2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
:) Hayırlı olsun.Güle güle kullan tontirikcim. Benimki almasa da olur ben takılıyorum ona zaten.Ama en azından bir çiçek alırsa fena olmaz

tşkler cnm.
böle özel zamanlarda alınan kalıcı hediyelerin maneviyatı farklı oluyor.ilerde kızıma anlatırım inş , bak bunu sen dogdurgunda baban almıştı derim

Melonee yalnış hatırlamıyorsam sende mikrodalgada steril ediyordun cocuklarının biberonlarını
sen de mi steril poşetine koyuyordun? başka bi yöntemi varsa ögrenelim senden cnm

İş Yerinden " Ben Doğum İznine Çıkıyorum " Dediğin An İtibariyle Başlıyor..
Yani 37. Haftada..

Kanunen Çalışsanda Çalışmasan da Başlıyor..
Hayırlı Doğumlar..

Kızlar bir sorum olucak sizlere.

Şimdi ben çalışmıyorum. Başka çocuğumda yok, bütün gün bebişimle birbirimizi dinliyoruz, konuşuyoruz. Sohbet ediyoruz

Ben dikkat ediyorum da gündüz bebeğim hep hareketli, gece de uyanık olduğumda hep hareketli. Bebeklerin anne karnında uykuları ile ilgili bilgisi olan var mı?

Mesela biraz önce aralıksız tam 10 dakika boyunca tekme attı. (Tatlı birşey yiyordum çünkü)

Gecede uyandığımda falan sanki benimle uyanıyor heemen hareket ediyor.

Bebeğin uykularını nasıl anlayabiliriz? Acaba benim oğluşum geceleri anasıyla birlikte mi uyuyor?

Kimisi Son Günlerde Çok Uyuduğunu Söylüyor Ama Ben İnanmıyorum..
Fırıldak Gibi Bir O Yana Bir Bu Yana Savuruyor Beni..
İnanmazsın Yan Yattığımda Ayağa Kalkıyor Zilloş Resmen Karnım Koltukta Sıkışıyor..
Duşa Girdiğimde Hiç Kıpırdamıyor..
Bunun Gibi Neler Neler..

Ama Özellikle Hareketsiz Kaldığımız Zamanlar Onlar Harekete Geçiyor..
Çünkü Hareket Halinde Bazen Hissedemeyebiliyoruz..
Bence Çocuktan Çocuğa Değişiyor..

Selam arkadaşlar.Benım bebek dönmedi kasıklarımda dolaştığı için sünnet çocukları gibi yürüyorum epeydir.Bir de birşey sorucam karnımın en altında bazen 15 dakika süreyle kalp atışı gibi bir pıtlama duyuyorum senkronize şekilde.Sizde de oluyor mu nedir acaba o kalp atışı mı başka bir şey mi?

canım o bebeğinin hıçkırık tutmasıdır yada bebeğinin kolu yada bacağı seyiriyordur...tadını çıkarr:))

Heheyyyy herkese selamm

Nasılsınız anneler?? Bakalım kaç sayfa konuşulmuş :))

sterilazör almadım almayı düşünmedim
biberonu dün bende sordum her marka öneren var, dr brown hoşuma gıttı ama onun da ufak boyunda cam yok,cam olsun istıyordum ama kuçük boyda 6markaya baktım cam yok...
aventın de 2rengi var yanı kutuları sarı ve mavı,hangisi alınmalı bılemedim sanırım ondan alcam
emzik almadım 2farklı marka alırım hangısını emerse tercıh oğlumun
bebek bezi huggies aldım ındırım çekı ıle 15lıraya ındi, 2boyuda aldım.
bebk yağı almadım,tabı şu an gobişime sürdüğümü saymassak:)
ateş olçer alından ölçen varmış 90lira civarındaymış media markette varmış oraya bakcam
oto koltuğu baby hopedan sipariş etti kardeşim daha elime geçmedi

maaşallah oğluşuna
canım kusura bakma suç senin,bizde de vardı tören, okulun içinde yaptık 20dakka sürdü uzasaydı çıkarcaktım öğretmenelr odasına...Atamızı andık ama bazen sağlık daha önemli...
bebişler atatürk haftası felan dinlemiyor malum
sen çok ayakta durma bundan sonra,şurda az günümüz kaldı dikkat etmek lazım

benimde dün yükseldi bayağ ,(15 ler felan) bugün doktor u aradım hemen gel dedi neyseki orda daha iyiydi 12/8-9 felan çıktı . idrar testi yaptılar bişi çıkmadı şükür. ama korktum çünkü ilk kızım 37. haftada tansiyonum çıkıp inmemişti ve 4 sonra sezeryan olmuştum. Oğlumu gördük iyiydi maşallah 1760gr olmuş. maşallah

