tatlım benim kanım 7 lerde:)
demirim 11 e düşmüş ki en alt olması gerekn deger 25
bayagı düşük yani(
bir sürü ilaç denedim hepsi bulandırdı midemi malesef
zaten benim bulantılarım hiç bitmedi geçecek diye beklee bekleye 9 ayı doldurduk nerdeyse:)
sağol orkide sanada geçmiş olsun bana şuruplarından vermediler hayatta içemem zaten eğer çok düşerse dışardan serum şeklinde veririz kan demiştii doktor
tam sonuçlar çıkmadı akşama doğru çıkacak ama sanırım 10 larda değerim
günde bir bardak şekersiz çay içiyorum nar aşırı tüketiyorum narında kan kapıcı özelliği varmış kuru üzümde marketlerdekilerden değilde adıyaman hatay filan oralardan kendi bağlarında yetiştirip kuruttukları üzümlerden aldırdım şu büyük ve çekirdekli olanlardan pekmezde yine burada işyerimden bir abinin annesi kendi bahçesinin ürünlerinden kendi yaptığı pekmezlerden ve meyvenin her çeşidinden yiyorum nu kadar dikkat ettiğim halde neden düşerki
moralini bozma canım canım dediklerine göre bebiş bizim kanımızı alıyormuş bizden aldığı kanın yerinede biz yediklerimiz ilaçalrımızla koymaya çalışıyormusuz sonuçta kanımızın azalması demek kuzuların vampirliğinden :) onlar sağlıklı olsunlarda
sorma ya bu nick sayesinde bu topikteki tüm kızlar hamilelik anılarını anlatırken beni hatırlayacak :)))
slm kızlar aynı durumdayız beklemek ve dua etmekten başka çaremiz yok sanırım benim gibi telaş yapmayın ama dün baya üzülldüm ama elden gelen bişey yok. acaba normal doğumda açılmadan dolayı bebişi karın içinde mi çeviriyolar bilmiyorum ama nasıl cesaret edilir ki ben cesaret edemem sanırım daha vaktimiz var inş.. döner bebişlerimiz....
kız canımayrıca doğum tarihimizde nerdeyse aynı görünüyor şimdi farkettim... kız mı erkek mi:)
ne zaman ayrlıyosun izne canım hemen hemen artık herkes ayrlıyo ....nasılsınız?
ben bugun isteyim her zaman ki gibi..ama çok uykum var öglen arasında burda depo gibi bir yer var gidip biraz dinleneyim diyorum.Zaten iş arkadaslarımda bu hafta izinliler tek basıma kaldım konuscak adam yokbir çok insan varda herkes kendi isi ile mesgul cok sıkıcı yanı bebisim karnımda hareket ediyor balık gibi heycanımı paylasacak biri yok o derece yanı ya bu erken dogum hikayeleri beni korkutuyor hiç hazır degilim doguma ocaktan önce dogmaz insallah...
aralık bitsin ve ocak gelsin istiyorum aralık sonuna kadar ise gelmeyi planlıyorum kı cok sıkıcı
sabahları yataktan kalkasım gelmiyor..keske istedigim saat ise gelip istegim saat gidebilsem
birde temizlikcime sinir oldum bu cumartesi gelecekti acmıs haftaya gelsem olur muolmaz diyemedim ama gıcık oldum evin temizlenmesi lazım bebek esyalarını yıkayıp ütülemek istiyordum bir hafta daha sarktı...
ben bu hafta gidip sacımı organik boya ile boyatayım diyorum birde cumartesi askımı görecegim kocaman olmustur kuzum:) ultrasyon günlerini iple cekiyorum onu görmek beni cok duygulandırıyor birde bu ara hassaslastım iyce aglak zırlak bi tip oldum yavru kedi görsem içime sokasım geliyor
eline sağlık oh atlattın sen....doğru diyosun yıkayım bendeama bidahaki hafta içine kalır benim bebeğime kıyafet olarak bişiler daha almak istyrum cumartesi bakarız anca hepsini hallederim pazartesi inşallah.....merhaba canım
ben aldıklarımın hepsini yıkadım ve ütüledim..kızımın çorapları bile..kim bilir mağazada kimler elledi, nerelere değdi kıyafetler yıkamadan giydiremem kuzuma..30 derecede yeterli zaten..daha yüksek dereceler kıyafetleri bozar..
hiç kirli değil canım hijyenik açısından yıkıcaz yavrularımız başka eller değmiş kıyafetleri giymesin demicanım evet ben herşeyi yıkadım dün bitti bugün bir kısım ütü kaldı onlarıda yaptımmı tamamdır.
canım walla bende 15 dk. 30 derece yıkadım sonuçta bunlar çok kirli çamaşırlar değilki maksat tozları gitsin diye yıkıyoruz zaten mis gibide oldular walla, 40dk. 1 saat bence fazla ben öyle yaptım yinede sen bilirsin cnm
hım kusura bakma ben yanlış anladım o zaman halsizlik başağrısı uyuşma bir çok etkide gösterir sende doktorun ne diyor duruma
aynen dediğin gibi bu kız emdi kanımı bitirdi diyorum eşime..bir de benim burun kanamalarım varya..onunda etkilediği düşünüyorum..gerçi kanamalar azaldı ama..ay ne bileyim bende pekmez organik tüketiyorum, bahçede kendimiz yaptık..meyve sebze desem tam ot cananvarı oldum ama yine düşüyor yine düşüyor..olmadı serum takviye yapılacak ne yapalım..doğumdada kan kaybı olacak hepten kansız kalacağız galiba..hayırlısı hakkımızda..
