşin başak erkeği mi?
Ayyy kadının titizi yine tamam da, erkeğinki çok. Bence sizin bebiş olunca eşinin bu yönde fikirleri değişicek. İster istemez ortalık dağılacak falan. :) Her zaman evde ıslak çamaşırlar olucak. O zaman değişecek bence :)
Chekirdekk teyzesi oğlumun cicisi geldiçook çok güzel bayıldımm nasıda yakışıklı olcak benim oğlum bunu giyince inşallah yarabbim
güzel dileklerin içinde çok tsk ederiz canım benim Aminn hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah,gerçekten çok güzell ayrıca zaten çokta özel bir hediye bu bizim içintekrar tsk ederim kesene bereket canımm
Eki Görüntüle 550999
Hayır kova burcu ama anneden almış bu huyu. Anne acayip temiz ve derli toplu. 60 küsür yaşında ama pire gibi, ağaçlara tırmanıyor kayınvalide. Evde 5 dk oturmaz kıçının üstüne. Tertip ve temizlik manyağı.
Erkeğin titizi çok zor, birşey beğendirmek de zor.
Ben de dağınıklık pislik sevmem etmem ama, ona kıyasla pasaklı olmuş oluyorum tabi :)
Geçen gün kurabiye yiyorum sehpanın üstünde, altında da tabak. 2-3 kırıntı fırladı sehpanın üstüne düştü, kıyameti kopardı. niye dikkat etmiyomuşum, kırıntıları sehpaya dökmüşüm diye.
Yere de değil, sehpaya döküldü. Gerisini siz düşünün :)
Canım çantana neler koydun kendin ve bebiş için yazabilirmisin.
Bu arada benim doğum yapan arkadaşlarım hemşireye verilecek kıyafetleri bir penye battaniyenin arasına koydu, bohça gibi kapattı ve poşete koydu. Hem diğerlerine karışmamış oldu. Zaten hemşireler bebek çantasının almıyorlarmış. Böyle ayrı bir çanta veya poşetle vermek daha iyimiş.
bende merak ediyodum nsıl vercez bebegin kıyafetlerni diye.cevap verdigniz çok iyi oldu.bede henüz çantamı hazırlayan arkadaşlar ayrıntılı bi şekilde yazarsa bizde faydalanmış oluruz
ooo hacı sen olayı çokyanlış anlamışın diyeydin
canım ben şöyle yapmayı dusunuyorum bbeği sarcakalrı penye battanıye var ya veya pazen
onun içine bebeğe ilk giydirilicekleri ve bir adet bezi koyarım bohça şeklıdne kapatırım çantanın en ustune koyarım
hastanede ıstedıkelrı zaman yanımda refakatcım olan kısı cıkarıp verır ve ıcıdne aramak zorunda kalınmaz
çanta duzneıde bozulmaz böylece ayrıca bohcayı poşete de koyabırıız ne olucak herkes öyle koyyo hıc gormedın mı
hastanede :) :) :)
Kızlar çok teşekkür ederim cidden bohça şeklinde yapıp öyle vermek çok mantıklı. Şimdi tek sorun bunu kv lere söylemek.ben 2 küçük canta hazırladım .birine kendi ihtiyaclarımı koydum digerine bebegin
hemşire verilcekleride bi örtüye sarıp bebegin çantasının üstüne koydum.
ben de seni öptüm yavrumtansiyonum normale döndü bu arada daha iyiyim ama baş ağrısı geçmiyor nazar değdi heralde
güle güle saglikla giysin bebisin annesi cok güzel..alan arkadasin kesesine breket..Chekirdekk teyzesi oğlumun cicisi geldiçook çok güzel bayıldımm nasıda yakışıklı olcak benim oğlum bunu giyince inşallah yarabbim
güzel dileklerin içinde çok tsk ederiz canım benim Aminn hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah,gerçekten çok güzell ayrıca zaten çokta özel bir hediye bu bizim içintekrar tsk ederim kesene bereket canımm
Eki Görüntüle 550999
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?