Eşime dün bana doğum hediyesi ne alacaksın dedim. Doğum gününe daha çok yok mu dedi Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Canım hiç haberi yok doğum hediyesinden falan
benim eşimde burayı okuyunca ne alıyım şimdi neye karar verdin dedi, künye al altın yüzükten vazgeçtim dedim,hediyeyi ben alcam istediğimi alırım diye başladı kıvırmaya:)
hem diyo bende bab olcam sen bana ne alacaksın diyor:)
9ay ben taşıdım diye alcaksın dıyorum ama ...:)

kıyafet bende de sıkıntı yarattı.pantalonum yok hava soğudu tek pantalonum kaldı kalın,bugun lcw ye baktım bordo ve yeşil kot var bıde kadife..bunları okula nasıl giyeyim yani...
kızılaya gıtmek farz oldu ama gözüm almıyor hafta içi 4,30da evdeyım kzıılaya da gidersem 8den önce eve gıremem

duşta benımkıde kıpırdamıyor
artık suyu seviyor ondan mı bılemedim
ama pc de bebklerin sevdikleri şeyleri okuyorum şimdi 10kez en altta bıtyerlere vurdu( aha şimdi yine vurdu:)
çığırtıyo benı resmen,oralarda ne işi varsa anlamadım baya aşağı biyerlerde..:)

E canim ilk 3 ay en azindan yediklerinden emin olucaz %100 organik anne sutu:) katkisiz. Bir de bilenler vardir istanbulun birkac yerinde organik pazarlar var. bircok arkadasim ilk bir yil icin oradan aldi cocuklarin yiyeceklerini. Daha pahali normale gore amaimkanlari zorlamak lazim cunku sebze meyve coookk cok hormonlu, gdolu. Benim ailemde ciftcilik yapanlar var ve mesela kabaga hergun hormon atiyorlarmis bazi bolgelerde, o yuzden hep kucuklerini secmeye calisin bu tip sebzelerin. Misirdan mumkun oldugunca uzak durun cunku genetigi en kolay ve ilk degistirilen yiyeceklerden biri misir...
Organik etiketlerini almak da canim cok kolay degil her sureci artik cok daha ciddi denetliyor hem devlet hem de ozel kurumlar. O yuzden o kadar pahalilar yani pazarlama teknigi konsuna bu duruma ozel olarak cok katilamiyorum.

Herseyin en iyisi derken? Bunun sakincasi nedir anlamadim? Arkadaslar organik urun sanki cok steril hic mikropsuz vs bisi gibi mi algilaniyo bilmiyorum ama bugunun organik denilen urunleri bizim cocuklugumuzda giydigimiz pamuklu kumaslarin aynisi... Bizim cocuklugumuzda hersey zaten organikti o yuzden kimse ayrica belirtmeye gerek duymuyodu. Pamuklar tarlalarda kimyasal ilac kullanilmadan, hormon girmemis tarlalarda, genetigiyle oynanmamis tohumlardan yetisiyordu. Ama bugun is degisti tohumdan baslaniyor dogalligi bozulmaya, sonra toprakta kullanilan suni gubreler, boceklere karsi asiri kimyasal ilaclama, icinde agir metal olan boyalarla boyanmis kumaslar derken elimize gecen urunu dusunun artik... Bu yuzden organik kelimesi bu kadar itici gelmesin size... Hatta ne kadar tercih edilirse uretici o kadar cok tesvik edilmis olur, daha fazla firma artik dogal pamuklu urun uretmeye baslar, rekabet artar ve fiyatlar duser.. O sentetik kumas ureten firmalar da piyasadan silniiirr giderrr.. Bunlarin hepsi bir surec ve bu sureci tetikleyen de tuketicidir, bilinli tuketici... Bence biraz bu tarafindan bakmak lazim. Bize sunulani kabul ederek yani cok klise ama sistemin geregini yapip koleleserek bu hale geldik zaten.