:84: gece bazen böyle çığlık atmak istiyorumm. Allah'ım sabrediyorum ama her gecenin bir öncekinden daha kötü geçmesi beni yoruyoo
az kaldı biraz daha sabır...
Nasılsınız güzel anneler? Ben iyi demek istiyorum ki iyi olayım.. gündüzleri iyiyim gerçekten ama geceleri öyle olmuyo, dün gece 2 de zar zor uyuduktan sonra 5te kendimi salonda tv izlerken buldum.. gece tuvalete her kalktığımda karnımdan rahmime kadar devam eden karıncalanma ile uyandım ve yataktan hareket etmek işkence oluyo bana.
Bu son 3 gecedir oluyo banageldim salonda açtim tv yi 7-7.30a kadar durdum, sonra uyuyakalmışım eşim uyandırdı 9da yatağıma geçtim 11e kadar da yatağımda uyumuşum. Böyle bölük pörçük bir uyku işte benimki..bebek olunca antremanlıyım uykusuzuluğa zorlanmayacam herhalde
şimdi geçmişi okuyayım biraz öpüyorum herkesi :126:
benim uykulara ayni durumda kizin oglen uykusunda bende yanina kivrriliyorum yoksa aksam olmaz:):84: gece bazen böyle çığlık atmak istiyorumm. Allah'ım sabrediyorum ama her gecenin bir öncekinden daha kötü geçmesi beni yoruyoo
az kaldı biraz daha sabır...
Nasılsınız güzel anneler? Ben iyi demek istiyorum ki iyi olayım.. gündüzleri iyiyim gerçekten ama geceleri öyle olmuyo, dün gece 2 de zar zor uyuduktan sonra 5te kendimi salonda tv izlerken buldum.. gece tuvalete her kalktığımda karnımdan rahmime kadar devam eden karıncalanma ile uyandım ve yataktan hareket etmek işkence oluyo bana.
Bu son 3 gecedir oluyo banageldim salonda açtim tv yi 7-7.30a kadar durdum, sonra uyuyakalmışım eşim uyandırdı 9da yatağıma geçtim 11e kadar da yatağımda uyumuşum. Böyle bölük pörçük bir uyku işte benimki..bebek olunca antremanlıyım uykusuzuluğa zorlanmayacam herhalde
şimdi geçmişi okuyayım biraz öpüyorum herkesi :126:
kızlar merhaba,
ancak fırsat bulabildim size yazmaya.çok okuyamadım geçmişi ama okuduklarımdan benim adıma ne kadar mutlu olduğunuzu gördüm.çok teşekkür ederiz hem mutluluğumuzu paylaştığınız hemde bugüne kadar dualarınızla bizi yazlnız bırakmadığınız için.
gelelim detaylara...
biliyosunuz geçen hafta salı günü hastaneden çıktık ve evimizde dinleniyoduk artık.pazartesiye kadar bir sıkıntımız yoktu.hafif kasılmalar,kramplar aynen devamdı.ilaçlarıma dvm ediyordum.
pazartesi sabahı da herşey aynen böyle başladı.hatta annemle doğum çantamdaki eksikleri koyduk.bir iki kışlık kıyafetim vardı ortaya çıkarılması gereken.ben yerlerini söyledim anne onları çıkardı.
öğlen 1 e doğru kızkardeşim geldi hadi dedim daha bebeğin od asına kıyafetlerini yerleştiremedik.ben söyleyim sen koy çekmecelere.(bir gün ütülemişti eşim.yerleştirmeye vakit olmamıştı).bu cümleyi kurup oturduğum yerden kalktım ve o an birşeyin aktığını hissettim.çok değil ama engel olamadığım bir akıntı.annemleri telaşlandırmamak için çaktırmadan wc ye gittim ve çamaşırım bayağ ıslanmıştı.annemlere panik olmayın ama benim galiba suyum sızıyo dedim.annem zaten hafif telaşlıdır.hemen napıcaz,hastaneye mi gidelim kimi arayalım demeye başladı...kardeşim daha sakin abla doktorunu bi ara önce dedi ve doktorumu aradım.
idrar kaçırmış olabilirmisin dedi.inanın bilmiyorum dedim.hadi gel bi kontrol edelim dedi ve kalktık gittik.
bu arada eşimide aradım oda hastanede buluşalım o zaman dedi.
pztesi günü.doktorum özel hastanede çalışıyo ama muayenehanesinin önü ana baba günü.resmen daldık içeri.:)
doktorum beni hemen üsteki doğum katına gönderdi nst için.nst sonucu çok iyi değildi ama fena da sayılmazdı.yalnız 1-2 kere 100 ü gördüm.sonra bana turnusollu ped verdiler yerleştirip doktorun yanına indim.muayene etti.suyun normal görünüyo bence idrar kaçırmışın artık normal bi durum bu.nst de muhteşem değil ama senin zaten erken doğum riskin ve kasılmaların var.senin durumun için bu da normal.ped i kotrol et sonucu söyle bana dedi.
pedi kotrol ettiğimde turnusol mavi olmuştu.bu akan şeyin amniyon sıvısı olması anlamına geliydu ki ben kotnrole gidene kadar akıntı dvm ediyodu az az.
doktorum rengi mavi görünce açıklığımı kontrol etti.hala 3-4 cm açıklık var.daha önceki gibi ama ben seni bu akşam hastanede gözetim altında tutucam dedi yattık hastaneye.
o akşam 2 kere nest çekildi aynı şekilde çıktı sonuçlar.kasılmalar her zamanki kadar.ne az ne fazla.ama gün için sızıntı sürekli devam etti.doktorum akşam gelip tekrar ultrason,açıklık kontrolü yaptı.su yine normal görünüyo.açılma aynı.ama akan büyük ihtimak suyun.
az az sızıyo.normalde su kesesinin patlaması gereken yerde bir şey yok ama daha üstten sızıyo olabilir dedi.
yarın takibe devam edelim dedi.
geceyi iyi geçirdik sabah nst m öncekş günden çok daha iyi çıktı.ama saat 10 gibi yattığım yerde karnımın alt kısmındaki kasılmaların değişmeye başladığını farkettim.daha yoğun.belimden kasıklarıma inen,yükselen bi tepe noktasına gelen sonra azalan bir ağrı.(deneyimli arkadaşların dedikleri gibi adet sancısının biraz daha fazlasını düşünün)
saat tutmaya başladım.15 dk.sonra 5 e düştü.kızlar inanın hiç sekmiyo.5 dk bir.tam 2saat sürdü.annem ve eşimde odada bu arada ki ben onlara yarım saat önce söledim.artık saat 12 de o kdr dk tuttuktan sonra eşime doktora hbr ver istersen dedim.hemen geldi.açıklık kontrol ve zeynep doğum yapıyosun 8 cm dedi..farkındayım anladım doğum sancısı olduğunu dedim.
napalım normalmi sezeryanmı dedi.biliyosunuz kayseride yatarken ben iyice korkmuştum normak doğumdan.bahsetmiştim size .ama o an bebeğimin ne kadar küçük olacağı,bana daha çok ihtiyacı olacağı dikişler falan hızlı aklımdan geçti...doktoruma 10cm de zaten bebeğin başı çıkmıcakmı dedim evet dedi.ne kdr daha sürer 2cm açılma dedi.seni doğumhaneye götürene kadar dedi ve.hiç bayılmayın beni o zaman dedim.ve tekerlekli sandalyede bildiğiniz sırıtarak doğumhaneye gittim.beni götüren hemşire yattığın yerde açıklığın 8 cm olmuş hiç sesin çıkmadı nasıl yaa dedi.
bana lavman falan yapmaya vakitleri olmadı.heme doğum masasına aldılar.ben bilmiyorum ama eşim 10 dk sonra bebek doğdu dediklerini söyledi.
oğlum minicikti kızlar.ağladığını duyunca tmm dedim ciğerleri iyi.1800 gr.benim yanımda evire çevire temizlediler.bi kere öp küveze götürelim dediler.o anda bile öle güzel kokuyoduki anlatamam.inanın o an çok farklı tarifi yok.
dün ve bugün küvezdeydi doruğumuz.yanına yalnız ben girdim.baba dahil herkes pencereden gördü.her gittiğimde bi öncekinden daha iyi gördüm onu.Allah çok şükür,hepimizn duaları oğlumu bir savaşçı yapmış.:)
bugün akşamüstü odamıza getirdiler.prematüre giysilerini giymiş.öyle şirin olmuşki teyzeleri.:)
saat başı mamam vermemiz gerekiyo.bugün sütün çok çok az geldi ama henüz memeyi çok tutamıyo.doktorda daha çok küçük olduğundan yormayın mamayla destekleyelim biraz diyo.inşallah sütüm gelirse sağıp vericem birazcık.
şu an doruk bey yanımda.sürekli uyuyo.saat başı uyandırıyoruz mama için ama hiiiç uyanası yok.babasıyla kıyamıyoruz biz hemşireler hırpayalarak uyandırıyolar.
babamız kanepede uyuyo uykuyo yenik düştü ilk geceden.benimde gözlerin büsbütün ayrıldı:)sabah annemlere satıp uyurum heralde biraz:)
Allah biz şükür oğlum iyi.32 haftalık gergin bi bekleyişin sonu güzel oldu bizim için.Allah dualarımızı kabul etti.
kızlar bol bol dua edin.bıdıklarla konuşun beklemen gerekiyo deyin.inanın dinliyolar.oğlum 27.hafta erken doğum riskinden bu haftaya geldi.dinledi beni.sakın hiçbişeye takmayın kafanızı.kendinizide beişlerinizide üzmeyin.hep olumlu olun iyi düşünün.
bebeğimiz çok minik.iyi çok şükür ama tabi çoooook dikkatli olmamız gerekiyo.yine dularınızı eksik etmeyin nolur.ben hep hissettim o dulaarı.tekrar tekra teşekkürler.
oğlumdan fırsat buldukça girerim yine siteye.gelişmeleri yazarım.sizleride heyecanla takip ediyorum ve hayırlı zamanda hayırlı haberlerinizi bekliyorum.Allah sizlere de bebişlerinizi en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. doruğun da size slmı var teyzelri:)
çoook uzun yazmışım umarım sıkmamışımdır.hepinizi öptüm.görüşürüz.