Son düzenleme:

Allah korusun da, erken doğum olsa bile kullanamadığın izinler yanmıyor. 36. haftada doğum olsa 4 hafta doğum sonrasına aktarılıyor yani

canııııımm senin dikkat etmen gerekiyor kendineee kışa girdik ben bile korkuyorum hasta olurum hap kullanamam diye,bol bol ıhlamur iç dikakt et kendine tatlım,geçmiş olsun çok

Offf ya şu bayılma hissi nedir yav?Nerden çıktı bu anlamıyorum zaten o kadar halsiz,yorgun hissediyorum ki kendimi bide bu çıktı,canım çıkıvercek sanki Normal bişey mi bu kızlar?

cnm sabah bendede oldu bayılıcakmışım gibi soğuk soğuk terledim anlamadım gitti neden böyle oldu bide hafif midem bulandı eyvah dedim geri dönüyor galba bulantılar kusmalar ama sanırım tansiyonum düştü:26: geçmiş olsun

selam kızlar bugün yoğunluktan giremedim,kankalarım geldi oturduk bi dedikodu bi dedikodu fiskos yaptık sonrada yemek yap et giremedim çeneler baya çalışmış yine
akşamda birine hasta ziyaretine gittik annem eşim ben..anca geldik..lohusa geceliği için yorum yapanlara teşekkür ediyorum karar verdim bunu alıcam
,düğmesi yok demiş bi arkadasım ama onun gizli düğmesi var önü açılıyor lohusa geceliği çünkü bu .bunu alıcam

alttaki geceliği çok beğenen olmuş bende çok beğendim onu ama onun yanında duran pijama takımını lohusa mevlüdüm için almaya karar verdim oyüzden vazgeçtim şimdilik onddan çünkü onu yakından chicco mağazasında gördüm kolları peluş tüylü tüylü hoşuma gitmişti lohusa mevlüdümde pijama takımını giyerim dedim bu takımında

ÖPTÜM SİZİ KOKOŞLARRR İYİGECELER

slm kızlar nasılsınız? cumadan beri giremiyorum neler yapııyorsunuz bakalım? biz cumartesi kontrole gittik nst ye bağlandık.. bundan sonra bir sorun yoksa 15 günde bir gel kontrole dedi doktor amcamız artık her gidişimizde nst ye bağlancakmışız... nese ayrıntıları geçelim gelelim minik kuşa.. doğum pozisyonunu almış kuzum başı aşağıdaymış (inşallah dönmez), kilosu 2032 gr boyu da 43 cm miş.. sata göre 31+3 teydi ama usg de 32+4 görünüodu kuzum... 3 haftada 650 gr almış cadım.. bende son kontrolden beri kilo almamışım şükür, hamileliğimin başından beri de 7 kilo almışım bakalım son iki ay kaldı kaçla doğuma gitcez... hafta sonu duvar kağıdı araştırması yaptım bebek kağıtları ne kdr pahalı topu 100 den başlıo, yok nefes alıomuş yok siliniomuş yok bilmem ne yokmuş içinde bebişin sağlığı için ohoooo dedim bir odanın kağıdı baya tutcak böle giderse.. nese artık minik kuş için katlancaz...
kızımın eksiklerini tamamladım şükür hafta sonu hastane çıkışını bilmem nesini aldım bitti artık.. bi odasının kağıdıyla cibinliğinin tülü kaldı onları da bu hafta halledicem inşallah... benden böle işte kızlar, bakayım ben yokken neler konuşmuşsunuz öptüm sizi bi de minnoş yiğenlerimi

iyi geceler herkese

hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun .kendinize dikkat edin.havalar soğuk artık.

bebekleriniz cicilerini güle güle giysin.yavaş yavaş herkes çantasını hazırlamaya başlamış.bizim odamız gelemdi daha o yüzden bişe yapmak istemiyorum.

benim bebeğimde maşallah durmuyor hiç.sadece iş yaparken hareket halindeyken duymuyorum.benimde sol kasıımda kalp atışı gibi ses duyuyorum bazen.nette bi yazıda okumuştum bebekler anne kareket halindeyken suyun içinde sallanırmış uyurmuş.anne ne zaman durursa harekete başlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…