est. şekerim
halsizlik var sadece, Allahdan öyle başım falan dönmüyor
doktorum ilaç kullanmak zorundasın gıdalar yeterli gelmez dedi
çayı falan yasakladı, kan yapıcı şeyleri tüketmek zorundayım sürekli ama olmuyo işte yine de
önceden de düşüktü benim kanım zaten
Allah kolaylık versin bana doğumda
Okuyunca o kadar çok duygulandım ki, ağladım. Erken doğum riski ve kasılmaları olan bir anne adayı olarak yazdıkların bana umut oldu. Yüreğime su serpti. Rabbim seni de, Doruk paşayı da korusun. Doğum hikayende ne kadar güzel. Ümit verici. Hepimize böyle doğumlar nasip etsin Allah'ım... Tekrar tebrik ederim canım benim. Güzel haberlerinin devamını bekliyoruz....kızlar merhaba,ancak fırsat bulabildim size yazmaya.çok okuyamadım geçmişi ama okuduklarımdan benim adıma ne kadar mutlu olduğunuzu gördüm.çok teşekkür ederiz hem mutluluğumuzu paylaştığınız hemde bugüne kadar dualarınızla bizi yazlnız bırakmadığınız için.gelelim detaylara...biliyosunuz geçen hafta salı günü hastaneden çıktık ve evimizde dinleniyoduk artık.pazartesiye kadar bir sıkıntımız yoktu.hafif kasılmalar,kramplar aynen devamdı.ilaçlarıma dvm ediyordum.pazartesi sabahı da herşey aynen böyle başladı.hatta annemle doğum çantamdaki eksikleri koyduk.bir iki kışlık kıyafetim vardı ortaya çıkarılması gereken.ben yerlerini söyledim anne onları çıkardı.öğlen 1 e doğru kızkardeşim geldi hadi dedim daha bebeğin od asına kıyafetlerini yerleştiremedik.ben söyleyim sen koy çekmecelere.(bir gün ütülemişti eşim.yerleştirmeye vakit olmamıştı).bu cümleyi kurup oturduğum yerden kalktım ve o an birşeyin aktığını hissettim.çok değil ama engel olamadığım bir akıntı.annemleri telaşlandırmamak için çaktırmadan wc ye gittim ve çamaşırım bayağ ıslanmıştı.annemlere panik olmayın ama benim galiba suyum sızıyo dedim.annem zaten hafif telaşlıdır.hemen napıcaz,hastaneye mi gidelim kimi arayalım demeye başladı...kardeşim daha sakin abla doktorunu bi ara önce dedi ve doktorumu aradım.idrar kaçırmış olabilirmisin dedi.inanın bilmiyorum dedim.hadi gel bi kontrol edelim dedi ve kalktık gittik.bu arada eşimide aradım oda hastanede buluşalım o zaman dedi.pztesi günü.doktorum özel hastanede çalışıyo ama muayenehanesinin önü ana baba günü.resmen daldık içeri.:)doktorum beni hemen üsteki doğum katına gönderdi nst için.nst sonucu çok iyi değildi ama fena da sayılmazdı.yalnız 1-2 kere 100 ü gördüm.sonra bana turnusollu ped verdiler yerleştirip doktorun yanına indim.muayene etti.suyun normal görünüyo bence idrar kaçırmışın artık normal bi durum bu.nst de muhteşem değil ama senin zaten erken doğum riskin ve kasılmaların var.senin durumun için bu da normal.ped i kotrol et sonucu söyle bana dedi.pedi kotrol ettiğimde turnusol mavi olmuştu.bu akan şeyin amniyon sıvısı olması anlamına geliydu ki ben kotnrole gidene kadar akıntı dvm ediyodu az az.doktorum rengi mavi görünce açıklığımı kontrol etti.hala 3-4 cm açıklık var.daha önceki gibi ama ben seni bu akşam hastanede gözetim altında tutucam dedi yattık hastaneye.o akşam 2 kere nest çekildi aynı şekilde çıktı sonuçlar.kasılmalar her zamanki kadar.ne az ne fazla.ama gün için sızıntı sürekli devam etti.doktorum akşam gelip tekrar ultrason,açıklık kontrolü yaptı.su yine normal görünüyo.açılma aynı.ama akan büyük ihtimak suyun.az az sızıyo.normalde su kesesinin patlaması gereken yerde bir şey yok ama daha üstten sızıyo olabilir dedi.yarın takibe devam edelim dedi.geceyi iyi geçirdik sabah nst m öncekş günden çok daha iyi çıktı.ama saat 10 gibi yattığım yerde karnımın alt kısmındaki kasılmaların değişmeye başladığını farkettim.daha yoğun.belimden kasıklarıma inen,yükselen bi tepe noktasına gelen sonra azalan bir ağrı.(deneyimli arkadaşların dedikleri gibi adet sancısının biraz daha fazlasını düşünün)saat tutmaya başladım.15 dk.sonra 5 e düştü.kızlar inanın hiç sekmiyo.5 dk bir.tam 2saat sürdü.annem ve eşimde odada bu arada ki ben onlara yarım saat önce söledim.artık saat 12 de o kdr dk tuttuktan sonra eşime doktora hbr ver istersen dedim.hemen geldi.açıklık kontrol ve zeynep doğum yapıyosun 8 cm dedi..farkındayım anladım doğum sancısı olduğunu dedim.napalım normalmi sezeryanmı dedi.biliyosunuz kayseride yatarken ben iyice korkmuştum normak doğumdan.bahsetmiştim size .ama o an bebeğimin ne kadar küçük olacağı,bana daha çok ihtiyacı olacağı dikişler falan hızlı aklımdan geçti...doktoruma 10cm de zaten bebeğin başı çıkmıcakmı dedim evet dedi.ne kdr daha sürer 2cm açılma dedi.seni doğumhaneye götürene kadar dedi ve.hiç bayılmayın beni o zaman dedim.ve tekerlekli sandalyede bildiğiniz sırıtarak doğumhaneye gittim.beni götüren hemşire yattığın yerde açıklığın 8 cm olmuş hiç sesin çıkmadı nasıl yaa dedi.bana lavman falan yapmaya vakitleri olmadı.heme doğum masasına aldılar.ben bilmiyorum ama eşim 10 dk sonra bebek doğdu dediklerini söyledi.oğlum minicikti kızlar.ağladığını duyunca tmm dedim ciğerleri iyi.1800 gr.benim yanımda evire çevire temizlediler.bi kere öp küveze götürelim dediler.o anda bile öle güzel kokuyoduki anlatamam.inanın o an çok farklı tarifi yok.dün ve bugün küvezdeydi doruğumuz.yanına yalnız ben girdim.baba dahil herkes pencereden gördü.her gittiğimde bi öncekinden daha iyi gördüm onu.Allah çok şükür,hepimizn duaları oğlumu bir savaşçı yapmış.:)bugün akşamüstü odamıza getirdiler.prematüre giysilerini giymiş.öyle şirin olmuşki teyzeleri.:)saat başı mamam vermemiz gerekiyo.bugün sütün çok çok az geldi ama henüz memeyi çok tutamıyo.doktorda daha çok küçük olduğundan yormayın mamayla destekleyelim biraz diyo.inşallah sütüm gelirse sağıp vericem birazcık.şu an doruk bey yanımda.sürekli uyuyo.saat başı uyandırıyoruz mama için ama hiiiç uyanası yok.babasıyla kıyamıyoruz biz hemşireler hırpayalarak uyandırıyolar.babamız kanepede uyuyo uykuyo yenik düştü ilk geceden.benimde gözlerin büsbütün ayrıldı:)sabah annemlere satıp uyurum heralde biraz:)Allah biz şükür oğlum iyi.32 haftalık gergin bi bekleyişin sonu güzel oldu bizim için.Allah dualarımızı kabul etti.kızlar bol bol dua edin.bıdıklarla konuşun beklemen gerekiyo deyin.inanın dinliyolar.oğlum 27.hafta erken doğum riskinden bu haftaya geldi.dinledi beni.sakın hiçbişeye takmayın kafanızı.kendinizide beişlerinizide üzmeyin.hep olumlu olun iyi düşünün.bebeğimiz çok minik.iyi çok şükür ama tabi çoooook dikkatli olmamız gerekiyo.yine dularınızı eksik etmeyin nolur.ben hep hissettim o dulaarı.tekrar tekra teşekkürler.oğlumdan fırsat buldukça girerim yine siteye.gelişmeleri yazarım.sizleride heyecanla takip ediyorum ve hayırlı zamanda hayırlı haberlerinizi bekliyorum.Allah sizlere de bebişlerinizi en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. doruğun da size slmı var teyzelri:)çoook uzun yazmışım umarım sıkmamışımdır.hepinizi öptüm.görüşürüz.
Eki Görüntüle 564032 Eki Görüntüle 564033 Eki Görüntüle 564034 Eki Görüntüle 564035 Eki Görüntüle 564036 Eki Görüntüle 564037 Eki Görüntüle 564038 Eki Görüntüle 564039 Eki Görüntüle 564040
kızımın odasını paylaşmak istedim
halısından memnun değilim bir tek, tüy döküyor
onu değiştireceğim yakında,
odamız büyük oldugu için tek karede toplayamadım kusura bakmayın
Kızlar selam sizin ultrason kağıdınızda EDD de hangi tarih gösteriyor. Bu tarih ultrasonun belirlediği tarihmiş. genelde o tarihe göre doğum oluyormuş. Son adet tarihine göre hesaplanandan farklı değl mi?benim farklı
kızlar tahlil oldum bugün kanım düşükmüş henüz bütün sonuçlar çıkmadı doktora göstermedim ama labaratuarda kanın düşük dediler
anlamadığım okadar kan ilaçı içiyorum sürekli kan yapıcı şeyler yiyorum ne oluyor kanıma
Günaydın göbekdaşlarım
oğlıuşumla kalktık şimdi kahvaltı edicez..sonra bıcı bıcı yapıcaz pazar var bugün bir arka sokağımızda..pazara çıkıcaz.öğleden sonrada gezmeye gitcez yinevalla bohçacı kadınlar gibi oldum 2 gündür evde durmuyom.. sizleri çok öptm teyzelerimisss
Kızlar telden girdiğim için alıntı yapamadım hepinize çok teşekkürederim geçen geceyi sabahı sabah ettim resmen bol su içmeye devam bende akıntımda azaldı çok şükür yarın yine gitcem nts ye suyunada bakcak dr inş düzelmiş olurbebrğim iyi olsun yeter Allahıma emanet inş :))
ben de üzülüyodum beni dışladınız diye(hoşbuldum arkadaşlar.tuzsuz yiyorum iş yerinde ayağımın altına tabure koydum ama yok bana mısın demiyo.bide dün ben doktora gittim bebek 33+3 de 2400 gr olmuş sizinkiler nasıl.bende yazımın altında bebeğimin doğum tarihi çıksın istiyorum ama nerden yapılacak bilmiyorum.söylermisiniz nasıl yapılacağını.
doğum korkularımda başladı netten sezeryan bile izleyemedim.bide kasıklarımda ağrılar oluşuyo sizce daha erken değilmi?benim doktor herşeye normal diyo ama biraz savsaklıyo galiba.
KAN UYUŞMAZLIĞI VAR BİZDE olan arkadaşlara nasıl bi test uygulandı?
gunaydin herkese biz tasindik cok sukur ama tam yerlesemedik henuz annem de kayinvalidem de yapiyolar sagolsunlar bende sunu suraya koyun diyorum ama o bile yoruyor dun gece bel agrisindan uyuyamadim karnim da cok sert yani disardan bakinca ikisinin de sirti belli oluyo normaldir heralde zor sigiyorlar artikbugun annem asure yapip getirecek sizden canimiz cekti:)bi de bebislerin kiyafetlerini yikayacagiz ins
Günaydııınnnnnnnnnnn
yoğun istek üzerineeetekrar burdayım canlar,
unutanlar sakın bu kimdi yeaa falan demesin çok bozulurum bak
herkes nasıl, bebişler iyi mi?? 2 kişi mi var şimdi doğum yapan? zeynonun bebişinin cinsiyeti neymiş kilosu falan normal miymiş paylaşım yaptı mı? allah yardımcısı olsun küvöz başında beklemek de zor :26:
inşallah geçici kasılmalardan, baş ağrılarından, uykusuzluktan, kaynana dırdırından, koca kaprisinden vs çok muzdarip değilsinizdir
Uykusuz her gecede, yorgun ölesiye...
Unutur muyum seni yorulsam her gece...
Masada boş bardaklar
Kirlenmiş tabaklar
Beklerim belki baban toplar
Toplamazsa da napalim sabah yaparım ben
Yeter ki sen iyi ol
Uykusuz her gecede, yorgun ölesiye...
Unutur muyum seni boğulsam her gece...
Allah Allah nefes darlığı niyeki? kilomu fazla aldınız kızlar? ben şimdilik 7 kilo aldım ama.. yürüyüş felan ypınca ne duurmda oluyosunuz? hareket zorlar ama 15-20 dk sonra açılırsın diyo dr.lar
kızlar merhaba,
ancak fırsat bulabildim size yazmaya.çok okuyamadım geçmişi ama okuduklarımdan benim adıma ne kadar mutlu olduğunuzu gördüm.çok teşekkür ederiz hem mutluluğumuzu paylaştığınız hemde bugüne kadar dualarınızla bizi yazlnız bırakmadığınız için.
gelelim detaylara...
biliyosunuz geçen hafta salı günü hastaneden çıktık ve evimizde dinleniyoduk artık.pazartesiye kadar bir sıkıntımız yoktu.hafif kasılmalar,kramplar aynen devamdı.ilaçlarıma dvm ediyordum.
pazartesi sabahı da herşey aynen böyle başladı.hatta annemle doğum çantamdaki eksikleri koyduk.bir iki kışlık kıyafetim vardı ortaya çıkarılması gereken.ben yerlerini söyledim anne onları çıkardı.
öğlen 1 e doğru kızkardeşim geldi hadi dedim daha bebeğin od asına kıyafetlerini yerleştiremedik.ben söyleyim sen koy çekmecelere.(bir gün ütülemişti eşim.yerleştirmeye vakit olmamıştı).bu cümleyi kurup oturduğum yerden kalktım ve o an birşeyin aktığını hissettim.çok değil ama engel olamadığım bir akıntı.annemleri telaşlandırmamak için çaktırmadan wc ye gittim ve çamaşırım bayağ ıslanmıştı.annemlere panik olmayın ama benim galiba suyum sızıyo dedim.annem zaten hafif telaşlıdır.hemen napıcaz,hastaneye mi gidelim kimi arayalım demeye başladı...kardeşim daha sakin abla doktorunu bi ara önce dedi ve doktorumu aradım.
idrar kaçırmış olabilirmisin dedi.inanın bilmiyorum dedim.hadi gel bi kontrol edelim dedi ve kalktık gittik.
pztesi günü.doktorum özel hastanede çalışıyo ama muayenehanesinin önü ana baba günü.resmen daldık içeri.:)
doktorum beni hemen üsteki doğum katına gönderdi nst için.nst sonucu çok iyi değildi ama fena da sayılmazdı.yalnız 1-2 kere 100 ü gördüm.sonra bana turnusollu ped verdiler yerleştirip doktorun yanına indim.muayene etti.suyun normal görünüyo bence idrar kaçırmışın artık normal bi durum bu.nst de muhteşem değil ama senin zaten erken doğum riskin ve kasılmaların var.senin durumun için bu da normal.ped i kotrol et sonucu söyle bana dedi.
pedi kotrol ettiğimde turnusol mavi olmuştu.bu akan şeyin amniyon sıvısı olması anlamına geliydu ki ben kotnrole gidene kadar akıntı dvm ediyodu az az.
doktorum rengi mavi görünce açıklığımı kontrol etti.hala 3-4 cm açıklık var.daha önceki gibi ama ben seni bu akşam hastanede gözetim altında tutucam dedi yattık hastaneye.
o akşam 2 kere nest çekildi aynı şekilde çıktı sonuçlar.kasılmalar her zamanki kadar.ne az ne fazla.ama gün için sızıntı sürekli devam etti.doktorum akşam gelip tekrar ultrason,açıklık kontrolü yaptı.su yine normal görünüyo.açılma aynı.ama akan büyük ihtimak suyun.
az az sızıyo.normalde su kesesinin patlaması gereken yerde bir şey yok ama daha üstten sızıyo olabilir dedi.
geceyi iyi geçirdik sabah nst m öncekş günden çok daha iyi çıktı.ama saat 10 gibi yattığım yerde karnımın alt kısmındaki kasılmaların değişmeye başladığını farkettim.daha yoğun.belimden kasıklarıma inen,yükselen bi tepe noktasına gelen sonra azalan bir ağrı.(deneyimli arkadaşların dedikleri gibi adet sancısının biraz daha fazlasını düşünün)
saat tutmaya başladım.15 dk.sonra 5 e düştü.kızlar inanın hiç sekmiyo.5 dk bir.tam 2saat sürdü.annem ve eşimde odada bu arada ki ben onlara yarım saat önce söledim.artık saat 12 de o kdr dk tuttuktan sonra eşime doktora hbr ver istersen dedim.hemen geldi.açıklık kontrol ve zeynep doğum yapıyosun 8 cm dedi..farkındayım anladım doğum sancısı olduğunu dedim.
napalım normalmi sezeryanmı dedi.biliyosunuz kayseride yatarken ben iyice korkmuştum normak doğumdan.bahsetmiştim size .ama o an bebeğimin ne kadar küçük olacağı,bana daha çok ihtiyacı olacağı dikişler falan hızlı aklımdan geçti...doktoruma 10cm de zaten bebeğin başı çıkmıcakmı dedim evet dedi.ne kdr daha sürer 2cm açılma dedi.seni doğumhaneye götürene kadar dedi ve.hiç bayılmayın beni o zaman dedim.ve tekerlekli sandalyede bildiğiniz sırıtarak doğumhaneye gittim.beni götüren hemşire yattığın yerde açıklığın 8 cm olmuş hiç sesin çıkmadı nasıl yaa dedi.
bana lavman falan yapmaya vakitleri olmadı.heme doğum masasına aldılar.ben bilmiyorum ama eşim 10 dk sonra bebek doğdu dediklerini söyledi.
oğlum minicikti kızlar.ağladığını duyunca tmm dedim ciğerleri iyi.1800 gr.benim yanımda evire çevire temizlediler.bi kere öp küveze götürelim dediler.o anda bile öle güzel kokuyoduki anlatamam.inanın o an çok farklı tarifi yok.
dün ve bugün küvezdeydi doruğumuz.yanına yalnız ben girdim.baba dahil herkes pencereden gördü.her gittiğimde bi öncekinden daha iyi gördüm onu.Allah çok şükür,hepimizn duaları oğlumu bir savaşçı yapmış.:)
bugün akşamüstü odamıza getirdiler.prematüre giysilerini giymiş.öyle şirin olmuşki teyzeleri.:)
saat başı mamam vermemiz gerekiyo.bugün sütün çok çok az geldi ama henüz memeyi çok tutamıyo.doktorda daha çok küçük olduğundan yormayın mamayla destekleyelim biraz diyo.inşallah sütüm gelirse sağıp vericem birazcık.
şu an doruk bey yanımda.sürekli uyuyo.saat başı uyandırıyoruz mama için ama hiiiç uyanası yok.babasıyla kıyamıyoruz biz hemşireler hırpayalarak uyandırıyolar.
babamız kanepede uyuyo uykuyo yenik düştü ilk geceden.benimde gözlerin büsbütün ayrıldı:)sabah annemlere satıp uyurum heralde biraz:)
Allah biz şükür oğlum iyi.32 haftalık gergin bi bekleyişin sonu güzel oldu bizim için.Allah dualarımızı kabul etti.
kızlar bol bol dua edin.bıdıklarla konuşun beklemen gerekiyo deyin.inanın dinliyolar.oğlum 27.hafta erken doğum riskinden bu haftaya geldi.dinledi beni.sakın hiçbişeye takmayın kafanızı.kendinizide beişlerinizide üzmeyin.hep olumlu olun iyi düşünün.
bebeğimiz çok minik.iyi çok şükür ama tabi çoooook dikkatli olmamız gerekiyo.yine dularınızı eksik etmeyin nolur.ben hep hissettim o dulaarı.tekrar tekra teşekkürler.
oğlumdan fırsat buldukça girerim yine siteye.gelişmeleri yazarım.sizleride heyecanla takip ediyorum ve hayırlı zamanda hayırlı haberlerinizi bekliyorum.Allah sizlere de bebişlerinizi en hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. doruğun da size slmı var teyzelri:)
Eki Görüntüle 564032 Eki Görüntüle 564033 Eki Görüntüle 564034 Eki Görüntüle 564035 Eki Görüntüle 564036 Eki Görüntüle 564037 Eki Görüntüle 564038 Eki Görüntüle 564039 Eki Görüntüle 564040
kızımın odasını paylaşmak istedim
halısından memnun değilim bir tek, tüy döküyor
onu değiştireceğim yakında,
odamız büyük oldugu için tek karede toplayamadım kusura bakmayın
cnm eşimle benimde kan uyuşmazlığım var.tatlım her doktor farklı uygulama yaptı aslında burda arkadaslara..kimi aşı oldu kimide benim gibi olmadı..en son 7.ayımda doktoruma sordum aşı olanlar varmış ben olmıycammı diye..yok gerek yok zaten sağlık bakanlığı 2 hafta önce kaldırdı bu uygulamayı dedi.yani istesemde olamazdım artıkben de üzülüyodum beni dışladınız diye(hoşbuldum arkadaşlar.tuzsuz yiyorum iş yerinde ayağımın altına tabure koydum ama yok bana mısın demiyo.bide dün ben doktora gittim bebek 33+3 de 2400 gr olmuş sizinkiler nasıl.bende yazımın altında bebeğimin doğum tarihi çıksın istiyorum ama nerden yapılacak bilmiyorum.söylermisiniz nasıl yapılacağını.
doğum korkularımda başladı netten sezeryan bile izleyemedim.bide kasıklarımda ağrılar oluşuyo sizce daha erken değilmi?benim doktor herşeye normal diyo ama biraz savsaklıyo galiba.
KAN UYUŞMAZLIĞI VAR BİZDE olan arkadaşlara nasıl bi test uygulandı?
tatlım ben battaniyelerinide yıkadım,uyku setinide yıkıycam bu hafta..hatta doğumdan sonra eve gelince yatağıma sericeğim pikeyide yıkıycam..geceliklerimide yıkarım ütülerim diorum..miss gibi olalım yauwwmaraba canlar nasılsınız
size sorum varr
aldığınız lohusa pijama takımlarımını da yıkıyomusuz bide bebeğin baddaniyelerini :26:
kizlar bu bebek kiyafetlerini yikayacagiz ya annem kisa program 15 dakika yeter diyo ben emin olamadim siz nasil yikadiniz?
canım benim çok duygulandım iş yeri felan demedim zırladım valla bi güzel ama sevinçten sağlıklı olmanıza çok sevindim rabbim hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin tekrardan hayırlı uğurlu olsun.kızlar merhaba,
gelelim detaylara...
minicikti kızlar.ağladığını duyunca tmm dedim ciğerleri iyi.1800 gr.benim yanımda evire çevire temizlediler.bi kere öp küveze götürelim dediler.o anda bile öle güzel kokuyoduki anlatamam.inanın o an çok farklı tarifi yok.
minik.iyi çok şükür ama tabi çoooook dikkatli olmamız gerekiyo.yine dularınızı eksik etmeyin nolur.ben hep hissettim o dulaarı.tekrar tekra teşekkürler.
gunaydin herkese biz tasindik cok sukur ama tam yerlesemedik henuz annem de kayinvalidem de yapiyolar sagolsunlar bende sunu suraya koyun diyorum ama o bile yoruyor dun gece bel agrisindan uyuyamadim karnim da cok sert yani disardan bakinca ikisinin de sirti belli oluyo normaldir heralde zor sigiyorlar artikbugun annem asure yapip getirecek sizden canimiz cekti:)bi de bebislerin kiyafetlerini yikayacagiz ins
günaydın uzun zamandan beri takip ediyorum ama üye olup yazmayı bir türlü beceremediğim için bu gün kısmet oldu.bizimde kızımız olacak kısmet olursa.ilk bebeğimiz.bende çok fazla ödem var ama bu hamilelik ödemi değil patolojik ödemmiş kızlar elim yüzüm şiş ve uyuşmalar var ellerimde ayaklarımda sizde de varmı?
Günaydın göbekdaşlarım
oğlıuşumla kalktık şimdi kahvaltı edicez..sonra bıcı bıcı yapıcaz pazar var bugün bir arka sokağımızda..pazara çıkıcaz.öğleden sonrada gezmeye gitcez yinevalla bohçacı kadınlar gibi oldum 2 gündür evde durmuyom.. sizleri çok öptm teyzelerimisss
kizlar bu bebek kiyafetlerini yikayacagiz ya annem kisa program 15 dakika yeter diyo ben emin olamadim siz nasil yikadiniz?
biz bugün doktora gidiyoruz.15 gün oldu ,bundan sonra haftada 1e düşüyoruz kontrollerde .dün gece belime ve kasıklarıma bıçak batar gibi ağrılar girdi allahtan 5-6 kere oldu durdu ama bugün soracağım.yürürken bile zorlanmaya başladım heran idrara çıkma hissi var hayırlısı bakalım erken doğurmak istemiyorum.ilk doğumumda erkendi ikizlerim,bu tek bebiş yerinde dursun daha
kızlar merhaba,
gelelim detaylara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?